*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawa wrote:Dziewczyny a przebieracie pampers w nocy przed karmieniem?? Czy dopiero rano??
isabelle pewnie skończy się na nastawieniu sobie budzika. A tak dobrze mi się śpi nad ranem...
Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom! Dużo odpoczynku i sił dla Was! :*
Macie wybraną pielęgniarkę środowiskową? Nawet nie wiedziałam że coś takiego funkcjonuje. Świadczy usługi między 3. a 9. miesiącem życia dziecka. Chyba wyglądałam w przychodni na zagubioną, bo od razu do mnie podeszła pielęgniarka i odgadła że jestem świeżo upieczoną mamą
jonka jesteś super zorganizowaną mamą. Tak jakoś jest, że im więcej na głowie, tym więcej jest się w stanie zrobić
U mnie w planach łazanki z domowym makaronem i kruche ciasteczka. Mała śpi, więc trzeba wykorzystać czasjonka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyisabelle wrote:Ja przebieram przed każdym karmieniem, chociaż czasem serca nie mam wyciągać ją taką rozgrzaną na przewijak
ja też przebieram na każde karmienie.....
Isabelle znam ten ból, moja w nocy zwróciła mleczko, była godzinna walka z wrzaskiem i na głodniaka ją położyłam...
Ag... moje cyce też by wybuchły...po 4h już są tak pełne, że muszę szybciutko odciągać...
mała z rana wypiła 120ml (to właśnie po nocy, gdy na głodniaka od 2giej spała)
następnie o 10.30 80ml i teraz jakoś śpi...
-
Ag... wrote:Chanela gratualacje:)
ja wlasnie turlam sie z malym po macie:)wlasciwie on sie turla a ja mu kibicuje:D
i zbieram sie na USG bioderek. Polozna miala byc dzis ale dotrze jutro.
Kostek spal dzis od 22.30 do 7 rano- az go musialam sama zbudzic..
Ag jak ??? Zdradź sekret długiego snu
-
ania_29 wrote:Macie wybraną pielęgniarkę środowiskową? Nawet nie wiedziałam że coś takiego funkcjonuje. Świadczy usługi między 3. a 9. miesiącem życia dziecka. Chyba wyglądałam w przychodni na zagubioną, bo od razu do mnie podeszła pielęgniarka i odgadła że jestem świeżo upieczoną mamą
A do czego jest potrzebna pielęgniarka środowiskowa? Też przychodzi do domu jak położna? U mnie w przychodni nic nie mówili, że mam wybrać. -
nick nieaktualny
-
isabelle wrote:A do czego jest potrzebna pielęgniarka środowiskowa? Też przychodzi do domu jak położna? U mnie w przychodni nic nie mówili, że mam wybrać.
Ależ ze mnie blondynka. Nastawiłam pranie. Patrzę po godzinie a tam szufladka z proszkiem nie jest zasuniętaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 13:06
Selene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgus89 wrote:Ala nadal nie śpi.
Je znowu.
Zaraz idziemy na spacer. Może wtedy uśnie.
Ja karmię cały czas przez nakładki. Inaczej Młoda nie potrafi ssać.
U mnie lewa brodawka jest ok, ale prawa jest płaska wręcz bym powiedziała wywinięta do środka ale dostawiam małą i po kilku minutach nerwówki udaje jej się ją zasysnąć, a w momentach niecierpliwości właśnie ratuję się nakładką z TT -
Hej Laski:) My dzis dzien pełen wrażeń
Od rana była położna środowiskowa, w sumie nic nowego mi nie powiedziała,ale spoko, niech sobie gada:) Powiedziała,że Klara bardzo silna i się szybko rozwija.
No i zaraz później pojechałam na kontrolę do gina i zdjęcie szwów.Wszystko u mnie super.No i teraz mam dopiero przyjść jak wystąpi miesiączka czyli w sumie nie wiem kiedy, bo mam zamiar karmić piersią długo.Za jakiś miesiąc pewnie się do niego zgłosze po antykoncepcję. Mała została z moją mama,a ja z mężem byliśmy i w second handzie, i w sklepie spożywczym, i w PZU,a mała nadal spała:) Z PZU dostane też za pobyt w szpitalu,bo byłam ponad 4 dni.Zaraz przyjedzie moja babcia:)
No i jak będzie ładna pogoda,czyli słoneczko,to zaczynamy werandowac. -
nick nieaktualnyMartaKD wrote:ja przebieram,bo co jak kupa?
Właśnie mnie uświadomiłaś że moje czyste dziecko jeszcze nigdy nie zrobiło kupy do pampersa O_o ! Zawsze jak ją przebieram to leży z odpakowaną pieluszką, wietrzy tyłek, zrobi kupę, czasem dodatkowo się posika i zadowolona
-
nick nieaktualnyAgus89 wrote:U mnie obydwie brodawki są płaskie, także jestem wdzięczna osobie która wymysliła te nakładki.
Kurcze, zauważyłam u Ali oparzenia na pupie. Smaruje Bephantenem i czekam na poprawę. Może to jest powód jej marudzenia...
Ja jak zobaczyłam krostki na pupci posmarowałam sudokremem- do wieczora już ich nie byłoobecnie sypię tylkko pudrem z babydream i sobie go bardzo chwalę
Agus89 lubi tę wiadomość