X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dziewczyny a przebieracie pampers w nocy przed karmieniem?? Czy dopiero rano??

Ja przebieram przed każdym karmieniem, chociaż czasem serca nie mam wyciągać ją taką rozgrzaną na przewijak :(

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Co drugie karmienie. Przeważnie jest już solidnie obsikana i kryje kupsztala ;)

isabelle pewnie skończy się na nastawieniu sobie budzika. A tak dobrze mi się śpi nad ranem... ;)

Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom! Dużo odpoczynku i sił dla Was! :*

Macie wybraną pielęgniarkę środowiskową? Nawet nie wiedziałam że coś takiego funkcjonuje. Świadczy usługi między 3. a 9. miesiącem życia dziecka. Chyba wyglądałam w przychodni na zagubioną, bo od razu do mnie podeszła pielęgniarka i odgadła że jestem świeżo upieczoną mamą :D

jonka jesteś super zorganizowaną mamą. Tak jakoś jest, że im więcej na głowie, tym więcej jest się w stanie zrobić :)
    U mnie w planach łazanki z domowym makaronem i kruche ciasteczka. Mała śpi, więc trzeba wykorzystać czas :)

jonka91 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja przebieram przed każdym karmieniem, chociaż czasem serca nie mam wyciągać ją taką rozgrzaną na przewijak :(

ja też przebieram na każde karmienie.....

Isabelle znam ten ból, moja w nocy zwróciła mleczko, była godzinna walka z wrzaskiem i na głodniaka ją położyłam...

Ag... moje cyce też by wybuchły...po 4h już są tak pełne, że muszę szybciutko odciągać...

mała z rana wypiła 120ml (to właśnie po nocy, gdy na głodniaka od 2giej spała)
    następnie o 10.30 80ml i teraz jakoś śpi...

• Selene Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Chanela gratualacje:)
    ja wlasnie turlam sie z malym po macie:)wlasciwie on sie turla a ja mu kibicuje:D
    i zbieram sie na USG bioderek. Polozna miala byc dzis ale dotrze jutro.
    Kostek spal dzis od 22.30 do 7 rano- az go musialam sama zbudzic..

Ag jak ??? Zdradź sekret długiego snu :)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Macie wybraną pielęgniarkę środowiskową? Nawet nie wiedziałam że coś takiego funkcjonuje. Świadczy usługi między 3. a 9. miesiącem życia dziecka. Chyba wyglądałam w przychodni na zagubioną, bo od razu do mnie podeszła pielęgniarka i odgadła że jestem świeżo upieczoną mamą :D

A do czego jest potrzebna pielęgniarka środowiskowa? Też przychodzi do domu jak położna? U mnie w przychodni nic nie mówili, że mam wybrać.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:25

Malenq lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A do czego jest potrzebna pielęgniarka środowiskowa? Też przychodzi do domu jak położna? U mnie w przychodni nic nie mówili, że mam wybrać.
    Jakby np. trzeba było dziecku zastrzyk zrobić czy bańki postawić, to przyjeżdża do domu :)

Ależ ze mnie blondynka. Nastawiłam pranie. Patrzę po godzinie a tam szufladka z proszkiem nie jest zasunięta 037.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 13:06

Selene lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Tylko informuje ;)
    Luzik :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:37

Malenq lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka a czemu zdecydowałaś się na karmienie samym MM? jeśli mogę zapytać

• Anutka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:37

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie próbowałaś nakładek? Takich np z Mendeli czy Tommy tippe- przeznaczonych na pałskie brodawki? Albo wyciągać brodawki strzykawką czy laktatorem?? Płaskie brodawki to nie problem przecież.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala nadal nie śpi.
    Je znowu.
    Zaraz idziemy na spacer. Może wtedy uśnie.

Ja karmię cały czas przez nakładki. Inaczej Młoda nie potrafi ssać.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ala nadal nie śpi.
    Je znowu.
    Zaraz idziemy na spacer. Może wtedy uśnie.

Ja karmię cały czas przez nakładki. Inaczej Młoda nie potrafi ssać.

U mnie lewa brodawka jest ok, ale prawa jest płaska wręcz bym powiedziała wywinięta do środka ale dostawiam małą i po kilku minutach nerwówki udaje jej się ją zasysnąć, a w momentach niecierpliwości właśnie ratuję się nakładką z TT

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski:) My dzis dzien pełen wrażeń:) Od rana była położna środowiskowa, w sumie nic nowego mi nie powiedziała,ale spoko, niech sobie gada:) Powiedziała,że Klara bardzo silna i się szybko rozwija.
    No i zaraz później pojechałam na kontrolę do gina i zdjęcie szwów.Wszystko u mnie super.No i teraz mam dopiero przyjść jak wystąpi miesiączka czyli w sumie nie wiem kiedy, bo mam zamiar karmić piersią długo.Za jakiś miesiąc pewnie się do niego zgłosze po antykoncepcję. Mała została z moją mama,a ja z mężem byliśmy i w second handzie, i w sklepie spożywczym, i w PZU,a mała nadal spała:) Z PZU dostane też za pobyt w szpitalu,bo byłam ponad 4 dni.Zaraz przyjedzie moja babcia:)
    No i jak będzie ładna pogoda,czyli słoneczko,to zaczynamy werandowac.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie obydwie brodawki są płaskie, także jestem wdzięczna osobie która wymysliła te nakładki. :)

Kurcze, zauważyłam u Ali oparzenia na pupie. Smaruje Bephantenem i czekam na poprawę. Może to jest powód jej marudzenia...

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    ja przebieram,bo co jak kupa?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    ja przebieram,bo co jak kupa?

Właśnie mnie uświadomiłaś że moje czyste dziecko jeszcze nigdy nie zrobiło kupy do pampersa O_o ! Zawsze jak ją przebieram to leży z odpakowaną pieluszką, wietrzy tyłek, zrobi kupę, czasem dodatkowo się posika i zadowolona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    U mnie obydwie brodawki są płaskie, także jestem wdzięczna osobie która wymysliła te nakładki. :)

Kurcze, zauważyłam u Ali oparzenia na pupie. Smaruje Bephantenem i czekam na poprawę. Może to jest powód jej marudzenia...

Ja jak zobaczyłam krostki na pupci posmarowałam sudokremem- do wieczora już ich nie było :) obecnie sypię tylkko pudrem z babydream i sobie go bardzo chwalę :)

Agus89 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po usg. Bioderka ok:) kontrolne 29 kwietnia.

Kawa, Selene, Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1976 1977 1978 1979 1980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ