X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dziewczyny a przebieracie pampers w nocy przed karmieniem?? Czy dopiero rano??

Ja przebieram przed każdym karmieniem, chociaż czasem serca nie mam wyciągać ją taką rozgrzaną na przewijak :(

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Co drugie karmienie. Przeważnie jest już solidnie obsikana i kryje kupsztala ;)

isabelle pewnie skończy się na nastawieniu sobie budzika. A tak dobrze mi się śpi nad ranem... ;)

Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom! Dużo odpoczynku i sił dla Was! :*

Macie wybraną pielęgniarkę środowiskową? Nawet nie wiedziałam że coś takiego funkcjonuje. Świadczy usługi między 3. a 9. miesiącem życia dziecka. Chyba wyglądałam w przychodni na zagubioną, bo od razu do mnie podeszła pielęgniarka i odgadła że jestem świeżo upieczoną mamą :D

jonka jesteś super zorganizowaną mamą. Tak jakoś jest, że im więcej na głowie, tym więcej jest się w stanie zrobić :)
    U mnie w planach łazanki z domowym makaronem i kruche ciasteczka. Mała śpi, więc trzeba wykorzystać czas :)

jonka91 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja przebieram przed każdym karmieniem, chociaż czasem serca nie mam wyciągać ją taką rozgrzaną na przewijak :(

ja też przebieram na każde karmienie.....

Isabelle znam ten ból, moja w nocy zwróciła mleczko, była godzinna walka z wrzaskiem i na głodniaka ją położyłam...

Ag... moje cyce też by wybuchły...po 4h już są tak pełne, że muszę szybciutko odciągać...

mała z rana wypiła 120ml (to właśnie po nocy, gdy na głodniaka od 2giej spała)
    następnie o 10.30 80ml i teraz jakoś śpi...

• Selene Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Chanela gratualacje:)
    ja wlasnie turlam sie z malym po macie:)wlasciwie on sie turla a ja mu kibicuje:D
    i zbieram sie na USG bioderek. Polozna miala byc dzis ale dotrze jutro.
    Kostek spal dzis od 22.30 do 7 rano- az go musialam sama zbudzic..

Ag jak ??? Zdradź sekret długiego snu :)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Macie wybraną pielęgniarkę środowiskową? Nawet nie wiedziałam że coś takiego funkcjonuje. Świadczy usługi między 3. a 9. miesiącem życia dziecka. Chyba wyglądałam w przychodni na zagubioną, bo od razu do mnie podeszła pielęgniarka i odgadła że jestem świeżo upieczoną mamą :D

A do czego jest potrzebna pielęgniarka środowiskowa? Też przychodzi do domu jak położna? U mnie w przychodni nic nie mówili, że mam wybrać.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:25

Malenq lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A do czego jest potrzebna pielęgniarka środowiskowa? Też przychodzi do domu jak położna? U mnie w przychodni nic nie mówili, że mam wybrać.
    Jakby np. trzeba było dziecku zastrzyk zrobić czy bańki postawić, to przyjeżdża do domu :)

Ależ ze mnie blondynka. Nastawiłam pranie. Patrzę po godzinie a tam szufladka z proszkiem nie jest zasunięta 037.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 13:06

Selene lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Tylko informuje ;)
    Luzik :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:37

Malenq lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka a czemu zdecydowałaś się na karmienie samym MM? jeśli mogę zapytać

• Anutka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:37

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie próbowałaś nakładek? Takich np z Mendeli czy Tommy tippe- przeznaczonych na pałskie brodawki? Albo wyciągać brodawki strzykawką czy laktatorem?? Płaskie brodawki to nie problem przecież.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala nadal nie śpi.
    Je znowu.
    Zaraz idziemy na spacer. Może wtedy uśnie.

Ja karmię cały czas przez nakładki. Inaczej Młoda nie potrafi ssać.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ala nadal nie śpi.
    Je znowu.
    Zaraz idziemy na spacer. Może wtedy uśnie.

Ja karmię cały czas przez nakładki. Inaczej Młoda nie potrafi ssać.

U mnie lewa brodawka jest ok, ale prawa jest płaska wręcz bym powiedziała wywinięta do środka ale dostawiam małą i po kilku minutach nerwówki udaje jej się ją zasysnąć, a w momentach niecierpliwości właśnie ratuję się nakładką z TT

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski:) My dzis dzien pełen wrażeń:) Od rana była położna środowiskowa, w sumie nic nowego mi nie powiedziała,ale spoko, niech sobie gada:) Powiedziała,że Klara bardzo silna i się szybko rozwija.
    No i zaraz później pojechałam na kontrolę do gina i zdjęcie szwów.Wszystko u mnie super.No i teraz mam dopiero przyjść jak wystąpi miesiączka czyli w sumie nie wiem kiedy, bo mam zamiar karmić piersią długo.Za jakiś miesiąc pewnie się do niego zgłosze po antykoncepcję. Mała została z moją mama,a ja z mężem byliśmy i w second handzie, i w sklepie spożywczym, i w PZU,a mała nadal spała:) Z PZU dostane też za pobyt w szpitalu,bo byłam ponad 4 dni.Zaraz przyjedzie moja babcia:)
    No i jak będzie ładna pogoda,czyli słoneczko,to zaczynamy werandowac.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie obydwie brodawki są płaskie, także jestem wdzięczna osobie która wymysliła te nakładki. :)

Kurcze, zauważyłam u Ali oparzenia na pupie. Smaruje Bephantenem i czekam na poprawę. Może to jest powód jej marudzenia...

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    ja przebieram,bo co jak kupa?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    ja przebieram,bo co jak kupa?

Właśnie mnie uświadomiłaś że moje czyste dziecko jeszcze nigdy nie zrobiło kupy do pampersa O_o ! Zawsze jak ją przebieram to leży z odpakowaną pieluszką, wietrzy tyłek, zrobi kupę, czasem dodatkowo się posika i zadowolona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    U mnie obydwie brodawki są płaskie, także jestem wdzięczna osobie która wymysliła te nakładki. :)

Kurcze, zauważyłam u Ali oparzenia na pupie. Smaruje Bephantenem i czekam na poprawę. Może to jest powód jej marudzenia...

Ja jak zobaczyłam krostki na pupci posmarowałam sudokremem- do wieczora już ich nie było :) obecnie sypię tylkko pudrem z babydream i sobie go bardzo chwalę :)

Agus89 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po usg. Bioderka ok:) kontrolne 29 kwietnia.

Kawa, Selene, Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1976 1977 1978 1979 1980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ