*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Selene wrote:Mamusie jak tam wam wieczór mija/ się zaczyna?
u mnie mała poszła w kimono, czekam na małża i obejrzymy jakiś film
ahhh... co za spokój!
tez czekam na małza, zrobilam zapiekanke makaronową i myslalam o filmie ( wczoraj znajomy polecam GONE GIRL- zaginiona dziewczyna ponoc rewelacja) ale małz chory, mowi ze theraflu i pod koldre:/
mlody spi ale zaczynam podejrzewac ze ma wbudowany jakis alert ze jak tylko chce cos zjesc i otwieram lodowke on sie budzi lub placze:/ wiec daje mu 30 min:) -
Moja śpi zawinięta jak naleśnik, ale za godzinę trzeba będzie budzić na kąpiel a później karmienie i do kołyski
Może się wyrobię na film na polsacie
A póki co wraził się na mnie kocur i domaga się pieszczot. Niech ma chwilę, bo ostatnio na kudłate dzieci nie mam już czasu albo sił do nich
Zapiekanka makaronowa? My już naszą zjedliśmy oglądając mecz piłki ręcznejWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 18:50
-
Selene, lekarz tylko patrzy czy nie jest przeziębiony maluch. Krew można oddzielnie badać, ale nie ma to nic wspólnego ze szczepionką.
Ja idę jutro na szczepienie. Jestem zdecydowana na 5w1 i chce rotawirus. Tylko nie wiem czy jutro czy np w nast tygodniu.
U mnie szczepionka 5w1 120 zl. Rotawirus po 300, trzeba dwie dawki, a pneumokoki 270 kazda dawka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 19:07
www.styczniowki2015.phorum.pl -
isabelle wrote:Co do ubranek to chyba ja i OliOla najdłużej nacieszymy się najmniejszymi rozmiaramy. U nas ciągle 56 za duże, 50-tki w ciągłym użyciu wszystkie i już nawet widać po niektórych ślady sprania. Wyeksploatujemy wyprawkę do cna!
Musimy się pożegnać z najfajniejszymi pajacykami. W szpitalu były w sam raz a teraz po 2 tygodniach są już za małe. -
Nie wiem co te teściowe mają do do imion wnuków moja też do dnia zgłoszenia w USC nie wierzyła że będzie Antoni, jak byłam jeszcze w szpitalu ponoć spieła się nawet z moim M bo ona chciała Piotrusia, i była wielka afera ale już się przyzwyczaiła. My dziś mamy chrzest bojowy M wrócił do pracy i odrazu na 2 noce go nie ma, ale akurat dziś wpadnie do mnie siostra;)
U mnie większość ubranek mam z SH i o dziwo rosmiary 56 i te 0-3 miesiące są jeszcze ok, ale wszystkie z pepco,tekstila czy smyka są za małe jak mamy nie równą tą rozmiarówkę. Za to teściowie kupili piękny kombinezon bo myśleli że ten co mamy będzie za mały a ja patrze rozmiar ma metce 6-9 m więc chyba go sobie nie ponosimy
u mnie była położna i mały niestety za mało przybrał tylko 130 gram w tydzien ( gdzie wcześniej 220 w 3 dni) teraz budze go co dwie h i powiem wam że to męczarnia om zasypia przy cycku po 5 minutach karmienie trwa godzine a jak jedzenia jest 20 minut to sukces. Jeżeli dalej będzie źle przybierał to chyba mm -
Byli dzis u mnie teściowie pierwszy raz. Było miło. To co mnie zdziwiło to zapobiegawczosc mojej teściowej żebym nie prosił jej o pomoc w opiece w razie wyjść. Może sobie dodaje ale bylo to tak. Zachwycała sie Hanią i pokoikiem, byla bardzo mila, ale jak dalam jej Hanie w rożku, bo syn mnie poprosił na chwile, to wziela Hanie, a po chwili pytam czy mi oddaje, czy trzyma, to powiedziała ze ciężko jej i oddaje bo ja plecy bolą i ze ciężko jej juz z takim dzieckiem, a i cierpliwości juz nie ma. A 4 tyg temu dźwigała ciężkie worki ze szkłem jak zbierali, żeby jej syn a mój mąż nie musial tego robic. A do drogi nam 60 m. Sama je nosila, my zawsze w bagażniku samochodu podwozimy Wiem ze mogą ja bolec plecy ale Hanie trzymala pierwszy raz i to przez 30 sek. Ma 56 lat. A Hania nyla przy nich jak złote dziecko. Cichutka, grzeczniutka.www.styczniowki2015.phorum.pl
-
Ag a jest taka szansa żebyś zadzwoniła do teściowej i jej wygarnęła ? Tylko ze to taki sposób na małolatę.
Dużo lepszym rozwiązaniem jest jakbyś pokazała klasę i nie zwracała jej uwagę, a wręcz przeciwnie byla bardzo uprzejma i nie reagowała na jej teksty. To dopiero by ją wkurzyło. Przygotuj sobie jakiś tekst o znaczeniu jej imienia, zacytuj cos mądrego + puenta o tym że kazdy odpowiada za życie własnych dzieci w tym za pierwsze wybory jak imię, chrzest...życzę cierpliwości!!!Ag... lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
isabelle wrote:W piątek miała 2630 g. Nie wiem, jak dziś, bo staram się nie wpadać w paranoję i nie ważyć codziennie. Ale podwójny podbródek ma, to najważniejsze
Moja mama tylko czeka na sygnał żeby popilnować małej. Może w poniedziałek ją wykorzystam a sama do SH podskoczęChwilę mnie tam nie było