*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
isabelle wrote:Dziękuję, ale mamy zamiar z 50-tek wyrosnąć wkrótce
Już przekładam z kupki na kupkę ubranka 56 i nie mogę się doczekać
Kupować nic więcej małego nie chcę, bo ostatnio jak zamówiłam na allegro kilka ubranek 44 to zanim przyszły (świąteczne opóźnienia na poczcie) to Ala ubrała je na styk, a dziś już mam je odłożone na bok, bo ciasne
My właśnie na 56 przeszłyśmy
Wyrobiłam sięCo prawda Natka się rozwrzeszczała, ale po chwili zapadła cisza
Teraz chwila we dwoje (plus kot)
Selene drugi podbródek to standard przy zaokrąglaniu się niemowlaków. Zwłaszcza jak bródkę dociśnie do szyi to robi się wałeczekWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 20:49
-
Łojezu, u nas 56 już prawie od porodu za małe.Uszykuje wkrótce pakę do wystawienia na Allegro, jakaś cięzarówka na pewno sie skusi:)
Moi teściowie pzyjeżdzaja (po 3 latach chyba) do nas w sobotę,ale oni w ogóle dość mało mówią na jakieś powazne tematy,moim zdaniem maja rozum 15latków i mają swój dziwny świat,więc nie sądzę,aby cokolwiek nam doradzali czy komentowali.Przyjezdza tez zmijowata siostra mojego męża,chyba tylko po to,żeby nam dom obejrzec i później komentować u siebie na wsi:) A ja nie mam się czego wstydzić, od jutra zaczynam sprzatanie:)
-
Co do rozmiarów, to moja urodziła sie i miała 58 cm, ale w 56 jeszcze wchodzi. Jakies duże mam ubranka 56. Ale mam ich niewiele. Dosłownie 5 sztuk. 62 mam troche więcej ale tez mało. A i tak sa takie których jeszcze nie zakładałam.
Takze polecam minimalizm. Pisałam kiedys o tym w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 22:05
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Selene wrote:Dzięki Wiki za odpowiedź.. Ja chyba wezmę 6w1 ale powiem szczerze, że mało się na tym znam i po prostu nie chcę więcej niż 1 kłucie.. ale dla mnie te szczepienia to czarna magia, tysiące opinii...www.styczniowki2015.phorum.pl
-
Selene wrote:A wogóle błagam powiedźcie mi że panikuje, ale mój teść jest tragicznie otyły, chodzi o lasce bo jego kości nie utrzymują ogromnej tuszy.. A jak patrzę na małą to właśnie linia podbródka jest podobna jak u teścia, ma prawie identyczny 2 podbródek (!) błagam, powiedźcie, że to tylko tłuszczyk niemowlęcy, bo nie przeżyje, że ja taka drobna i mąż też, a mała miałaby mieć dużą nadwagę odziedziczoną po dziadku... (aaaa!)
Hehe spokojnie na pewno to taki urok niemowlaka. Moja też ma drugi podbrodek, pucolowate policzkioraz duży brzuszek
Ag wiem ze juz pewnie emocje Ci opadły. Twoje dziecko Twoje zasady oraz Twoje decyzje i nikt nie ma prawa tego komentować ani krytykować.
Ja nie oceniam innych rodziców i tak samo bym chciała aby nikt mnie nie oceniał. U nas też sie imię tesciom nie podobało. Mój mąż szybko skwitował ze trudno muszą przywyknac. Nasze dziecko nasza sprawa
My dziś intensywny dzien z moja Mama we trzyspacer, wspólne gotowanie,sprzatanie
Jakie macie bujaczki? Co polecacie? -
MartaKD wrote:dziewczyny,a od kiedy można kłaść dzieciaczki w takich lezaczkach?
ksiądz juz u mnie na ulicy rozpoczał kolędę,a ja bym się zdrzemnęła:(
podobno w jakiejś małej miejscowości ksiądz ma aplikację endomondo i mozna podejrzeć gdzie jest:) -
Wiki81 wrote:Takze polecam minimalizm. Pisałam kiedys o tym w ciąży.
U mnie minimalizm się nie sprawdza. Dzisiaj młoda ubrudziła cztery pajace i właśnie próbowała osikać piąty. Jak nie przestanie ulewać to nie będę robić nic innego tylko prać i prasować
-
Anutka wrote:Ja juz klade
A na co należy zwrócić uwagę kupując leżaczek? W jakiej pozycji powinny leżeć w nim takie maluszki? Trochę się ostatnio rozglądałam po internecie i bardzo popularne są leżaczki Tiny Love takie z funkcją rozłożenia do spania. Ma ktoś taki model?
Malenq lubi tę wiadomość
-
Wiki, Rybka- tak emocje juz opadły. Nie bede dzwonic, nie mam zamiaru. Przemilcze bo teoretycznie nie powinnam o tym wiedziec ale przy najblizszej okazji rzuce jakis komentarz zeby jednak wiedziala ze wiem.
Rozmawialam wczoraj z mezem- sam mowil ze nie wie co sie z jego matką osttanio dzieje, ze jakas dziwna jest. Szkoda czasu na to babsko. Szkoda tylko ze Kostek bedzie mial jedną głupią babcie.
Co do lezaczka ja mam taki
http://www.abcdziecko.pl/products/267/p/8635
dostalam go z pracy wiec nie mialam wyboru ale jest spoko. ustawiany w 2 pozycjach, ma wibracje, zabka gra i sie obraca a te 2 inne elementy tylko się obracają. -
Chanela nie poddawaj się. Próbuj jak najczęściej wepchnąć cyca do buzi malutkiej
Zamiast robić postępy to chyba się trochę cofam. Po tym jak małą kupa męczyła wzięłam ją do naszego łóżka i trochę próbowałam oszukać smokiem jej potrzebę ssania. I tak już u nas została. Podłączałam ją tylko do piersi i zasypiałam. Mam lenia i nie chce mi się wstać i ją odłożyć do kołyski