X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    U mnie minimalizm się nie sprawdza. Dzisiaj młoda ubrudziła cztery pajace i właśnie próbowała osikać piąty. Jak nie przestanie ulewać to nie będę robić nic innego tylko prać i prasować :(

Kostek sporo ulewa, czasem sliniak nie wyrobi i bodziaki do przebrania. mam system jeden dzien pranie, drugi prasowanie.

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A na co należy zwrócić uwagę kupując leżaczek? W jakiej pozycji powinny leżeć w nim takie maluszki? Trochę się ostatnio rozglądałam po internecie i bardzo popularne są leżaczki Tiny Love takie z funkcją rozłożenia do spania. Ma ktoś taki model?
    My mamy inny a wazne jest uniesienie do 30 stopni

isabelle lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj szczepionka.

No i ważny dzień dla mnie. Mam 10 rocznicę ślubu. Ze tyle wytrzymałam. Hehe... Tak na prawdę to jestem bardzo szczęśliwa.

Ag..., Malenq, Selene, Kawa, isabelle, Maud11, Anutka, Ewelina88, renia83, Becia81 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki gratulacje:) noo to juz jest co świętować. Ale najwazniejsze ze tak jak mowisz jestes szczesliwa:D

a dla Hanki buziak w stópke zeby nie bolało. daj znac jak mała zniosła.

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ładny staż. Miłego świętowania :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Polyanna Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    zobacz na ceneo. często smyk nawet w promocji jest drozszy niz inne sklepy

Na allegro w strefie marek znajdziesz :) http://skiphop.strefamarek.allegro.pl/skip-hop-mata-edukacyjna-farma.html Ja cały czas tam siedzę i przeglądam co się ciekawego dzieje :)

• looliii Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie możecie mi napisać jak u was wyglądało odchodzenie czopa?
    Ja mam od rana pełno śluzu podbarwionego jasno czerwoną krwią , nie wiem czy dzwonić do gin czy to coś groźnego czy po prostu odchodzi ten czop?
    Według bell termin mam na dzisiaj.

Jesteś w 41 tygodniu ciąży
    (40 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 9
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 38 tydzień
    Data porodu:
    29 stycznia 2015
    (to już teraz!)

Becia81 lubi tę wiadomość

82do20mmqzciyevf.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Looliii mi co prawda czop nie odchodzil ale jesli masz termin i cos z krwią to zadzwon jak najbardziej!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loolii odchodzi, odchodzi....ja miałam śluz, duużo śluzu......przysłowiowym czopem bym tego nie nazwała...DZWOŃ

A My dostaniemy taki:
    http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1052151807,swiat-niemowlaka-p

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq bardzo fajny, pewnie sama bym kupila tez taki- podoba mi sie to ze sie rozkłada. U mnie niestety jak Kostek zasnie to go przenosze do wozka i sie budzi:(
    ale jak to mowią darowanemu koniowi...

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Looli ja bym wrecz sprawdzila czy torba w pelni spakowana i bym pojechala, ja od lekko krwawego sluzu do dziecka na swiecie czekalam mniej niz 7 godzin, wiec jesli boli Cie choc troche brzuch lub krzyz ( mnie bolalo, ale lekko i nie sadzilam, ze to juz) to dzwon do lekarza i raczej jedz, jesli poza krwia nic sie nie dzieje to tylko dzwon do lekarza, ale raczej kaze Ci jechac dla pewnosci

aaa i maly w brzuchu ruszal sie tego dnia nieco bardziej leniwie
    nie mam na dzis zadnych planow wiec jak dziecko tylko pozwoli to wreszcoe opisze moj porod bardziej szczegolowo

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • looliii Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rade , brzuch tez mnie pobolewa , poczekam do 14 aż mąż wróci z pracy jak coś popołudniu pojadę na IP.

Szpilka mój mały dzisiaj tez spokojny ale takie hulał w brzuchu w nocy że chyba teraz odsypia, torba raczej spakowana cała ;)

82do20mmqzciyevf.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Gratuluje wszystkim rozpakowanym :)
    Mam pytanie, dość dla mnie ważne, ponieważ mam dylemat.
    Powiedzcie jaki miałyście śluz przed porodem?
    22.01 odszedł mi czop brązowy, od 22-24.01 plamiłam, a czop zmienił kolor na bezbarwno-zółty, w niedziele nic. Od poniedziałku do wtorku śluz był mleczny, od wczoraj pojawił się taki wodnisty, kompletnie jak woda z malutkimi grudeczkami białymi. Czy któraś tak miała? Już sama nie wiem czy taki śluz to norma, czy może to wody się sączą. Dodam, że nie wypływają cały czas. A uczucie kiedy "to cos" wypływa, to jak w dni płodne, że aż się tak ciepło zrobi i wtedy wypływa. Przepraszam za dosłowność, ale najpierw chciałam Was zapytać zanim nasieję paniki.

Pozdrawiam Was. Dodam, że termin mam za 13 dni

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś ze mnie się tak lało na tydzień przed porodem. Śluz jak woda. Wtedy też po badaniu zaczęłam trochę krwawić a później plamić

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polyanna wrote:
    Na allegro w strefie marek znajdziesz :) http://skiphop.strefamarek.allegro.pl/skip-hop-mata-edukacyjna-farma.html Ja cały czas tam siedzę i przeglądam co się ciekawego dzieje :)

Widziałam, ale droga jest właśnie. W Smyku była tańsza w zeszłym tygodniu :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś pamiętaj, że wody nie muszą się sączyć cały czas...
    ale mnie to wygląda na śluz, taki przepowiadający heheheh powodzenia:)

Ag... ano masz rację, u nas babcia 'zasponsorowała" :)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    A My dostaniemy taki:
    http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1052151807,swiat-niemowlaka-p

O właśnie ten oglądałam ostatnio. Wygląda bardzo estetycznie, nie jest napakowany dziwnymi wzorami i kolorami. Daj znać, jak wygląda w realu i czy jesteś z niego zadowolona, ile miejsca zajmuje itp.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja również mogę się przyłączyć do PRZESPANEJ NOCY...
    mała wczoraj zjadła o 20;30 "gadała" (boże nie płakała w końcu) z nami do 23.00 po czym zasnęła i spała do 2;30 - dostała butlę, chwilę pomarudziła i zasnęła i wstała przed 7dmą......
    spięła się dzisiaj 2 razy i kupka wyszła:)

wczoraj dostała 2x bobotic i przed nocą 15ml herbatki na sen Humany....

mam nadzieję, że dzisiaj będzie podobna noc (nadzieja to mało, modlę się o taką noc)...
    ostatni antybiotyk jutro rano, więc w sobotę rano mogę do cyca przystawić i mam nadzieję, że skończy się ten koszmar z mm - dla mnie to bardzo ciężko tak wstawać i przygotowywać mleko...łatwiej dać cyca jak mała śpi obok...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle z tymi kolorami to jest tak ze my lubimy to co ladne, skromne i estetyczne a niestety dzieci wolą te napakowane kolorami i zwierzątkami:)
    ale to my wybieramy poki co...sasasasa

Malenq, Kawa, isabelle, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi. Żeby to wszystko jakieś łatwiejsze było :D no nic czekam :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 1989 1990 1991 1992 1993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ