*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazdeczka27 wrote:Dziewczęta po cc.. Ta faldka nad linia ciecia jak by mi zniknela ale teraz czuje ze w niektorych miejscach jest takie twarde, tez tak macie? Jeju mam nadzieje ze to nie zrosty?!
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Maud11 wrote:Martka, ja mam Lovi Prolactis elektryczny, on kosztuje ponad 300 zł.
Tutaj dziewczyny zachwalały Canpol elektryczny, jego cena niecałe 200 zł, ale w sklepach internetowych.
Ceny w stacjonarnych są dużo wyższe.
Może znajdź tak, żeby wysłali jutro a będzie na wtorek.
A do tego czasu dasz radę tą trąbką do roweru
Martka, jak już chcesz wydać 200 zł na laktator to kup Medelę. Na pewno będziesz zadowolona.
-
Viv mialam tak 2 razy, w szpitalu i wczoraj, a dzis nie to samo dziecko a ja tez czuje sie jak matka a nie jak ostatnia sierota, jutro bedzie lepiej
jestes dobra mama
nam wczoraj pomogly 3 krople espumisanu a tez prawie nic nie jem i jak Ag pisala o lasagne to myslalam, ze sie poplaczeViv78 lubi tę wiadomość
-
Czesc mnie tez udalo sie do Was wpasc.
Wczoraj super dziendopoludnia 3,5 godz. Spania mala z mezem
po obiedzie spacer godzinny i wizyta u tesciow, mala zostala u nich a my na krotkie zakupy, na zakupach nie bylismy od wrzesnia razem
to co ze to byl lidl
niewazne
Na wzdecia uzywamy kropek delicol pomagajaplus trzy razy dziennie pije napar z kopru, dobrze ze nie ma meza od pon. Do piatku bo baki strzelamy razem z Adką
Krople podaje kroplomierzem do oczubo strzykawka o maly wlos nie udusilabym wlasnego dziecka wstrzykujac do buziolka.
Ag.... mam pyt. Do Ciebie poniewaz urodzilysmy w tym samym tyg. i dzieci byly z ta sama waga napisz mi jak Maly przyrasta wagowo. Nasza wazyla po ur. 3000 w trzec. Dobie 2690 w siodmej 2750, w trzecim tyg. Zycia przyrost wagi 430 g lekarka schizuje ze malo przybiera i licze ml i posilki.
Ostztnio w trzy dni przybrala 30 g. JUZ mam dosc i tak sciagam duzo mleka i ja poje ewentualnie raz dziennie dostaje hippa jak nie odciagne mlika.
Laktator mam z canpolu kupiony w smyku chyba za 230 jestem z niego zadowolona.
Dziewczyny czy tez was bola ciagle piersi oczywiscie raz mniej raz wiecej?
W bliznie mam guzki, ale to podobno sie rozejdzie, dziewczyny w srode bede m-c po cc i wiecie co juz znosilam pol wozkai nic nie czulam szybko goja sie takie rany
czasami blizna swedzi.
Brzuch jeszcze wisi, sciagam sie pasem na kregosluptroszke pomaga.
Polog powoli chyba zbliza sie ku koncowihuuuuuura
posucha od 01-06-2014
czuje sie jakby mial byc moj pierwszy raz
Za czym tesknieza kopniakami, za tym ze ubieralam obcisle bluzki bez skrupulow, za 8 godzinami snu
Za czym nie: za pustym lozeczkiemza lezeniem w wyrku, za uzaleznieniem od innych, za spaniem u taty choc kocham Go bardzo, za posikaniem sie gdy szlam do lekarza ze smiechu wlasnie to wspominalismy z mezem wczoraj, za cukrzyca ciazowa, za panicznym sprawdzaniem wkladki, za mysli o pieprzonej szyjce
za schizami ogolnie
Paula44 lubi tę wiadomość
-
szpilka wrote:Viv mialam tak 2 razy, w szpitalu i wczoraj, a dzis nie to samo dziecko a ja tez czuje sie jak matka a nie jak ostatnia sierota, jutro bedzie lepiej
jestes dobra mama
nam wczoraj pomogly 3 krople espumisanu a tez prawie nic nie jem i jak Ag pisala o lasagne to myslalam, ze sie poplacze
Dzięki Szpilka. No mi ta lasagne tez utkwila w głowie. U mnie same suche gotowane kurczaki itp. Nuda na talerzu, chaos w życiuWiola25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViv78 wrote:Zaczęła 3 tydzień. Smoczka nie lubi. Specjalnie jej go nie dawałam w trosce o laktacje. To teraz mam. O tej metodzie musze na spokojnie poczytać w takim razie. Ale owinięcie i "machanie"z szumem w tle nic nie daje. Niech mnie ktoś kopnie w tylek bo mam zalamke i myślę że się do tego nie nadaje. Może to brzuch ale ja jem tak bezpluciowe rzeczy ze naprawdę wątpię.
Viv, ja wytrzymałam bez smoczka 3 tygodnie...
Też chciałam być bezsmoczkowa. Mały ma bardzo silny odruch ssania np. wtedy gdy chce się uspokoić a wyskakiwać z piersią zawsze wtedy jest bez sensu, bo tylko się przeje i będzie ulewał.
Nie zauważyłam też żeby u nas zaburzało to jakoś laktację, Tomek ssie jak ssał.
A załamki są normalne... Ja mam szczególnie w nocy, jak człowiek chciałby spać a nie może bo dzieć marudzi. Ja wtedy zagryzam zęby i staram się wyłączyć myślenie bo wiem że w dzień zobaczę to w zupełnie innych barwach.
Mam nadzieję że udało Ci się jakoś ogarnąć Zuzkę.Viv78 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarrtka wrote:Dzięki kochana :* już działałam tą trąbką, to jest nieludzkie
wolałabym żeby mój ssak sam opróżniał cyce, a nie zasypiał na nich.
A jeszcze możesz wypożyczyć laktator, chyba w Czarodzieju na Hucie można. Jakby u Ciebie nawał miał trwać kilka dni to może lepiej pożyczyć? -
Maud sorki właśnie kompresuje filmik i wysyłam juz.
polaola kostek szedł równo 250g na tydzień. Teraz miał jakiś stop ale generalnie wazy 4450 wg wczorajszego pomiaru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 07:58
polaola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No ja też chciałam być bezsmoczkowa,ale gdy ja już padam wieczorem,dziecko najedzone, przebrane,a spac nie chce,to daję jej, pociumka 5 minut,zasnie i wypluje,więc chyba nie takie zło.
Ja pamiętam samą siebie ze smoczkiem, miałam 4 lata i nie mam krzywego zgryzu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 08:47
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/50e83ec679a0.jpg
Szymuś - mały kibic! Do boju Polsko!
Dziewczyny, wiecie jak z tymi cyckami u mnie. Odciagam resztki. Teraz ok 50 ml na dobę tylko. Ale walczę, żeby jeszcze cos miał. Czy z tym da się coś zrobić? Jakieś specyfiki poza herbatka są? Czy można prosić o oksytocyne? Czy to już sie nie "namnozy" i samo zaniknie? Myślałam, że przedwczoraj to już koniec. Cyce mięciutkie. Na noc nawet stanika nie założyłam. A dziś plamy dwie na koszulce. Bol sutkow. Ale odciągnąelam ledwie 20ml. Juz nie wiem, co robić.MartaKD, Ag..., Maud11, Malenq, Selene, Anutka, jonka91, polaola, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySelene 700ml?????????? WOW....
ja na razie mam jak Paula, tylko u mnie to tydzień czasu karmienia małej MM (przez ten antybiotyk)....dzisiaj w nocy nakarmiłam cycem...czułam, że mała pije i łyka, a już się martwiłam, że zero mleka mam, wieczorkiem ściągnęłam tylko 30ml...
przed tym antybiotykiem miałam nawał...