X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:53

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:53

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Dziewczęta po cc.. Ta faldka nad linia ciecia jak by mi zniknela ale teraz czuje ze w niektorych miejscach jest takie twarde, tez tak macie? Jeju mam nadzieje ze to nie zrosty?!
    Mam tak samo, takie guzki nad blizną. Zauważam jednak poprawę. Z tego co wiem to nie zrosty a obrzęki i z czasem się wchłoną.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Martka, ja mam Lovi Prolactis elektryczny, on kosztuje ponad 300 zł.
    Tutaj dziewczyny zachwalały Canpol elektryczny, jego cena niecałe 200 zł, ale w sklepach internetowych.
    Ceny w stacjonarnych są dużo wyższe.
    Może znajdź tak, żeby wysłali jutro a będzie na wtorek.
    A do tego czasu dasz radę tą trąbką do roweru :P

Martka, jak już chcesz wydać 200 zł na laktator to kup Medelę. Na pewno będziesz zadowolona.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv mialam tak 2 razy, w szpitalu i wczoraj, a dzis nie to samo dziecko a ja tez czuje sie jak matka a nie jak ostatnia sierota, jutro bedzie lepiej

jestes dobra mama

nam wczoraj pomogly 3 krople espumisanu a tez prawie nic nie jem i jak Ag pisala o lasagne to myslalam, ze sie poplacze :)

Viv78 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • polaola Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mnie tez udalo sie do Was wpasc.
    Wczoraj super dzien :-) dopoludnia 3,5 godz. Spania mala z mezem :-) po obiedzie spacer godzinny i wizyta u tesciow, mala zostala u nich a my na krotkie zakupy, na zakupach nie bylismy od wrzesnia razem :-) to co ze to byl lidl :-) niewazne :-)

Na wzdecia uzywamy kropek delicol pomagaja :-) plus trzy razy dziennie pije napar z kopru, dobrze ze nie ma meza od pon. Do piatku bo baki strzelamy razem z Adką :-)
    Krople podaje kroplomierzem do oczu :-) bo strzykawka o maly wlos nie udusilabym wlasnego dziecka wstrzykujac do buziolka.

Ag.... mam pyt. Do Ciebie poniewaz urodzilysmy w tym samym tyg. i dzieci byly z ta sama waga napisz mi jak Maly przyrasta wagowo. Nasza wazyla po ur. 3000 w trzec. Dobie 2690 w siodmej 2750, w trzecim tyg. Zycia przyrost wagi 430 g lekarka schizuje ze malo przybiera i licze ml i posilki.
    Ostztnio w trzy dni przybrala 30 g. JUZ mam dosc i tak sciagam duzo mleka i ja poje ewentualnie raz dziennie dostaje hippa jak nie odciagne mlika.

Laktator mam z canpolu kupiony w smyku chyba za 230 jestem z niego zadowolona.

Dziewczyny czy tez was bola ciagle piersi oczywiscie raz mniej raz wiecej?

W bliznie mam guzki, ale to podobno sie rozejdzie, dziewczyny w srode bede m-c po cc i wiecie co juz znosilam pol wozka :-) i nic nie czulam szybko goja sie takie rany :-) czasami blizna swedzi.

Brzuch jeszcze wisi, sciagam sie pasem na kregoslup :-) troszke pomaga.
    Polog powoli chyba zbliza sie ku koncowi :-) huuuuuura :-) posucha od 01-06-2014 :-) czuje sie jakby mial byc moj pierwszy raz :-)

Za czym tesknie :-) za kopniakami, za tym ze ubieralam obcisle bluzki bez skrupulow, za 8 godzinami snu :-)

Za czym nie: za pustym lozeczkiem :-) za lezeniem w wyrku, za uzaleznieniem od innych, za spaniem u taty choc kocham Go bardzo, za posikaniem sie gdy szlam do lekarza ze smiechu wlasnie to wspominalismy z mezem wczoraj, za cukrzyca ciazowa, za panicznym sprawdzaniem wkladki, za mysli o pieprzonej szyjce :-) za schizami ogolnie :-)

Paula44 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Viv mialam tak 2 razy, w szpitalu i wczoraj, a dzis nie to samo dziecko a ja tez czuje sie jak matka a nie jak ostatnia sierota, jutro bedzie lepiej

jestes dobra mama

nam wczoraj pomogly 3 krople espumisanu a tez prawie nic nie jem i jak Ag pisala o lasagne to myslalam, ze sie poplacze :)

Dzięki Szpilka. No mi ta lasagne tez utkwila w głowie. U mnie same suche gotowane kurczaki itp. Nuda na talerzu, chaos w życiu

Wiola25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Zaczęła 3 tydzień. Smoczka nie lubi. Specjalnie jej go nie dawałam w trosce o laktacje. To teraz mam. O tej metodzie musze na spokojnie poczytać w takim razie. Ale owinięcie i "machanie"z szumem w tle nic nie daje. Niech mnie ktoś kopnie w tylek bo mam zalamke i myślę że się do tego nie nadaje. Może to brzuch ale ja jem tak bezpluciowe rzeczy ze naprawdę wątpię.

Viv, ja wytrzymałam bez smoczka 3 tygodnie...
    Też chciałam być bezsmoczkowa. Mały ma bardzo silny odruch ssania np. wtedy gdy chce się uspokoić a wyskakiwać z piersią zawsze wtedy jest bez sensu, bo tylko się przeje i będzie ulewał.
    Nie zauważyłam też żeby u nas zaburzało to jakoś laktację, Tomek ssie jak ssał.

A załamki są normalne... Ja mam szczególnie w nocy, jak człowiek chciałby spać a nie może bo dzieć marudzi. Ja wtedy zagryzam zęby i staram się wyłączyć myślenie bo wiem że w dzień zobaczę to w zupełnie innych barwach.

Mam nadzieję że udało Ci się jakoś ogarnąć Zuzkę.

Viv78 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Dzięki kochana :* już działałam tą trąbką, to jest nieludzkie :D wolałabym żeby mój ssak sam opróżniał cyce, a nie zasypiał na nich.
    Martka ja też myślałam że dziecko będzie opróżniać na styk, ale nawał ma to do siebie że mleka się produkuje znacznie więcej. U mnie Tomek po jednej piersi padał jak mucha, przyrost wagi ma ponad normę, więc nie wyobrażam sobie żebym miała mu drugą pierś wciskać na siłę. Więc wychodziła mi jedna pierś na 6 h, nie było szans żeby wytrzymała, musiałam odciągać. Tylko u mnie nawał trwał 2,5 tygodnia.

A jeszcze możesz wypożyczyć laktator, chyba w Czarodzieju na Hucie można. Jakby u Ciebie nawał miał trwać kilka dni to może lepiej pożyczyć?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud sorki właśnie kompresuje filmik i wysyłam juz.

polaola kostek szedł równo 250g na tydzień. Teraz miał jakiś stop ale generalnie wazy 4450 wg wczorajszego pomiaru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 07:58

polaola lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Maud sorki właśnie kompresuje filmik i wysyłam juz.

:) właśnie miałam się rano przypominać :) dzięki!

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też chciałam być bezsmoczkowa,ale gdy ja już padam wieczorem,dziecko najedzone, przebrane,a spac nie chce,to daję jej, pociumka 5 minut,zasnie i wypluje,więc chyba nie takie zło.
    Ja pamiętam samą siebie ze smoczkiem, miałam 4 lata i nie mam krzywego zgryzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 08:47

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/50e83ec679a0.jpg

Szymuś - mały kibic! Do boju Polsko! ;)

Dziewczyny, wiecie jak z tymi cyckami u mnie. Odciagam resztki. Teraz ok 50 ml na dobę tylko. Ale walczę, żeby jeszcze cos miał. Czy z tym da się coś zrobić? Jakieś specyfiki poza herbatka są? Czy można prosić o oksytocyne? Czy to już sie nie "namnozy" i samo zaniknie? Myślałam, że przedwczoraj to już koniec. Cyce mięciutkie. Na noc nawet stanika nie założyłam. A dziś plamy dwie na koszulce. Bol sutkow. Ale odciągnąelam ledwie 20ml. Juz nie wiem, co robić.

MartaKD, Ag..., Maud11, Malenq, Selene, Anutka, jonka91, polaola, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatora, ja mam trąbkę Baby ono:) fajnie ściąga:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Co do laktatora, ja mam trąbkę Baby ono:) fajnie ściąga:)

Ja też mam ten laktator i właśnie mam z nim problem bo mi ani kropelki pokarmu nie ściąga.. hmm.. chyba mam jakieś dziwne cycki. :P :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam medeli laktator super sprawa..

Selene, isabelle lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:53

Malenq, isabelle, Paula44 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:47

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene 700ml?????????? WOW....

ja na razie mam jak Paula, tylko u mnie to tydzień czasu karmienia małej MM (przez ten antybiotyk)....dzisiaj w nocy nakarmiłam cycem...czułam, że mała pije i łyka, a już się martwiłam, że zero mleka mam, wieczorkiem ściągnęłam tylko 30ml...
    przed tym antybiotykiem miałam nawał...:-/

• Chanela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:47

Selene, ania_29, Ag..., szpilka, OliOla, MartaKD, Agus89, Malenq, isabelle, lwuska55592, Maud11, Anutka, jonka91, Paula44, Ewelina88 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 2017 2018 2019 2020 2021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ