X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam lovi. :)

Viv78, Anutka lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv tak ubralismy na pierwszy spacer wczoraj i bylo ok, a ze kocyk duzy to na materacyk a to co zostalo zawija sie do przykrycia

smoka mam z aventu (z lovi w szpitalu mu nie pasowal, ale planuje druga probe, zeby w razie czego jeden jezdzil w torbie wozkowej

terrorysta spi juz pol godziny zdazylam sie umyc i uczesac jest szansa, ze na spacerze bede wygladac jak czlowiek :)

i dzieki za info o intensywnym wzroscie

Viv78 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tezmam lovi,dostalam:)

Viv78 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest nuk, ale używamy smoka sporadycznie :)
    Karmię głoda i idziemy na spacer :)

Viv78 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:53

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    kiedy dzieciaczki nabiorą właściwego koloru oczu? Wiecie? Moja ma oczy niebieskie, czasem szare i tak myślę, kiedy zacznie się klarować ten właściwy kolor...

Widziałam w necie info ze do roku czasu na niekiedy nawet do 3,ale nie bardzo miałam czas to potwierdzić w innych zrodlach

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie nadszedł czas terroru.. mały od 7 spał pół godziny ciągle płacze co go odłożę do łóżeczka to ryk, mam nadzieje że to jakiś chwilowy kryzys.

Kurcze zazdroszczę Wam że wasze maluchy potrafią jeść 20 30 minut mój zasypia po 10-15 minutach aktywnego ssania i nie ma siły która zmusi go by jadł dalej, nie mam pojęcia czy się najada przez ten tydzień starałam się go budzić co 2 h na karmienie, chociaż szczerze powiem że raczej to nam nie wychodziło. Mały był tylko rozdrażniony jadł trochę i godzina dwie usypiania,
    dla mnie karmienie piersią to ogromne wyzwanie, męczy mnie to bo cycki mam ogromne dziecko ciężko przystawić ale nie poddaje się.. zobaczymy dziś jak przybiera.
    Zawsze jak karmie daje mu jeść tylko z jednej piersi a na następne dostaje tą drugą chyba dobrze robię co?
    Ja nie zauważyłam u siebie nawału kilka razy ściągałam pokarm gdy mały zostawał z kimś lub żeby tata pokarmił i udawało mi się 120 ml z obu piersi więcej nie ściągałam bo nie było potrzeby, ale wtedy mały jadł więcej.

Ja mam najzwyklejszy smoczek avent i się sprawdza choć rzadko z niego korzystamy

I u mnie chyba nie ma rzeczy za którymi nie tęsknie.. ciąża była dla mnie łaskawa nie wymiotowałam, miałam chwilowe bóle kręgosłupa ale nie było tragicznie, a tęsknie chyba za kopniakami ale tymi pierwszymi to było fantastyczne uczucie takie nowe.. może jestem dziwna ale to tyle

ex2bo7ess0m327wq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj ma prawie czarne a najlepsze jest to, że ja mam szare a mężu zielone w zlote cetki, wiec jak wyjda piwne (niemozliwe statystycznie) to ja nie wiem jak to dziecku po lekcjach z krzyżówek genetycznych wytłumaczę

dodam,że drugi palec u nogi ma najdłuższy po tatusiu, więc wątpliwości co do ojcostwa nie ma, choc moje dziecko przeczy zasadzie, że zaraz po urodzeniu jest podobne do taty, bo po pierwsze wygląda prawie jak ja w jego wieku, to jeszcze wiekszość innych min ma po mojej rodzinie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotarło do mnie łóżeczko turystyczne własnie. To cholerstwo wazy 14kg!!

i te karty maluszka- faajne są.
    pewnie wydruk i zalaminowanie wyszly by podobnie;)

dodam, ze zaplanowanie tygodniowego wjzadu z niemowlakiem jest znacznie trudniejsze niz cala wyprakwa dla niego i pakowanie torby do szpitala.
    Pół domu musze wziąc chyba- nie mowiac juz o tym ze wozek miesci sie w bagazniku pod warunkiem ze odepne kola.
    wniosek musimy kupic boksa lub wieksze auto:) a najlepiej wieksze auto i boksa:)
    ciezarowke z boksem! o to bedzie idealne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 12:23

Malenq, zielarka, renia83, szpilka, Selene, jonka91, ania_29, isabelle, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag poproszę linka z matą edukacyjną :) :) :) plisssss :)

nasza nocka o niebo spokojniejsza po podawaniu delicolu :) i rano była nawet kuuuupa :) może się nam to wszystko unormuje, marzę żeby skończył jeszcze tak ulewać i byłabym w niebie :)

My szczepimy się jutro :/ kurczę starszej nigdy nic nie było po szczepieniach ale że jako młodszy egzemplarz jest całkowicie inny od poprzedniego to aż się boję

nie będzie mi brakować tego że byłam cały czas zmęczona i jakaś taka zdołowana, zadżumiona no nie wiem jak to określić :/ cała reszta prócz końcówki oczywiście gdzie ledwo się poruszałam itd była ok :) brakuje mi "bycia w ciąży" tym bardziej iż wiem że już więcej w niej nie będę :)

Malenq lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez samy smoczek lovi co zreszta widac w avatarze :-) mala go uwielbia avent wypluwa :-)

Viv78 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa dni temu zakończyłam nasz kalendarz ciąży... Smutno jakoś. Przeniosło mnie na ovu ale tamte klimaty nie są dl mnie :/

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia proszę;) ja mam taką
    http://www.tinylove.com.pl/index.php?p987,gimnastyka-dla-bobasa-z-palakami-plac-zabaw

renia83 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Dwa dni temu zakończyłam nasz kalendarz ciąży... Smutno jakoś. Przeniosło mnie na ovu ale tamte klimaty nie są dl mnie :/

rozumiem co czujesz...mialam tak samo.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reniu a jakiej konsystencji była kupa??
    bo u mnie dzisiaj mega kwaśny zapach i zielono-żółta "maziowata" taka, aż z pieluchy się wylewała...

u nas jutro pediatra i prawdopodobnie nutrigen włączymy, a nocą jak będę karmić kp to delicol....zobaczymy...mam nadzieję, że koszmar mojej maleńkiej się skończy....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    ja to nawet się popłakałam jak zakończyłam ten kalendarz.....

my dostaliśmy taką matę:
    http://www.smyk.com/canpol-wesola-farma-kojec-mata-interaktywna,p1044714036,zabawki-gry-dla-dzieci-p

a propo bujaczka http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1052151807,swiat-niemowlaka-p

REWELACJA, a szczególnie funkcja kołyski i spania, a do tego te delikatne wibracje:) małej się ewidentnie podoba:)

Ag... lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostala ktoras z was za pobyt w szpitalu z pzu ???
    Ja bylam 16 dni i odmowili mi wyplaty bo porod zakonczyl sie sn a nie cc.

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, ile cm powinien mieć śpiworek pasujący do wózka z gondolą 80cm ?

relgh371buf3k1xz.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:53

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu czym szczepisz Filipa? No i najważniejsze nie boj się, bo jak sie zdecydowałaś to nic nie zmienisz. Musisz sobie powtarzać ze na pewno będzie dobrze. Ja dalam dodatkowo szczepionkę doustną na rotawirus.
    Co do blizny po cc to sa to na pewno obrzęki. Lekarz mi powiedział ze zrosty mogą byc ale później. Mi blizna sie ładnie zagoiła, zrobiłam juz na nią laser frakcyjny. Obrzęki zeszły po 4 tygodniu.

No i odn braku pokarmu i miękkich piersi pomaga momentalnie karmi. Mi Polozna kazała kupic. Odgazować i wypic.

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 2019 2020 2021 2022 2023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ