X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Moim zdaniem nie są dużo większe te pieluchy. Ją Milusi jak tydzień miała założyłam już 2.

Ja Alicji też zakładam już dwójki od jakiegoś czasu (zużyłyśmy już dwie paczki po 80 szt tyle, że pampersów).

Ewelina88 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Gwiazdko jak się wypalił??? po prostu zanikło ci mleko??
    ja nie wiem jak to zrobić...bo jeszcze coś tam mam i nie wiem kiedy zniknie...

Ze wzgledu ze mialam na prawde bardzo malo pokarmu ktoregos razu po prostu cycki staly sie takie jak dawniej, puste miekkie jak sie naciskalo nic a nic juz nie pocieklo..
    W domu mam tabletki na zatrzymanie laktacji ale ginekolog powiedzial ze pewnie i tak nie beda potrzebne bo pokarm sam zaniknie w moim przypadku i tak wlasnie sie stalo, wzielam potem mimo wszystko pare tabletek tak na wszelki wypadek.

Jak juz uznalas ze nie ma sensu sie katowac i bardzo stresuje cie juz walka o laktacje to mozesz raz dziennie odciagnac to co ci zostalo, przy prysznicu polewaj piersi zimna woda, albo zglos sie do ginekologa po tabletki, a jak chcesz walczyc dalej to przystawiaj dziecko do piersi nawet po 5 minut, odciagaj laktatorem najlepiej elektrycznym ta metoda 7,5,3 to pobudza laktacje, pij herbatki... Moze to pomoze, u mnie przez praktycznie 3 tygodnie nic nie pomoglo, plakalam,stresowalam sie dziecko tez..to byla katorga straszna . jednym sie udaje innym nie co zrobic..trzeba zyc dalej :-)

Dzieki mamuski za odpowiedzi i podpowiedzi :-)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Kiedyś jak Student nie umiał to do poprawy. Dziś dałam nawet ściągać.

Wiki, to chyba hormony! ;)

Wiki81 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki no przyznaj nie chce ci się iść na poprawke:P

Co do musteli zgadzam się, po kąpieli mam ochotę zjeść swoje dziecko tak ładnie pachnie:D

A my właśnie wyjechaliśmy, nie obyło się bez kupna boksa jednak ale zapakowani na 2 auta daliśmy radę:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziękuję za wsparcie i Wasze komenatrze dotyczące mojego wczorajszego posta. Cały wieczór o tym myslałam i macie rację najważniejsze jest moje dziecko a nie ambicje i realizacja założonych celów. Możecie mi wierzyć że przygotowywując mm płakałam. Ale teraz jest lepiej, wiem że to lepsze niż głodne dziecko i jesli będzie taka potrzeba będe je podawać.
    Na szczeście całą noc i cały dzisiejszy dzień jest już KP zobaczymy co będzie wieczorem, bo wtedy mam najemniej mleka. Wiem że to dlatego że Jaś wczoraj męczył cyca co pół godziny dlatego zabrakło.

Podałam mu Bebiko bo takie mąż kupił w zapasie i średnio byłam zadowolona że akurat to kupił, ale chyba się sprawdziło, bo mały nie stękał ani brzuszek go nie bolał, ładnie zrobił kupkę i jest już git.

Któras z Was pisała o pogorszeniu cery. Ja też mam ten problem, w ciąży miałam ładna nawilżoną cerę były dni że wychodząc na miasto nie używałam podkładu. A teraz znowu wychodza pojedyncze krotski i skóra jest sucha szczególnie na policzkach. Staram się pic dużo wody i generalnie płynów pod różną postacią.

Co do hitów i kitów to moje są takie:

HITY:
    - czapeczki wszelkiego rodzaju, półśpiochy, body zakładane przez głowę
    - woda i wacik na pupę przy przewijaniu
    - sudockrem
    - latator eletryczny !
    - przewijak
    - pieluchy tetrowe i flanelowe
    - rożki (choć lada chwila z nich wyrośnie ;)
    - stojak pod wanienkę
    - kosmetyki babydream
    - smoczek
    - osłonki do karmienia

KITY:
    - mega ilości skarpetek których nie używamy
    - grzebień do czesania
    - sterylizator do butelek
    - niedarpki które wiecznie spadają, wolę założyc zwykłe skarpetki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 17:52

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wróciłam od fizjoterapeuty, miałam zastoje w odcinku piersiowym i w biodrach po ciąży, ponaciągał mnie, chrupneło kilka razy i gitara,=.Co prawda 150zł za 20 minut wizyty,ale opłacało się.A jaki przystojny:) Rehabilitował Otylię Jedrzejczak, więc chyba wie co robi.Jestem mega zadowolona i mam nadzieję żegnaj bólu pleców.

ania_29, magdalenka, Selene, renia83, jonka91, isabelle lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie forumowe ciotki ! To ja Jaś

b070b5a5a0202f11med.jpg
    2af6eb49e2ada802med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 17:55

ania_29, szpilka, MartaKD, Selene, renia83, bluegirl89, Gwiazdeczka27, Maud11, Viv78, Agus89, Ewelina88, Becia81, Wiki81, jonka91, Paula44, Chanela, isabelle, zielarka, kamilaaa_88, rastafanka lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodziak :)

Wiki pokazałabyś swoją piękną :) Inne dziewczyny, które już dawno nie wklejały zdjęć, również pochwaliłyby się rosnącymi pociechami :)

Selene, Wiki81 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dziewczyny, wróciłam od fizjoterapeuty, miałam zastoje w odcinku piersiowym i w biodrach po ciąży, ponaciągał mnie, chrupneło kilka razy i gitara,=.Co prawda 150zł za 20 minut wizyty,ale opłacało się.A jaki przystojny:) Rehabilitował Otylię Jedrzejczak, więc chyba wie co robi.Jestem mega zadowolona i mam nadzieję żegnaj bólu pleców.
    Przy bólu cena nie gra roli, ale njważniejsze że pomogło ! A czym sie różni fizjoterapeuta od kręgarza??

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka,też mam taki komplecik jak na drugim zdjęciu.Jaś jaki ładniutki:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o niemożności karmienia piersią, aż się boję kiedy mnie to spotka,dlatego jak mała długo śpi odciagam laktatorem.Herbatek na laktacje jeszcze nie ruszyłam, na razie tryska mleko.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:00

Paula44 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za kciuki.

Operacja Jasia przebiegła pomyślnie!
    Jaś (kuzyn mojego Tomusia, dokładnie 1 miesiąc młodszy) urodził się 30 stycznia przez cc, ale miał dziwnie duży brzuszek. Po natychmiastowym usg okazało się że ma 7-centymetrowy !!! guz na wątrobie.
    Został przetransportowany do Warszawy, gdzie dzisiaj, mając tydzień przeszedł operację wycięcia tego guza.
    W trakcie badań przez ten długi tydzień rokowania lekarzy były różne - łącznie z przeszczepem. Dziś okazało się że dało się wyciąć cały guz i "reszta" wątroby jest raczej wystarczająca do funkcjonowania.

Mając takie małe dzieciątko w domu, nie byłam sobie w stanie wyobrazić co może czuć jego mama....

A poza tym w głowie mi się nie mieści że nie zostało to zauważone podczas usg jeszcze w ciąży... Przy porodzie było to całkowitym zaskoczeniem....

• Viv78 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Viv widziałaś to? Kopiję na komórce i nie wiem jak mi to wyjdzie
    http://lm.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fattribution_link%3Fa%3D60AeORDZ_Lo%26u%3D%252Fwatch%253Fv%253DqYdI7HH9PW0%2526feature%253Dshare&h=KAQEP_7WL&enc=AZMJG-fsS_NkhxnsPbvTDABZjIuWe4H832K8Js5ddbSbMGvrewCEo9RspOY5EzdUocQ&s=1

Oj niestety nie otwiera mi się to,
    Masz może na myśli to?

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=764518866931471&id=327936217256407&refsrc=http%3A%2F%2Fwww.google.pl%2F&_rdr

• MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Przy bólu cena nie gra roli, ale njważniejsze że pomogło ! A czym sie różni fizjoterapeuta od kręgarza??
    hmmm, nie wiem:) ten dokładnie jest fizjoterapeutą specjalistą w dziedzinie medycyny manualnej i rehabilitacji ruchowej

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Magdalenka,też mam taki komplecik jak na drugim zdjęciu.Jaś jaki ładniutki:)
    Hmm po wypraniu starsznie się wyciągnął pod szyją i juz nie jest taki fajny. A wyglądał na porzadny materiałowo. Lubię te kompleciki z h&m, wiesz może gdzie jeszcze można takie dostać ? tak żeby spodenki i czapeczka były jednakowe i np czapeczka z uszkami dodatkowo tak jak ten??

W ogóle dzisiaj przypomniałam sobie że ostatnio pisałas o tym, że oglądasz porody przez internet. No więc dzisiaj obejrzałam trzy odcinki, oczywiście za kązdym razem kiedy dzieciaczek się rodził ja ryczałam.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam ten z h&m. ogólnie malo mam rzeczy nowych, glównie takie prezentowe własnie, te z second handów sa już przynajmniej po praniach i widzisz czy sa rozciągniete,czy nie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dziewczyny bardzo dziękuję za wsparcie i Wasze komenatrze dotyczące mojego wczorajszego posta. Cały wieczór o tym myslałam i macie rację najważniejsze jest moje dziecko a nie ambicje i realizacja założonych celów. Możecie mi wierzyć że przygotowywując mm płakałam. Ale teraz jest lepiej, wiem że to lepsze niż głodne dziecko i jesli będzie taka potrzeba będe je podawać.
    Na szczeście całą noc i cały dzisiejszy dzień jest już KP zobaczymy co będzie wieczorem, bo wtedy mam najemniej mleka. Wiem że to dlatego że Jaś wczoraj męczył cyca co pół godziny dlatego zabrakło.
    Magdalenka, a jak długo Jaś śpi w nocy?
    Ja miałam podobny problem z brakiem mleka wieczorem. Stosujemy taki system że karmimy przed kąpielą żeby nie było marudzenia i zaraz po kąpieli, więc siłą rzeczy po kąpieli piersi miałam prawie puste.
    Ale u mnie zdało egzamin to, że jak Tomek po kąpieli śpi ok. 5-6 godzin to ja po 2 godzinach odciągam pokarm i mam tę dodatkową porcję na kolejny dzień. A jak Tomek się budzi to nowe mleko się już zdąży naprodukować. Więc udaje się być cały dzień na piersi.
    Może u Was też się tak da?

magdalenka lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ale ci zazdroszczę masażu, myślę zeby sobie w wisle na jakiś relaksacyjny skoczyć.

Właśnie dziewczyny! Wrzucać zdjęcia dzieciaczkow:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś marude - terrorystę w domu :/ głowa pęka :/

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
‹‹ 2048 2049 2050 2051 2052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ