*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ewelina88 wrote:Całą ciąże modliłam się aby włosy miała męża.
I ma. Teraz już się wytarły.;p
To ja swojej życzyłam noska po tatusiu i chyba taki właśnie ma. W ogóle to raczej bardziej tata niż mama, po mamusi rozcapirza palce u stóp
Ewelina88, renia83 lubią tę wiadomość
-
marrtka wrote:Dziewczyny, jak często przemywać ropiejące oczka rumiankiem? Czy herbatą lepiej? Czy solą fizjologiczną? Bo już nie wiem
Ja przemywałam kilka razy dziennie solą fizjologiczna, potem herbatą czarną. Ale u nas efektów nie było i teraz mamy kropelki. -
nick nieaktualnyno i pozostaliśmy przy Bebilonie Pepti.......nie dało się nakarmić nutramigenem....
a do tego doszło ulewaniedzisiaj zjadła tylko 230ml na cały dzień
boszzzzzzzzzzz siedzę i ryczę...nie wiem jak jej pomóc...w cycach prawie nic już nie ma, a poza tym po moim mleczku ma krostki na buźce i szyi...ech............
a ja się modliłam o zdrowie malutkiej...i chyba źle to robiłam:-/ -
Mateusz jak sobie smacznie śpi po jedzonku
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/798642c95148.jpg
I Mateusz wieczorkiem oczywiście bardziej aktywny (tak jak to było jeszcze w moim brzuchu)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e2f26864f0e.jpgania_29, magdalenka, szpilka, Ewelina88, isabelle, Agus89, renia83, jonka91, jonka91, Anutka, Chanela, Maud11, kamilaaa_88, Becia81, bluegirl89, rastafanka lubią tę wiadomość
-
Malenq mój też ma krostki na buzi i szyjce to ponoć trądzik niemowlęcy razem z mlekiem przechodzą hormony i z czasem ma się to ustabilizować.. Ja jeszcze upewnie się w poniedziałek u pediatry. Poczytaj w internecie moze akurat i twoja pociecha to ma a to nic złego
Malenq lubi tę wiadomość
-
no właśnie u mnie Mateusz ma problem ze zrobieniem kupki po tym bebionie. strasznie się pręży, podwija nóżki, ciężko zrobić mu bączka.. namęczy się strasznie ..ale kupę jak już wyciśnie to jest ona normalna grutkowata musztardowa,czasami jest w niej śluz ale podobno to normalne.
A tak czytałam o tym Hippie i ma wiele pozytywnych opinii ręcz dużo osób piszę, że właśnie Hipp był tą ostatnią desą ratunku.. no sama już ie wiem cholera jasna szkoda mi mojego dziecka jak widze jak się męczy i aż czerwony na buzi się robi od tego wysiłku kiedy próbuje zrobić kupę a nie może. -
Własnie oglądam porody i narrator (czy jak się zwie ten głos w tle) komentuje : "Nina rodzi tak jak sobie to wymarzyła, kameralnie, bez tabunu lekarzy i pielęgniarek". A ja sobie myślę "Co z tego skoro później obejrzą ja tysiące obcych ludzi".
Generalnie fajnie się ogląda ale ja wspomnień nie mam miłych i pomimo zapewnień nie zapomniałam o bólu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 21:37
-
Mój ksieciunio śpi
mamy już ustalony rytm dnia i wojownik kończy go o 20.30
potem karmienie o 1,4,7 o 10 daje mu 60ml i o 11 kolejne 60ml i przed 12 ubieramy się na spacerek,wracamy ok 14.30 i potem dokazujemy mamie ile się da bo niestety śpimy tylko podczas spacerku, ok 19.45 idziemy się kąpciać i usypiamy sami w łóżeczku ok 20.30
Aaaaaa tak poza tym to mój synus posłał mamusi dziś w pełni świadomy szeroki od ucha do ucha uśmiechzaraz po tym jak drzyzło mu się fajdając dywan na odległość 1metra a mama zaczęła się śmiać
mamy już dywan przechszczony na każdy możliwy sposób
jutro pierzemy
isabelle, magdalenka, Agus89, Malenq, jonka91, Paula44, Chanela, Maud11, Wiki81, rastafanka lubią tę wiadomość