*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamy straszne kolki. Delicol, bobiotic i inne nic nie pomagają. Lekarka zasugerowała sprowadzić sab simplex... kombinuje,wypytuje po znajomych kto mógłby nam gi sprowadzić. ..ech, jest ciężko.. synek śpi może 2 h dziennie i ciągle płacze, pręży się... 24/H go noszę...padam na twarz: (
JeszcZe strasznie boli mnie kręgosłup bo za bardzo go przeciazylam po cc... a nie miałam do, końca wszystkiego wygojonego, a jak wiadomo mięśnie brzucha jeszcze nie w formie i nie ma co stabilizować wszystkiego...
Antek to duży chłop. Waży już 4580gr,(3850 waga urodzeniowa, 3510gr najnizsza) według lekarza je za dużo I się przejada . Ma dostawać nie więcej niż 90 ml (je z butelki moje mleko)co 2,5- 3 H. Trzeba go przetrzymywaC ewentualnie oszukiwać herbatka dla niemowlat. Dopiero za 2 tygodnie,kiedy przyjdziemy na szczepienie dowiemy się ile waży i jak zwiększać jedzenie...
btw. jestem miesiąc po cc, myślicie że mogę już poleżeć w wannie? Do tej pory Brałam tylko prysznic..Kontrolę u lekarza mam dopiero za tydzień...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 17:29
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Żartujesz? Ja już długo kąpię się w wannie, tylko przeważnie zatykam odpływ i biorę prysznic, bo nie mam czasu na długie moczenie siębelldandy wrote:btw. jestem miesiąc po cc, myślicie że mogę już poleżeć w wannie? Kontrolę u lekarza mam dopiero za tydzień...
Jeśli rana jest zagojona, nic się nie paprze, to nie sądzę aby były jakieś przeciwwskazania...
Bardzo współczuję z kolkami
Ciężka sprawa. Jednak to zupełnie coś innego od zwykłych niestrawności
-
ania_29 wrote:Żartujesz? Ja już długo kąpię się w wannie, tylko przeważnie zatykam odpływ i biorę prysznic, bo nie mam czasu na długie moczenie się
Jeśli rana jest zagojona, nic się nie paprze, to nie sądzę aby były jakieś przeciwwskazania...
Bardzo współczuję z kolkami
Ciężka sprawa. Jednak to zupełnie coś innego od zwykłych niestrawności
Do tej pory brałam tylko prysznic, a chętnie bym polezala sobie i odpoczela: ) niby na wypisie mam, ze do końca połogu czyli około 6 tygodni można brać tylko prysznic i zgupialam. ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 17:29
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ja polecam na kolki infacol można stosować go u młodszych dzieciaczków, nie wchłania się do organizmu jest wydalany z kupką, to bardzo dobrze. u nas od kiedy go stosujemy Mateusz puszcza spokojnie bez wysiłku baczki, i ODPUKAĆ jest spokój i nie cierpi, czasami coś tam go muli w brzuszku ale nie płacze więc jest o niebo lepiej.
Trzeba pamiętać, że oczywiście oprócz tego , że dziec i mają jeszcze nie dojrzały układ trawienny to przyczyna kolki może być różna.
Mimo wszystko większość specyfików na kolki zawierają w swoim składzie simetikon o różnym stężeniu, który mniejsza natężenie gazów w jelitkach
ps. ja też już od jakiegoś czasu biorę kąpiele ( nie długie ale nawet 10 minut w wannie daje mi bardzo duuuużo relaksu)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 21:12
-
Chanela rozumiem TWoje stanowisko, ale jeszcze bardziej rozumiem tych ludzi mieszkaja wlasciwie w ostatnim domu przy bocznej drozce jakbym tam mieszkala to moje dwa szalence pewnie tez biegalyby luzem pies tylko mnie w sumie obszczekal i obwachal i pewnie jakby byl mniejszy to bym to lepiej zniosla, no ale jak bylam mala ugryzl mnie pies sasiadow i pomimo tego, ze od dziecka mam psy, to boje sie obcych a szczegolnie duzych choc male czasem duzo gorsze nawet ugryzienie mnie zostalo sprowokowane przez jamniki ale to w koncu duzy owczarek zlapal akurat za moja noge jak sie wszystkie rzucily, nie bede po prostu sama tamtedy chodzic (jak powoiedzialam mezowi to prawie sie smiac zaczal bo on widzial co dzieciaki z tego domu z tym psem wyprawialy, ale mu wytlumaczylam, ze co innego domownicy a co innego obca baba z wozkiem na terenie takiego duzego psa)
-
szpilka a widziałaś historię kobiety, którą na spacerze z dzieckiem zaataowała sfora psów? Straszne, jadły ją na żywca

Dla mnie biegający luzem piesek nie znajduje żadnego wytłumaczenia. Udomowiony, łagodny a jednak bywają przypadki gdy takim zwierzakom coś odbija i atakują ludzi.
Dobrze że nic Ci się nie stało... -
Aniu dlatego zachowalam wszelkie mozliwe srodki ostroznosci gdy spotyka sie psa na spacerze, szczekal w sposob nie atakujacy a ja i tak na wszelki wypadek czekalam w bezruchu az sie przestanie intersowac, co szybko nastapilo, wlasciwie jak tylko nas powachal, a ze zwierzetom nie mozna na 100% ufac tez wiem, nawet wlasnym
a na spacerach najgorsze sa watahy malych psow
-
witajcie niedzielnie
z niusow chyba dostalam okres, od dwoch tygodni lecialo juz calkiem bez krwi a dzis normalnie jak pierwszy dzien i brzuch zaczyna bolec, karmie tylko cycem bez dopajania wiele razy dziennie. ludze sie, ze moze jakies resztki pologu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
jesli ktos pamieta, ze moje jedno kocie futerko na sam koniec grudnia zlamalo lape, sabotnie wieczor, wiec pojechalismy do otwartej 24h kliniki, zalecono operacje niestety koszt ogromny wiec kot dostal gips (koszt tez niemaly), po 3 tyg kontrola noga prawie nie zrosnieta, wiec kolejne 3-4 tyg (zdazylismy pojechac na kontrole 2 dni przed porodem, dzidzius grzecznie poczekal)
w tym tyg mezu stwierdzil, ze zdejmie gips sam, po dwoch dnia skapitulowal kot sie nie dal i na wczoraj wieczorom bylam umowiona u swojego weta, na zywca si nie dalo, po glupim jasiu sie nie dalo, po narkozie bylo ciezko ale wreszcie gips zdjety -
uwaga opis drastyczny
a pod gipsem cyrk, dlatego byl duzy problem ze zdjeciem, noga duzo chudsza (to akurat normalne, bo zanik miesni przez unieruchomienie) a gips ciasno przylegal, zalozony byl za ciasno, za malo bylo tego otulacza z waty, wiec noga poobcierana i z odparzeniami, futra wlasciwie brak, bo przyklejone do gipsu, wiec oderwane juz dawno (czesc) lub odciete w trakcie zdejmowania gipsu, brak zewnetrznej warstwy skory na kociej "pięcie" tak obtarte
no ale lapka jakos sie zrosla, na ile mozna to stwierdzic bez rtg i bez odczuc bolowych kota przy dotykaniu, bo byl uspiony, wiec jesli te odparzenia uda sie wyleczyc to moze lapke uda sie uratowac -
Biedny ten twój kociak.
apropo ubranek ja tam smyka bronie z wyjątkiem 5pakow bodziakow:) aczkolwiek te z 3 paku są rewelacyjne.
Ale dzis założyłam bodziaki z hm kopertowe- rewelacja! Super materiał, idealnie leży.
Młody kima na kanapie, o 12 spacerek z Paula i Szymusiem i pora wracać do domu...