*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Obecnie 62,choć niektóre 56 są jeszcze dobreslash wrote:śliczna - na jaki rozmiar kupujesz ciuszki?

OliOla strasznie Ci współczuję, ciągle masz pod górkę. Szybkiego powrotu do zdrowia i domu dla Was :*
Dzisiaj Szkodnik spędził pierwszą noc w kołysce. Co prawda do karmienia wzięłam ją na chwilę do łóżka i mi się przysnęło, ale odłożyłam ją i elegancko spała
Wygląda na to że było jej dobrze, bo pobudkę miała o 2 a później o 6:30 My też lepiej spaliśmy. Więcej miejsca i można było się do siebie poprzytulać
OliOla, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Bell a używasz smoczka ? jak szuka Hania a jest najedzona to daje smoka. Pociumka i wypluwa. Czuje ze nie leci nic. No i u nas dużo daje przy zasypianiu, ale o dziwo tylko w dzień. W nocy po karmieniu leży i sama zasypia. Całą noc nie potrzebuje smoczka bi spi i przez den je. W dzień zasypia tylko ze smoczkiem. Staram się jej nie kolysac wcale. Daje smoczka, zawinę w rożek i sama się wycisza i przysypia w kołysce. A zwykle spi 3/4 dnia.
Smoczek u nas to prawie 24 na dobę leci...
młody zje i za 5 minut chce znowu,a nie mogę mu dac bo się przejada.. najgorsze jest to, że on strasznie płacze, trzeba go nosić i "trzepac" .. nie śpi w dzień więcej jak 2H,A oczy ma podpuchniete i tylko ziewa ... co przysnie i chcemy go odłożyć to się budzi i wrzask... nic w domu nie zrobione..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 08:50
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Heloł,
u nas też zapowiada się skok rozwojowy: Ala dość dużo już "gada" (to po mamie ma), rączkami bawi się od dwóch tygodni. Coraz więcej się rozgląda i skupia uwagę na pojedynczych rzeczach. Reaguje na głos i zaczyna patrzeć w stronę, z której go słyszy. Sztywno głowę trzyma od urodzenia, ale za to dziś przekręciła się z pleców na prawą i lewą stronę, tak się rozbujała, że prawie położyła się na brzuchu.
Pomału schodzi trądzik, ale za to mam krosty teraz JA, bo dołączyłam do grona mam z @... Mnie też dopadła, mimo kp.
Od dwóch tygodni nie dokarmiałam Ali, nawet własnym mlekiem z butelki. Dajemy radę samym cycem
Kupki są 2-3 razy dziennie, żółtawe i rzadkawe jeszcze.
Na uśmiech odreagowuje uśmiechem - jest wtedy czarująca
Wczoraj mieliśmy gości. Był tata małża z żoną i córką - Ala dostała leżaczek - fotelik dziecięcy. Nie jestem co prawda zachwycona, bo to nie ten, który mi się wymarzył (tiny love), ale cóż - "darowanemu koniowi..."
Poza tym w ciągu tego ostatniego tygodnia pozbyłam się ostatnich ubranek w rozmiarze 56. Niektóre 62 są za duże, ale jakoś sobie radzimy. Szafa opustoszała i chyba trzeba będzie coś nowego przyhaczyć
A co do spotkań forumowych - my się szykujemy na spotkanie z Jonką i Filipem. Czekamy na ładniejszą pogodę. Poza tym, chętnie spotkamy się z mamami z Warszawy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 09:25
0lgam, jonka91 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Moja córka z okazji tego że dziś mija jej miesiąc chyba też postanowiła że skoro wszyscy mają skoki rozwojowe to i ona nie może być gorsza. W sumie od paru dni zauważam głużenie i małe uśmiechy ale dziś od 7.00 uśmiech nie schodzi jej z twarzy i ciągle tylko domaga się uwagi. Co chwilę słyszę Aaa... Eee... Agg... Ręce lataja nad głową i próbuje coś złapać. A obecnie od 15 minut leży w lozeczku i piszczy do karuzeli. Przesłodka jest.
ania_29, bluegirl89, Chanela, Wiki81, jonka91, Paula44 lubią tę wiadomość
-
Kostek chyba ma dzien spiocha bo spi i spi:)
jutro badania bilirubiny i wizyta u lekarza, moze w koncu bede mogla go zaszczepic.
Teraz ogarniam stosy prania po wakacjach.
i kolejna rzecz z HM- polspiochy- jestem absolutnie powalona jakością tych ubranek. Cudowne są.
bluegirl89, Paula44 lubią tę wiadomość
-
Gabrysia w KRK bede mieszkac pewnie w przyszly roku wiec jesli nasz wątek przetrwa to chetnie;) narazie mąż tam pracuje tylko, ja w sumie tez no ale nie wybieram sie do pracy;)
Ewelina ucaluj w stopke skoro Agg woła;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 10:02
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
DziękiOliOla wrote:Cos mi zjada post badz mi na tel nie wyświetla.
Oliwcia tez glowke trzyma, przewraca sie na boki. Raczki to od dawna sa w zainteresowaniu.
Ania jak będziesz w Rzeszowie zapraszam na kawkę bądź herbatkę.
Może ciepłą wiosną uda się wsiąść w niedźwiadka i przyjechać do Rzeszowa 
Wieje dzisiaj strasznie. Wychodzicie na spacer w taką pogodę? -
nie wiem, czy pomogę dużo biuściastym. Od zawsze nosze biustonosze Ava. Teraz kupiłam Mama by alles (rozm. 75I), jest super wygodny, ale średni do karmienia, ale to takie model, bo przymierzałam inne tej marki i były ok, tylko rozmiaru nie mieli. Teraz czekam na dostawę karmnika Ava z nowej serii Avana 3312.
Malenq lubi tę wiadomość
-
Ania ja dzis nie ide- jest zimny przeszywający wiatr a mlody chrypie i odpuszczam, niby lekarz mowil ze taka pogoda jest w PL i trzeba dziecko przyzwyczajac o ile nie ma -10 ale ja tam swoje wiem:P
z drugiej strony te powozy są tak zapatulone ze wiatr pewnie jakby chcial to i tak do niego nie dotrze, -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKawa wrote:Wiki mamy dziewcxynki w podobnym wieku i jestem zaskoczona ze Twoja 3\4 dnia przesypia, moja moze ze 2-3h a tak to lezy, rozglada sie albo gada do siebie.
dajesz swoja do spania w dzien np w rozku?
moja też w sumie z 3h w dzień śpi....
Kawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAh i kazałam zakupić M pieluszki z Dady a że był ten wielki box 156szt to wziął, ale mam z nimi problem którego nie było z zielonymi pampami... Jak tylko mała zrobi siusiu to chyba czuje że ma mokro i drze się by natychmiast ją przebrać- czego nie było przy zielonych...

[/ur