*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Maud11 wrote:Dziewczyny czy któraś miała zastój pokarmu?
Ja po 2 godzinach snu obudziłam się z bolącą piersią, tak, że ręki nie mogłam zdjąć. Jakieś zgrubienie u góry piersi od strony pachy mam. Strasznie boli przy karmieniu i dotykaniu.
Jak któraś miała, to co stosowałyście?
Ja też mam staniki z H&M, te bez usztywnienia, są świetne.
Maud ja miałam. Boli cholernie, ale najważniejsze, żeby mimo bólu odciągać pokarm. Mnie pomógł masaż ciepłym prysznicem, oraz okłady z liści kapusty, ale wcześniej trochę je rozbij, żeby sok puściły. Ja dodatkowo dostałam dreszczy i gorączki, ale na szczęście nie musiałam brać antybiotyków, domowe sposoby pomogły i po 3 dniach wszystko wróciło do normy.
Maud11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaKD wrote:no ja nie wiem,moja chyba jakas niewymiarowa jest,bo nadal nosimy jedynki z dady i babydream.
z tymi pampami to różnie- ja na noc stosuję rozm.1 premium care zamiennie z zielonymi r.2 (różnicy w wielkości nie widzę)
a na dzień testuję te dady 2 od wczoraj
-
nick nieaktualnyM4DZI4 wrote:O widzę że napisałam to samo co Szpilka wiec coś w tym jest
Maud powodzenia z tym zastojem, będzie dobrze !
Dzięki dziewczyny, ja właśnie mam coś takiego pierwszy raz odkąd karmię. Pomimo nawału który trwał 2,5 tygodnia nie miałam zastoju.
Teraz to ewidentnie zastój, bo nie mogę normalnie ruszać ręką...
Ale fakt - ostatnio karmiłam tylko w pozycji klasycznej.
Na razie przystawiam Tomka (w nocy go specjalnie budziłam, na śpiocha possał i poszedł dalej spać), mąż robi masaże (ja bym nie dała rady, taki ból), no i ciepłe okłady przed karmieniem. A kapusta w takim razi chłodzi się w lodówce...
Dzwoniłam jeszcze do położnej, pomimo że skończyła już u nas wizyty przyjedzie specjalnie żeby to obejrzeć. Złota kobieta.
Mam nadzieję że to przejdzie, bo strasznie boję się zapalenia. -
Pampki zielone a biale to juz roznica w rozmiarach. teraz mam zielone i biale 2 i biale duzo większe. dady te zwykle tez mniejsze od tych premium comfort.
Maud powodzenia, oby szybko minęło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 13:48
-
My już rozpoznajemy rodzaje płaczu. Gdy małą boli brzuch lub/i chce kupę płacze: ału ału, a gdy chce cycka: mu mu
naprawdę! Aż jestem w szoku, że gdy się wsłucham i dostosuję działania do przekazu efekt zadowolenia jest natychmiastowy 
Jutro o 8.30 mamy patronaż, normalnie się boję jakbym miała iść na maturę
Bounia lubi tę wiadomość
-
Kurde słońce wyszło ale mąż dzwonił że wiatr bardzo zimny i chyba dziś nie będzin spaceru.
Marta ja też ostatnio mówiłam do męża że nasza córa nie wymiarowa ale w druga stronę bo 1 nosiła tylko przez tydzień. Teraz się zastanawiam czy 3 dużo większe od 2.
Dziewczyny jak często obcinacie maluszkom paznokcie? -
U nas jak głodna to tak samo płaczezielarka wrote:My już rozpoznajemy rodzaje płaczu. Gdy małą boli brzuch lub/i chce kupę płacze: ału ału, a gdy chce cycka: mu mu
naprawdę! Aż jestem w szoku, że gdy się wsłucham i dostosuję działania do przekazu efekt zadowolenia jest natychmiastowy 
Jutro o 8.30 mamy patronaż, normalnie się boję jakbym miała iść na maturę
czasem jej aż mama wchodzi z tego płaczu.
Bolączy brzuch też ten sam dźwięk. Natomiast jak mokro to kweka i się wierci. Ogólnie to mało płacze bo udaje mi się wcześniej reagować jak jest głodna.
Bounia lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Bounia współczuję i łącze się w bólu....
Mam 2 puszki nutramigenu do spzedania...moja mała tego świństwa pić nie chciała, wymiotowała i darła się wniebogłosy...
Na razie pie bebilon pepti dha....
I tez myślę o porzuceniu KP.....
Malenq jak tam u Was sytuacja?
Ja jeszcze walczę o KP, wszyscy wokół mi mówią, że to nie ma sensu, tylko mąż mnie wspiera i nasza pani pediatra. Póki co jem kaszę jaglana na śniadanie, obiad i kolację, do tego indyk lub pierś z kurczaka, oczywiście wszystko z hodowli ekologicznych i na parze albo w folii aluminiowej na grillu. Bardzo mi trudno to wszystko wytrzymać, czuję się coraz słabsza, jednak brak owoców, chleba i warzyw i nabiału robi swoje. Ale jeszcze kilka dni, jeśli małemu to nie zejdzie, to odstawiam pierś. Malenq dobrze wiedzieć, że masz nutramigen do odsprzedania, jakby co to się do ciebie zgłoszę na priv.
Czy może byc po prostu tak, że dziecko ma uczulenie na mleko matki? Alergia na proszek tez nie wchodzi w grę, bo piorę w płatkach mydlanych. Wszystko już wykluczone, a jakieś białko muszę małemu dostarczać, więc mięsa nie odstawię.
I tu pytanie - pierzecie w płatkach mydlanych ręcznie czy w pralce automatycznej? Boję się, że sobie zniszczę pralkę, ale jak mam prać ręcznie to mnie szlag trafia ;p Nie mówiąc już o tym, ile to czasu pochłania. -
Ag... wrote:ewelina ja obcinam co 2/3 kąpanie czyli co 4/6 dni, tak mu rosną szybko.
To widzę że mamy ten sam system kapania i obcinania. Strasznie szybko rosną te paznokcie. U mnie dodatkowo jeszcze włosy. Muszę jakieś spinki jej kupić bo do oczek wchodzą już. Z tylu tylko trochę się wytarły ale tylko w jednym miejscu.
Na spacer jednak nie idę bo idę na zakupy do tesco i rossmanna online.
Wyszlam na balkon i za bardzo wieje jak dla mnie.
-
Witajcie

Fajnie się Was czyta
Oczywiscie ja z dodatkowymi pytaniami. Mamy które nie karmią piersią - jakie butelki polecacie?
Jedna z dziewczyn na forum przekazała nam info ze na ciemieniuche bardzo dobry jest szmapon w piance mustela bebe - stosowany od pierwszych dni, podobno nie ma problemów z ciemieniuchą. Tak tylko chciałam się podzielić tą informacją moze i Wam się przyda.
A tak w ogóle - to chciałam zapytac czy macie stworzoną listę styczniowych mam, ktora kiedy urodziła itp.? -
nick nieaktualnyMy teraz używamy Dada 2, ale tych zwykłych i kurde małe, wydawało mi się że już musimy przejść na rozmiar 3 i myślałam że jeszcze jedno opakowanie co mam dwójek z Rossmanna się zmarnuje. Ale piszecie że one są mniejsze niż inne dwójki, to może akurat uda się jeszcze w tych Babydream oblecieć