*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Viv78 wrote:AG... to daj PLS znać co na to lekarz powie.mi w pkt szczepień powiedzieli ze jeśli rota wybieramy to szczepienie trzeba zrobić teraz bo druga dawkę musimy podać za x czasu ale nie później niż... Tylko nie pamiętam tych parametrów.
Potwierdzam, dlatego my mamy miesiąc na decyzję, żeby się wyrobić z tym odstępem czasu. Pierwszą dawkę trzeba podać chyba między 6 a 12 tygodniem życia dziecka. -
nick nieaktualnyU mnie za zimno na poranne wojaże....
Ślicznie wygladacie...
My zostaliśmy w spadku nosidełko Tuli Mei Tai
http://www.sjalbarn.se/forum/viewtopic.php?f=47&t=182400
Ale mała chyba jest jeszcze za mała, albo muszę dokupić wkładkę dla niemowlaka....Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 09:41
-
Isabelle a to niunke pierdy mecza? Jesli tak to moze jakies comfort mleczko, my mamy bebiko comfort, na razie jeszcze mieszamy, ale poprawa jest, raz na jakis czas go meczy, a tak wali baki jak stary chlop
wczesniej prezyl sie 24 h na dobe, a teraz nawet jak idzie jakis bolesny to go nie wybudza, a i kupki tez zaczynaja byc bezproblemow
-
nick nieaktualnyMartaKD wrote:A jest ktos kto nie szczepi na rota i pneumo?
Marta, nasza dr mówi, że warto zaszczepić na pneumo, gdy się pracuje np. w szkole, bo ciągle się coś do domu przynosi .
Co do zaproszeń, ja zamawiałam na allegro ze zdjęciem- jestem mega zadowolona, wszystkim się podobają, -
Pediatra powiedziała, że jeśli teraz się zdecydujemy to dziecko musi dostać 4 dawki szczepionki, jeśli w okolicach 1 roku to dawki są dwie, a jeśli okolicy 2 roku życia to dawka jest jedna. Jeśli dziecko na razie nie będzie uczęszczać do żłobka i nie ma starszego rodzeństwa w przedszkolu lub szkole to można zacząć szczepienia ok roku, albo dopiero w okolicach 2 rż.Maud11 wrote:Kasiakra, pisałaś wcześniej że doradzono Ci że pneumokoki później. Jaka była argumentacja tego? Też chcę opóźnić ale nie wiem o ile.
A jak u Was języczek? U mnie wygląda ok. Tylko Tomek strasznie się zaczął ślinić, u Was też tak było?
Na rota nie szczepię.
Kuba też się strasznie ślini, tak śmiesznie, bo robi mu się panka na ustach. W piątek zrobiła mu się afta pod jeżykiem w miejscu przecięcia, dlatego pytałam, czy u Was wszystko ok, ale pomogło przepisane mazidło przez lekarza i już jest ok.
Maud11 lubi tę wiadomość
-
Mi lekarka mówiła, ze jak szczepimy na rota to trzeba sie szybko zdecydować, bo dawki są dwie a najpóżniej musi być obiema zaszczepiony do końca 6 miesiącaAg... wrote:Ja porozmawiam z lekarzem jutro. Chce rota i pneumokoki ale chyba później bo wydaje mi się ze na raz za dużo.
-
dam znac jutro po lekarzu ale to po 16.00
co do pneumokokow to myslalam zeby wlasnie pozniej je zrobic, tak tez radzila polozna.
Ale ja to nie widze poki co opcji zeby mlodego dac do zlobka. Skoro dziecko do 2 roku zycia najbardziej sie rozwija i potrzeuje ciaglego kontaktu to ja nie wiem jakbym miala go oddac w rece obcej baby. Moze mi sie to zmieni;) najwyzej dam do zlobka z monitoringiem, skoro w mojej obecnej pracy sie mega nudze to bynajmniej bede obserwowac co tam u niego... ale i tak ciagle licze na 2 L4 z kodem B pod koniec roku;)
Kawa, MartaKD, Paula44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA na te pneumokoki w jakiej cenie sa szczepionki i ile trzeba dawek??
Od mojego kuzyna dziewczynka zalapala pneumo czy meningokoki bardzo ciezko to przeszla, dlugo byla w szpitalu.. A nie miala kontaktu z innymi dziecmi bo mieszkaja na wsi a nigdzie nie wyjezdzaja.. Wiec z tym roznie bywa. -
Mam pytanie może głupie, ale już mi sama nie wiem czy kupa Kuby wygląda prawidłowo. KP, jest żółta, dużo w niej grudek i jest rzadka, i ta rzadkość mnie martwi... jak Kuba się wypróżnia to aż drżę, bo wydaje mi się, ze ma biegunke. Zawartość pieluszki jeszcze nigdy nie wypłynęła, ale jest dość płynna. Jak jest u Was?
Pytanie nr 2. Czy jak dziecko ma katar to dużo wydzieliny odciągacie katarkiem czy raczej mikroskopijne ilości? -
Takie ceny są u mnie w przychodni- ale juz nie pisze ile dawek potrzebnych przy pneumo i meningo.
NEISVAC-C - szczepionka przeciw meningokokom.
Koszt 1 dawki szczepionki wynosi 155.00 zł
SYNFLORIX - szczepionka przeciw pneumokokom.
Koszt 1 dawki wynosi 240.00 zł
PREVENAR 13 - szczepionka przeciw pneumokokom.
Koszt 1 dawki wynosi 290.00 zł
RotaTeg - szczepionka przeciw rotawirusowi (3 dawkowa).
Koszt 1 dawki wynosi 255.00 zł
ROTARIX - szczepionka przeciw rotawirusowi (2 dawkowa).
Koszt 1 dawki wynosi 335.00 złWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 10:45
-
nick nieaktualny