*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGabrysia84 wrote:Ag, ja myślę, że wątek przetrwa rok, więc jak się przeprowadzisz to może już będą jakieś cykliczne spotkania

Nuskaw a Ty z jakiej części Krakowa jesteś? Jak się ogarniesz to daj znać, ja jestem bardzo chętna na spotkanie, brakuje mi dzieciatych znajomych, szczególnie na macierzyńskim.
Ja mieszkam na Czyzynach. Koło Carefoura.
Na razie byłam dwa razy na spacerku, ale wczoraj to 1,5h. Młody spał cały czas 
-
BryAgus89 wrote:Moje dziecko nadal nie śpi. Pręży się, wygina i płacze. Nie chce jeść. Ssie tylko swoją piąstkę. Siedzę na fotelu a Mała leży na mnie. Tylko to pomaga. Szykuje się ciężka noc.

U nas było to samo, do północy...kolki nie było ale brzuszek na pewno go trochę bolał.Potem pobudka o 4, 7 i 9 rano, teraz dopiero mały zasnął 
Ja też nie szczepię na rota i pneumo...
Co do mleka to będę się musiała swojej dr zapytać jak będziemy na szczepieniach w marcu.Ciekawa jestem co poleci jak już zdecyduję odstawić małego od cyca. -
Hej mamuski

Nam mija juz 5 tydzien , niestety jak tylko pozbywamy sie jednego klopotu przychodzi nastepny . Przerabialismy juz kolke z ktora wyladowalismy w szpitalu , mala sie odwodnila troche nie chciala caly dzien jesc ,krzyczala tak mocno ze az sie zapowietrzala . Na szczescie zrobili jej wszystkie badania , podali kroplowke i minelo . Jednak od samego poczatku mamy problemy z jej nadpobudliwoscia
Tosia nie placze chyba jednynie jak je i jak juz zasnie zmeczona placzem . Nawet kiedy ssie piers wygina sie i denerwuje . Nie mamy chwili zeby ja polozyc np do lozeczka i zeby spokojnie sobie polezala , najgorsze sa wieczory .
I co za tym idzie od samego poczatku ulewa nawet godzine po jedzeniu . Nie wiem czy to refluks jednak od dwoch dni zmieniamy powoli mleko , karmie na zmiane mlekiem enfamil AR dla niemowlat ulewajacych . Troche jest poprawa jednak bardzo chcialabym karmic dalej glownie piersia . Najbardziej martwi mnie jej nadpobudliwosc nawet o tym czytalam podobno niektore niemowleta sa bardziej wrazliwe przez np ciezki porod , ale ja takiego nie mialam wiec sama nie wiem dlaczego tak u nas jest .
-
nick nieaktualnyCookie moja ulewa przez refluks.....i tez nie poleży sama itp.
Po prostu masz bardziej wrażliwe dziecko, wczoraj jedna z mam wrzucała link o dzieciach wymagających BARDZIEJ uwagi itp.
Będzie dobrze....
A co do nosidełek, to pocztałami TULA nosidła są bardziej dla większych dzieci....
To może bym takie kupiła,ktoś zna?
http://www.smyk.com/caboo-ekologiczne-nosidelko-z-bawelny-organicznej-baltic-blue,p1068621990,swiat-niemowlaka-p
Cookie lubi tę wiadomość
-
Heloł, u nas chyba zaczyna się ciemieniucha. Ala ma suchą skórę na czubku głowy i przy uchu. Myślicie, że to to? Jest na takim kawałku 2x2cm, jak łuszcząca się skóra. A u mnie jakieś uczulenie na prawej dłoni, nawet nie wiem od czego, suche, czerwone i swędzi.
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Cookie moja ulewa przez refluks.....i tez nie poleży sama itp.
Po prostu masz bardziej wrażliwe dziecko, wczoraj jedna z mam wrzucała link o dzieciach wymagających BARDZIEJ uwagi itp.
Będzie dobrze....
A karmisz piersia ? I jak u was z podraznieniem np skory . U nas Tosia ma bardzo podrazniona brodke , policzki a czasem nawet ramiona . Smaruje ja kremem emolium i bardzo pomaga jednak problem nawraca ,martwie sie tez zeby nie podraznila sobie przelyku stad wlasnie zmiana piersi na mleko
-
nick nieaktualnyCookie wrote:Malenq wrote:Cookie moja ulewa przez refluks.....i tez nie poleży sama itp.
Będzie dobrze....
A karmisz piersia ? I jak u was z podraznieniem np skory . U nas Tosia ma bardzo podrazniona brodke , policzki a czasem nawet ramiona . Smaruje ja kremem emolium i bardzo pomaga jednak problem nawraca ,martwie sie tez zeby nie podraznila sobie przelyku stad wlasnie zmiana piersi na mleko
Tak karmienie KP i 2razy w ciągu dnia mm, moja cała jest w pryszczach, kąpie w rumianku i w emolientach, do tego smaruje bepanthenem całą na zmianę medidermem....
Przełyk musi mieć podrażniony bo widzę, ze po syropie ulgę ma na buźce.... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny