X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Ag, ja myślę, że wątek przetrwa rok, więc jak się przeprowadzisz to może już będą jakieś cykliczne spotkania :)

Nuskaw a Ty z jakiej części Krakowa jesteś? Jak się ogarniesz to daj znać, ja jestem bardzo chętna na spotkanie, brakuje mi dzieciatych znajomych, szczególnie na macierzyńskim.

Ja mieszkam na Czyzynach. Koło Carefoura. :-) Na razie byłam dwa razy na spacerku, ale wczoraj to 1,5h. Młody spał cały czas :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Ja mieszkam na Czyzynach. Koło Carefoura. :-) Na razie byłam dwa razy na spacerku, ale wczoraj to 1,5h. Młody spał cały czas :)
    Moje stare rejony :) Akademiki PK ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa jeśli teraz się zdecydujesz to dziecko musi dostać 4 dawki szczepionki, jeśli w okolicach 1 roku to dawki są dwie, a jeśli okolicy 2 roku życia to dawka jest jedna. Pediatra mówiła że kosztuje ok. 200 zł

relgtgf6uee8xud8.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Moje dziecko nadal nie śpi. Pręży się, wygina i płacze. Nie chce jeść. Ssie tylko swoją piąstkę. Siedzę na fotelu a Mała leży na mnie. Tylko to pomaga. Szykuje się ciężka noc. :/
    Bry :) U nas było to samo, do północy...kolki nie było ale brzuszek na pewno go trochę bolał.Potem pobudka o 4, 7 i 9 rano, teraz dopiero mały zasnął :)

Ja też nie szczepię na rota i pneumo...
    Co do mleka to będę się musiała swojej dr zapytać jak będziemy na szczepieniach w marcu.Ciekawa jestem co poleci jak już zdecyduję odstawić małego od cyca.

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dokarmian NAN pro, mlody dobrze toleruje. znacznie lepiej niz bebilon.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski :)

Nam mija juz 5 tydzien , niestety jak tylko pozbywamy sie jednego klopotu przychodzi nastepny . Przerabialismy juz kolke z ktora wyladowalismy w szpitalu , mala sie odwodnila troche nie chciala caly dzien jesc ,krzyczala tak mocno ze az sie zapowietrzala . Na szczescie zrobili jej wszystkie badania , podali kroplowke i minelo . Jednak od samego poczatku mamy problemy z jej nadpobudliwoscia :(
    Tosia nie placze chyba jednynie jak je i jak juz zasnie zmeczona placzem . Nawet kiedy ssie piers wygina sie i denerwuje . Nie mamy chwili zeby ja polozyc np do lozeczka i zeby spokojnie sobie polezala , najgorsze sa wieczory .
    I co za tym idzie od samego poczatku ulewa nawet godzine po jedzeniu . Nie wiem czy to refluks jednak od dwoch dni zmieniamy powoli mleko , karmie na zmiane mlekiem enfamil AR dla niemowlat ulewajacych . Troche jest poprawa jednak bardzo chcialabym karmic dalej glownie piersia . Najbardziej martwi mnie jej nadpobudliwosc nawet o tym czytalam podobno niektore niemowleta sa bardziej wrazliwe przez np ciezki porod , ale ja takiego nie mialam wiec sama nie wiem dlaczego tak u nas jest .

relgh371f0w1gfqs.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    out.php?i=951347_dsc-0479.jpg

out.php?i=951348_dsc-0451.jpg

out.php?i=951349_dsc-0505.jpg

nick nieaktualny, MartaKD, kasiakra, Ag..., Ewelina88, nick nieaktualny, isabelle, bluegirl89, szpilka, Wiki81, Agus89, nick nieaktualny, Chanela, Gwiazdeczka27, jonka91, rastafanka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgh371f0w1gfqs.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasza Diabolinka :)

Wyszly jakos obrocone , nie potrafie odwrocic niestety :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 11:36

relgh371f0w1gfqs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie moja ulewa przez refluks.....i tez nie poleży sama itp.
    Po prostu masz bardziej wrażliwe dziecko, wczoraj jedna z mam wrzucała link o dzieciach wymagających BARDZIEJ uwagi itp.
    Będzie dobrze....

A co do nosidełek, to pocztałami TULA nosidła są bardziej dla większych dzieci....
    To może bym takie kupiła,ktoś zna?
    http://www.smyk.com/caboo-ekologiczne-nosidelko-z-bawelny-organicznej-baltic-blue,p1068621990,swiat-niemowlaka-p

Cookie lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, u nas chyba zaczyna się ciemieniucha. Ala ma suchą skórę na czubku głowy i przy uchu. Myślicie, że to to? Jest na takim kawałku 2x2cm, jak łuszcząca się skóra. A u mnie jakieś uczulenie na prawej dłoni, nawet nie wiem od czego, suche, czerwone i swędzi.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie wrote:
    A to nasza Diabolinka :)

Wyszly jakos obrocone , nie potrafie odwrocic niestety :P

Aniołekczek kochany:-D jak ślicznie śpi;-)

Cookie lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookie sliczna:) zastanawiam sie nad ta hustawką, fajna jest?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    cookie sliczna:) zastanawiam sie nad ta hustawką, fajna jest?

Dziekuje Ag i polecam bo naprawde jestem zadowolona :)

relgh371f0w1gfqs.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    a my dzis wymioty na metr, przychodzi dzis polozna i zdecyduje czy trzeba lekatza czy nie
    Mam to samo tylko położnej brak. Daj znać co powie a ja szukam kogoś na wizytę domowa :(
    Słuchajcie jak wygląda zapadnie ciemiaczko?

• Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Po prostu masz bardziej wrażliwe dziecko, wczoraj jedna z mam wrzucała link o dzieciach wymagających BARDZIEJ uwagi itp.
    Będzie dobrze....

A karmisz piersia ? I jak u was z podraznieniem np skory . U nas Tosia ma bardzo podrazniona brodke , policzki a czasem nawet ramiona . Smaruje ja kremem emolium i bardzo pomaga jednak problem nawraca ,martwie sie tez zeby nie podraznila sobie przelyku stad wlasnie zmiana piersi na mleko :)

relgh371f0w1gfqs.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak przejezdzasz ręką to jest wklęśnięte.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie wrote:
    Malenq wrote:
    Będzie dobrze....

A karmisz piersia ? I jak u was z podraznieniem np skory . U nas Tosia ma bardzo podrazniona brodke , policzki a czasem nawet ramiona . Smaruje ja kremem emolium i bardzo pomaga jednak problem nawraca ,martwie sie tez zeby nie podraznila sobie przelyku stad wlasnie zmiana piersi na mleko :)

Tak karmienie KP i 2razy w ciągu dnia mm, moja cała jest w pryszczach, kąpie w rumianku i w emolientach, do tego smaruje bepanthenem całą na zmianę medidermem....
    Przełyk musi mieć podrażniony bo widzę, ze po syropie ulgę ma na buźce....

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    jak przejezdzasz ręką to jest wklęśnięte.
    U nas jest lekko wklęśnięte, ale pediatra twierdzi ze tak powinno być, a zapadnięte to by była dziurka....

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cooki myslalam ze moja ma bujna czupryne ale Twoja bije na glowy wszystkie dziewczynki :D

Cookie lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:11

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 2111 2112 2113 2114 2115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ