*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawa hippa mialam tego bio, a zmieniam bo z baczalami alka nie radzi sobie esspumisan i pediatra polecila bebiko comfort albo bebiloncomfort. Magdalenka my pierwszego dnia 2 miarki starego, 1 nowego, nastepnego dnia pol na pol, pozniej 2 nowego, 1 starego, nam kazali minimum 3 dni mieszac
-
nick nieaktualnyIsabelle ja jak czasem dokarmiałam małą NAN Pro 1 albo tym z DHA i się prężyła to dawałam 40ml ciepłej wody i kupka zawsze ładnie poszła w ciągu 30min do godzinki. Dwa razy tylko miała przypadek że musiałam podać bobotic bo już widziałam że się meczy. Ogólnie uważam że NAN jest dobrym mlekiem (przynajmniej dla mojej małej)
-
nick nieaktualnyblador wrote:Kawa hippa mialam tego bio, a zmieniam bo z baczalami alka nie radzi sobie esspumisan i pediatra polecila bebiko comfort albo bebiloncomfort. Magdalenka my pierwszego dnia 2 miarki starego, 1 nowego, nastepnego dnia pol na pol, pozniej 2 nowego, 1 starego, nam kazali minimum 3 dni mieszac
A nie chciałaś spróbować tego HIPPA Comfort?? Bardzo dużo dziewczyn na forach je polecało przy dolegliwościach brzuszkowych. -
Ja tez chwaleKawa wrote:Isabelle ja jak czasem dokarmiałam małą NAN Pro 1 albo tym z DHA i się prężyła to dawałam 40ml ciepłej wody i kupka zawsze ładnie poszła w ciągu 30min do godzinki. Dwa razy tylko miała przypadek że musiałam podać bobotic bo już widziałam że się meczy. Ogólnie uważam że NAN jest dobrym mlekiem (przynajmniej dla mojej małej)
. Moja tylko na nan ha
-
No i juz po. Jestem absolutnie dumna z synka. Nawet się nie zająknął, tylko skrzywil jak pani wbijala igielke i spal dalej:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 06:59
Malenq, Kawa, Paula44, Wiki81, Viv78, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAG... Kostek to prawdziwy facet, nie mogło być inaczej, jak bez łez:-D
U nas bąków dzieñ kolejny....do pachnideł im daleko...hehehe
Mam nadzieje, ze dzisiaj mniej będzie ulewać....
Walka z dietą trwa....
Chyba nadwiedził mnie kryzys laktacyjny.....
-
nick nieaktualnyHej.
U nas w sumie po staremu - z jednej strony dobrze, z drugiej źle.
Wrócily plesniwki. Dr powiedzial, że zbyt Sterylnie mamy! Ze on nie kolonizuje innych bakterii i mamy przestać wyparzać smoki i butle po każdym podaniu dalej nystatyna i probiotyk. No i znowu w kale Krewka ze sluzem. Nie spal w sumie całkowicie dzień. Bawił się i przytulał. Jadl non stop. Wazy 4, 600. Kupa za kupa - chyba ten probiotyk. przed kąpielą na przewijaku wodnista kupa ala sraja. Nosek trochę zatkany i kilka razy kaszlał
a mnie coś łamie i boli gardło.
Jeszcze się z mężem poprztykałam. W nocy wstałam po mleko i mowie zmień pieluche. Mały darl się . Wracam po 5 min a on kończąc zapinanie pieluchy stwierdza ze body jest z prawej strony przesikane. Wrrrrr.... no fest mokre. Pytam czemu wcześniej nie powiedział. .. Mowi ze nie sprawdzał
Zmiana zajęła mu kolejne 5 min mały wkurzony i głodny. Nakarmił. Śpimy. Rano mowie żeby przyniósł z komody śpiochy. Bo znowu przesikane. Przynosi body mowie śpiochy - a on " z rękawami? " wrrrrrr to pajac! Śpiochy!
W końcu się udało!
Wrrr. .jest tata ponad miesiąc. Tłumaczyłam mu co jest co. Rany. Inteligentny facet a takich rzeczy nie ogarnia ?!
Jak mnie kiedyś poprosi o skarpetki to podam mu kalesony!
Wszystkie szczęście 5w1 ? Jest ktoś 6w1? Bo to drugie zaleca mój lekarz. Boje się.
Pneoumokoki i rota w tym samym dniu? Nie za dużo tego?
Ale mnie gardło boli. ... żebym tylko go nie zaraziła
..
-
nick nieaktualnyPaula mój nadal nie ogarnia ubranej malej, ale nie mam mu za źle bo te wszystkie nazwy i mnie się mylą.....
Co do szczepionek nie pomocą bo szczepie nfz-towskimi....
Marta JA nie szczepie....
U malej kilka razy dziennie odciągam białe gile - to juz katar? Czy nadal oznaka uczulenia???Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 07:59
-
Ja na rota na pewno nie szczepię. Nie da się przed wszystkim uchronić dziecka a nie chcę kolejną szczepionką obciążać dziecka. Z pneumokokami jeszcze nie podjęłam decyzji.MartaKD wrote:A jest ktos kto nie szczepi na rota i pneumo?

MartaKD lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiakra, pisałaś wcześniej że doradzono Ci że pneumokoki później. Jaka była argumentacja tego? Też chcę opóźnić ale nie wiem o ile.kasiakra wrote:Ja rota. pneumokoki później
A jak u Was języczek? U mnie wygląda ok. Tylko Tomek strasznie się zaczął ślinić, u Was też tak było?
Na rota nie szczepię. -
nick nieaktualnyMy byliśmy wczoraj na dodatkowym usg bioderek. Teraz już wszystko o pięknie

Jak któraś z Was jeszcze nie była, to nie polecam iść przed skończonym 6 tygodniem. My byliśmy w 5 tyg. i wyszło że coś tam źle. Była szansa że po 6 tygodniu dojrzeje i tak się na szczęście stało. Ale nerwów się najadłam że nie wiem... -
Ja porozmawiam z lekarzem jutro. Chce rota i pneumokoki ale chyba później bo wydaje mi się ze na raz za dużo.
Paula luz- mój na wszystko mówi bodziak:)
A jak mowie przebierz małego ( w domyśle pieluchę) to zawsze go rozbierze i mówi no ale nie przygotowalas mi ubranka:)
ja sterylizuje w mikrofali przed użyciem, ale młody ciągnie najpierw cyca a on sterylny nie jest:) a smoczek to nawet oblize czasem jak mi zleci gdzies:PWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:46
Paula44 lubi tę wiadomość