X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 13:50

Nuskaw lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:11

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa hippa mialam tego bio, a zmieniam bo z baczalami alka nie radzi sobie esspumisan i pediatra polecila bebiko comfort albo bebiloncomfort. Magdalenka my pierwszego dnia 2 miarki starego, 1 nowego, nastepnego dnia pol na pol, pozniej 2 nowego, 1 starego, nam kazali minimum 3 dni mieszac

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle ja jak czasem dokarmiałam małą NAN Pro 1 albo tym z DHA i się prężyła to dawałam 40ml ciepłej wody i kupka zawsze ładnie poszła w ciągu 30min do godzinki. Dwa razy tylko miała przypadek że musiałam podać bobotic bo już widziałam że się meczy. Ogólnie uważam że NAN jest dobrym mlekiem (przynajmniej dla mojej małej)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Kawa hippa mialam tego bio, a zmieniam bo z baczalami alka nie radzi sobie esspumisan i pediatra polecila bebiko comfort albo bebiloncomfort. Magdalenka my pierwszego dnia 2 miarki starego, 1 nowego, nastepnego dnia pol na pol, pozniej 2 nowego, 1 starego, nam kazali minimum 3 dni mieszac

A nie chciałaś spróbować tego HIPPA Comfort?? Bardzo dużo dziewczyn na forach je polecało przy dolegliwościach brzuszkowych.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Isabelle ja jak czasem dokarmiałam małą NAN Pro 1 albo tym z DHA i się prężyła to dawałam 40ml ciepłej wody i kupka zawsze ładnie poszła w ciągu 30min do godzinki. Dwa razy tylko miała przypadek że musiałam podać bobotic bo już widziałam że się meczy. Ogólnie uważam że NAN jest dobrym mlekiem (przynajmniej dla mojej małej)
    Ja tez chwale :-). Moja tylko na nan ha :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nadal nie śpi. Pręży się, wygina i płacze. Nie chce jeść. Ssie tylko swoją piąstkę. Siedzę na fotelu a Mała leży na mnie. Tylko to pomaga. Szykuje się ciężka noc. :/

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:52

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam obudzić tego słodko śpiącego aniolka i idziemy na badanie krwi. Chce mi się płakać na sama myśl:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i juz po. Jestem absolutnie dumna z synka. Nawet się nie zająknął, tylko skrzywil jak pani wbijala igielke i spal dalej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 06:59

Malenq, Kawa, Paula44, Wiki81, Viv78, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG... Kostek to prawdziwy facet, nie mogło być inaczej, jak bez łez:-D

U nas bąków dzieñ kolejny....do pachnideł im daleko...hehehe
    Mam nadzieje, ze dzisiaj mniej będzie ulewać....:-\
    Walka z dietą trwa....
    Chyba nadwiedził mnie kryzys laktacyjny.....:-\ :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U nas w sumie po staremu - z jednej strony dobrze, z drugiej źle.
    Wrócily plesniwki. Dr powiedzial, że zbyt Sterylnie mamy! Ze on nie kolonizuje innych bakterii i mamy przestać wyparzać smoki i butle po każdym podaniu dalej nystatyna i probiotyk. No i znowu w kale Krewka ze sluzem. Nie spal w sumie całkowicie dzień. Bawił się i przytulał. Jadl non stop. Wazy 4, 600. Kupa za kupa - chyba ten probiotyk. przed kąpielą na przewijaku wodnista kupa ala sraja. Nosek trochę zatkany i kilka razy kaszlał :( a mnie coś łamie i boli gardło.
    Jeszcze się z mężem poprztykałam. W nocy wstałam po mleko i mowie zmień pieluche. Mały darl się . Wracam po 5 min a on kończąc zapinanie pieluchy stwierdza ze body jest z prawej strony przesikane. Wrrrrr.... no fest mokre. Pytam czemu wcześniej nie powiedział. .. Mowi ze nie sprawdzał :/
    Zmiana zajęła mu kolejne 5 min mały wkurzony i głodny. Nakarmił. Śpimy. Rano mowie żeby przyniósł z komody śpiochy. Bo znowu przesikane. Przynosi body mowie śpiochy - a on " z rękawami? " wrrrrrr to pajac! Śpiochy!
    W końcu się udało!
    Wrrr. .jest tata ponad miesiąc. Tłumaczyłam mu co jest co. Rany. Inteligentny facet a takich rzeczy nie ogarnia ?!
    Jak mnie kiedyś poprosi o skarpetki to podam mu kalesony!

Wszystkie szczęście 5w1 ? Jest ktoś 6w1? Bo to drugie zaleca mój lekarz. Boje się.
    Pneoumokoki i rota w tym samym dniu? Nie za dużo tego? :(

Ale mnie gardło boli. ... żebym tylko go nie zaraziła
    .. :(

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest ktos kto nie szczepi na rota i pneumo?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mój nadal nie ogarnia ubranej malej, ale nie mam mu za źle bo te wszystkie nazwy i mnie się mylą.....
    Co do szczepionek nie pomocą bo szczepie nfz-towskimi....

Marta JA nie szczepie....
    U malej kilka razy dziennie odciągam białe gile - to juz katar? Czy nadal oznaka uczulenia???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 07:59

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rota. pneumokoki później

relgtgf6uee8xud8.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    A jest ktos kto nie szczepi na rota i pneumo?
    Ja na rota na pewno nie szczepię. Nie da się przed wszystkim uchronić dziecka a nie chcę kolejną szczepionką obciążać dziecka. Z pneumokokami jeszcze nie podjęłam decyzji. :)

MartaKD lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Ja rota. pneumokoki później
    Kasiakra, pisałaś wcześniej że doradzono Ci że pneumokoki później. Jaka była argumentacja tego? Też chcę opóźnić ale nie wiem o ile.

A jak u Was języczek? U mnie wygląda ok. Tylko Tomek strasznie się zaczął ślinić, u Was też tak było?

Na rota nie szczepię.

• Selene Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:05

MartaKD lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy wczoraj na dodatkowym usg bioderek. Teraz już wszystko o pięknie :) :)
    Jak któraś z Was jeszcze nie była, to nie polecam iść przed skończonym 6 tygodniem. My byliśmy w 5 tyg. i wyszło że coś tam źle. Była szansa że po 6 tygodniu dojrzeje i tak się na szczęście stało. Ale nerwów się najadłam że nie wiem...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja porozmawiam z lekarzem jutro. Chce rota i pneumokoki ale chyba później bo wydaje mi się ze na raz za dużo.

Paula luz- mój na wszystko mówi bodziak:)
    A jak mowie przebierz małego ( w domyśle pieluchę) to zawsze go rozbierze i mówi no ale nie przygotowalas mi ubranka:)

ja sterylizuje w mikrofali przed użyciem, ale młody ciągnie najpierw cyca a on sterylny nie jest:) a smoczek to nawet oblize czasem jak mi zleci gdzies:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:46

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2109 2110 2111 2112 2113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ