X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to jesteś o 2 razy do przodu hehehehe...
    No nic, teraz moja księżna śpi:-D
    Dzisiaj na usg bioderek, 3majcie kciukaski....

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj zauważyłam zainteresowanie zabawkami przy leżaczku i włączyłam tez karuzele przy kołysce.juz sie patrzy i potrafi skupić wzrok.dziś kończy miesiąc :)

Malenq, Ag..., Agus89 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala cudowna, Kostek super. Gratuluje dziewczynki.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    A ja pierwszy raz od dawna wstalam z bólem głowy. Masakra. Znowu mam dzis gości i juz mam dosyć przygotowywania kolacji zbiorczych co tydzień. Hana nakarmiona, synek w szkole a ja biorę się za gotowanie . Tylko ten ból głowy. A i gardło boli niemiłosiernie od kilku dni.
    Do nas tez co chwilę jacyś goście zjeżdżają.tez mam dość,ale powiem troche egoistycznie -chociaż prezenty dla Klary przynoszą :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki dzieki za kropelki :*
    Alek tez juz sie skupia, wyciaga raczki do zabawek, ale chyba karuzela mu sie nie spodobala bo zainteresowala go tylko na chwile

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jej ale się nawyginalam żeby druga piersi złapała. Rano się udało w końcu.

Czy Selene coś mówiła że jej nie będzie? Długo milczy.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    selene jest na wakacjach.

Chanela ja dokarmian po posilku. W zaleznosci ile wisi na cycku robie 60 albo 90ml.
    Roznie pije, czasem 20, czasem 60 a czasem nic.

Piekna pogoda dzis;) milego dnia.

Chanela lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne dzieciaczki :)
    Kurde za szybko rosną...

Ja mogę chyba napisać że udało mi się pokonać zastój w piersi. Ale wiecie co było - najpierw miałam guza od strony pachy, więc kilka karmień z rzędu było spod pachy. I co? Jak tamten się "rozbił" to zrobił mi się większy od wewnętrznej strony. I bolał dużo bardziej. Mąż co 3 h siedział ze mną i masował podczas ściągania lub karmienia a ja prawie płakałam z bólu... Masakra.
    Ale udało się. Regularne opróżnianie + ciepłe okłady + kapusta, dużo kapusty! + mąż :)

Nieciekawe były też próby zaśnięcia, nie dość że ból piersi to jeszcze cudowny zapach kapuchy :P dobrze że sama spałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    kurcze u nas z tym odbijaniem tez problem, mlody nie lubi tej pozycji na ramie i wierci sie, wkurza i poplakuje. Macie jakies patenty na szybkie odbicie?
    U nas niby mleko na zaparcia a wieksza kupa raz na 3 dni, a codziennie tylko bobki, raz jak plastelina, czasami troche zadsze.
    Podobno bebilon pepti moze byc na recepte i wtedy kosztuje ok. 17 zl za puche

Blador tu masz filmik z różnymi pozycjami do odbijania https://www.youtube.com/watch?v=zXn0NdUDsMk :)

• Tymi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Mądre głowy moze Wy mi cos podpowiecie:)
    A wiec

10 lutego skonczyłam połóg i tylko ten dzien był "czysty" 11 lutego pokrwawiłam zywa krwia myslałam ze okres dostałam jednak na drugi dzien było tylko brazowe plamienie i tak coraz w mniejszych ilosciach az do 15 lutego kiedy to pokrwawiłam znowu mocno zywoczerowna krwia potem znów sluz podbarwiony brazem taki kakaowy no i dzis czyli 20 znowu krwawie dosc mocno,w srode mineło 7 tyg od porodu,brzuch boli jak na okres cały czas nie mam goraczki tylko paskudny nastrój wrecz wczoraj to było apogeum cały dzien wyłam jakbym miała 1 dniowa depresje kliniczna dosłownie ale martwia mnie te przerywane krwarwienia,czy ja sie nie moge doczyscic czy co?wizyte mam dopiero 25 lutego tzw poporodowa dodam ze karmie cycem ale tez dokarmiam MM

Co myslicie?

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Hejka Mądre głowy moze Wy mi cos podpowiecie:)
    A wiec

10 lutego skonczyłam połóg i tylko ten dzien był "czysty" 11 lutego pokrwawiłam zywa krwia myslałam ze okres dostałam jednak na drugi dzien było tylko brazowe plamienie i tak coraz w mniejszych ilosciach az do 15 lutego kiedy to pokrwawiłam znowu mocno zywoczerowna krwia potem znów sluz podbarwiony brazem taki kakaowy no i dzis czyli 20 znowu krwawie dosc mocno,w srode mineło 7 tyg od porodu,brzuch boli jak na okres cały czas nie mam goraczki tylko paskudny nastrój wrecz wczoraj to było apogeum cały dzien wyłam jakbym miała 1 dniowa depresje kliniczna dosłownie ale martwia mnie te przerywane krwarwienia,czy ja sie nie moge doczyscic czy co?wizyte mam dopiero 25 lutego tzw poporodowa dodam ze karmie cycem ale tez dokarmiam MM

Co myslicie?

Tymi ja nie wiem co myśleć, ale pocieszę Cię, bo jesteśmy tyle samo po porodzie i ja mam podobnie - od 3 dni plamię, albo dość żywą krwią albo na brązowo. Na okres mi to nie wygląda bo ani brzuch nie boli (a zawsze była masakra) ani pryszcza żadnego nie ma :)
    Myślę że to jeszcze jakieś pozostałości połogowe.
    Jeżeli nie masz temperatury ani nie boli Cię dół brzucha to myślę że spokojnie możesz poczekać do wizyty.

Tymi lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi my to sobie mozemy myslec ale ylko gin ci powie jak tam u ciebie wszystko wygląda.
    i robil dosc dokladne USG wiec pewnie na nim bedzie widac czy wszystko sie juz wyczysciło. 25 nie tak daleko;) dasz rade.

Tymi lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze dam rade
    ale ileż kurna można z podpaską w gaciach biegać;p
    no to nic czekamy:)

Isabelle Alicja jaka cudna :)
    Marta Klara to czysta Ty!
    Kostek mnie rozwalił-dobry zięć by był;)

Ag..., MartaKD lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud ja mam kilka guzkow na prawej piersi, ale nie sa az tak bolesne, zawsze przystawiam mala jak zaczynaja bolec. No i goracy prysznic duzo daje, bo masowanie u mnievnie przynosilo skutkow..

• Tymi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa pokaż Adelkę dawno jej nie widziałam:)

Kawa lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie kamere?? Szukam jakas dobra, prosta w obsludze, nie wymagajacej specjalnych programow do zgrywania.

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi ja tez tak mam od 5 lutego. Caly czas plamie. A raczej to śluz z krwią. Na początku było więcej później mniej, znowu więcej... Ja mam wizytę 24 luty o 9. Tez czekam. Trzymaj się

Tymi lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Kawa pokaż Adelkę dawno jej nie widziałam:)
    Daj mi chwile to wejde na lapa bo z tel nie umie. Jestem dupa wolowa :D

Tymi lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi ja w sumie 5tydzień z popaska ale za to muszę się sudocrem smarowac bo w jednym miejscu tak jakbym oparzenia dostała. Więc kradne dziecku. :p

Tymi lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa my GoPro kręcimy;)

Tymi:D hahah rozwaliłas mnie, nie chcialabys dla Helenki takiej tesciowej:P
    a tak serio to w swoim czasie sie zgadamy, za jakies 18 lat bo wczesniej to mamusie ma a nie laski inne:P

Tymi, Kawa lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2122 2123 2124 2125 2126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ