WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania na pewno nie jest łatwo. Ja byłam raz z synkiem jak miał rotawirus. Nie wspominam tego... w ogóle nie wspominam.

Ja jeszcze w kombinezon ubieram Hanię tyle ze bez dodatkowych ubran czy skarpet.

Hanka raczej nie płacze przed snem, ale to tez mnie martwi, że taka spokojna bo limfocyty jej wyszły za wysokie i czytałam ze to powoduje ospałość i mnóstwo chorób oznacza. Matce nie dogodzi sie.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko u nas usg bioderek 80 zl jak patrzyłam na cenniki, pojdziemy chyba po 8 marca, bo teraz przed szczepieniem sie nie wyrobie raczej a po szczepieniu nie wiadomo jaki bedzie mial humor a nie chce sie umawiac na pt a potem odwoływać

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki chyba u nas nie jest tak źle, na szczęście Natala jest w niezłej kondycji. Czekamy jeszcze na opis zdjęcia RTG, jednak nie przewiduję żadnych niespodzianek. :)
    Moje tałatajstwo budzi się tylko na krótkie jedzenie.
    natijpg_wnrneqs.jpg

Becia81, Agus89, Gwiazdeczka27, Wiki81, Maud11, OliOla, Chanela lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczności Cioci :-) ucałuj rybke, szybko wracajcie zdrowe do domku :-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie

My wczoraj mieliśmy ciężki wieczór. Po szczepieniu Jaś spał do 18 i zaczął się stały, ciągły płacz. Nie dało się go niczym uspokoić, a lekarz powiedział że w razie nieutulonego płaczu (nawet nie wiedziałm że jest takie pojęcie medyczne) dać paracetamol. Za bardzo nie chciałam podawać bo to w końcu lek a Jaś gorączki nie miał. Jednak o 21 się złamałam i męża wysłałam do apteki. Po pół godzinie od podania zasnął i nocka była jak zawsze czyli 2 wybudzenia na jedzenie i w kimono dalej. Bałam się że będzie gorączkował ale ponoć dzieci kp rzadziej gorączkują po szczepieniach.

Dzisiaj od rana uśmiecha się i jest zadowolony i zauważyłam że już dłużej skupia wzrok na grzechotce którą mu pokazuje i wodzi za nią oczami. Ta chwila trwa póki co z pół minutki ale najważniejsze że w ogóle skupia wzrok!

Z Jasiem ok, za to ja i mąż przeziębiliśmy się, nie jest tak źle ale mamy katar i kichamy. No niestety nie odseparujemy dziecka całkowicie, jedynie wychodzimy kichac do innego pomieszczenia, mam nadzieje że mały się nie zarazi.

W ogóle jestem zaskoczona bo moja laktacja jest super dostosowana do potrzeb mojego dziecka ! Akurat kiedy się wybudza ja czuję spływające mleczko (też Was to boli, taki ból i po chwili pierwsi są pełne trwa to kilka sekund, ale dość bolesne jest ???) no i generalnie nie mam po co używać laktatora. Karmię na zmianę raz z jednej raz z drugiej piersi, Raz jak odciągnęłam to nie miałam co z tym mlekiem zrobić bo cały czas miałam pełne piersi. Do pełnego zapłenienia piersi u mnie potrzeba 3h czyli akurat tyle ile maksymalnie przesypia Jaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:09

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzymajcie się tam dzielnie. Natalka śliczna. :)

Moja laktacja też się fajnie dostosowała do potrzeb Ali. Nie zdążają się już jakieś wielkie wycieki. :D Nie użyłam ani razu laktatora. Póki co nie miałam kryzysu laktacyjnego. Stwierdzam, że lubię karmić piersią. Jest to fajne uczucie no i wygodne rozwiązanie dla leniwych czyli mnie. :P

zielarka, Kawa lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny no i nie zapominajcie , że karmienie piersią to mega oszczędność :)

zielarka, renia83, Agus89, Ag..., jonka91, jonka91, jonka91, Chanela lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię karmić piersią odkąd sutki już nie bolą. Na samo wspomnienie karmienia ze łzami w oczach mam ciarki ;) Skamieniałe piersi ciągle mi się zdarzają a bardzo często ochlapię siebie i Natalkę, takie jest ciśnienie :)

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:19

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Wiki chyba u nas nie jest tak źle, na szczęście Natala jest w niezłej kondycji. Czekamy jeszcze na opis zdjęcia RTG, jednak nie przewiduję żadnych niespodzianek. :)

Ania, trzymajcie się dzielnie. Mam nadzieję, że nie złapiecie niczego w szpitalu i szybko wrócicie do domu.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja po spacerze spała nadal, łącznie 4 godz, cycki miałam jak bomby, mała gdy się obudziła wzięła na klatę 1,5 cycka pod ciśnieniem a teraz leży taki nażarty kabaczek, wierzga i gada do lampy i uśmiecha się :D

magdalenka, Ag..., Chanela lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i Natalka zdrówka dla Was.
    Ja kilka razy tez strzelilam mlekiem pod ciśnieniem Klarze w oko:)

szpilka, Ag... lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka a może Ty cos wiesz na temat bólu podczas spływającego mleka w piersiach. Taki ból pojawia się około 2h po karmieniu jest dość dotkliwy, bola całe piersi ale trwa kilka sekund.
    Szukałam w necie ale nie nic nie znalazłam.

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka chodzi o taki chwilowy ból pieczenie?

ex2bo7ess0m327wq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli przez kilka sekund jak mleko wyplywa samo, jak maly spi to robi mi sie tak kilka razy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej chciałam o tym napisać ale zapomniałam :)
    Ten ból to odruch oksytocynowy, pik oksytocyny występuje co parę godzin lub np gdy pomyślimy o dziecku, że już czas karmienia, zdarza się także gdy słyszymy inne płaczące dziecko lub po prostu gdy nasz maluch ssie pierś. Oksytocyna powoduje dkurcz kanalików mlecznych i wypływ mleka, można to odczuwać jako ból, pieczenie, "prądy". To naturalne zjawisko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 18:33

Kawa, Ag..., magdalenka, Ewelina88, Agus89, MartaKD, MartaKD, jonka91, Chanela lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki bol, a raczej odczucie, jak pompowanie piersi kiedy mleko napływa. I w sumie bardzo to lubię bo czuje ze działają te moje male cycki :)

Kawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena mam tak samo, ale tak jak chyba kazda z nas;) tak samo w czasie karmienia kiedy mala sie"zaciagnie" w drugim cycu czuc klucie i nagle tez leci- z obu jefnoczesnie

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam ten prądzik jak mleko napływa:) i leje sie z drugiego a z tego co karmie to wogole wylew maksymalny:D

hah co do oszczednosci zgadzam sie, najgorzej ze ja dokarmiam MM i polowe tak naprawde wylewam bo nie wiem ile księciunio wypije:/

wczoraj znow bunt na cycu i na butli dzis juz lepiej- czyzby kolejny skok rozwojowy???

co do pampkow bialych faktycznie są wieksze niz zielone.

ANIA trzymajcie sie z Natalką- ucalowania dla malej w stópke;)

ja bylam dzis w parku i u tesciowej - wiec wkurw ma maksa znowu.
    Na zaproszenie na chrzciny chrząknela i poszla do kuchni- nic nie powiedziala oprocz ehhh... to znaczy ze przyjdzie czy nie? nie zapytalam:P
    tradycyjnie mąż ją ochrzanil ze glowa mlodemu wisi jak go trzyma i ja juz mialam dosc.

pozniej SMYk w galerii bo jutro w odwiedziny do znajomych co mają 3 tyg mlodszego syncia do Krk jedziemy- ale uciekalismy szybko bo w smyku plaga kaszlających dzieciakow!!!

milego wieczoru;)

Gwiazdeczko milo ze dalas znak zycia;) wpadaj czesciej styczniowki tęsknią za małpkami twoimi:p fajny ten twoj Mati:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 18:41

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i w SMYKU fajne stroje na chrzciny:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2168 2169 2170 2171 2172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ