X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania na pewno nie jest łatwo. Ja byłam raz z synkiem jak miał rotawirus. Nie wspominam tego... w ogóle nie wspominam.

Ja jeszcze w kombinezon ubieram Hanię tyle ze bez dodatkowych ubran czy skarpet.

Hanka raczej nie płacze przed snem, ale to tez mnie martwi, że taka spokojna bo limfocyty jej wyszły za wysokie i czytałam ze to powoduje ospałość i mnóstwo chorób oznacza. Matce nie dogodzi sie.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko u nas usg bioderek 80 zl jak patrzyłam na cenniki, pojdziemy chyba po 8 marca, bo teraz przed szczepieniem sie nie wyrobie raczej a po szczepieniu nie wiadomo jaki bedzie mial humor a nie chce sie umawiac na pt a potem odwoływać

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki chyba u nas nie jest tak źle, na szczęście Natala jest w niezłej kondycji. Czekamy jeszcze na opis zdjęcia RTG, jednak nie przewiduję żadnych niespodzianek. :)
    Moje tałatajstwo budzi się tylko na krótkie jedzenie.
    natijpg_wnrneqs.jpg

Becia81, Agus89, Gwiazdeczka27, Wiki81, Maud11, OliOla, Chanela lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczności Cioci :-) ucałuj rybke, szybko wracajcie zdrowe do domku :-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie

My wczoraj mieliśmy ciężki wieczór. Po szczepieniu Jaś spał do 18 i zaczął się stały, ciągły płacz. Nie dało się go niczym uspokoić, a lekarz powiedział że w razie nieutulonego płaczu (nawet nie wiedziałm że jest takie pojęcie medyczne) dać paracetamol. Za bardzo nie chciałam podawać bo to w końcu lek a Jaś gorączki nie miał. Jednak o 21 się złamałam i męża wysłałam do apteki. Po pół godzinie od podania zasnął i nocka była jak zawsze czyli 2 wybudzenia na jedzenie i w kimono dalej. Bałam się że będzie gorączkował ale ponoć dzieci kp rzadziej gorączkują po szczepieniach.

Dzisiaj od rana uśmiecha się i jest zadowolony i zauważyłam że już dłużej skupia wzrok na grzechotce którą mu pokazuje i wodzi za nią oczami. Ta chwila trwa póki co z pół minutki ale najważniejsze że w ogóle skupia wzrok!

Z Jasiem ok, za to ja i mąż przeziębiliśmy się, nie jest tak źle ale mamy katar i kichamy. No niestety nie odseparujemy dziecka całkowicie, jedynie wychodzimy kichac do innego pomieszczenia, mam nadzieje że mały się nie zarazi.

W ogóle jestem zaskoczona bo moja laktacja jest super dostosowana do potrzeb mojego dziecka ! Akurat kiedy się wybudza ja czuję spływające mleczko (też Was to boli, taki ból i po chwili pierwsi są pełne trwa to kilka sekund, ale dość bolesne jest ???) no i generalnie nie mam po co używać laktatora. Karmię na zmianę raz z jednej raz z drugiej piersi, Raz jak odciągnęłam to nie miałam co z tym mlekiem zrobić bo cały czas miałam pełne piersi. Do pełnego zapłenienia piersi u mnie potrzeba 3h czyli akurat tyle ile maksymalnie przesypia Jaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:09

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzymajcie się tam dzielnie. Natalka śliczna. :)

Moja laktacja też się fajnie dostosowała do potrzeb Ali. Nie zdążają się już jakieś wielkie wycieki. :D Nie użyłam ani razu laktatora. Póki co nie miałam kryzysu laktacyjnego. Stwierdzam, że lubię karmić piersią. Jest to fajne uczucie no i wygodne rozwiązanie dla leniwych czyli mnie. :P

zielarka, Kawa lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny no i nie zapominajcie , że karmienie piersią to mega oszczędność :)

zielarka, renia83, Agus89, Ag..., jonka91, jonka91, jonka91, Chanela lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię karmić piersią odkąd sutki już nie bolą. Na samo wspomnienie karmienia ze łzami w oczach mam ciarki ;) Skamieniałe piersi ciągle mi się zdarzają a bardzo często ochlapię siebie i Natalkę, takie jest ciśnienie :)

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:19

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Wiki chyba u nas nie jest tak źle, na szczęście Natala jest w niezłej kondycji. Czekamy jeszcze na opis zdjęcia RTG, jednak nie przewiduję żadnych niespodzianek. :)

Ania, trzymajcie się dzielnie. Mam nadzieję, że nie złapiecie niczego w szpitalu i szybko wrócicie do domu.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja po spacerze spała nadal, łącznie 4 godz, cycki miałam jak bomby, mała gdy się obudziła wzięła na klatę 1,5 cycka pod ciśnieniem a teraz leży taki nażarty kabaczek, wierzga i gada do lampy i uśmiecha się :D

magdalenka, Ag..., Chanela lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i Natalka zdrówka dla Was.
    Ja kilka razy tez strzelilam mlekiem pod ciśnieniem Klarze w oko:)

szpilka, Ag... lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka a może Ty cos wiesz na temat bólu podczas spływającego mleka w piersiach. Taki ból pojawia się około 2h po karmieniu jest dość dotkliwy, bola całe piersi ale trwa kilka sekund.
    Szukałam w necie ale nie nic nie znalazłam.

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka chodzi o taki chwilowy ból pieczenie?

ex2bo7ess0m327wq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli przez kilka sekund jak mleko wyplywa samo, jak maly spi to robi mi sie tak kilka razy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej chciałam o tym napisać ale zapomniałam :)
    Ten ból to odruch oksytocynowy, pik oksytocyny występuje co parę godzin lub np gdy pomyślimy o dziecku, że już czas karmienia, zdarza się także gdy słyszymy inne płaczące dziecko lub po prostu gdy nasz maluch ssie pierś. Oksytocyna powoduje dkurcz kanalików mlecznych i wypływ mleka, można to odczuwać jako ból, pieczenie, "prądy". To naturalne zjawisko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 18:33

Kawa, Ag..., magdalenka, Ewelina88, Agus89, MartaKD, MartaKD, jonka91, Chanela lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki bol, a raczej odczucie, jak pompowanie piersi kiedy mleko napływa. I w sumie bardzo to lubię bo czuje ze działają te moje male cycki :)

Kawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena mam tak samo, ale tak jak chyba kazda z nas;) tak samo w czasie karmienia kiedy mala sie"zaciagnie" w drugim cycu czuc klucie i nagle tez leci- z obu jefnoczesnie

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam ten prądzik jak mleko napływa:) i leje sie z drugiego a z tego co karmie to wogole wylew maksymalny:D

hah co do oszczednosci zgadzam sie, najgorzej ze ja dokarmiam MM i polowe tak naprawde wylewam bo nie wiem ile księciunio wypije:/

wczoraj znow bunt na cycu i na butli dzis juz lepiej- czyzby kolejny skok rozwojowy???

co do pampkow bialych faktycznie są wieksze niz zielone.

ANIA trzymajcie sie z Natalką- ucalowania dla malej w stópke;)

ja bylam dzis w parku i u tesciowej - wiec wkurw ma maksa znowu.
    Na zaproszenie na chrzciny chrząknela i poszla do kuchni- nic nie powiedziala oprocz ehhh... to znaczy ze przyjdzie czy nie? nie zapytalam:P
    tradycyjnie mąż ją ochrzanil ze glowa mlodemu wisi jak go trzyma i ja juz mialam dosc.

pozniej SMYk w galerii bo jutro w odwiedziny do znajomych co mają 3 tyg mlodszego syncia do Krk jedziemy- ale uciekalismy szybko bo w smyku plaga kaszlających dzieciakow!!!

milego wieczoru;)

Gwiazdeczko milo ze dalas znak zycia;) wpadaj czesciej styczniowki tęsknią za małpkami twoimi:p fajny ten twoj Mati:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 18:41

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i w SMYKU fajne stroje na chrzciny:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2168 2169 2170 2171 2172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ