X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Jezu dziewczyny co ja przeżyłam przed chwilą!!!!!!
    Mała zaczęła się budzić,a jak się budzi to jest jeszcze dobra chwila przeciągania się i wyginania.podeszlam do kołyski i patrzę na nia i widzę,że jakoś sie ślini i nagle zaczęła się krztusić! Przewrocilam ja na boczek,zaczęła płakać i nagle cisza,wybaluszyła oczy,zrobila się czerwona na buzi i nie dławi! Jak ja zlapalam na ręce,przewrocilam na brzuch i zaczęłam potrząsać i wolam mamę.palec do ust jej wsadzilam i odpuściło.
    Nie wiem ile to trwalo,sekundy,działałam instynktownie.nie wiem skąd tyle śliny nagle,ale anioły nad nami czuwały!
    Teraz chyba nawet siku będę chodziła z nianią elektryczna.
    Ja tak miałam raz jak Jaś zakrztusił się mlekiem pod ciśnieniem, też oczy na wierzchu i cały czerwony, też oklepywałam plecy i na bok przelożyłam. Straszne przeżycie.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Jezu dziewczyny co ja przeżyłam przed chwilą!!!!!!
    Mała zaczęła się budzić,a jak się budzi to jest jeszcze dobra chwila przeciągania się i wyginania.podeszlam do kołyski i patrzę na nia i widzę,że jakoś sie ślini i nagle zaczęła się krztusić! Przewrocilam ja na boczek,zaczęła płakać i nagle cisza,wybaluszyła oczy,zrobila się czerwona na buzi i się dławi! Jak ja zlapalam na ręce,przewrocilam na brzuch i zaczęłam potrząsać i wolam mamę.palec do ust jej wsadzilam i odpuściło.
    Nie wiem ile to trwalo,sekundy,działałam instynktownie.nie wiem skąd tyle śliny nagle,ale anioły nad nami czuwały!
    Teraz chyba nawet siku będę chodziła z nianią elektryczna.
    Tez to przeszlusmy, wiem co czujesz. Pomaga tez dmuchanie dziecku na buzie zeby chwycilo oddech i robienie kolyski w gore i w dol zeby glowa byla nizej niz dupka

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta do gory nogami młodą jak na bok nie pomoze. A na bezdech dmuchac 3x mocno i szbko miedzy nos a usta.
    Tak na 1 pomocy mowili.

Anutka, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Marta do gory nogami młodą jak na bok nie pomoze. A na bezdech dmuchac 3x mocno i szbko miedzy nos a usta.
    Tak na 1 pomocy mowili.
    Ciesze sie ze mamy to forum...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:44

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    O Boże dziewczyny... Nie mówcie! A co jeśli będę w ubikacji i nie zauważę że mała się krztusi własną śliną?? Mogę nie zdążyć? Jest jakaś szansa, że dziecko samo się odkrztusi??

Moja mała raz się lekko śliną zakrztusiła ale zanim podeszłam do sama odkaszlnęła mocno i sobie poradziła, właściwie jak już koło niej byłam to się uśmiechała.

Z jednej strony super, że jest forum ale z drugiej teraz będę się bała w nocy spać... (mała jest w łóżeczku w innym pokoju)
    Moja czesto radzi sobie sama

Selene lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy wiecie jakie jest dawkowanie sab simplex ? Ile krope i jak czesto?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywołuję Was do porządku :p Nie ma co siać paniki, bo inaczej dożywotnio będziecie chodzić wszędzie ze swoimi dziećmi w obawie żeby im się czasem coś nie stało ;)
    Natka też mi się krztusiła tak że cała czerwona się robiła i szybko ją obracałam na brzuszek głową w dół i waliłam w plecy. A krótki bezdech przytrafił się nam chyba w 3 dniu po porodzie

201501145565.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka piękne podsumowanie:) Nie wiedziałam że mój Antoś urodził się jako najdłuższy ze styczniowych maluszków!
    Ja tez wspominam swój poród wspaniale a okres ciąży no cóż.. chyba jednak tęsknie za tym moim ciążowym brzuszkiem- wtedy nie koniecznie to doceniałam a teraz mam najwspanialszy skarb na świecie!

Anutka będzie dobrze:) Ustalony masz już termin zabiegu?

Aprops Bell pochwal się co tam było w wyprawce od Rmf fm :)

Jak pracowałam jako ratownik ćwiczyłam kiedyś resuscytacje na takim fantomie noworodku ale nie wiem jak poradziła bym sobie z pomocą swojemu dziecku dlatego na lodówce mam taką sztywna kartę z niwea z postępowaniami w razie zakrztuszenia itp

Gwiazdeczko mi na USG bioderek tez lekarz powiedział żeby kłaść małego spać na brzuchu.. wtedy chyba ja bym nie spała..

ex2bo7ess0m327wq.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD ja ostatnia @ mialam 15.04
    Anutka a dokuczaja ci te kamienie? Bo ja tez mam ale odzywaja sie jak jem za duzo niezbyt zdrowych rzeczy
    Mi raz oli zaniosl sie z placzu i przestal oddychac :( bo on jak sie budzi butla musi byc juz, a ja akurat wracalam z kuchni. Tez strasznie boje sie nocy. Alek spi na klinie ale jak sie budzi to zastaje go w polowie lozeczka :(
    Jula chyba 15 kropli do kazdego karmienia, ale ja dalam 2 razy w kryzýsowych sytuacjach i zadzialalo :)
    My od poniedzialku jestesmy na bebilonie pepti i krople nie byly potrzebne, a wczesniej bobotic byl w codziennym uzyciu. Trzymajcie kciuki zeby bylo tak dalej :)

relgh3718o9n8rtv.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ostatnią @ miałam 28.03.2014... Bosze, jak ja KOCHAM MOJĄ CÓRKĘ!

Ag..., jonka91, marrtka, zielarka lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Przywołuję Was do porządku :p Nie ma co siać paniki, bo inaczej dożywotnio będziecie chodzić wszędzie ze swoimi dziećmi w obawie żeby im się czasem coś nie stało ;)
    Natka też mi się krztusiła tak że cała czerwona się robiła i szybko ją obracałam na brzuszek głową w dół i waliłam w plecy. A krótki bezdech przytrafił się nam chyba w 3 dniu po porodzie
    Polac jej! Tylko cos bez %!

AaAa i moje podsumowanie mialo przywolac jedynie pozytywne emocje!! O zadnym zakanczaniu watku styczniowek nie ma mowy! Przynajmniej mam taka nadzieje, ze szybko to nie nastapi!

ania_29, Ag... lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:

AaAa i moje podsumowanie mialo przywolac jedynie pozytywne emocje!! O zadnym zakanczaniu watku styczniowek nie ma mowy! Przynajmniej mam taka nadzieje, ze szybko to nie nastapi!

jej też polac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 20:25

jonka91, MartaKD lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co Filip spi juz od pol godziny, a ja zamiast spac gram w jakies durne gry na fb.. Ehh..
    EDIT:net domowy padl.. Gram na tablecie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 20:39

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Anutka a dokuczaja ci te kamienie? Bo ja tez mam ale odzywaja sie jak jem za duzo niezbyt zdrowych rzeczy
    Mi raz oli zaniosl sie z placzu i przestal oddychac :( bo on jak sie budzi butla musi byc juz, a ja akurat wracalam z kuchni. Tez strasznie boje sie nocy. Alek spi na klinie ale jak sie budzi to zastaje go w polowie lozeczka :(
    Jula chyba 15 kropli do kazdego karmienia, ale ja dalam 2 razy w kryzýsowych sytuacjach i zadzialalo :)
    My od poniedzialku jestesmy na bebilonie pepti i krople nie byly potrzebne, a wczesniej bobotic byl w codziennym uzyciu. Trzymajcie kciuki zeby bylo tak dalej :)
    Trzymam kciku:-)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:49

jonka91, Anutka lubią tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• OliOla Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:49

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Oj dokuczaja, a raz na tydzien mam kolki ;(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy też nas kolki nie dopadły.juz drugi raz około 20 Klara spina sie i krzyczy.z mamą masujemy brzuszek i nosimy na brzuszku jednocześnie masując.i usypia,ale krzyczy strasznie.mama mówi,ze mojej siostry syn (ja nie pamiętam bo miałam 16 lat i inne rzeczy w głowie) miał kolki przez 3 tygodnie jak skończył 2 miesiące.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez podejrzewam kolki w okolicy 18.00 tak do 20- od kilku dni.

a wlasnie wylicytowalam super kurteczke wiosenną north face dla młodego:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2208 2209 2210 2211 2212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ