X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:49

l22nzbmh1lqdktpj.png

• OliOla Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

l22nzbmh1lqdktpj.png

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Ewelink dziekuje. Niby wychodzi ze prZybiera w dolnej granicy. Dzisiaj bylam u neurologa ale wagi nie miala tak wiec nie mam tyg. Porownania.

Szczepienie mamy na pewno przelozone o 6 miesięcy. Chyba, ze kontrolne eeg bedzie poprawne a innej opcji nie biore pod uwage to moze szybciej. Poki co nie spiesze sie do nich.
    pediatra mówiła mi, że ona liczy 20-30 gr na dobę i jest to prawidłowo czyt. nie za mało :-) Wiadomo,że może też być więcej
    od czwartku do wtorki jest 5 dni.
    5 x 20 g = 100 g
    5 x 30 g = 150 g

OliOla lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrr co za noc, po calym tygodniu wstawania bo mezu ogarnia weekendy ten galgan taka nocke mi zgotowal, pobudka co 2h. A nie moge go tak karmic bo jest na mm i z obawy o jego brzuch. A w ogole znalazlam go pod przewijakiem! to byl jego sposob na uwolnienie od spania na boku bo w nocy tylko tak go klade, nawet ogranicznik nic nie pomaga! Wasze dzieci tez tak wedruja?

Malenq lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela na początku było parę. Obecnie w dzień źle to nie wygląda. Ale w nocy i rano to jakaś tragedia.. Myje woda przygotowana i smaruje EmoliumP - trójwarstwowy krem. Może też być nanobasa. Ale mam wrażenie że to nic nie daje. Do tego moja siostra jak była mała miała coś takiego i lekarze mówili raz tak, raz tak. A okazało się że to rozyczka. Ale to raczej nie to. W poniedziałek idę do lekarki która mojego męża leczyła.ma już ok 60lat ale super babka.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla ja bym spotkanie opuściła. Dzieci w tym wieku chyba najbardziej roznosza choroby. Jeszcze w sezonie gryp i przeziębień. Więc ja bym nie ryzykowała. Ale to oczywiście moje zdanie. :)

Swoją drogą, mam chyba jakąś matczyną schizę. Za każdym razie w miejscu publicznym strasznie się obawiam tego że Ala coś złapie. A teraz jeszcze co chwilę jakieś dziecko na odrę choruje.. też tak macie czy wydziwiam?

OliOla lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo. Z dzieciatymi znajomymi spotykamy się na spacerach póki co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 06:43

OliOla lubi tę wiadomość

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Wrrr co za noc, po calym tygodniu wstawania bo mezu ogarnia weekendy ten galgan taka nocke mi zgotowal, pobudka co 2h. A nie moge go tak karmic bo jest na mm i z obawy o jego brzuch. A w ogole znalazlam go pod przewijakiem! to byl jego sposob na uwolnienie od spania na boku bo w nocy tylko tak go klade, nawet ogranicznik nic nie pomaga! Wasze dzieci tez tak wedruja?
    ja mojego otulam w rożek i jest spoko..:)ale mój tak uśpi się o 20.00, wstaje o 12 potem o 3 i 6, a dzisiaj o 3 sadził taką kupę,aż po plecy.....potem mu sie ulało i znowu przebierać musiałam, a potem się smiał i wydawał dzwięki tak do 4,30!!!masakra a o 6 głodny....

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym odpuscila. Tymbardziej, ze nawet jak powiedza, ze dzieci nie sa chore to nie masz gwarancji. Wiem po moim nie kichal nie kaszlal, a ze szpitala go cofneli, bo ropne gardlo. To samo z ospabylo. Rok temu. Zanim wyskoczyly chrostki dzien wczesniej dostal goraczke. Mniejsze grono jak najbardziej. Ale takie liczne to tez duzy halas. Jesli dzieci beda male to bedzie duzo krzykow i pisku i dziecko sie rozstroi.

OliOla lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Kasia :*

Co byście zrobiły? Dostaliśmy zaproszenie do znajomych na ten weekend. Ma być sporo osób w tym 8 dzieci w wieku od 2 lat do 10.
    Trochę się boję aby nic nie załapać. Czy odpuścić sobie spotkanie az w takim licznym gronie... hmmm?
    ja tez bym odpuściła....

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    OliOla ja bym spotkanie opuściła. Dzieci w tym wieku chyba najbardziej roznosza choroby. Jeszcze w sezonie gryp i przeziębień. Więc ja bym nie ryzykowała. Ale to oczywiście moje zdanie. :)

Swoją drogą, mam chyba jakąś matczyną schizę. Za każdym razie w miejscu publicznym strasznie się obawiam tego że Ala coś złapie. A teraz jeszcze co chwilę jakieś dziecko na odrę choruje.. też tak macie czy wydziwiam?
    ja mam to samo...do marketu z nim nie chodze nawet....ostatnio jak szłam na badania krwi to z kazdej strony pieluszką go osłaniałam ..:)

OliOla lubi tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:44

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dajecie na przesuszana skore na buzi dziecka? Dzis Kubie cala twarz sie sypie

relgtgf6uee8xud8.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Co dajecie na przesuszana skore na buzi dziecka? Dzis Kubie cala twarz sie sypie
    tez tak mamy..mam krem emolium ale nie pomaga, wkurzyłam sie i posmarowałam małego oliwka bambino i jest spoko...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    My mamy szczęście bo ostatnio byłam zmuszona dużo z małą wychodzić. Markety, domy handlowe, nawet byliśmy na balu gdzie tabun dzieci wprost kaszlały na małą. Ale minął tydzień u mała może tylko kichnęła z 2 razy ale bez kataru czy najmniejszego objawu przeziebienia.
    super, podziwiaM:):)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula moj juz od miesiaca nie daje sie yapakowac w rozek :)

relgh3718o9n8rtv.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mycia twarzy moż na używać pokarmu.
    Kolejna spokojna noc za nami, wczoraj maleńka miała niską saturację i leżała pod tlenem ale dziś jest już książkowo, zmian w płucach nie słychać, wychodzimy na prostą.

Selene, Chanela, renia83, Becia81 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:45

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    zielarka jesteście bardzo dzielne!

Ja to bym najchętniej małą zamknęła i odizolowała od wszystkich, ale niestety życie życiem..

Noc u nas nawet ok. Mała zasnęła o 18:00, obudziła się o 22:00 na jedzenie, potem o 3 nad ranem a potem o 6:00. Mąż ją nakarmił i zabawiał przez 1,5h i znów odleciała. Teraz śpi w karuzeli na małym bujaniu a oczywiście kawka i forum :)
    A jaka to karuzela?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
‹‹ 2210 2211 2212 2213 2214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ