X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:49

l22nzbmh1lqdktpj.png

• OliOla Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

l22nzbmh1lqdktpj.png

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Ewelink dziekuje. Niby wychodzi ze prZybiera w dolnej granicy. Dzisiaj bylam u neurologa ale wagi nie miala tak wiec nie mam tyg. Porownania.

Szczepienie mamy na pewno przelozone o 6 miesięcy. Chyba, ze kontrolne eeg bedzie poprawne a innej opcji nie biore pod uwage to moze szybciej. Poki co nie spiesze sie do nich.
    pediatra mówiła mi, że ona liczy 20-30 gr na dobę i jest to prawidłowo czyt. nie za mało :-) Wiadomo,że może też być więcej
    od czwartku do wtorki jest 5 dni.
    5 x 20 g = 100 g
    5 x 30 g = 150 g

OliOla lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrr co za noc, po calym tygodniu wstawania bo mezu ogarnia weekendy ten galgan taka nocke mi zgotowal, pobudka co 2h. A nie moge go tak karmic bo jest na mm i z obawy o jego brzuch. A w ogole znalazlam go pod przewijakiem! to byl jego sposob na uwolnienie od spania na boku bo w nocy tylko tak go klade, nawet ogranicznik nic nie pomaga! Wasze dzieci tez tak wedruja?

Malenq lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela na początku było parę. Obecnie w dzień źle to nie wygląda. Ale w nocy i rano to jakaś tragedia.. Myje woda przygotowana i smaruje EmoliumP - trójwarstwowy krem. Może też być nanobasa. Ale mam wrażenie że to nic nie daje. Do tego moja siostra jak była mała miała coś takiego i lekarze mówili raz tak, raz tak. A okazało się że to rozyczka. Ale to raczej nie to. W poniedziałek idę do lekarki która mojego męża leczyła.ma już ok 60lat ale super babka.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla ja bym spotkanie opuściła. Dzieci w tym wieku chyba najbardziej roznosza choroby. Jeszcze w sezonie gryp i przeziębień. Więc ja bym nie ryzykowała. Ale to oczywiście moje zdanie. :)

Swoją drogą, mam chyba jakąś matczyną schizę. Za każdym razie w miejscu publicznym strasznie się obawiam tego że Ala coś złapie. A teraz jeszcze co chwilę jakieś dziecko na odrę choruje.. też tak macie czy wydziwiam?

OliOla lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo. Z dzieciatymi znajomymi spotykamy się na spacerach póki co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 06:43

OliOla lubi tę wiadomość

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Wrrr co za noc, po calym tygodniu wstawania bo mezu ogarnia weekendy ten galgan taka nocke mi zgotowal, pobudka co 2h. A nie moge go tak karmic bo jest na mm i z obawy o jego brzuch. A w ogole znalazlam go pod przewijakiem! to byl jego sposob na uwolnienie od spania na boku bo w nocy tylko tak go klade, nawet ogranicznik nic nie pomaga! Wasze dzieci tez tak wedruja?
    ja mojego otulam w rożek i jest spoko..:)ale mój tak uśpi się o 20.00, wstaje o 12 potem o 3 i 6, a dzisiaj o 3 sadził taką kupę,aż po plecy.....potem mu sie ulało i znowu przebierać musiałam, a potem się smiał i wydawał dzwięki tak do 4,30!!!masakra a o 6 głodny....

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym odpuscila. Tymbardziej, ze nawet jak powiedza, ze dzieci nie sa chore to nie masz gwarancji. Wiem po moim nie kichal nie kaszlal, a ze szpitala go cofneli, bo ropne gardlo. To samo z ospabylo. Rok temu. Zanim wyskoczyly chrostki dzien wczesniej dostal goraczke. Mniejsze grono jak najbardziej. Ale takie liczne to tez duzy halas. Jesli dzieci beda male to bedzie duzo krzykow i pisku i dziecko sie rozstroi.

OliOla lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Kasia :*

Co byście zrobiły? Dostaliśmy zaproszenie do znajomych na ten weekend. Ma być sporo osób w tym 8 dzieci w wieku od 2 lat do 10.
    Trochę się boję aby nic nie załapać. Czy odpuścić sobie spotkanie az w takim licznym gronie... hmmm?
    ja tez bym odpuściła....

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    OliOla ja bym spotkanie opuściła. Dzieci w tym wieku chyba najbardziej roznosza choroby. Jeszcze w sezonie gryp i przeziębień. Więc ja bym nie ryzykowała. Ale to oczywiście moje zdanie. :)

Swoją drogą, mam chyba jakąś matczyną schizę. Za każdym razie w miejscu publicznym strasznie się obawiam tego że Ala coś złapie. A teraz jeszcze co chwilę jakieś dziecko na odrę choruje.. też tak macie czy wydziwiam?
    ja mam to samo...do marketu z nim nie chodze nawet....ostatnio jak szłam na badania krwi to z kazdej strony pieluszką go osłaniałam ..:)

OliOla lubi tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:44

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dajecie na przesuszana skore na buzi dziecka? Dzis Kubie cala twarz sie sypie

relgtgf6uee8xud8.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Co dajecie na przesuszana skore na buzi dziecka? Dzis Kubie cala twarz sie sypie
    tez tak mamy..mam krem emolium ale nie pomaga, wkurzyłam sie i posmarowałam małego oliwka bambino i jest spoko...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    My mamy szczęście bo ostatnio byłam zmuszona dużo z małą wychodzić. Markety, domy handlowe, nawet byliśmy na balu gdzie tabun dzieci wprost kaszlały na małą. Ale minął tydzień u mała może tylko kichnęła z 2 razy ale bez kataru czy najmniejszego objawu przeziebienia.
    super, podziwiaM:):)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula moj juz od miesiaca nie daje sie yapakowac w rozek :)

relgh3718o9n8rtv.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mycia twarzy moż na używać pokarmu.
    Kolejna spokojna noc za nami, wczoraj maleńka miała niską saturację i leżała pod tlenem ale dziś jest już książkowo, zmian w płucach nie słychać, wychodzimy na prostą.

Selene, Chanela, renia83, Becia81 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:45

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    zielarka jesteście bardzo dzielne!

Ja to bym najchętniej małą zamknęła i odizolowała od wszystkich, ale niestety życie życiem..

Noc u nas nawet ok. Mała zasnęła o 18:00, obudziła się o 22:00 na jedzenie, potem o 3 nad ranem a potem o 6:00. Mąż ją nakarmił i zabawiał przez 1,5h i znów odleciała. Teraz śpi w karuzeli na małym bujaniu a oczywiście kawka i forum :)
    A jaka to karuzela?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
‹‹ 2210 2211 2212 2213 2214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ