X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w weekend myślałam, że rozszarpię moją teściową. Cały tydzień siedziała z chorym wnuczkiem. Namawiałam małża, żeby do niej nie jechać, bo przebywała z chorym dzieckiem, może przenieść na Alę. Ale to obraza, że do moich rodziców tak, a do jego mamy nie. Pojechaliśmy. Brała ją na ręce, nachylała się nad nią, bujała. Wszystko było niby ok, gdyby nie to, że przydybałam teściową jak łyka table na grypę i kaszle po kątach, a na koniec przy stole zaczęła kichać i kasłać, wtedy małż się przekonał, że to nie był dobry pomysł. Na szczęście dla niej i dla niego, Ali nic nie jest...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:25

OliOla, Iza75 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym chciałam się pożalić (chyba @ mi idzie bo marudna jestem ostatnio).
    W ciązy denerowało mnie wieczne pouczanie co powinnam czego nie i jakieś dziwne docinki, komentarze myślałam że jak urodzę to się skończy, ale byłam naiwna. W ciąży było stale:
    brzuch masz duży, ciężko będzie urodzić albo
    brzuch masz mały my chcemy żeby dziecko było zdrowe a nie malutkie...
    nie powinnaś jeść tego
    częściej spaceruj bo za dużo siedzisz
    po co już ciuszki kupujesz
    no ale tyłek to rośnie Ci razem z brzuchem (to miał być żart...)
    za szybko pakujesz torbe
    po co szkoły rodzenia kiedyś rodziło sie bez tego
    taki ciemny wózek za smutny dla dziecka
    lepiej żebbys urodziła w styczniu bo w grudniu bedzie cały rok do tyłu
    wytrzymaj do nowego roku żeby w sylwestra Cię nie złapało
    najlepiej jak urodzisz 15 dostaniesz wyprawke od rmf
    zdaje Ci się że masz skurcze, nie trzeba jechać do szpitala, a w ogóle po co maż bedzie jechał z Tobą, niech idzie do pracy (hit dnia)

A teraz ?
    dalej wyglądasz jakbyś do porodu szła ( kilka dni po porodzie)
    no ale brzuszek Ci został
    za mało kremu nagkładasz na pupe
    za cienko ubierasz
    on jest chyba głodny (AAAAAAA ! nienawidzę jak ktoś to mówi)
    nie powinnaś jeść pieczarek
    nie kładź go na boku/plecach/brzuchu
    daj/nie dawaj butli
    smoczek mu daj to sie uspokoi/smoczka nie dawaj bo go denerwuje
    karmić najlepiej do pół roku/ roku/ 2 lat
    chrzciny zróbcie później
    dziecko drugie musicie kiedyś mieć, żeby Jaś miał rodzeństwo
    narazie odpuścice sobie drugie dziecko bo macie kredyt (no i co z tego ??)

Nosz.. jak mnie wkurza jak próbują mi życie układać i wiedza co jest dla mnie najlepsze. Oczywiście jest też sporo miłych komenatrzy dotyczących np. moje wyglądu teraz, ale ludzka natura już taka jest że zapamiętuje te złe i głupie rzeczy.

A co Was denerwuje ?? Jakie komenatrze ? zakochawania?

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zasnęłam, Drogie e-ciocie!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a468aba32535.jpg

ania_29, jonka91, szpilka, Agus89, Maud11, rastafanka, Ewelina88, OliOla, Becia81, Bogusiar80, kasia86 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla ja jak bylam w smyky to jakas paranoja mnie dopadla- mialam wrecz schize ze widze zarazki ktore leca na Kostka od tych kaszlającyh dzieci. Szybko stamtąd uciekłam.

CO do spania kurcze, Kostek sie nie kręci. Jak zasnie tak go budze. Czy ktos tak ma? on wogole nie wędruje po lozeczku.

OliOla lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel masz bujak z fishera??

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula musimy bronić naszych dzieci ! Bo kto jak nie my za nimi stanie ?? Ja stale się tego uczę, bo generalnie jestem osobą której ciężko odmówić, postawić na swoim. ALe teraz wiem że muszę wlaczyć i stac się bardziej "walczna" dla Jasia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 10:04

• isabelle Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:25

szpilka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delka bardzo wedruje po łóżeczku. Kilka razy sie zdarzylo ze była obrocona 180st :D

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej denerwują komentarze typu: Bo się przyzwyczai...
    Na drugim miejscu: Korzystaj bo mała urośnie i juz nie będzie tyle wolnego czasu.
    Dzizas! Mam 30lat! Naprawde sie juz wyszalałam! Nie musze chodzić do pubu co tydzień.poza tym mam rodziców którzy chetnie się zajmują wnuczką.
    Nie zdecydowałam sie na dziecko wczesniej,tylko jak juz się wyszalałam i mam to dziecko,żeby właśnie poświęcić jej ten wolny czas.

OliOla lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Noście, noście, będziecie mieli potem problem"

OliOla lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Wychodzimy dzisiaj. Natka jeszcze nie jest w pełni zdrowa, ale z obawy żeby czegoś nowego tutaj podłapała, idziemy do domu.
    Noc miałam niezbyt ciekawą. Pobudka po 24, 2 (2 razy), 4 i przed 6. Jak nie jeść, to kupa...
    A w dzień cuduje z jedzeniem. Muszę ją karmić z pod pachy, bo wtedy przynajmniej jakoś to idzie. Wczoraj prawa pierś była w pewnym momencie bee a lewa ok. Nie wiem więc o co kaman... Ze spaniem oddzielnie też ciężko. Muszę ją jakoś w domu ustawić do pionu.
    No a w domu mąż chory, więc też rewelacyjnie :/ Chyba go do spania wyeksmituję do salonu.

isabelle, Ag..., Ewelina88, OliOla lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Mel masz bujak z fishera??
    Nie, Baby mix - jakiś najzwyklejszy - dostaliśmy.

Staram się bronić, jak potrafię, ale jestem bezsilna, gdy małż stawia takie argumenty, że do moich rodziców tak, a do jego nie.

• blador Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wy o zarazkach a mnie cos bierze :(

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dosc ostro powiedziałam tesciowej ze sobie nie zycze tekstow jakich kolwiek w temacie dziecka i tak. Wam powiem ze to madra kobieta! Zapamietala to ;) i mowi tylko mojemu M a przy mnie nie smie wspomniec :D

Ag..., isabelle, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:26

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy raz w tyg telefon: Kostek zdrowy? je? i tyle. wiecej chyba nie odwazy sie juz powiedziec;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży słyszałam więcej komentarzy niż teraz. Moja mama mówi, że jak wychowamy tak będziemy mieli. Tata nie odzywa się, nadal jest pod wrażeniem wnuczki - zakochany po uszy dziadek :) Teściowa jak mówi to zwykle do małża. Do mnie tylko: Jabłka jedz, surowych mniej, starte lepsze, kompot zrób, jedz gotowane jabłka, pieczone (co ona ma z tymi jabłkami??) Ja jej już powiedziałam, co mogę jeść to wiem sama - jestem dorosła. Ona ogólnie jest dziwna, więc z reguły udaję, że jej słucham, więc tak naprawdę nie wiem, czy coś ponad te jabłka komentuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 10:31

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    "Noście, noście, będziecie mieli potem problem"
    No no.znam to.tak,przyzwyczajaj ją do bujania...

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Ja w ciąży słyszałam więcej komentarzy niż teraz. Moja mama mówi, że jak wychowamy tak będziemy mieli. Tata nie odzywa się, nadal jest pod wrażeniem wnuczki - zakochany po uszy dziadek :) Teściowa jak mówi to zwykle do małża. Do mnie tylko: Jabłka jedz, surowych mniej, starte lepsze, kompot zrób, jedz gotowane jabłka, pieczone (co ona ma z tymi jabłkami??) Ja jej już powiedziałam, co mogę jeść to wiem sama - jestem dorosła. Ona ogólnie jest dziwna, więc z reguły udaję, że jej słucham, więc tak naprawdę nie wiem, czy coś ponad te jabłka komentuje.
    Przejęła się tym,ze Putin zakazał kupna polskich jablek...
    Swoja droga coś w tym jest,bo 15 lat temu jak moja siostra karmiła to jadła głównie suchary i sok jabłkowy.

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2212 2213 2214 2215 2216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ