X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej chyba o "kupki" chodziło, żeby zatwardzenia nie mieć, bo wiedziała, że dostałam żelazo po porodzie. Ja to ogólnie ma gdzieś te jej uwagi, tylko mam problem, bo małż jej słucha i potem mnie nęka tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 10:41

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak juz cos to wszystko odnosi się do tego co miala ona, w sensie " a bo przemus to tak... to siak, a ja to robilam tak, a on wazyl tyle itp itd wiec moze jej tęskno do macierzynstwa.
    Ale odbieram to jako rywalizację- ona lepsza bo dala rade urodzic 4kg dziecko, jej dzieci jak mialy 6 mcy to siedzialy na nocniku, jak mialy 10 chodzily, wiec pewnie jak Kostek zacznie chodzic jak bedzie mial 11 mc to znow punkt dla niej.

no i hit: powiedziala mi jak zrobic zbey dziecko szybko chodzilo: otoz ona widziala na NATIONAL GEOGRAPHIC jak PLEMIONA dają dzieci tak zeby sie odbijaly na nozkach i dzieki temu szybko chodzą. WNIOSEK-> wychowuj Kostka ze standardami plemion:)

nic dziwnego ze pampka mistrzyni nie potrafi zmienic;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 10:43

Kawa, Maud11, M4DZI4, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, zbliża się godzina 11, Ala szykuje się na spacer - i po śnie i moich planach. Myślałam, że ja przetrzymam do 13. Zonk!

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ludzie naprawde lubią pouczać. Chyba nie przestaną mnie zadziwiać, każdy jest przekonany że to co działało na jego dziecko z pewnością bedzie dobre dla innych. Albo te dobre rady dotyczącze kąpania, karmienia, wychowania sprzed 20 lat, gdzie wszystko sie 100 razy zmieniło i nadal zmienia.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za chwile deszcz, zostajemy w domu już 2 dzień...a w lodówce pusto, musze czekać na meża.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

Isabelle polbilam za kazania przez telefon, mezu tez takie dostaje, ja swoja mame po kilku dniach od powrotu ze szpitala postawilam do pionu

u nas mistrzostwem swiata jest "nie moge patrzec jak go nosicie"
    dalej "dziecko za malo/za duzo spi w dzien" oraz "po co czekac ze chrzcimnami na wiosne ja chrzcilam w trzaskajace mrozy miesieczne dziecko"

moj z rozka wychodzi czasami "gora" wyglada jak przecinek taki drukowany a dol tez niekiedy wykopuje, ostatnio nawet sie rozpial :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Nie, Baby mix - jakiś najzwyklejszy - dostaliśmy.

Staram się bronić, jak potrafię, ale jestem bezsilna, gdy małż stawia takie argumenty, że do moich rodziców tak, a do jego nie.
    My też mamy baby mix,jestem bardzo zadowolona.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag z tym odbijaniem nozkami to cos byc musi, mojego malego jak brzuszek bolal to na lezaco nie pomagaly rowerki itp i maz go sam z siebie bez zadnych rad trzymal pionowo a nozki w zabke ale tak zeby on trzymal ciezar dziecka a Pawelek jak pierdek lub kupka wyszla to sie odbijal od brzucha i skubaniec nogi ma silne co nie oznacza ze bedzie szybko chodzil :) no i poki co do chodzenia nam sie nie spieszy, bo musimy balustrady zdazyc zrobic zanim zacznie pelzac

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    CO do spania kurcze, Kostek sie nie kręci. Jak zasnie tak go budze. Czy ktos tak ma? on wogole nie wędruje po lozeczku.

Tak samo sobie pomyślałam jak to przeczytałam. Tomek się w ogóle nie przemieszcza. Co najwyżej głowę obróci na drugi bok ale to rzadko bo woli prawą stronę :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka ja wiem ze cos w tym jest bo i ja i moja sis zaczęłysmy smigac jak mialysmy po 10 mcy a mowili nam resorek bo tak sie odbijalysmy. Ale ona nie musi mi pitolić o jakis plemionach;)

Maud- Kostek ma glowe zablokowaną. Caly zcas wolal jedna strone az mu sie glowka ulezala i teraz ma zablokowane zeby lezal na 2 stronie.

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, może rzeczywiście zamiast DD TVN zapuszczę sobie National Geographic i się czegoś nauczę o wychowaniu :P

Ag a czym Kostkowi blokujesz głowę?

Ag... lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka nie można bawic się w rowerek z dzieckiem, bo nienaturalnie poruszaz jego nóżkami i może to doprowadzić do problemów z bioderkami. Wystarczy jeden nieuważny ruch zbyt mocnny i może byc problem. Rowerek jest bardzo niezdrowy na bioderka !
    Sama o tym nie wiedziałam i często bawiałm się z Jasiem w ten sposób a jak sie dowiedziałam że mogę zaszkodzić dziecku, i logicznie to przemyślałam że to prawda, to miałam wyrzuty sumienia, że robiłam to tak często i zginałam nóżki do brzuszka.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud zwinięte pieluszki a na noc mam woreczek z mąką owinięty w pieluszkę. Bo tak kręci lebkiem ze pieluszki nie dadzą w nocy rady

Maud11 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dziewczyny jakie polecacie butelki dla dziecka bo stoje przed dokonaniem zakupu i nie mam pojęcia . Chciałam coś z antykolkowych .. interesuje mnie Tommee Tippee.. czy możecie coś polecić ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zestaw avent i polecam. ANtykolkowe pani dr polecala dr brown. Brzydkie jak cholera ale ponoć dobre.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam antykolkową BabyOno jestem bardzo zadowolona. No i niedroga jest.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie dużo słyszałam na temat aventu opinii że przereklamowane i sama nie wiem ...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    no właśnie dużo słyszałam na temat aventu opinii że przereklamowane i sama nie wiem ...

nie wiem- ja mam wszystko z aventu i jestem zadowolona. Pozatym chyba nie ma produktu ktory by nie mial negatywnych opinii. Przereklamowane? nie wiem, nie szukalam specjalnie opinii czy reklam.
    mam laktator ręczny bo jet bardzo dobry a butelki wzielam naturalnie bo do niego pasują.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może faktycznie ten avent ... a masz te nową z avent natural ?
    bo planuje karmić piersią ale butle musze mieć wiadomo bo nigdy nie wiadomo co będzie ...
    a powiedz mi jak butelka z aventu to i laktator też tak z ej samej firmy?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, u nas też mistrzostwem jest "Nie mogę patrzeć jak ją nosicie"- ale to tylko ze strony teściów :) "Przecież ona jest malutka i powinna być w rożku"
    I jak dziecko budzi się i płacze, a ja chce ją nakarmić to też mówią, że nie jest głodna bo przecież smoczka nie chce.Ale ona nigdy smoczka nie chciała, więc idąc tym tropem nigdy głodna nie jest :)
    Za to moja mama i babcia mnie wkurzyły jak mi nad głową wisiały żeby zobaczyć jak karmię małą, a mama mi palcem cycka przydusiła!! bo Iga nie może oddychać! :D

l22ndf9hcnybk1rg.png
‹‹ 2213 2214 2215 2216 2217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ