*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Jej chyba o "kupki" chodziło, żeby zatwardzenia nie mieć, bo wiedziała, że dostałam żelazo po porodzie. Ja to ogólnie ma gdzieś te jej uwagi, tylko mam problem, bo małż jej słucha i potem mnie nęka tym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 10:41
-
U mnie jak juz cos to wszystko odnosi się do tego co miala ona, w sensie " a bo przemus to tak... to siak, a ja to robilam tak, a on wazyl tyle itp itd wiec moze jej tęskno do macierzynstwa.
Ale odbieram to jako rywalizację- ona lepsza bo dala rade urodzic 4kg dziecko, jej dzieci jak mialy 6 mcy to siedzialy na nocniku, jak mialy 10 chodzily, wiec pewnie jak Kostek zacznie chodzic jak bedzie mial 11 mc to znow punkt dla niej.
no i hit: powiedziala mi jak zrobic zbey dziecko szybko chodzilo: otoz ona widziala na NATIONAL GEOGRAPHIC jak PLEMIONA dają dzieci tak zeby sie odbijaly na nozkach i dzieki temu szybko chodzą. WNIOSEK-> wychowuj Kostka ze standardami plemion:)
nic dziwnego ze pampka mistrzyni nie potrafi zmienic;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 10:43
Kawa, Maud11, M4DZI4, renia83 lubią tę wiadomość
-
Kurcze ludzie naprawde lubią pouczać. Chyba nie przestaną mnie zadziwiać, każdy jest przekonany że to co działało na jego dziecko z pewnością bedzie dobre dla innych. Albo te dobre rady dotyczącze kąpania, karmienia, wychowania sprzed 20 lat, gdzie wszystko sie 100 razy zmieniło i nadal zmienia.
-
hej
Isabelle polbilam za kazania przez telefon, mezu tez takie dostaje, ja swoja mame po kilku dniach od powrotu ze szpitala postawilam do pionu
u nas mistrzostwem swiata jest "nie moge patrzec jak go nosicie"
dalej "dziecko za malo/za duzo spi w dzien" oraz "po co czekac ze chrzcimnami na wiosne ja chrzcilam w trzaskajace mrozy miesieczne dziecko"
moj z rozka wychodzi czasami "gora" wyglada jak przecinek taki drukowany a dol tez niekiedy wykopuje, ostatnio nawet sie rozpial -
Ag z tym odbijaniem nozkami to cos byc musi, mojego malego jak brzuszek bolal to na lezaco nie pomagaly rowerki itp i maz go sam z siebie bez zadnych rad trzymal pionowo a nozki w zabke ale tak zeby on trzymal ciezar dziecka a Pawelek jak pierdek lub kupka wyszla to sie odbijal od brzucha i skubaniec nogi ma silne co nie oznacza ze bedzie szybko chodzil
no i poki co do chodzenia nam sie nie spieszy, bo musimy balustrady zdazyc zrobic zanim zacznie pelzac
-
nick nieaktualnyAg... wrote:CO do spania kurcze, Kostek sie nie kręci. Jak zasnie tak go budze. Czy ktos tak ma? on wogole nie wędruje po lozeczku.
Tak samo sobie pomyślałam jak to przeczytałam. Tomek się w ogóle nie przemieszcza. Co najwyżej głowę obróci na drugi bok ale to rzadko bo woli prawą stronę
-
Szpilka ja wiem ze cos w tym jest bo i ja i moja sis zaczęłysmy smigac jak mialysmy po 10 mcy a mowili nam resorek bo tak sie odbijalysmy. Ale ona nie musi mi pitolić o jakis plemionach;)
Maud- Kostek ma glowe zablokowaną. Caly zcas wolal jedna strone az mu sie glowka ulezala i teraz ma zablokowane zeby lezal na 2 stronie.szpilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
szpilka nie można bawic się w rowerek z dzieckiem, bo nienaturalnie poruszaz jego nóżkami i może to doprowadzić do problemów z bioderkami. Wystarczy jeden nieuważny ruch zbyt mocnny i może byc problem. Rowerek jest bardzo niezdrowy na bioderka !
Sama o tym nie wiedziałam i często bawiałm się z Jasiem w ten sposób a jak sie dowiedziałam że mogę zaszkodzić dziecku, i logicznie to przemyślałam że to prawda, to miałam wyrzuty sumienia, że robiłam to tak często i zginałam nóżki do brzuszka. -
XxMoniaXx wrote:no właśnie dużo słyszałam na temat aventu opinii że przereklamowane i sama nie wiem ...
nie wiem- ja mam wszystko z aventu i jestem zadowolona. Pozatym chyba nie ma produktu ktory by nie mial negatywnych opinii. Przereklamowane? nie wiem, nie szukalam specjalnie opinii czy reklam.
mam laktator ręczny bo jet bardzo dobry a butelki wzielam naturalnie bo do niego pasują.Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Ha ha, u nas też mistrzostwem jest "Nie mogę patrzeć jak ją nosicie"- ale to tylko ze strony teściów
"Przecież ona jest malutka i powinna być w rożku"
I jak dziecko budzi się i płacze, a ja chce ją nakarmić to też mówią, że nie jest głodna bo przecież smoczka nie chce.Ale ona nigdy smoczka nie chciała, więc idąc tym tropem nigdy głodna nie jest
Za to moja mama i babcia mnie wkurzyły jak mi nad głową wisiały żeby zobaczyć jak karmię małą, a mama mi palcem cycka przydusiła!! bo Iga nie może oddychać!