X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • blador Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a moze jeszcze cieple oklady z pieluszek na brzuch albo termofor z pestek wisni pomoze. Bidulka Klara :(

relgh3718o9n8rtv.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzieki za rade.na szczęście juz śpi i ja się tez juz zalokowałam w sypialni.
    Zaraz na tablecie odpalę sobie nowy odcinek Przyjaciółek bo leci na Polsacie właśnie a nie mamy w sypialni tv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 21:05

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja tez podejrzewam kolki w okolicy 18.00 tak do 20- od kilku dni.

a wlasnie wylicytowalam super kurteczke wiosenną north face dla młodego:D
    Ooo to dobra firma.my mamy niezniszczalną torbe podróżną z north face.zjeździła z moim mężem pól świata :)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis podalam sab s.zobaczymy,mlody pręzyl sie przy puszczaniu bakow a czasem przy butli nawet,plakal i plakał,dzis po godzinie od podania,konkretnie sie odgazowal i zobaczylam piekny usmiech:-):-) nie wiem czy to zbieg okolicznosci....zobaczymy jutro

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula jak dawkowalas?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Wiecie co Filip spi juz od pol godziny, a ja zamiast spac gram w jakies durne gry na fb.. Ehh..
    EDIT:net domowy padl.. Gram na tablecie..

haha i za takie wpisy też uwielbiam to forum :D

Ja ciążę wspominam bardzo dobrze, pod koniec było ciężko fizycznie i psychicznie też, bo wszystkie styczniówki miały juz maleństwa, a ja jeszcze czekałam i bałam się porodu. A poród to w ogóle miałam bajeczny, szybko i bez znieczulenia. Jazda bez trzymanki :D o 18:46 przyjęcie na Izbie (mam datę na opasce) a o 20:50 tuliłam Igę :)
    W ciąży modliłam się o dobry poród. Może za bardzo się otworzę, ale powiem Wam, że oddałam się w opiekę mojej śp.Babci. Drugie imię mojej córki wybrałam z myślą o Babci i wiąże się ze wspomnieniami z dzieciństwa :)

Moje dziecko właśnie po kąpieli padło śpiące. Cały dzień nie dała się odlozyc do łozeczka, w kąpieli płakała, może to jakiś skok. Obudzi się to zje mój mały smok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 21:19

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do kuzyna w niemczech i on mowil 10 kropel przez 3 dni do kazdego karmienia,powinien byc efekt potem podawac do co drugiego 10 kropel,ja podalam 10 juz drugi raz i mlody pierdzi w pampersa jak stary motor:-)

Ag... lubi tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja dalam 15 kropli, jest przetlumaczona ulotka w necie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 21:19

Ag... lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze wczesniej dawalam espulmisan i bibotic i nie bylo takig efektu....

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag slyszalam ze kolki to do 3 miesiaca, jesli tak to Kostkowi na cale szczescie duzo nie zostalo :)

Ag... lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudniowki maja malo stron, bo przeniosly sie na forum zamkniete.
    Bylam dzis z dzieciaczkami u przyjaciolki. Jedna karmila malego a szwagierka zas przewijala i nosila. Pomalowala mi tez paznokcie, takze pelen relaks. No teraz moge odpoczac kilka dni. Nastepny wypad 9-ego marca z okazji dnia kobket. Przyjedzie wojt z tortem i flacha winka. A ze sala naprzeciwko domu to ide z dziecmi, bo mezu na popoludnie do pracy.
    Jak to sie mowi szczesliwa matka to szczesliwe dziecko :)

Ewelina88, Chanela lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:56

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj...Dziewczyny forum musi przetrwać:)Czytam Was jak dobry romans;) Heh. Będę chyba częściej zadawać pytania!Wy dobre Kobietki zawsze pomożecie.

My dziś na bobotic i mam pierwszy spokojny wieczór od 3 dni. Malutka też ok 20 do 23 się prężyła i wyginała, płacz. Bobotic zadziałał u Nas:)Hanka buźke cieszyła cały wieczór, aż miło.

Dzień Kobiet w samotności. Moja druga połowa jedzie na delegacje naa dwa tygodnie.
    Ale mam widok..Tata i Córka w łóżku pod kocykiem, a ja na dywanie.
    Kolorowych snów!

Ewelina88 lubi tę wiadomość

relgh371oag5i13h.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla jeżeli Maleńka nie przybiera mniej niż 150gram tygodniowym jest ok.

Też właśnie z mężem wspominany poród. Pomimo że w sumie krótko trwał bo o 9.30 zaczęły się konkretne bóle, o 10.00 na piłce odeszły wody a11.40 mała już była to tyle rzeczy się wydarzyło. Darłam się podobnie jak opętana - czego nie pamiętam. Przestałam oddychać - mąż zaczął mnie szarpać i wtedy oddech wrócił - też nie pamiętam. Ból za to pamiętam. I to że na krzyczałam na lekarza, kopnełam polozna, odbiłam praktykance paznokcie na ręce i przed samym końcem chciałam zejść z łóżka i iść do domu. Tyle się działo.. Nie wiem czy drugi raz dam radę urodzić naturalnie ale mimo to teraz się z tego śmieje. :) I nie wyobrażam sobie dnia bez was. Zawsze chociaż poczytać muszę. :)

blador, Becia81, Anutka, Agula92 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanko Chanela:)Nasze Pociechy z tego samego dnia.Życze spokojnej nocy i zdrowia dla Weroniki.

Chanela lubi tę wiadomość

relgh371oag5i13h.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to byłam w poniedziałek u mojej pani ginekolog. Zdecydowałam się na wkładkę. We wtorek Milena miała usg bioderek - wszystko ok. A wczoraj pediatra. Ale już więcej do tej pani nie pójdę. Mała ma podobnie trądzik niemowlęcy. Zaczęła ucz robić zielone i śmierdzace kupy. Po delicolu lepiej. Podejrzewam że to nietolerancja laktozy ale pani mnie olala i dała tylko priobiotyk. Chciałam żeby Milusi sprawdziła główkę tzn czy krwiak się wchłonąl a ona się mnie pyta czy go czuje. Powiedziałam że chyba nie. To ona do mnie z tekstem to nie ma go. A nawet nie sprawdziła. W poniedziałek idziemy ustalić szczepienia już do innej pani doktor to może ona będzie bardziej miła i zainteresowana.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:56

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka Pani dr..najlepiej wypisać receptę i niech idą.
    Jak byłam Małą zapisać w przychodni to miałam do wyboru 5-ciu lekarzy..Taaak w ten dzień przyjmowało 3 i pancia w rejestracji dała papierki i mówi, że muszę wejść do gabinetu i zapytać czy mogę wybrać jako lekarza dla Małej.
    No to ok...pierwsze dziecko, nie znam tych pediatrów i normalnie loteria.Porównam to tak bramka nr 1,2,3..Którą wybrać..No ok idę tam gdzie dużo ludzi, poprosiłam czy moge wejść tylko zapytać. Ładnie pięknie wpuszczono mnie i czekam...Otwierają się drzwi a tam wychodzi starsza zgarbiona Pani.Wielkie oczy!Szybko pytam czy to dr i głośno myśle.O nie nieeee.Babkaa za mną w kolejce do mnie:"Co?Chce Pani zapisać dziecko?" Ja, że mam niemowlaka,ale chyba to zły wybór. Jejku jak dobrze, że ta kobieta z tamtąd wyszła bo chyba po wejściu tam powiedziałabym, że to pomyłka. Później Pani w kolejce mi wytłumaczyła, że kolejka jest bo ona szzybko załatwiaa sprawy!No to tyle. z całym szacunkiem,ale niech kobieta jak najszybciej idzie na emeryture.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 22:58

relgh371oag5i13h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzuszkowych problemow. Ja w razie czego mialam zakupiony Hipp Comfort ale na noc dokarmialam Nan jak sie skonczyl, postanowilam wykorxystac hipp ( po co mialby sie marnowac- i sie okazalo ze mala ani rusz go nie wypije... Obecnie dostaje mieszanke 3miarki nan i 1hipp przed snem i rano zawsze robi ladna kupke :)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejny dzień za nami.
    Alutka już grzecznie śpi u siebie w łóżeczku. Była trochę marudna i jadła co pół godziny no ale poszla spać o swojej standardowej godzinie.

Rano jadę na pobieranie krwi. Mężu zostaje z Alą. Mam nadzieję że jutro nie będzie jadła co pół godziny. :P Bo laktator zepsuty i jak mi dziecko zglodnieje to będzie lipa.

Swoją drogą szkoda że już nie jestem w ciąży, bo bym się wcisnęła bez kolejki. :D Przyzwyczaiłam się do tego zaszczytu. :)

Aaa i muszę wam powiedzieć że mój mąż się wycwanił. :D Jak się jego o coś pytam to najczęściej odpowiada: "Nie wiem, zapytaj się Styczniówek. :D" Cwaniak! :)

Dobrej nocy. :) Do jutra.

renia83, Maud11 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 2209 2210 2211 2212 2213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ