*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooo to dobra firma.my mamy niezniszczalną torbe podróżną z north face.zjeździła z moim mężem pól świataAg... wrote:ja tez podejrzewam kolki w okolicy 18.00 tak do 20- od kilku dni.
a wlasnie wylicytowalam super kurteczke wiosenną north face dla młodego:D
Ag... lubi tę wiadomość
-
Ja dzis podalam sab s.zobaczymy,mlody pręzyl sie przy puszczaniu bakow a czasem przy butli nawet,plakal i plakał,dzis po godzinie od podania,konkretnie sie odgazowal i zobaczylam piekny usmiech:-)
nie wiem czy to zbieg okolicznosci....zobaczymy jutro
-
jonka91 wrote:Wiecie co Filip spi juz od pol godziny, a ja zamiast spac gram w jakies durne gry na fb.. Ehh..
EDIT:net domowy padl.. Gram na tablecie..
haha i za takie wpisy też uwielbiam to forum
Ja ciążę wspominam bardzo dobrze, pod koniec było ciężko fizycznie i psychicznie też, bo wszystkie styczniówki miały juz maleństwa, a ja jeszcze czekałam i bałam się porodu. A poród to w ogóle miałam bajeczny, szybko i bez znieczulenia. Jazda bez trzymanki
o 18:46 przyjęcie na Izbie (mam datę na opasce) a o 20:50 tuliłam Igę 
W ciąży modliłam się o dobry poród. Może za bardzo się otworzę, ale powiem Wam, że oddałam się w opiekę mojej śp.Babci. Drugie imię mojej córki wybrałam z myślą o Babci i wiąże się ze wspomnieniami z dzieciństwa
Moje dziecko właśnie po kąpieli padło śpiące. Cały dzień nie dała się odlozyc do łozeczka, w kąpieli płakała, może to jakiś skok. Obudzi się to zje mój mały smok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 21:19
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Grudniowki maja malo stron, bo przeniosly sie na forum zamkniete.
Bylam dzis z dzieciaczkami u przyjaciolki. Jedna karmila malego a szwagierka zas przewijala i nosila. Pomalowala mi tez paznokcie, takze pelen relaks. No teraz moge odpoczac kilka dni. Nastepny wypad 9-ego marca z okazji dnia kobket. Przyjedzie wojt z tortem i flacha winka. A ze sala naprzeciwko domu to ide z dziecmi, bo mezu na popoludnie do pracy.
Jak to sie mowi szczesliwa matka to szczesliwe dziecko
Ewelina88, Chanela lubią tę wiadomość
-
Oj...Dziewczyny forum musi przetrwać:)Czytam Was jak dobry romans;) Heh. Będę chyba częściej zadawać pytania!Wy dobre Kobietki zawsze pomożecie.
My dziś na bobotic i mam pierwszy spokojny wieczór od 3 dni. Malutka też ok 20 do 23 się prężyła i wyginała, płacz. Bobotic zadziałał u Nas:)Hanka buźke cieszyła cały wieczór, aż miło.
Dzień Kobiet w samotności. Moja druga połowa jedzie na delegacje naa dwa tygodnie.
Ale mam widok..Tata i Córka w łóżku pod kocykiem, a ja na dywanie.
Kolorowych snów!
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
OliOla jeżeli Maleńka nie przybiera mniej niż 150gram tygodniowym jest ok.
Też właśnie z mężem wspominany poród. Pomimo że w sumie krótko trwał bo o 9.30 zaczęły się konkretne bóle, o 10.00 na piłce odeszły wody a11.40 mała już była to tyle rzeczy się wydarzyło. Darłam się podobnie jak opętana - czego nie pamiętam. Przestałam oddychać - mąż zaczął mnie szarpać i wtedy oddech wrócił - też nie pamiętam. Ból za to pamiętam. I to że na krzyczałam na lekarza, kopnełam polozna, odbiłam praktykance paznokcie na ręce i przed samym końcem chciałam zejść z łóżka i iść do domu. Tyle się działo.. Nie wiem czy drugi raz dam radę urodzić naturalnie ale mimo to teraz się z tego śmieje.
I nie wyobrażam sobie dnia bez was. Zawsze chociaż poczytać muszę.
blador, Becia81, Anutka, Agula92 lubią tę wiadomość
-
A tak w ogóle to byłam w poniedziałek u mojej pani ginekolog. Zdecydowałam się na wkładkę. We wtorek Milena miała usg bioderek - wszystko ok. A wczoraj pediatra. Ale już więcej do tej pani nie pójdę. Mała ma podobnie trądzik niemowlęcy. Zaczęła ucz robić zielone i śmierdzace kupy. Po delicolu lepiej. Podejrzewam że to nietolerancja laktozy ale pani mnie olala i dała tylko priobiotyk. Chciałam żeby Milusi sprawdziła główkę tzn czy krwiak się wchłonąl a ona się mnie pyta czy go czuje. Powiedziałam że chyba nie. To ona do mnie z tekstem to nie ma go. A nawet nie sprawdziła. W poniedziałek idziemy ustalić szczepienia już do innej pani doktor to może ona będzie bardziej miła i zainteresowana.
-
Taka Pani dr..najlepiej wypisać receptę i niech idą.
Jak byłam Małą zapisać w przychodni to miałam do wyboru 5-ciu lekarzy..Taaak w ten dzień przyjmowało 3 i pancia w rejestracji dała papierki i mówi, że muszę wejść do gabinetu i zapytać czy mogę wybrać jako lekarza dla Małej.
No to ok...pierwsze dziecko, nie znam tych pediatrów i normalnie loteria.Porównam to tak bramka nr 1,2,3..Którą wybrać..No ok idę tam gdzie dużo ludzi, poprosiłam czy moge wejść tylko zapytać. Ładnie pięknie wpuszczono mnie i czekam...Otwierają się drzwi a tam wychodzi starsza zgarbiona Pani.Wielkie oczy!Szybko pytam czy to dr i głośno myśle.O nie nieeee.Babkaa za mną w kolejce do mnie:"Co?Chce Pani zapisać dziecko?" Ja, że mam niemowlaka,ale chyba to zły wybór. Jejku jak dobrze, że ta kobieta z tamtąd wyszła bo chyba po wejściu tam powiedziałabym, że to pomyłka. Później Pani w kolejce mi wytłumaczyła, że kolejka jest bo ona szzybko załatwiaa sprawy!No to tyle. z całym szacunkiem,ale niech kobieta jak najszybciej idzie na emeryture.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 22:58
-
nick nieaktualnyCo do brzuszkowych problemow. Ja w razie czego mialam zakupiony Hipp Comfort ale na noc dokarmialam Nan jak sie skonczyl, postanowilam wykorxystac hipp ( po co mialby sie marnowac- i sie okazalo ze mala ani rusz go nie wypije... Obecnie dostaje mieszanke 3miarki nan i 1hipp przed snem i rano zawsze robi ladna kupke
-
I kolejny dzień za nami.
Alutka już grzecznie śpi u siebie w łóżeczku. Była trochę marudna i jadła co pół godziny no ale poszla spać o swojej standardowej godzinie.
Rano jadę na pobieranie krwi. Mężu zostaje z Alą. Mam nadzieję że jutro nie będzie jadła co pół godziny.
Bo laktator zepsuty i jak mi dziecko zglodnieje to będzie lipa.
Swoją drogą szkoda że już nie jestem w ciąży, bo bym się wcisnęła bez kolejki.
Przyzwyczaiłam się do tego zaszczytu. 
Aaa i muszę wam powiedzieć że mój mąż się wycwanił.
Jak się jego o coś pytam to najczęściej odpowiada: "Nie wiem, zapytaj się Styczniówek.
" Cwaniak! 
Dobrej nocy.
Do jutra.
renia83, Maud11 lubią tę wiadomość