X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • blador Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a moze jeszcze cieple oklady z pieluszek na brzuch albo termofor z pestek wisni pomoze. Bidulka Klara :(

relgh3718o9n8rtv.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzieki za rade.na szczęście juz śpi i ja się tez juz zalokowałam w sypialni.
    Zaraz na tablecie odpalę sobie nowy odcinek Przyjaciółek bo leci na Polsacie właśnie a nie mamy w sypialni tv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 21:05

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja tez podejrzewam kolki w okolicy 18.00 tak do 20- od kilku dni.

a wlasnie wylicytowalam super kurteczke wiosenną north face dla młodego:D
    Ooo to dobra firma.my mamy niezniszczalną torbe podróżną z north face.zjeździła z moim mężem pól świata :)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis podalam sab s.zobaczymy,mlody pręzyl sie przy puszczaniu bakow a czasem przy butli nawet,plakal i plakał,dzis po godzinie od podania,konkretnie sie odgazowal i zobaczylam piekny usmiech:-):-) nie wiem czy to zbieg okolicznosci....zobaczymy jutro

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula jak dawkowalas?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Wiecie co Filip spi juz od pol godziny, a ja zamiast spac gram w jakies durne gry na fb.. Ehh..
    EDIT:net domowy padl.. Gram na tablecie..

haha i za takie wpisy też uwielbiam to forum :D

Ja ciążę wspominam bardzo dobrze, pod koniec było ciężko fizycznie i psychicznie też, bo wszystkie styczniówki miały juz maleństwa, a ja jeszcze czekałam i bałam się porodu. A poród to w ogóle miałam bajeczny, szybko i bez znieczulenia. Jazda bez trzymanki :D o 18:46 przyjęcie na Izbie (mam datę na opasce) a o 20:50 tuliłam Igę :)
    W ciąży modliłam się o dobry poród. Może za bardzo się otworzę, ale powiem Wam, że oddałam się w opiekę mojej śp.Babci. Drugie imię mojej córki wybrałam z myślą o Babci i wiąże się ze wspomnieniami z dzieciństwa :)

Moje dziecko właśnie po kąpieli padło śpiące. Cały dzień nie dała się odlozyc do łozeczka, w kąpieli płakała, może to jakiś skok. Obudzi się to zje mój mały smok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 21:19

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do kuzyna w niemczech i on mowil 10 kropel przez 3 dni do kazdego karmienia,powinien byc efekt potem podawac do co drugiego 10 kropel,ja podalam 10 juz drugi raz i mlody pierdzi w pampersa jak stary motor:-)

Ag... lubi tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja dalam 15 kropli, jest przetlumaczona ulotka w necie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 21:19

Ag... lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze wczesniej dawalam espulmisan i bibotic i nie bylo takig efektu....

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag slyszalam ze kolki to do 3 miesiaca, jesli tak to Kostkowi na cale szczescie duzo nie zostalo :)

Ag... lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudniowki maja malo stron, bo przeniosly sie na forum zamkniete.
    Bylam dzis z dzieciaczkami u przyjaciolki. Jedna karmila malego a szwagierka zas przewijala i nosila. Pomalowala mi tez paznokcie, takze pelen relaks. No teraz moge odpoczac kilka dni. Nastepny wypad 9-ego marca z okazji dnia kobket. Przyjedzie wojt z tortem i flacha winka. A ze sala naprzeciwko domu to ide z dziecmi, bo mezu na popoludnie do pracy.
    Jak to sie mowi szczesliwa matka to szczesliwe dziecko :)

Ewelina88, Chanela lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:56

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj...Dziewczyny forum musi przetrwać:)Czytam Was jak dobry romans;) Heh. Będę chyba częściej zadawać pytania!Wy dobre Kobietki zawsze pomożecie.

My dziś na bobotic i mam pierwszy spokojny wieczór od 3 dni. Malutka też ok 20 do 23 się prężyła i wyginała, płacz. Bobotic zadziałał u Nas:)Hanka buźke cieszyła cały wieczór, aż miło.

Dzień Kobiet w samotności. Moja druga połowa jedzie na delegacje naa dwa tygodnie.
    Ale mam widok..Tata i Córka w łóżku pod kocykiem, a ja na dywanie.
    Kolorowych snów!

Ewelina88 lubi tę wiadomość

relgh371oag5i13h.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla jeżeli Maleńka nie przybiera mniej niż 150gram tygodniowym jest ok.

Też właśnie z mężem wspominany poród. Pomimo że w sumie krótko trwał bo o 9.30 zaczęły się konkretne bóle, o 10.00 na piłce odeszły wody a11.40 mała już była to tyle rzeczy się wydarzyło. Darłam się podobnie jak opętana - czego nie pamiętam. Przestałam oddychać - mąż zaczął mnie szarpać i wtedy oddech wrócił - też nie pamiętam. Ból za to pamiętam. I to że na krzyczałam na lekarza, kopnełam polozna, odbiłam praktykance paznokcie na ręce i przed samym końcem chciałam zejść z łóżka i iść do domu. Tyle się działo.. Nie wiem czy drugi raz dam radę urodzić naturalnie ale mimo to teraz się z tego śmieje. :) I nie wyobrażam sobie dnia bez was. Zawsze chociaż poczytać muszę. :)

blador, Becia81, Anutka, Agula92 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanko Chanela:)Nasze Pociechy z tego samego dnia.Życze spokojnej nocy i zdrowia dla Weroniki.

Chanela lubi tę wiadomość

relgh371oag5i13h.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to byłam w poniedziałek u mojej pani ginekolog. Zdecydowałam się na wkładkę. We wtorek Milena miała usg bioderek - wszystko ok. A wczoraj pediatra. Ale już więcej do tej pani nie pójdę. Mała ma podobnie trądzik niemowlęcy. Zaczęła ucz robić zielone i śmierdzace kupy. Po delicolu lepiej. Podejrzewam że to nietolerancja laktozy ale pani mnie olala i dała tylko priobiotyk. Chciałam żeby Milusi sprawdziła główkę tzn czy krwiak się wchłonąl a ona się mnie pyta czy go czuje. Powiedziałam że chyba nie. To ona do mnie z tekstem to nie ma go. A nawet nie sprawdziła. W poniedziałek idziemy ustalić szczepienia już do innej pani doktor to może ona będzie bardziej miła i zainteresowana.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:56

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka Pani dr..najlepiej wypisać receptę i niech idą.
    Jak byłam Małą zapisać w przychodni to miałam do wyboru 5-ciu lekarzy..Taaak w ten dzień przyjmowało 3 i pancia w rejestracji dała papierki i mówi, że muszę wejść do gabinetu i zapytać czy mogę wybrać jako lekarza dla Małej.
    No to ok...pierwsze dziecko, nie znam tych pediatrów i normalnie loteria.Porównam to tak bramka nr 1,2,3..Którą wybrać..No ok idę tam gdzie dużo ludzi, poprosiłam czy moge wejść tylko zapytać. Ładnie pięknie wpuszczono mnie i czekam...Otwierają się drzwi a tam wychodzi starsza zgarbiona Pani.Wielkie oczy!Szybko pytam czy to dr i głośno myśle.O nie nieeee.Babkaa za mną w kolejce do mnie:"Co?Chce Pani zapisać dziecko?" Ja, że mam niemowlaka,ale chyba to zły wybór. Jejku jak dobrze, że ta kobieta z tamtąd wyszła bo chyba po wejściu tam powiedziałabym, że to pomyłka. Później Pani w kolejce mi wytłumaczyła, że kolejka jest bo ona szzybko załatwiaa sprawy!No to tyle. z całym szacunkiem,ale niech kobieta jak najszybciej idzie na emeryture.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 22:58

relgh371oag5i13h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzuszkowych problemow. Ja w razie czego mialam zakupiony Hipp Comfort ale na noc dokarmialam Nan jak sie skonczyl, postanowilam wykorxystac hipp ( po co mialby sie marnowac- i sie okazalo ze mala ani rusz go nie wypije... Obecnie dostaje mieszanke 3miarki nan i 1hipp przed snem i rano zawsze robi ladna kupke :)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejny dzień za nami.
    Alutka już grzecznie śpi u siebie w łóżeczku. Była trochę marudna i jadła co pół godziny no ale poszla spać o swojej standardowej godzinie.

Rano jadę na pobieranie krwi. Mężu zostaje z Alą. Mam nadzieję że jutro nie będzie jadła co pół godziny. :P Bo laktator zepsuty i jak mi dziecko zglodnieje to będzie lipa.

Swoją drogą szkoda że już nie jestem w ciąży, bo bym się wcisnęła bez kolejki. :D Przyzwyczaiłam się do tego zaszczytu. :)

Aaa i muszę wam powiedzieć że mój mąż się wycwanił. :D Jak się jego o coś pytam to najczęściej odpowiada: "Nie wiem, zapytaj się Styczniówek. :D" Cwaniak! :)

Dobrej nocy. :) Do jutra.

renia83, Maud11 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 2209 2210 2211 2212 2213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ