X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie oglądam przyczepki rowerowe z funkcją wózka. Myslalam ze koszt to kilkaset zł. Jakze wielkie moje zdziwienie jak zobaczylam ze 2500/3000 to najnizsza cena:/

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłyśmy ze spacerku. Jest bosko! Jutro kontrola pępuszka a w środę ma przyjść pielęgniarka środowiskowa. Trochę się zdziwiłam jej telefonem ;)

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci płakały a nawet darły się po szczepieniach ? Moja po powrocie ze spaceru drze się co 10minut a ja zaczynam płakać razem z nią. Temperatura ok 37.2 -37.5. Nie wiem czy tak ma być czy nie z tym płaczem.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 5w1 dopiero 18.03 mamy, ale po samym wzw bylo ok. A temperature moze placz podniosl, chociaz Olek normalnie ma 37

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Dziewczyny czy wasze dzieci płakały a nawet darły się po szczepieniach ? Moja po powrocie ze spaceru drze się co 10minut a ja zaczynam płakać razem z nią. Temperatura ok 37.2 -37.5. Nie wiem czy tak ma być czy nie z tym płaczem.
    Kochanie to może być ten nieutulony płacz...
    A temp ma normalną, płacze dlategomjest wyższa....
    Musisz to przetrwać, a jak cos to czopka zaaplikuj....

Selene u mnie tak samo... Możesz pod jechać po południu wtedy mniej chorych dzieci zazwyczaj..

Pytanie:
    Czy juz jest ktoś po 2dawce szczepień??? Jak z ta POLIO doustną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 16:36

• A.loth Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy, wygląda na to, że u nas może też być alergia. Małego strasznie wysypało na policzkach i pod brodą, najpierw to były liczne krostki, a potem tak jakby pękły i tworzą taką suchą strukturę. Wygląda alergiczne jak dla mnie. I do tego znów walczę z, nawet nie wiem, czy nazwać to odparzeniem, bo na pośladkach ma też jakby wysypkę i te krostki zmieniają się w nadżerki w kontakcie z kupką. Niedobrze to wygląda i jakoś to zaczynam łączyć ze sobą. Ale nie ma u nas kolek, ciągłego płaczu czy bólu i uważam, że synek ogólnie czuje się dobrze. Na razie przechodzę na dietę całkowicie bezmleczną, bezczekoladową i bezorzechową. Wiem, że efekt może być po 2-3 tygodniach dopiero. My nie jesteśmy alergikami, ale może jemu się trafiło. Też pójdę do alergologa, niech mi powie czy to na pewno to i jak mam postępować. Jedno jest pewne - absolutnie nie odstawię od cyca!

Dzięki pięknej pogodzie moje dziecko dużo więcej śpi w dzień, bo po spacerze zostawiam go w wózku przed tarasem i śpi, śpi i śpi, a ja gotuję i ogarniam dom :) Jak dobrze mieszkać w domu :)

o14815nmahj2bgg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie małż będzie zabudowywał taras, bo obcych kotów przechodzi mi przez działkę i boje się wózek zostawić .....

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też śpi. Tego jej trzeba było - spaceru! :)

201501145565.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:

pediatra zaleciła mi gdyby wystąpiły takie objawy po szczepieniu jak stan podgorączkowy, nieutulony płacz, drażliwość (nawet bez gorączki), żeby podać pedicetamol. Objawy te po czepieniu moga wystąpić w godzinach popołudniowych, wieczornych i nocnych, nawet przez 2-3 dni

Kuba nie miał gorączki, ale był bardzo drażliwy, płakał - dałam mu dawkę z ulotki i wszytko się wyciszyło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 16:49

relgtgf6uee8xud8.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

Pytanie:
    Czy juz jest ktoś po 2dawce szczepień??? Jak z ta POLIO doustną?

Ja jestem po drugiej dawce szczepionką 5w1. Polio doustnie? Pierwsze słyszę

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina moja to nawet spokojniejsza byla i dużo spała po szczepionce

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie piszecie o pięknej pogodzie dzisiaj, a u mnie szaro-buro, mała marudna a mi głowa sama leci do spania. Chyba obie odreagowujemy wyjazd.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja jestem po drugiej dawce szczepionką 5w1. Polio doustnie? Pierwsze słyszę
    U mnie w przychodni tak mi powiedziano uhmmmm

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to pewnie nieutulony płacz, u mnie też tak było stały płacz cisza i znowu krzyk. Po 3h dałam paracetamol w czopku, po pół godzinie przeszło i usnął.

• belldandy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Belldandy, wygląda na to, że u nas może też być alergia. Małego strasznie wysypało na policzkach i pod brodą, najpierw to były liczne krostki, a potem tak jakby pękły i tworzą taką suchą strukturę. Wygląda alergiczne jak dla mnie. I do tego znów walczę z, nawet nie wiem, czy nazwać to odparzeniem, bo na pośladkach ma też jakby wysypkę i te krostki zmieniają się w nadżerki w kontakcie z kupką. Niedobrze to wygląda i jakoś to zaczynam łączyć ze sobą. Ale nie ma u nas kolek, ciągłego płaczu czy bólu i uważam, że synek ogólnie czuje się dobrze. Na razie przechodzę na dietę całkowicie bezmleczną, bezczekoladową i bezorzechową. Wiem, że efekt może być po 2-3 tygodniach dopiero. My nie jesteśmy alergikami, ale może jemu się trafiło. Też pójdę do alergologa, niech mi powie czy to na pewno to i jak mam postępować. Jedno jest pewne - absolutnie nie odstawię od cyca!

Dzięki pięknej pogodzie moje dziecko dużo więcej śpi w dzień, bo po spacerze zostawiam go w wózku przed tarasem i śpi, śpi i śpi, a ja gotuję i ogarniam dom :) Jak dobrze mieszkać w domu :)

U mnie mąż jako niemowlę miał właśnie alergie na białko...

Antek ma podobną wysypke. . Najpierw tydzień temu pojawiła się kaszka,a teraz są one czerwone I suche. .. Obejmują policzki, czoło, brodę, uszy, głowę, szyję, a nawet powoli klatkę piersiową. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 17:07

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi daj znać co u Ciebie :) i reszta mamuś co mają teraz mniej czasu, odezwijcie się czasem, jestem ciekawa co u was :)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro w netto mega box pampersow za 80 zl

relgh3718o9n8rtv.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Jutro w netto mega box pampersow za 80 zl
    W przypadku rozmiaru Midi wychodzi 53gr za sztukę, wg mnie nie opłaca się...

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina u mnie tak jak u Wiki mały po szczepieniu był spokojny i spał nawet lepiej niż normalnie.

U nas też dziś w ciągu dnia była piękna pogoda, 12 stopni.Wybrałam się z Ignasiem do banku i na zakupy ale zamiast autobusem to poszliśmy ( czyt. ja szłam a Ignaś woził się wózkiem :p ) na piechotkę więc spacer zaliczony.Dwie godzinki nam zeszło, nogi mi w pupę włażą...jeszcze się na obcasach wybrałam ;)

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade do dentysty:D chwila relaksu się nalezy:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2230 2231 2232 2233 2234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ