*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy wasze dzieci płakały a nawet darły się po szczepieniach ? Moja po powrocie ze spaceru drze się co 10minut a ja zaczynam płakać razem z nią. Temperatura ok 37.2 -37.5. Nie wiem czy tak ma być czy nie z tym płaczem.
-
nick nieaktualnyKochanie to może być ten nieutulony płacz...Ewelina88 wrote:Dziewczyny czy wasze dzieci płakały a nawet darły się po szczepieniach ? Moja po powrocie ze spaceru drze się co 10minut a ja zaczynam płakać razem z nią. Temperatura ok 37.2 -37.5. Nie wiem czy tak ma być czy nie z tym płaczem.
A temp ma normalną, płacze dlategomjest wyższa....
Musisz to przetrwać, a jak cos to czopka zaaplikuj....
Selene u mnie tak samo... Możesz pod jechać po południu wtedy mniej chorych dzieci zazwyczaj..
Pytanie:
Czy juz jest ktoś po 2dawce szczepień??? Jak z ta POLIO doustną?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 16:36
-
Belldandy, wygląda na to, że u nas może też być alergia. Małego strasznie wysypało na policzkach i pod brodą, najpierw to były liczne krostki, a potem tak jakby pękły i tworzą taką suchą strukturę. Wygląda alergiczne jak dla mnie. I do tego znów walczę z, nawet nie wiem, czy nazwać to odparzeniem, bo na pośladkach ma też jakby wysypkę i te krostki zmieniają się w nadżerki w kontakcie z kupką. Niedobrze to wygląda i jakoś to zaczynam łączyć ze sobą. Ale nie ma u nas kolek, ciągłego płaczu czy bólu i uważam, że synek ogólnie czuje się dobrze. Na razie przechodzę na dietę całkowicie bezmleczną, bezczekoladową i bezorzechową. Wiem, że efekt może być po 2-3 tygodniach dopiero. My nie jesteśmy alergikami, ale może jemu się trafiło. Też pójdę do alergologa, niech mi powie czy to na pewno to i jak mam postępować. Jedno jest pewne - absolutnie nie odstawię od cyca!
Dzięki pięknej pogodzie moje dziecko dużo więcej śpi w dzień, bo po spacerze zostawiam go w wózku przed tarasem i śpi, śpi i śpi, a ja gotuję i ogarniam dom
Jak dobrze mieszkać w domu
-
nick nieaktualny
-
Ewelina88 wrote:Dziewczyny czy wasze dzieci płakały a nawet darły się po szczepieniach ? Moja po powrocie ze spaceru drze się co 10minut a ja zaczynam płakać razem z nią. Temperatura ok 37.2 -37.5. Nie wiem czy tak ma być czy nie z tym płaczem.
pediatra zaleciła mi gdyby wystąpiły takie objawy po szczepieniu jak stan podgorączkowy, nieutulony płacz, drażliwość (nawet bez gorączki), żeby podać pedicetamol. Objawy te po czepieniu moga wystąpić w godzinach popołudniowych, wieczornych i nocnych, nawet przez 2-3 dni
Kuba nie miał gorączki, ale był bardzo drażliwy, płakał - dałam mu dawkę z ulotki i wszytko się wyciszyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 16:49
-
nick nieaktualny
-
A.loth wrote:Belldandy, wygląda na to, że u nas może też być alergia. Małego strasznie wysypało na policzkach i pod brodą, najpierw to były liczne krostki, a potem tak jakby pękły i tworzą taką suchą strukturę. Wygląda alergiczne jak dla mnie. I do tego znów walczę z, nawet nie wiem, czy nazwać to odparzeniem, bo na pośladkach ma też jakby wysypkę i te krostki zmieniają się w nadżerki w kontakcie z kupką. Niedobrze to wygląda i jakoś to zaczynam łączyć ze sobą. Ale nie ma u nas kolek, ciągłego płaczu czy bólu i uważam, że synek ogólnie czuje się dobrze. Na razie przechodzę na dietę całkowicie bezmleczną, bezczekoladową i bezorzechową. Wiem, że efekt może być po 2-3 tygodniach dopiero. My nie jesteśmy alergikami, ale może jemu się trafiło. Też pójdę do alergologa, niech mi powie czy to na pewno to i jak mam postępować. Jedno jest pewne - absolutnie nie odstawię od cyca!
Dzięki pięknej pogodzie moje dziecko dużo więcej śpi w dzień, bo po spacerze zostawiam go w wózku przed tarasem i śpi, śpi i śpi, a ja gotuję i ogarniam dom
Jak dobrze mieszkać w domu 
U mnie mąż jako niemowlę miał właśnie alergie na białko...
Antek ma podobną wysypke. . Najpierw tydzień temu pojawiła się kaszka,a teraz są one czerwone I suche. .. Obejmują policzki, czoło, brodę, uszy, głowę, szyję, a nawet powoli klatkę piersiową. .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 17:07
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ewelina u mnie tak jak u Wiki mały po szczepieniu był spokojny i spał nawet lepiej niż normalnie.
U nas też dziś w ciągu dnia była piękna pogoda, 12 stopni.Wybrałam się z Ignasiem do banku i na zakupy ale zamiast autobusem to poszliśmy ( czyt. ja szłam a Ignaś woził się wózkiem :p ) na piechotkę więc spacer zaliczony.Dwie godzinki nam zeszło, nogi mi w pupę włażą...jeszcze się na obcasach wybrałam