X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie oglądam przyczepki rowerowe z funkcją wózka. Myslalam ze koszt to kilkaset zł. Jakze wielkie moje zdziwienie jak zobaczylam ze 2500/3000 to najnizsza cena:/

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłyśmy ze spacerku. Jest bosko! Jutro kontrola pępuszka a w środę ma przyjść pielęgniarka środowiskowa. Trochę się zdziwiłam jej telefonem ;)

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci płakały a nawet darły się po szczepieniach ? Moja po powrocie ze spaceru drze się co 10minut a ja zaczynam płakać razem z nią. Temperatura ok 37.2 -37.5. Nie wiem czy tak ma być czy nie z tym płaczem.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 5w1 dopiero 18.03 mamy, ale po samym wzw bylo ok. A temperature moze placz podniosl, chociaz Olek normalnie ma 37

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Dziewczyny czy wasze dzieci płakały a nawet darły się po szczepieniach ? Moja po powrocie ze spaceru drze się co 10minut a ja zaczynam płakać razem z nią. Temperatura ok 37.2 -37.5. Nie wiem czy tak ma być czy nie z tym płaczem.
    Kochanie to może być ten nieutulony płacz...
    A temp ma normalną, płacze dlategomjest wyższa....
    Musisz to przetrwać, a jak cos to czopka zaaplikuj....

Selene u mnie tak samo... Możesz pod jechać po południu wtedy mniej chorych dzieci zazwyczaj..

Pytanie:
    Czy juz jest ktoś po 2dawce szczepień??? Jak z ta POLIO doustną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 16:36

• A.loth Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy, wygląda na to, że u nas może też być alergia. Małego strasznie wysypało na policzkach i pod brodą, najpierw to były liczne krostki, a potem tak jakby pękły i tworzą taką suchą strukturę. Wygląda alergiczne jak dla mnie. I do tego znów walczę z, nawet nie wiem, czy nazwać to odparzeniem, bo na pośladkach ma też jakby wysypkę i te krostki zmieniają się w nadżerki w kontakcie z kupką. Niedobrze to wygląda i jakoś to zaczynam łączyć ze sobą. Ale nie ma u nas kolek, ciągłego płaczu czy bólu i uważam, że synek ogólnie czuje się dobrze. Na razie przechodzę na dietę całkowicie bezmleczną, bezczekoladową i bezorzechową. Wiem, że efekt może być po 2-3 tygodniach dopiero. My nie jesteśmy alergikami, ale może jemu się trafiło. Też pójdę do alergologa, niech mi powie czy to na pewno to i jak mam postępować. Jedno jest pewne - absolutnie nie odstawię od cyca!

Dzięki pięknej pogodzie moje dziecko dużo więcej śpi w dzień, bo po spacerze zostawiam go w wózku przed tarasem i śpi, śpi i śpi, a ja gotuję i ogarniam dom :) Jak dobrze mieszkać w domu :)

o14815nmahj2bgg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie małż będzie zabudowywał taras, bo obcych kotów przechodzi mi przez działkę i boje się wózek zostawić .....

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też śpi. Tego jej trzeba było - spaceru! :)

201501145565.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:

pediatra zaleciła mi gdyby wystąpiły takie objawy po szczepieniu jak stan podgorączkowy, nieutulony płacz, drażliwość (nawet bez gorączki), żeby podać pedicetamol. Objawy te po czepieniu moga wystąpić w godzinach popołudniowych, wieczornych i nocnych, nawet przez 2-3 dni

Kuba nie miał gorączki, ale był bardzo drażliwy, płakał - dałam mu dawkę z ulotki i wszytko się wyciszyło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 16:49

relgtgf6uee8xud8.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

Pytanie:
    Czy juz jest ktoś po 2dawce szczepień??? Jak z ta POLIO doustną?

Ja jestem po drugiej dawce szczepionką 5w1. Polio doustnie? Pierwsze słyszę

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina moja to nawet spokojniejsza byla i dużo spała po szczepionce

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie piszecie o pięknej pogodzie dzisiaj, a u mnie szaro-buro, mała marudna a mi głowa sama leci do spania. Chyba obie odreagowujemy wyjazd.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja jestem po drugiej dawce szczepionką 5w1. Polio doustnie? Pierwsze słyszę
    U mnie w przychodni tak mi powiedziano uhmmmm

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to pewnie nieutulony płacz, u mnie też tak było stały płacz cisza i znowu krzyk. Po 3h dałam paracetamol w czopku, po pół godzinie przeszło i usnął.

• belldandy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Belldandy, wygląda na to, że u nas może też być alergia. Małego strasznie wysypało na policzkach i pod brodą, najpierw to były liczne krostki, a potem tak jakby pękły i tworzą taką suchą strukturę. Wygląda alergiczne jak dla mnie. I do tego znów walczę z, nawet nie wiem, czy nazwać to odparzeniem, bo na pośladkach ma też jakby wysypkę i te krostki zmieniają się w nadżerki w kontakcie z kupką. Niedobrze to wygląda i jakoś to zaczynam łączyć ze sobą. Ale nie ma u nas kolek, ciągłego płaczu czy bólu i uważam, że synek ogólnie czuje się dobrze. Na razie przechodzę na dietę całkowicie bezmleczną, bezczekoladową i bezorzechową. Wiem, że efekt może być po 2-3 tygodniach dopiero. My nie jesteśmy alergikami, ale może jemu się trafiło. Też pójdę do alergologa, niech mi powie czy to na pewno to i jak mam postępować. Jedno jest pewne - absolutnie nie odstawię od cyca!

Dzięki pięknej pogodzie moje dziecko dużo więcej śpi w dzień, bo po spacerze zostawiam go w wózku przed tarasem i śpi, śpi i śpi, a ja gotuję i ogarniam dom :) Jak dobrze mieszkać w domu :)

U mnie mąż jako niemowlę miał właśnie alergie na białko...

Antek ma podobną wysypke. . Najpierw tydzień temu pojawiła się kaszka,a teraz są one czerwone I suche. .. Obejmują policzki, czoło, brodę, uszy, głowę, szyję, a nawet powoli klatkę piersiową. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 17:07

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi daj znać co u Ciebie :) i reszta mamuś co mają teraz mniej czasu, odezwijcie się czasem, jestem ciekawa co u was :)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro w netto mega box pampersow za 80 zl

relgh3718o9n8rtv.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Jutro w netto mega box pampersow za 80 zl
    W przypadku rozmiaru Midi wychodzi 53gr za sztukę, wg mnie nie opłaca się...

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina u mnie tak jak u Wiki mały po szczepieniu był spokojny i spał nawet lepiej niż normalnie.

U nas też dziś w ciągu dnia była piękna pogoda, 12 stopni.Wybrałam się z Ignasiem do banku i na zakupy ale zamiast autobusem to poszliśmy ( czyt. ja szłam a Ignaś woził się wózkiem :p ) na piechotkę więc spacer zaliczony.Dwie godzinki nam zeszło, nogi mi w pupę włażą...jeszcze się na obcasach wybrałam ;)

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade do dentysty:D chwila relaksu się nalezy:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2230 2231 2232 2233 2234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ