X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że w weekend pisałyście o sposobach karmienia. Ja karmię piersią, Kuba umie jeść z butelki, bo czasem w nocy odciągam pokarm i daję mu go w dzień, kiedy czuję, że w piersiach pusto a młody drze się bo głodny, dajemy mu też w razie potrzeby smoczek.

Jakiś czas temu kupiłam mm, ale stoi sobie na półce i czeka na kryzys, albo jakąś moją niemoc.

Kuba w piątek przez cały dzień dał mi tak popalić, że wieczorem nie wiedziałam, jak się nazywam. Darł się w wniebogłosy naprzemiennie z uśmiechami od ucha do ucha. Za to jak zasnął w piątek wieczorem po kąpieli, to spał ciągiem 36 godzin do niedzieli rano, z krótkimi przebudzeniami na kilka uśmiechów, zmianę pampersa i karmienia.Także sobota minęła mi i mężowi na relaksie :-)

Jeśli chodzi o zaangażowanie mojego męża jako taty jest ogromne, jak tylko ma czas to bawi się z małym, przewija go, przebiera, sam wybierał część ubranek, razem go kąpiemy, Niestety w nocy nie wstaje do niego, śpi jak zabity, ale na szczęście Kuba ma tak jak on, budzi się tylko na karmienie i zasypia, jeszcze nigdy nie płakał w nocy.

Jesli chodzi o wit. K to myślałam, że u nas skończony trzeci miesiąc jest 6 kwietnia jak Kuba urodził się 7 stycznia? Dobrze rozumuję, czy nie bardzo?

M4DZI4, Becia81 lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:50

l22nzbmh1lqdktpj.png

• zielarka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego uważasz, że laktacja leży i kwiczy?

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez ostatnio myslalam ze bedzie po karmieniu ale przystawialam go nawet co godzine i jest ok raz podalam mm i spal prawie 6 godzin a cycki to myslalam ze mi pekna i mimo wkładek i pieluchy to musialam 3 razy zmieniac koszulke. najwazniejsze w kryzysie to czeste przystawianie do piersi

• Selene Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:47

Ag..., ania_29, magdalenka, M4DZI4, Chanela, Bogusiar80, jonka91, Becia81, zielarka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene zalatuje beką z mamusiek na forach:D
    A ja czekam na wizytę u denstysty, gdzie te czasy ze czekało się na wizytę u gina:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 18:41

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera 0sarcastic.gif

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

• OliOla Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:51

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Selene Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

OliOla lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene-padlam:) a dzis w mieście kobiet była para,ktora zjadła łożysko.a że ona jest wegetarianką to poprosiła o sproszkowanie

ug37df9hvpghw3yg.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    U mnie mąż jako niemowlę miał właśnie alergie na białko...

Antek ma podobną wysypke. . Najpierw tydzień temu pojawiła się kaszka,a teraz są one czerwone I suche. .. Obejmują policzki, czoło, brodę, uszy, głowę, szyję, a nawet powoli klatkę piersiową. .

To rzeczywiście chyba to samo. U nas też pojawiają się drobne zmiany na klatce. Daj, proszę, znać koniecznie, co Ci poradził lekarz, bo ja jestem zarejestrowana dopiero na 31 marca. Wcześniej mam wizytę szczepienną na u pediatry, ale wolę iść jeszcze do specjalisty.

o14815nmahj2bgg1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...ja tydzień temu byłam u neurologa 3 godziny i tez się cieszylam:) ja w środę idę do dentysty.rzyganie w ciąży wypłukało mi plomby

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Selene-padlam:) a dzis w mieście kobiet była para,ktora zjadła łożysko.a że ona jest wegetarianką to poprosiła o sproszkowanie

Matko jedyna!fuuuuj, jakbym była w ciąży to bym zahaftowala po twoim poscie:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno bomba witaminowa i hormonalna:) i można dzieki temu uniknąć depresji:)zwierzęta jedza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 19:10

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

MartaKD, Ag..., renia83 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz widzę mine lekarzy" przepraszam panie dr czy mogłabym zjeść własne łożysko"??? Podobno smakuje jak wolowinka:)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:51

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Selene Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

zielarka lubi tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz siadam do nadrabiania bo chwile mnie nie było,ale najpierw chcialabym się Was poradzić.
    Moja Mała co wieczór zmienia się w potworka. Strasznie krzyczy,płacze,robi się purpurowa na buzce, macha raczkami,nozkami.czasem pomaga bujanie taty, a czasem i on ma zalamke bo dalej jest wrzask. Nawet cycek bywa wzgardzany. Nie wiem czy to kolki (kupy są i to w dużej ilości, nie widzę żeby brzuszek był wydety, ale może źle to odbieram?) czy jakas nadpobudliwość.
    Dni raczej staramy się mieć w miarę uporządkowane chociaż wiadomo ze czasem różnie bywa.
    Zaczyna się zawsze około 17, 18, normalnie boje sie wieczorów.
    Ma tak któraś z Was? może jakoś sobie radzicie?

Wiki81 lubi tę wiadomość

‹‹ 2231 2232 2233 2234 2235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ