Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że w weekend pisałyście o sposobach karmienia. Ja karmię piersią, Kuba umie jeść z butelki, bo czasem w nocy odciągam pokarm i daję mu go w dzień, kiedy czuję, że w piersiach pusto a młody drze się bo głodny, dajemy mu też w razie potrzeby smoczek.

Jakiś czas temu kupiłam mm, ale stoi sobie na półce i czeka na kryzys, albo jakąś moją niemoc.

Kuba w piątek przez cały dzień dał mi tak popalić, że wieczorem nie wiedziałam, jak się nazywam. Darł się w wniebogłosy naprzemiennie z uśmiechami od ucha do ucha. Za to jak zasnął w piątek wieczorem po kąpieli, to spał ciągiem 36 godzin do niedzieli rano, z krótkimi przebudzeniami na kilka uśmiechów, zmianę pampersa i karmienia.Także sobota minęła mi i mężowi na relaksie :-)

Jeśli chodzi o zaangażowanie mojego męża jako taty jest ogromne, jak tylko ma czas to bawi się z małym, przewija go, przebiera, sam wybierał część ubranek, razem go kąpiemy, Niestety w nocy nie wstaje do niego, śpi jak zabity, ale na szczęście Kuba ma tak jak on, budzi się tylko na karmienie i zasypia, jeszcze nigdy nie płakał w nocy.

Jesli chodzi o wit. K to myślałam, że u nas skończony trzeci miesiąc jest 6 kwietnia jak Kuba urodził się 7 stycznia? Dobrze rozumuję, czy nie bardzo?

M4DZI4, Becia81 lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:50

l22nzbmh1lqdktpj.png

• zielarka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego uważasz, że laktacja leży i kwiczy?

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez ostatnio myslalam ze bedzie po karmieniu ale przystawialam go nawet co godzine i jest ok raz podalam mm i spal prawie 6 godzin a cycki to myslalam ze mi pekna i mimo wkładek i pieluchy to musialam 3 razy zmieniac koszulke. najwazniejsze w kryzysie to czeste przystawianie do piersi

• Selene Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:47

Ag..., ania_29, magdalenka, M4DZI4, Chanela, Bogusiar80, jonka91, Becia81, zielarka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene zalatuje beką z mamusiek na forach:D
    A ja czekam na wizytę u denstysty, gdzie te czasy ze czekało się na wizytę u gina:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 18:41

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera 0sarcastic.gif

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

• OliOla Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:51

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Selene Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

OliOla lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene-padlam:) a dzis w mieście kobiet była para,ktora zjadła łożysko.a że ona jest wegetarianką to poprosiła o sproszkowanie

ug37df9hvpghw3yg.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    U mnie mąż jako niemowlę miał właśnie alergie na białko...

Antek ma podobną wysypke. . Najpierw tydzień temu pojawiła się kaszka,a teraz są one czerwone I suche. .. Obejmują policzki, czoło, brodę, uszy, głowę, szyję, a nawet powoli klatkę piersiową. .

To rzeczywiście chyba to samo. U nas też pojawiają się drobne zmiany na klatce. Daj, proszę, znać koniecznie, co Ci poradził lekarz, bo ja jestem zarejestrowana dopiero na 31 marca. Wcześniej mam wizytę szczepienną na u pediatry, ale wolę iść jeszcze do specjalisty.

o14815nmahj2bgg1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...ja tydzień temu byłam u neurologa 3 godziny i tez się cieszylam:) ja w środę idę do dentysty.rzyganie w ciąży wypłukało mi plomby

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Selene-padlam:) a dzis w mieście kobiet była para,ktora zjadła łożysko.a że ona jest wegetarianką to poprosiła o sproszkowanie

Matko jedyna!fuuuuj, jakbym była w ciąży to bym zahaftowala po twoim poscie:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno bomba witaminowa i hormonalna:) i można dzieki temu uniknąć depresji:)zwierzęta jedza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 19:10

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

MartaKD, Ag..., renia83 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz widzę mine lekarzy" przepraszam panie dr czy mogłabym zjeść własne łożysko"??? Podobno smakuje jak wolowinka:)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:51

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Selene Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

zielarka lubi tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz siadam do nadrabiania bo chwile mnie nie było,ale najpierw chcialabym się Was poradzić.
    Moja Mała co wieczór zmienia się w potworka. Strasznie krzyczy,płacze,robi się purpurowa na buzce, macha raczkami,nozkami.czasem pomaga bujanie taty, a czasem i on ma zalamke bo dalej jest wrzask. Nawet cycek bywa wzgardzany. Nie wiem czy to kolki (kupy są i to w dużej ilości, nie widzę żeby brzuszek był wydety, ale może źle to odbieram?) czy jakas nadpobudliwość.
    Dni raczej staramy się mieć w miarę uporządkowane chociaż wiadomo ze czasem różnie bywa.
    Zaczyna się zawsze około 17, 18, normalnie boje sie wieczorów.
    Ma tak któraś z Was? może jakoś sobie radzicie?

Wiki81 lubi tę wiadomość

‹‹ 2231 2232 2233 2234 2235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ