X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj dowód ze to nie lalka.;p

2mnj29e.jpg

julaa85, Kawa, Becia81, Maud11, Paula44, Chanela, Malenq, jonka91, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Dzwoniła lekarka dyżurna - i w sumie nic nie powiedziała - mamy skonsultować wynik z lekarzem który kierował na badanie, bo postępowanie może być różne, w każdym razie coś trzeba wdrożyć bo do ukończenia 3 m-ca niedaleko. No ale nie jest to przekroczenie na tyle duże żeby pilnie coś działać.
    Ale mi ulżyło od rana... Plus tej sytuacji taki, że maż jak mnie rano w telefonie usłyszał to załatwił sobie pracę z domu i siedzimy sobie razem :)

A myśmy dziś pobierali nad ranem siuśki - dupsko wymyte, matka założyła woreczek, głowimy się z mężem jak upchnąć na to pieluchę, latamy w poszukiwaniu trójki żeby się zmieściło, w końcu patrzymy - a tam pół wora napełnione. Także Tomek pełna współpraca :)
    Spoko,moze przepajaj malego wodą?, wim,ze dbry jest essentiale pol tab.rozpuscic i do dziubka:-)no,da znac jaki postepowanie lkarz zaleci,my po lekach bilirubina 0,33 a dlugo bylo prawie 11

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Taka elegancka dziś jestem!!!

2ury3jo.jpg
    Boska jest i te jej wlosy :) a wytarlo sie cos z tylu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:18

Ewelina88 lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, na 100% Milenka ma najbujniejsze włosy na tym forum :) Jak Ty to zrobiłaś, hi, hi? Chyba nic się jej nie wytarło, prawda?
    Adaś też ma długie już i gęste, ale Wy to przesadzacie!

o14815nmahj2bgg1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podajecie swoim dzieciom przy mm kwasy omega?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Loth nic się nie wytarlo. Pamiętam jak byłam na ktg a Ty dodałaś zdjęcie Adasia a ja powiedziałam do męża :Patrz jaki ładny i jakie ma fajne włosy. I się zastanawialiśmy jakie nasza będzie mieć. Ja mam bardzo słabe i całą ciążę modliłam się żeby moich nie miała.

A w ogóle podczas porodu mąż widział wszystko i jakgłówka wychodziła myślał że ja do porodu się nie ogoliłam. :)

magdalenka, Selene, Becia81, Maud11, lwuska55592, A.loth, szpilka, Paula44, Chanela, Agus89, jonka91, renia83 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://gosc.pl/doc/2388224.Zrefunduja-bezbolesny-porod ciekawe...to chyba tak jak z tym macierzyńskim dla każdego.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina myslalam ze opluje monitor jak napisalaś że mąż myslal że się nie ogoliłaś hahaha
    A córeczkę masz laleczkę DOSŁOWNIE śliczna jest, i te włosy jak peruka normalnie aż niemożliwe że takie włosy może mieć niemowlak. A lekarze się dziwią?

Maud nie mam ręcznego, sam spektakl trwa 3h ale dwie godziny na dojazd muszę liczyć, muszę meża zapytać czy mozna jakąs przejsciowke do laktarora elektrycznego zamontować w samochodzie.
    Ag...nie to spektakl w reżyserii Andrzeja Marczewskiego, klasyczna adaptacja powieści.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:

2ury3jo.jpg
    Boska jest a te włosy to porostu czad! Nie mam połowy tego co Milenka :D

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:50

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, ze moja Lenka ma dużo włosów, ale Ewelina Twoja Milenka wymiata!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:

2ury3jo.jpg

Boże gdzie z ona się takich włosów dorobiła? Świetna jest

• magdalenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene karmisz piersią więc dostarczasz jej hormony więc taka wydzielina chyba jest normalna w takim przypadku. Tak samo jak mikro miesiączka u noworodka jest niczym niepokojącym.

• ania_29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    selene może to po prostu śluz ;) W końcu to dziewczynka. Możesz umyć wacikiem z przegotowaną wodą, chociaż głęboko grzebać też nie ma sensu. Najważniejsze żeby umyć pipcie z kupki ;)

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ewelina myslalam ze opluje monitor jak napisalaś że mąż myslal że się nie ogoliłaś hahaha
    A córeczkę masz laleczkę DOSŁOWNIE śliczna jest, i te włosy jak peruka normalnie aż niemożliwe że takie włosy może mieć niemowlak. A lekarze się dziwią?
    Kazdy się dziwi. Moja lekarka na obchodzie zamiast pisać co ordynator zaleca stała i się patrzyła, a mąż dziewczyny z łózka obok jak karmiłam stal i się patrzył na nią. Az mi głupio się zrobiło.
    A co do męża to on chyba ze stresu gadał takie głupoty.:)

Dzieki dziewczyny za mile komentarze. Az do mojego Tomka zadzwoniłam i się pochwaliłam.

zplX18SyZp.gif
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję zrobić odcisk nóżki i mi nie wychodzi. :/

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jankowi dopiero teraz odrastają włosy które się wytarły po porodzie. Ale ma mega jasne więc wygląda jakby był łysy.

Ewelina no ale w Twoim przpadku to chyba nie ma szans oliwkowac głowki hehe a czym czeszesz bo tą szczotką z miękkim włosiem chyba też nie ma szans.

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi położna mówiła żeby tego nie czyścić i pani pediatra tez. No i w rożnych poradnikach tak czytałam.

zplX18SyZp.gif
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Jankowi dopiero teraz odrastają włosy które się wytarły po porodzie. Ale ma mega jasne więc wygląda jakby był łysy.

Ewelina no ale w Twoim przpadku to chyba nie ma szans oliwkowac głowki hehe a czym czeszesz bo tą szczotką z miękkim włosiem chyba też nie ma szans.

Używam tej szczotki i poprawiam grzebyczkiem który był w komplecie. Teraz ma potówki od włosów i drapie się jak szalona i nie mogę nic z tym zrobić. A lekarz na USG bioderek powiedział ze nie ma jak zobaczyć czy ma równa główkę bo włosy przeszkadzają i długo rekami macał.

zplX18SyZp.gif
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na USG nikt główki nie sprawdzał...dopiero pediatra przed szczepionką.

Właśnie się zważyłam i wróciła waga sprzed ciąży! Tylkoco z tego, skoro wyglądam jakbym ważyła więcej...a wszystko przez wiszacą skórę na brzuchu i masakrycznie zwiotczałe mięśnie. Nie wiem jak się powstrzymać z ćwiczeniami...

‹‹ 2252 2253 2254 2255 2256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ