X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Heloł :)
    Znów mi się zasnęło razem z Natką i trochę mnie ominęło :) Jeszcze ciut i będę chodzić spać z kurami :D
    Kiepska dzisiaj pogoda, zastanawiam się czy nie darować sobie spaceru...
    Ja odpuszczam spacer,tymbardzie ze po szczepieniu jestesmy

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud a karmisz piersia?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:49

Ewelina88, lwuska55592 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ja karmie piersia caly czas a maly po dwóch dniach kataru dostał zapalenia oskrzeli a na trzeci zapalenia płuc wiec karmienie wydaje mi sie nie ma nic do rzeczy po prostu niektóre dzieci maja silniejsze organizmy,Corka jak była mała miala czesto miala zapalenie oskrzeli ale nigdy płuc a była karmiona mieszanie z przewaga mm.

Mój mały od tygodnia pożera prawa rączkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu matka karmiąca żywi się sama ale dostaje salę z łóżkiem dla siebie i dziecka i u nas nikt nie płaci za mm jeśli karmi tym sposobem a jak się chce łóżko to trzeba zapłacić albo we własnym zakresie przynosi materac czy co tam chce do spania

• OliOla Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:51

l22nzbmh1lqdktpj.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene,ja pare lat temu tak sie wciągnęłam we wszystkie części Zmierzchu,że czytałam wszedzie:) i nawet za koleżankę nie chciałam wziąć zastępstwa w pracy,bo akurat miałam dzień wolny:)ale ogólnie preferuję inna literaturę :)

Ewelina88, Selene lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Selene widzę, że mamy tatki nie jatki :P
    Nie raz sie zastanawiam czy moją nie denerwuje, że za wolno jej ze smoczka leci...
    Podziwiam za znalezienie czasu na czytanie książki. Ja od razu zabieram się za ogarnianie domu, badz nadrabianie forum :P

Też bym chciała tak pół roku dociągnąć z laktacją ale coś ostatnio zaczęły mnie piersi boleć. Mam takie kłucia! Miała tak któraś? co to może oznaczać?? Do tego zastój mi się zrobił wczoraj. W szoku byłam. Trochę udało mi się go rozbić ale pierś dalej pobolewa.

Maud11 daj znać co pediatra Ci powiedział i czy jakieś leczenie Ci wprowadzi!

Marta dzieki za podpowiedz z upominkami. Po mału zaczynam coś szukać ale ciezko jak nie wiem jaka dokładnie data w kościele będzie. No parafie mam po rewelacja tak 2 tyg. przed chrzcinami ogłaszają terminy. Przez to z lokalem też jest cieżko i pewnie do domu sprosimy rodzine... 20 osób jak to ogarnąć?
    Nie musisz daty wpisywać na upominkach:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zwyklam czytac co innego, ale odmóżdzenie te potrzebne. 1 część zmierzchu wzielam do egiptu, myslalam ze nie wytrzymam do konca urlopu:) tak samo zrobilam z igrzyskami śmierci i grey'em, że nie mialam od razu 2 czesci pod ręką.

Ewelina88, Selene, lwuska55592, MartaKD lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wielkości bilirubiny, już doczytałam (a i położna dzwoniła i uspokajała) i są 2 rodzaje jednostek. Co jest bez sensu bo zanim się człowiek zorientuje to można dostać zawału!!

Tomek miał badania robione w Diagnostyce i tu są jednostki umol/l i wartości prawidłowe są od 0 do 17 co w przeliczeniu na mg/dl daje od 0 do 1, czyli tak jak Ag pisała.
    Tak więc 78 Tomka daje ok. 4,6 w tych drugich jednostkach.

Tak mi się wydaje, że stąd takie rozbieżności. A to by oznaczało że nie jest aż tak tragicznie chociaż położna powiedziała że na 10 tygodni to dużo.

Ale co się nastresowałam od rana to moje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    Maud a karmisz piersia?
    Tak Jula i to właśnie przez to się ta cholerna żółtaczka utrzymuje. Mam nadzieję że lekarz nie każe radykalnie przejść na mm na 1-2 dni bo od wczoraj mam zastój w piersi który za cholerę nie chce się rozbić, więc ssanie Tomka by mi się jeszcze trochę przydało... :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Co do wielkości bilirubiny, już doczytałam (a i położna dzwoniła i uspokajała) i są 2 rodzaje jednostek. Co jest bez sensu bo zanim się człowiek zorientuje to można dostać zawału!!

Tomek miał badania robione w Diagnostyce i tu są jednostki umol/l i wartości prawidłowe są od 0 do 17 co w przeliczeniu na mg/dl daje od 0 do 1, czyli tak jak Ag pisała.
    Tak więc 78 Tomka daje ok. 4,6 w tych drugich jednostkach.

Tak mi się wydaje, że stąd takie rozbieżności. A to by oznaczało że nie jest aż tak tragicznie chociaż położna powiedziała że na 10 tygodni to dużo.

Ale co się nastresowałam od rana to moje!

eee to 4,6 t pewnie zwykla zoltaczka mleka matki- do 3 mcy moze byc. norma w jego wieku lekarze mowia ze do 5. Nie martw się to prawie jak nie zoltaczka.
    nam z 4,6 po 2 tyg spadlo do 3,7 i srednio tak spada na 2 tyg po 0,8.
    z taki poziomem nawet nie każą od cyca odstawiac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 09:46

Maud11 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Też bym chciała tak pół roku dociągnąć z laktacją ale coś ostatnio zaczęły mnie piersi boleć. Mam takie kłucia! Miała tak któraś? co to może oznaczać?? Do tego zastój mi się zrobił wczoraj. W szoku byłam. Trochę udało mi się go rozbić ale pierś dalej pobolewa.

Mnie tak kłuje w piersiach często. Nie jest to szczypanie takie jak przy napływie mleka, ale takie dość bolesne pojedyncze kłucia Nie mam pojęcia co to może oznaczać, ale dzieje mi się tak od dawna i na samą laktację nie ma wpływu.
    Mam natomiast problem z zastojami. Przez 1,5 miesiąca nie miałam żadnego, po tym czasie średnio raz w tygodniu. Kapusta + ciepłe okłady + masaż + przystawianie i tak w kółko. Czasem mam dość :/ W takich chwilach poza zdrowiem dla Tomka nic magicznego w kp nie widzę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    eee to 4,6 t pewnie zwykla zoltaczka mleka matki- do 3 mcy moze byc. norma w jego wieku lekarze mowia ze do 5. Nie martw się to prawie jak nie zoltaczka.
    nam z 4,6 po 2 tyg spadlo do 3,7 i srednio tak spada na 2 tyg po 0,8.
    z taki poziomem nawet nie każą od cyca odstawiac.

Tak też właśnie mam nadzieję że będzie :)

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He i wyszło że wujek Google nie taki zły!!
    Najpierw owszem prawie dostałam zawału, ale później znalazłam przelicznik jednostek i się uspokoiłam.
    No bo jakby go nie było a ja bym miała przed sobą tylko wynik 78, a przy wyjściu ze szpitala położna mówiła 6,6 no to można zawału dostać, nie?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud ja jak przeczytalam 78 to pomyslalam ze to nie mozliwe zeby lekarze przeoczyli, przeciez z takim wynikiem on powieniem byc zolty jak cytryna. ehhh jednostki;)

Maud11, Kawa lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:49

Ag..., szpilka, lwuska55592, renia83 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzaskam bridget jones na spacerach:P

Selene, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mnie tez przerazil ten poziom...no. po strachu.tak jak Ag napisala taki poziom moze utrzymywac sie do 3 miesiecy..moze cos w moczu np.jakas bakteria ten poziom spowodowała...pzy takim poziomie ja pisalas dzidzius powinien bc jak po wczasach na hawajach:-),dodatkowo bardzo senny:-) ole! Nie jes zle:-)

Maud11 lubi tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ja trzaskam bridget jones na spacerach:P
    Ja mam ochote zabrac sie za Greya,bo film mnie rozczarowal....

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
‹‹ 2250 2251 2252 2253 2254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ