*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja odpuszczam spacer,tymbardzie ze po szczepieniu jestesmyania_29 wrote:Heloł

Znów mi się zasnęło razem z Natką i trochę mnie ominęło
Jeszcze ciut i będę chodzić spać z kurami 
Kiepska dzisiaj pogoda, zastanawiam się czy nie darować sobie spaceru... -
nick nieaktualnyCzesc ja karmie piersia caly czas a maly po dwóch dniach kataru dostał zapalenia oskrzeli a na trzeci zapalenia płuc wiec karmienie wydaje mi sie nie ma nic do rzeczy po prostu niektóre dzieci maja silniejsze organizmy,Corka jak była mała miala czesto miala zapalenie oskrzeli ale nigdy płuc a była karmiona mieszanie z przewaga mm.
Mój mały od tygodnia pożera prawa rączkę -
nick nieaktualnyU mnie w szpitalu matka karmiąca żywi się sama ale dostaje salę z łóżkiem dla siebie i dziecka i u nas nikt nie płaci za mm jeśli karmi tym sposobem a jak się chce łóżko to trzeba zapłacić albo we własnym zakresie przynosi materac czy co tam chce do spania
-
Selene,ja pare lat temu tak sie wciągnęłam we wszystkie części Zmierzchu,że czytałam wszedzie:) i nawet za koleżankę nie chciałam wziąć zastępstwa w pracy,bo akurat miałam dzień wolny:)ale ogólnie preferuję inna literaturę
Ewelina88, Selene lubią tę wiadomość
-
Nie musisz daty wpisywać na upominkach:)OliOla wrote:Selene widzę, że mamy tatki nie jatki

Nie raz sie zastanawiam czy moją nie denerwuje, że za wolno jej ze smoczka leci...
Podziwiam za znalezienie czasu na czytanie książki. Ja od razu zabieram się za ogarnianie domu, badz nadrabianie forum
Też bym chciała tak pół roku dociągnąć z laktacją ale coś ostatnio zaczęły mnie piersi boleć. Mam takie kłucia! Miała tak któraś? co to może oznaczać?? Do tego zastój mi się zrobił wczoraj. W szoku byłam. Trochę udało mi się go rozbić ale pierś dalej pobolewa.
Maud11 daj znać co pediatra Ci powiedział i czy jakieś leczenie Ci wprowadzi!
Marta dzieki za podpowiedz z upominkami. Po mału zaczynam coś szukać ale ciezko jak nie wiem jaka dokładnie data w kościele będzie. No parafie mam po rewelacja tak 2 tyg. przed chrzcinami ogłaszają terminy. Przez to z lokalem też jest cieżko i pewnie do domu sprosimy rodzine... 20 osób jak to ogarnąć? -
ja tez zwyklam czytac co innego, ale odmóżdzenie te potrzebne. 1 część zmierzchu wzielam do egiptu, myslalam ze nie wytrzymam do konca urlopu:) tak samo zrobilam z igrzyskami śmierci i grey'em, że nie mialam od razu 2 czesci pod ręką.
Ewelina88, Selene, lwuska55592, MartaKD lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do wielkości bilirubiny, już doczytałam (a i położna dzwoniła i uspokajała) i są 2 rodzaje jednostek. Co jest bez sensu bo zanim się człowiek zorientuje to można dostać zawału!!
Tomek miał badania robione w Diagnostyce i tu są jednostki umol/l i wartości prawidłowe są od 0 do 17 co w przeliczeniu na mg/dl daje od 0 do 1, czyli tak jak Ag pisała.
Tak więc 78 Tomka daje ok. 4,6 w tych drugich jednostkach.
Tak mi się wydaje, że stąd takie rozbieżności. A to by oznaczało że nie jest aż tak tragicznie chociaż położna powiedziała że na 10 tygodni to dużo.
Ale co się nastresowałam od rana to moje! -
nick nieaktualnyTak Jula i to właśnie przez to się ta cholerna żółtaczka utrzymuje. Mam nadzieję że lekarz nie każe radykalnie przejść na mm na 1-2 dni bo od wczoraj mam zastój w piersi który za cholerę nie chce się rozbić, więc ssanie Tomka by mi się jeszcze trochę przydało...julaa85 wrote:Maud a karmisz piersia?
-
Maud11 wrote:Co do wielkości bilirubiny, już doczytałam (a i położna dzwoniła i uspokajała) i są 2 rodzaje jednostek. Co jest bez sensu bo zanim się człowiek zorientuje to można dostać zawału!!
Tomek miał badania robione w Diagnostyce i tu są jednostki umol/l i wartości prawidłowe są od 0 do 17 co w przeliczeniu na mg/dl daje od 0 do 1, czyli tak jak Ag pisała.
Tak więc 78 Tomka daje ok. 4,6 w tych drugich jednostkach.
Tak mi się wydaje, że stąd takie rozbieżności. A to by oznaczało że nie jest aż tak tragicznie chociaż położna powiedziała że na 10 tygodni to dużo.
Ale co się nastresowałam od rana to moje!
eee to 4,6 t pewnie zwykla zoltaczka mleka matki- do 3 mcy moze byc. norma w jego wieku lekarze mowia ze do 5. Nie martw się to prawie jak nie zoltaczka.
nam z 4,6 po 2 tyg spadlo do 3,7 i srednio tak spada na 2 tyg po 0,8.
z taki poziomem nawet nie każą od cyca odstawiac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 09:46
Maud11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOliOla wrote:Też bym chciała tak pół roku dociągnąć z laktacją ale coś ostatnio zaczęły mnie piersi boleć. Mam takie kłucia! Miała tak któraś? co to może oznaczać?? Do tego zastój mi się zrobił wczoraj. W szoku byłam. Trochę udało mi się go rozbić ale pierś dalej pobolewa.
Mnie tak kłuje w piersiach często. Nie jest to szczypanie takie jak przy napływie mleka, ale takie dość bolesne pojedyncze kłucia Nie mam pojęcia co to może oznaczać, ale dzieje mi się tak od dawna i na samą laktację nie ma wpływu.
Mam natomiast problem z zastojami. Przez 1,5 miesiąca nie miałam żadnego, po tym czasie średnio raz w tygodniu. Kapusta + ciepłe okłady + masaż + przystawianie i tak w kółko. Czasem mam dość
W takich chwilach poza zdrowiem dla Tomka nic magicznego w kp nie widzę...
-
nick nieaktualnyAg... wrote:eee to 4,6 t pewnie zwykla zoltaczka mleka matki- do 3 mcy moze byc. norma w jego wieku lekarze mowia ze do 5. Nie martw się to prawie jak nie zoltaczka.
nam z 4,6 po 2 tyg spadlo do 3,7 i srednio tak spada na 2 tyg po 0,8.
z taki poziomem nawet nie każą od cyca odstawiac.
Tak też właśnie mam nadzieję że będzie
Ag... lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHe i wyszło że wujek Google nie taki zły!!
Najpierw owszem prawie dostałam zawału, ale później znalazłam przelicznik jednostek i się uspokoiłam.
No bo jakby go nie było a ja bym miała przed sobą tylko wynik 78, a przy wyjściu ze szpitala położna mówiła 6,6 no to można zawału dostać, nie? -
Wlasnie mnie tez przerazil ten poziom...no. po strachu.tak jak Ag napisala taki poziom moze utrzymywac sie do 3 miesiecy..moze cos w moczu np.jakas bakteria ten poziom spowodowała...pzy takim poziomie ja pisalas dzidzius powinien bc jak po wczasach na hawajach:-),dodatkowo bardzo senny:-) ole! Nie jes zle:-)
Maud11 lubi tę wiadomość