*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawa wiadomo, ze dziecko ważne i jak jest taka sytuacja lepiej mm, ale nie możesz tez zapominać o sobie. To wpływa na Twoje zdrowie. A co będzie jak nie daj Boże zasłabniesz? Ja miałam taką sytuacje jak małą przebierałam i w końcu zaczęłam porządnie jeść.
W tej chwili biegiem do kuchni a nie siedzieć na forum i zjeść porządne śniadanie a na dowód, ze tak było zdjęcie wstawić!!!! Będziemy Ci przypominać o jedzeniu.
Kawa lubi tę wiadomość
-
Powiedziała, że to normalne, że dzieci ulewają, a jeśli dziecko prawidłowo przybiera na wadze to może nam dać coś na polepszenie pracy jelitek, żeby treść z poprzedniego karmienia nie zalegała w żołądku, bo takie ulania u nas wpływają na zachowanie synka nawet przez cały dzień, ma zapewne podrażniony przełyk.julaa85 wrote:kurcze, my na ulewanie dostalismy zageszczacz...
Normalne ulanie tyle co zjedzonego mleka na Kubie nie robi wrażenia, Mówiła też, że być może ulewa zaraz po jedzeniu, bo zjadł za dużo, kazała nie zmuszać go do jedzenia, bo to normalne, że raz będzie jadł krócej, raz dłużej, bo różne ma potrzeby, a ja czasem mu trochę wmuszałam, bo wydawało mi się, ze sobie nie pojadł...
nasza zaleca zagęszczacz jak dziecko słabo przybiera na wadze -
My używamy Ziajki, na razie ok, choć Ala wciąż się drapie.Ewelina88 wrote:kasiakra u nas wczoraj zauważyłam tez pierwsze objawy. Lekarka mówiła ze to potówki a Milenka tak się drapała ze aż włosy wyrywała. Wczoraj dokładnie przejrzałam i jest takie coś jak łupież na czubku i za uszami. Oliwka ciężko mi tego kudłacza nasmarować i muszę jakiś szampon kupić. Mam próbkę z Ziajki. Wczoraj próbowałam. A myślałam ze nas to ominie.
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
U nas to samo. A macie kropelki? U nas trochę pomagają ale tez rozglądam się za dobrym okulista ale niestety prywatnie bo na fundusz za pol roku. Nie wiem po co te podatki jak się chodzi prywatnie.MartaKD wrote:Ja się martwię łzawiąco ropiejącym oczkiem juz od dawna:( koleżanka co pracuje w szpitalu ma nas zapisać do okulisty szybciutko.moze zapchany kanalik i trzeba niestety oczyścić

-
kasiakra wrote:ewelina potówki chyba wyglądają jak u dorosłych,takie czerwone punkciki
Wiem bo miała na szyj a w włosach lekarka sprawdziła tak szybko i tez tak stwierdziła a ja dokładnie przejrzałam i to nie to. Ma tak jakby łupież a od drapania trochę czerwonych punkcików. -
Na opak.zageszczacza jest napisane miarka na 90 ml ,ka daje pol miarki na 120 ml i nie ulewa....powoli odchodze od zageszczacza bo moj dobrze wyglada:-) 63 cm ,5700 kgkasiakra wrote:Powiedziała, że to normalne, że dzieci ulewają, a jeśli dziecko prawidłowo przybiera na wadze to może nam dać coś na polepszenie pracy jelitek, żeby treść z poprzedniego karmienia nie zalegała w żołądku, bo takie ulania u nas wpływają na zachowanie synka nawet przez cały dzień, ma zapewne podrażniony przełyk.
Normalne ulanie tyle co zjedzonego mleka na Kubie nie robi wrażenia, Mówiła też, że być może ulewa zaraz po jedzeniu, bo zjadł za dużo, kazała nie zmuszać go do jedzenia, bo to normalne, że raz będzie jadł krócej, raz dłużej, bo różne ma potrzeby, a ja czasem mu trochę wmuszałam, bo wydawało mi się, ze sobie nie pojadł...
nasza zaleca zagęszczacz jak dziecko słabo przybiera na wadze -
A jak się nazywa ten zagęszczacz? To jest na receptę? Pytam w razie W...julaa85 wrote:Na opak.zageszczacza jest napisane miarka na 90 ml ,ka daje pol miarki na 120 ml i nie ulewa....powoli odchodze od zageszczacza bo moj dobrze wyglada:-) 63 cm ,5700 kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 09:50
-
Mamy kropelki trochę pomagają,ale ile można zakraplaćEwelina88 wrote:U nas to samo. A macie kropelki? U nas trochę pomagają ale tez rozglądam się za dobrym okulista ale niestety prywatnie bo na fundusz za pol roku. Nie wiem po co te podatki jak się chodzi prywatnie.

gdyby nie znajomości w szpitalu tez bym poszła prywatnie.chociaz do mojego okulisty tez się czeka 2-3 tygodnie prywatnie.
-
Biedna Klarcia. :* Pewnie nie lubi zakraplania tak jak moja Milusia. Jak jej przemywam tez nie lubi, tak jakby ją bolało.MartaKD wrote:Mamy kropelki trochę pomagają,ale ile można zakraplać
gdyby nie znajomości w szpitalu tez bym poszła prywatnie.chociaz do mojego okulisty tez się czeka 2-3 tygodnie prywatnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej kuleżanki i ziomale!
Ja też się do Was uśmiecham!
Wiadomość dla Kawci od Filipka: zacznij ciotka troszkę jeść, bo będziesz taka niewyraźna!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 21:05
Ewelina88, Ewelina88, Ag..., kasiakra, Malenq, Selene, MartaKD, Kawa, magdalenka, lwuska55592, rastafanka, Agus89, ania_29, isabelle, szpilka, Becia81, Maud11, Rybka1, Bogusiar80, Chanela lubią tę wiadomość