X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się martwię łzawiąco ropiejącym oczkiem juz od dawna:( koleżanka co pracuje w szpitalu ma nas zapisać do okulisty szybciutko.moze zapchany kanalik i trzeba niestety oczyścić :(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wiadomo, ze dziecko ważne i jak jest taka sytuacja lepiej mm, ale nie możesz tez zapominać o sobie. To wpływa na Twoje zdrowie. A co będzie jak nie daj Boże zasłabniesz? Ja miałam taką sytuacje jak małą przebierałam i w końcu zaczęłam porządnie jeść.
    W tej chwili biegiem do kuchni a nie siedzieć na forum i zjeść porządne śniadanie a na dowód, ze tak było zdjęcie wstawić!!!! Będziemy Ci przypominać o jedzeniu.:)

Kawa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    kurcze, my na ulewanie dostalismy zageszczacz...
    Powiedziała, że to normalne, że dzieci ulewają, a jeśli dziecko prawidłowo przybiera na wadze to może nam dać coś na polepszenie pracy jelitek, żeby treść z poprzedniego karmienia nie zalegała w żołądku, bo takie ulania u nas wpływają na zachowanie synka nawet przez cały dzień, ma zapewne podrażniony przełyk.
    Normalne ulanie tyle co zjedzonego mleka na Kubie nie robi wrażenia, Mówiła też, że być może ulewa zaraz po jedzeniu, bo zjadł za dużo, kazała nie zmuszać go do jedzenia, bo to normalne, że raz będzie jadł krócej, raz dłużej, bo różne ma potrzeby, a ja czasem mu trochę wmuszałam, bo wydawało mi się, ze sobie nie pojadł...

nasza zaleca zagęszczacz jak dziecko słabo przybiera na wadze

relgtgf6uee8xud8.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    kasiakra u nas wczoraj zauważyłam tez pierwsze objawy. Lekarka mówiła ze to potówki a Milenka tak się drapała ze aż włosy wyrywała. Wczoraj dokładnie przejrzałam i jest takie coś jak łupież na czubku i za uszami. Oliwka ciężko mi tego kudłacza nasmarować i muszę jakiś szampon kupić. Mam próbkę z Ziajki. Wczoraj próbowałam. A myślałam ze nas to ominie.
    My używamy Ziajki, na razie ok, choć Ala wciąż się drapie.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Ja się martwię łzawiąco ropiejącym oczkiem juz od dawna:( koleżanka co pracuje w szpitalu ma nas zapisać do okulisty szybciutko.moze zapchany kanalik i trzeba niestety oczyścić :(
    U nas to samo. A macie kropelki? U nas trochę pomagają ale tez rozglądam się za dobrym okulista ale niestety prywatnie bo na fundusz za pol roku. Nie wiem po co te podatki jak się chodzi prywatnie.:/

zplX18SyZp.gif
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina potówki chyba wyglądają jak u dorosłych,takie czerwone punkciki

relgtgf6uee8xud8.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    ewelina potówki chyba wyglądają jak u dorosłych,takie czerwone punkciki

Wiem bo miała na szyj a w włosach lekarka sprawdziła tak szybko i tez tak stwierdziła a ja dokładnie przejrzałam i to nie to. Ma tak jakby łupież a od drapania trochę czerwonych punkcików.

zplX18SyZp.gif
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Powiedziała, że to normalne, że dzieci ulewają, a jeśli dziecko prawidłowo przybiera na wadze to może nam dać coś na polepszenie pracy jelitek, żeby treść z poprzedniego karmienia nie zalegała w żołądku, bo takie ulania u nas wpływają na zachowanie synka nawet przez cały dzień, ma zapewne podrażniony przełyk.
    Normalne ulanie tyle co zjedzonego mleka na Kubie nie robi wrażenia, Mówiła też, że być może ulewa zaraz po jedzeniu, bo zjadł za dużo, kazała nie zmuszać go do jedzenia, bo to normalne, że raz będzie jadł krócej, raz dłużej, bo różne ma potrzeby, a ja czasem mu trochę wmuszałam, bo wydawało mi się, ze sobie nie pojadł...

nasza zaleca zagęszczacz jak dziecko słabo przybiera na wadze
    Na opak.zageszczacza jest napisane miarka na 90 ml ,ka daje pol miarki na 120 ml i nie ulewa....powoli odchodze od zageszczacza bo moj dobrze wyglada:-) 63 cm ,5700 kg

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    Na opak.zageszczacza jest napisane miarka na 90 ml ,ka daje pol miarki na 120 ml i nie ulewa....powoli odchodze od zageszczacza bo moj dobrze wyglada:-) 63 cm ,5700 kg
    A jak się nazywa ten zagęszczacz? To jest na receptę? Pytam w razie W...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 09:50

relgtgf6uee8xud8.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutrition

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez recepty:-)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebilon nutrition ok.20zl opak. Bardzo wydajne

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa musisz dbaćo siebie, zadaj sobie pytanie, czemu Delka ma cierpieć przez Wasze złe stosunki ??przez Wasze problemy.
    U Jasia pojawiła sie ciemieniucha na brwiach ehh

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    U nas to samo. A macie kropelki? U nas trochę pomagają ale tez rozglądam się za dobrym okulista ale niestety prywatnie bo na fundusz za pol roku. Nie wiem po co te podatki jak się chodzi prywatnie.:/
    Mamy kropelki trochę pomagają,ale ile można zakraplać :( gdyby nie znajomości w szpitalu tez bym poszła prywatnie.chociaz do mojego okulisty tez się czeka 2-3 tygodnie prywatnie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Mamy kropelki trochę pomagają,ale ile można zakraplać :( gdyby nie znajomości w szpitalu tez bym poszła prywatnie.chociaz do mojego okulisty tez się czeka 2-3 tygodnie prywatnie.
    Biedna Klarcia. :* Pewnie nie lubi zakraplania tak jak moja Milusia. Jak jej przemywam tez nie lubi, tak jakby ją bolało.

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A debridat to na receptę????

Kawa nie no niezły sposób na zachowanie figury....a jak w takim razie dajesz radę zajmować się mała???na ile jeszcze starczy Ci energii???

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciemieniuche na brwiach zdrapalam paznokciem;) nie ma sladu. na glowie jutro kupie szampon musteli.

Kawa- ty się ogarnij kobito! wciskaj w siebie obojetnie co bo opadniesz z sił. Jeszcze odpukać zasłabniesz czy co i co wtedy?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG ja na brwiachtez paznokcie dla malej zdrapalam, na głowie Ziajka nie pomogła, wiec oliwka codziennie smaruję a potem miękka szczoteczką do zębów i tak od kilku dni.....

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kuleżanki i ziomale!
    Ja też się do Was uśmiecham! ;)

Wiadomość dla Kawci od Filipka: zacznij ciotka troszkę jeść, bo będziesz taka niewyraźna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 21:05

Ewelina88, Ewelina88, Ag..., kasiakra, Malenq, Selene, MartaKD, Kawa, magdalenka, lwuska55592, rastafanka, Agus89, ania_29, isabelle, szpilka, Becia81, Maud11, Rybka1, Bogusiar80, Chanela lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemasz Fifi;)

jonka91 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2260 2261 2262 2263 2264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ