*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie te smoczki 3-6 mcy Lovi są strasznie duze i nie wiem czy mu zmienic czy jeszcze nie, Kostek tez jest mniejszy niz wiekszosc dzieciaczkow ' w jego wieku"
pogadam z pediatrą.
ps ja tez jem obiady od męża z pracy:p a dzis mam makaron szpinakowy na patelnie z Hortexu. Nie wiem czemu go kupilam, nienawidze szpinaku;) -
Ja zawsze na konkretna godzinę chodzę do lekarza. A jak ostatnio nie było miejsca na dzieciach zdrowych to wcisnęli nas tak abyśmy były pierwsze i nie miały kontaktu z chorymi.
My tez dziś do niedzieli jedziemy w końcu do moich rodziców i nie wiem co spakować. Masakra...
Isabell tez kiedyś właśnie czytałam ze nawet dziewczyny cierpiące na anoreksje mogą wykarmić swoje dziecko i pokarm jest wartościowy. -
A ja słyszałam o takim patencie na ciemieniuchę - oliwa i kasza manna. Powstaje delikatny peeling, który ponoć fajnie zbiera łuski i nie podrażnia skóry.
I jeszcze rada od doradcy laktacyjnego, żeby smoczki do karmienia swoim mlekiem były jak najdłużej możliwie z najtrudniejszym przepływem, bo nasze mleko jest dość rzadkie. Dotyczy tych, co kp, żeby nie przyzwyczajać do łatwizny
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
U mnie z apetytem różnie. Niestety największy mam na słodycze, ale rozum bierze górę i się hamuję - nie jem
Staram się jeść 4 posiłki dziennie, aby nie paść na pysk przed Alą, lub po prostu się nie rozchorować (bo będzie, jak w tej reklamie, "Alicjo, muszę wziąć dwa dni wolnego, poradzisz sobie?"
Ag... lubi tę wiadomość
-
he he he, oddziel jeszcze pomidory, zjesz później
he he he
Ja właśnie parzę herbatkę na laktację (ostatnio tylko takie pijam), odgrzewam kurczaczka i obiadek gotowy. Potem wizyta u alergologa... Ala śpi (wyszłyśmy na spacer o 10.45, wróciłyśmy a Ala nadal chrapie).
-
Melula- makaron ze szpinakiem zjem pozniej bo wczoraj mnie opętalo w sklepie i wzielam cos czego nie jem, dzis nie moge patrzec na opakowanie.
Kurcze zazdroszczę wam, ze jak wracacie ze spaceru to dziecko spi. Moj sie budzi jak go rozbiore i zabawa. -
Moja też się zawsze budzi po spacerze, nigdy nie pospała dłużej, przekraczam próg mieszkania i oczy jak 5 zł.
Co do smoczków LOVI 3-6 msc nasza logopeda odradzała ich zakup, bo mają podobno bardzo dużą "kulę", a to niedobrze dla rozwoju mięśni okrężnych ust malucha. Zalecała smoczek prosty, symetryczny nie kuleczkowy. Nie szukałam jednak jeszcze, ale podobno Avent ma takie.
Ag... lubi tę wiadomość
-
A mnie od tygodnia boli głowa
najpierw myślałam że to taka 3dniowa migrena ale kurcze to nie to,boli mnie cały czas po środku głowy i z tyłu, takie mam w niej dziwne ciśnienie w poniedziałek pójdę w końcu do lekarza jak nie odpuści bo tabsy nawet nie pomagają
Malenq lubi tę wiadomość

A ja sprzątam i robię obiad. 

i wlasnie odgrzewam pomidorowkę...makaron zjem później.