X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Moja też się zawsze budzi po spacerze, nigdy nie pospała dłużej, przekraczam próg mieszkania i oczy jak 5 zł.

Co do smoczków LOVI 3-6 msc nasza logopeda odradzała ich zakup, bo mają podobno bardzo dużą "kulę", a to niedobrze dla rozwoju mięśni okrężnych ust malucha. Zalecała smoczek prosty, symetryczny nie kuleczkowy. Nie szukałam jednak jeszcze, ale podobno Avent ma takie.

U mnie Tomek tak samo, budzi się i oczy jak 5 zł jak wjeżdżam na klatkę schodową :)

Rzeczywiście Avent ma takie - ja mam Lovi i Avent i on jest podobny kształtem do Lovi tylko ma właśnie tę kulkę trochę mniejszą i spłaszczoną. Tylko Avent nie ma wyprofilowanego tego plastiku który przylega do buźki więc się jakby mniej "trzyma" :)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie wiem jaki kupic smoczuś po 3 miesiącach.ale wiecie co,ja ciągnęłam smoka 4 lata i pewnie te smoczki nie byly rekomendowane przez logopedow:) i nie mam wady zgryzu :)

Ag..., Ewelina88 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama mowila mi ze na wiekszy przeplyw w butli robilo sie dziure nozyczkami, a teraz rozmiary 1,2,3;)

ja szybko rzucilam smoka, ale po 3 latach urodzila sie moja kuzynka i zaczęłąm na nowo. mialam sporą wadę zgryzu:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku nie chcialam smoka, a mialam strasznie krzywe zeby. Jedynki, jak u krolika, skierowane do przodu. Dwojki z kolei rosly pod skosem ale nie do przodu tylko do tylu. Zeby mi sie nie miescily w paszczece i dlatego rosly, jak chcialy. Usunieto mi 4, zeby reszta towarzystwa sie zmiescila. Zalozyli mi staly aparat na 2 lata i teraz zeby mam prosciutkie☺.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 14:41

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Tez nie wiem jaki kupic smoczuś po 3 miesiącach.ale wiecie co,ja ciągnęłam smoka 4 lata i pewnie te smoczki nie byly rekomendowane przez logopedow:) i nie mam wady zgryzu :)

Nie jest powiedziane, że dawniej smoczki były złe. Może miałaś odpowiedni? :) Na pewno nie było tylu rodzajów, kolorów i wzorów co teraz... Nie namawiam, że musicie teraz koniecznie iść z dzieckiem do logopedy dopasować smoczek, bo w przeciwnym razie na pewno dziecko będzie miało wadę wymowy itd. Prawdopodobnie nie będzie miało, a jeśli będzie to pewnie nie tylko przez smoczek, ale jakieś indywidualne predyspozycje. My związku ze skrajnym wcześniactwem mamy opiekę logopedy w Ośrodku Wczesnej Interwencji, więc korzystamy. Dla mnie takie rady są ważne, bo najbliższe miesiące i lata to walka o bezproblemowe wyjście z wcześniactwa, czyli duszenie w zarodku ewentualnych opóźnień w mowie, czuwanie nad prawidłową wymową, a wcześniej właściwym przyjmowaniem produktów stałych itd.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukałyście wczoraj czapek, w sklepie internetowym ENDO są fajne czapki w outlecie. Ja Ali kupiłam już jakiś czas temu welurową czapkę endo na wiosnę i jest bardzo fajna.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:52

l22nzbmh1lqdktpj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli ja po prawie 3dobach doczekałam się wielkiej 2 w pampku?...jakiż uśmiech to wywołało u nas na buziaki:-D :-D :-D :-D w końcu może noc będzie spokojna....

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

u nas dzis szaroburo i ponuro :(

Co robię ja:
    myję od pasa w dół (mąż się zle z tym czuje)
    masuje po kpieli
    kp
    przewijam
    spiewam

Mąż:
    nosi po pracy
    spaceruje w weekedny zebym miala czas dla siebie
    myje od pasa w górę

Co do problemów to Dziewczyny u mnie jest tak,że jak palcem nie wskażesz co ma zrobić kupić itd to sam inicjatywy nie wykaże.. powiem Wam,że mnie to zaczyna już mega męczyć. Chciałabym czasem nie myśleć o wszystkim przy Milence i w domu, bo wiem, że jak sama czegoś nie zrobię nie wskażę to nie będzie to zrobione.. :(
    Wczoraj dopadła mnie jakaś lekka deprecha i trzyma do dziś. Nie wiem czy kwestia pogody czy co.. jakoś mi po prostu nijak jest.

Poza tym moja Córka ma fazę mama - tylko przy mnie się uspokaja... czasem do tego stopnia,że uśnie ja idę się kąpać a ta oczy w 5 złotych i płacze. Mąż ją nosi huśta wymyśla a ta cały czas płacze.. dopóki nie przyjdę..

ja po spacerze tez nie ruszam, zdejmuje kocyk i rozszczelniam okno. Spi jeszcze z godzinę.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Isabell i jak rehabilitacja u Was? U nas badanie słuchu na szczęście też wyszło dobrze. Kontrolę mamy za 3 m-ce i tak kolejno w 9 m-cu plus wydłużają o okres wcześniactwa.

My mamy smoczek Lovi (za wasza rada) oraz aventu awaryjnie. Ale faktycznie nie przylega do twarzy jak lovi.

Zbliża sie weekend i kolejny strajk kupkowy :) Cały czas zerkamy z M. w pampka i nic. Tylko bączki Oli puszcza :)

Isabell czekałam aż napiszesz cos na temat smoczków do butelek. Pare razy przeszło mi przez myśl, aby wymienić małej smoczek bo się denerwuje przy ssaniu. Tak jakby jej za wolno leciało. W takim razie nic nie zmieniam na razie :)

U nas pogoda strasznie brzydka. Oli nie chce spac albo zamknie oczka na 5 min i za chwilkę już ma otwarte.

ŚŚŚŚŚliczzzzzzzzne te Wasze Maluszki :* Nic tylko schrupać :)

Oli Milenka robi teraz kupkę raz na dwa trzy dni - zauwazylam z kolei ze ta kupa się zmieniła jest hmm bardziej smierdzaca i juz nieco inna w konsystencji niz byla na samym poczatku. Caly czas KP.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry ten szpinakowy makaron na patelnie Hortexu;)

ania_29, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie nawpieprzalam ciastek i leze...

isabelle, Becia81, zielarka lubią tę wiadomość

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba śpi na balkonie a ja mam problem, bo nie wiem co mu zamówić na chrzest, czy dziecko powinno być ubrane na biało, czy może być np. takie coś
    http://fullsklep.pl/ubranka-do-chrztu-dla-chlopca-na-zime

jak myślicie i jak robicie?

relgtgf6uee8xud8.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra jak dla mnie extra!! Cos w tym stylu chcialabym dla Fifka!☺

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra moim zdaniem jak najbardziej moze być tak jak w linku moim zdaniem. W zeszlym roku bylam na chrzcinach i młody kawaler miał granatowy garniturek :)

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już słyszę komentarze... chrzest to powinien być ubrany na biało, ale chyba zdecyduję się na coś takiego
    http://hiperogloszenia.pl/x-pl/inz/360/360527-jesienne-ubranko-na-chrzest-dla-chlopca--1.jpg

Becia81 lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAKRA pewnie, że może być!! bardzo eleganckie ubranie!
    my mieliśmy chrzciny w niedzielę, widziałam, że chłopcy byli w niebieskich ubrankach, także biel nie jest wymagana, zresztą jak chrzciłam syna wiele lat temu, to też był w niebieskim ubranku, a taki komplecik miał na roczek.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    wita sie zombiak na resztkach energii, mlody chyba planuje mnie wykonczyc, zanim po 6 maz wyniosl malego to spalam jakies 4 godziny, a to karmienie a to zmarzly mi stopy a to kwekanie o 6 blagalam dziecko o chociaz godzine majac w perspektywie caly dzien prawdopodobnie z nie mogaca zasnac maruda

a dzis w planach jeszcze poza zwyklym myciem naczyn i robieniem obiadu sprzatanie lazienki bo w weekend mamy moec gosci,

padam na twarz

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:27

• Selene Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:51

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
‹‹ 2263 2264 2265 2266 2267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ