X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki pisałaś kiedys ze masz wrażenie ze te pampersy 3 sa zimne- rzeczywiście po nocy jak przebieram mala to czuje tak samo. Nie wiem jak w dzien bo musze wykonczyc 2ki dady, ale te dady sa nawet okey.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula zrób kontrolnie ogtt i hemoglobinę glikowana.
    ja robię jutro i wizyta u diab pociazowa.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    ja jestem non stop głodna, tylko,że dziwnym trafem przy 167 cm, waże 51 kg...
    Z ciekawości poszłam sie zwazyc, waze 54kg tyle co przed ciążą, przy wzroście 173cm.

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, tylko to niezdrowy tryb.
    A tak w ogóle, Heloł. Z Alą na nogach od 6, dziś od rana same uśmiechy i minki:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba6dbe788be.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7690103dc6da.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a71eac188a11.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c6b73265262.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e16aa5a1c22.jpg

Przepraszam za jakość, ale Ala do zwykłego aparatu będzie w bezruchu - no cóż, Królowa jest tylko jedna i ma chimery.

Ewelina88, Becia81, szpilka, lwuska55592, jonka91, Agus89, renia83, Maud11, Rybka1, Bogusiar80, Chanela lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,korzystalyscie może z dmuchanych wanienek do kąpieli? Chce kupić na wyjazd i zastanawiam się nad wyborem.są za grosze takie na allegro, ale i takie za ok stowke i drozsze.

Robilam Zuzce wczoraj badanie krwi,wyniki trochę odbiegają od normy, mam znowu kolejne zmartwienia, do kompletu z wiecznym ulewaniem i ciągłym płaczem. Ehh, czy może normy dla niemowlakow sa trochę inne? Lekarz nie ma czasu, w pon do niego podejde sama pomiędzy pacjentami bo juz numerkow brak na przyszły tydzień :(
    Królestwo za dobrego i dostepnego pediatrę.

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Dziewczyny,korzystalyscie może z dmuchanych wanienek do kąpieli? Chce kupić na wyjazd i zastanawiam się nad wyborem.są za grosze takie na allegro, ale i takie za ok stowke i drozsze.

Robilam Zuzce wczoraj badanie krwi,wyniki trochę odbiegają od normy, mam znowu kolejne zmartwienia, do kompletu z wiecznym ulewaniem i ciągłym płaczem. Ehh, czy może normy dla niemowlakow sa trochę inne? Lekarz nie ma czasu, w pon do niego podejde sama pomiędzy pacjentami bo juz numerkow brak na przyszły tydzień :(
    Królestwo za dobrego i dostepnego pediatrę.
    u niemowląt często pojawia sie anemia...to normalne i wiąze się z szybkim wzrostem (ok.3 mies.) może dostaniecie cebion multi lub żelazo?
    my mamy actiferol strt-żelazo z witaminami, tylko,że zauważyłam ,że mój zle je toleruje-boli go brzuszek, ale dawać muszę,bo po żółtaczce anemia została...
    mam pytanie ile od ur.urosły wasze dzieci?mój synek w ciągu 2,5 mies.11cm.

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa tak nie można... Problemy problemami, ale dla Delki powinnaś zadbać o siebie.
    Dobrze że są te nasze iskierki, dla których warto żyć

Kawa lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Was też dopadają zmiany nastrojów?ja wczoraj ok. a dziś znów dól mnie dopada....

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Z ciekawości poszłam sie zwazyc, waze 54kg tyle co przed ciążą, przy wzroście 173cm.
    no to jak dobra "gęś wyścigowa" hehe , mam nadzieje,że sie nie obrazisz...

Kawa lubi tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jula zrób kontrolnie ogtt i hemoglobinę glikowana.
    ja robię jutro i wizyta u diab pociazowa.
    właśnie mam już skierowanie ale nie ma mi kto z małym zostac tak wcześnie...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię jutro właśnie w diagnostyce bo w tyg też nie mam z kim zostawic

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/286071289e5c.jpg
    "JESTEM WASZĄ MAŁĄ KRÓLOWĄ" - WSZYSTKO JASNE!!!

Ewelina88, Becia81, Kawa, lwuska55592, szpilka, Agus89 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ewelina88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Kawa ja na początku po porodzie tez zapominałam o jedzeniu. Ale dla dobra małej jem rano jakieś pożywne śniadanie i potem na spacerze chociaż jakąś bułkę lub jogurt i wieczorem obiad dopiero. Ale głodu nie odczuwam. Mogę cały dzień nie jeść. Całkiem przeszłaś na mm?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:51

Malenq lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj u pediatry. Okazało się, że takie malutkie białe punkciki na główce pod włosami i lekko sypiąca się skóra, która wygląda jak łupież to objaw ciemieniuchy, takiej w najlżejszej postaci, w zaleceniach oliwkowanie po kąpieli i wyczesywanie.
    Pisze bo wiem, że któraś z Was o to pytała, ale nie pamiętam która.

Na problemy z ulewaniem serkiem (Kuba po tym darł się niemiłosiernie) dostaliśmy probiotyk Dikoflor (zamiennik acidolac baby) i syropek na pracę jelitek Debridat, po większym ulaniu zalecenia przepijenia 10-20 ml wody

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze niezdrowo, ale przez moja sytuacje ciezko mi sie ogarnąć. Jeszcze czekam na remont, jak juz bede miec kuchnie w salonie to lodowka bedzie "patrzeć" na mnie i bedzie przypominac o jedzeniu.

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, my na ulewanie dostalismy zageszczacz...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jestesmy na mm i czasem kp jak jem cos pozywnego. Dla mnie kp to nic nadzwyczajnego, mam piersi w bolacych guzkach, tej magii KP nie czuje. Wiem ze dla malej bardziej pozywne jest mm niz moje "puste" bo z czego mialoby byc wartościowe.

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra u nas wczoraj zauważyłam tez pierwsze objawy. Lekarka mówiła ze to potówki a Milenka tak się drapała ze aż włosy wyrywała. Wczoraj dokładnie przejrzałam i jest takie coś jak łupież na czubku i za uszami. Oliwka ciężko mi tego kudłacza nasmarować i muszę jakiś szampon kupić. Mam próbkę z Ziajki. Wczoraj próbowałam. A myślałam ze nas to ominie.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Nie odczuwam glodu, zapominam ze powinnam jesc.
    Kawa...zaczynam sie martwic...

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2259 2260 2261 2262 2263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ