X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki pisałaś kiedys ze masz wrażenie ze te pampersy 3 sa zimne- rzeczywiście po nocy jak przebieram mala to czuje tak samo. Nie wiem jak w dzien bo musze wykonczyc 2ki dady, ale te dady sa nawet okey.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula zrób kontrolnie ogtt i hemoglobinę glikowana.
    ja robię jutro i wizyta u diab pociazowa.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    ja jestem non stop głodna, tylko,że dziwnym trafem przy 167 cm, waże 51 kg...
    Z ciekawości poszłam sie zwazyc, waze 54kg tyle co przed ciążą, przy wzroście 173cm.

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, tylko to niezdrowy tryb.
    A tak w ogóle, Heloł. Z Alą na nogach od 6, dziś od rana same uśmiechy i minki:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba6dbe788be.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7690103dc6da.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a71eac188a11.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c6b73265262.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e16aa5a1c22.jpg

Przepraszam za jakość, ale Ala do zwykłego aparatu będzie w bezruchu - no cóż, Królowa jest tylko jedna i ma chimery.

Ewelina88, Becia81, szpilka, lwuska55592, jonka91, Agus89, renia83, Maud11, Rybka1, Bogusiar80, Chanela lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,korzystalyscie może z dmuchanych wanienek do kąpieli? Chce kupić na wyjazd i zastanawiam się nad wyborem.są za grosze takie na allegro, ale i takie za ok stowke i drozsze.

Robilam Zuzce wczoraj badanie krwi,wyniki trochę odbiegają od normy, mam znowu kolejne zmartwienia, do kompletu z wiecznym ulewaniem i ciągłym płaczem. Ehh, czy może normy dla niemowlakow sa trochę inne? Lekarz nie ma czasu, w pon do niego podejde sama pomiędzy pacjentami bo juz numerkow brak na przyszły tydzień :(
    Królestwo za dobrego i dostepnego pediatrę.

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Dziewczyny,korzystalyscie może z dmuchanych wanienek do kąpieli? Chce kupić na wyjazd i zastanawiam się nad wyborem.są za grosze takie na allegro, ale i takie za ok stowke i drozsze.

Robilam Zuzce wczoraj badanie krwi,wyniki trochę odbiegają od normy, mam znowu kolejne zmartwienia, do kompletu z wiecznym ulewaniem i ciągłym płaczem. Ehh, czy może normy dla niemowlakow sa trochę inne? Lekarz nie ma czasu, w pon do niego podejde sama pomiędzy pacjentami bo juz numerkow brak na przyszły tydzień :(
    Królestwo za dobrego i dostepnego pediatrę.
    u niemowląt często pojawia sie anemia...to normalne i wiąze się z szybkim wzrostem (ok.3 mies.) może dostaniecie cebion multi lub żelazo?
    my mamy actiferol strt-żelazo z witaminami, tylko,że zauważyłam ,że mój zle je toleruje-boli go brzuszek, ale dawać muszę,bo po żółtaczce anemia została...
    mam pytanie ile od ur.urosły wasze dzieci?mój synek w ciągu 2,5 mies.11cm.

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa tak nie można... Problemy problemami, ale dla Delki powinnaś zadbać o siebie.
    Dobrze że są te nasze iskierki, dla których warto żyć

Kawa lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Was też dopadają zmiany nastrojów?ja wczoraj ok. a dziś znów dól mnie dopada....

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Z ciekawości poszłam sie zwazyc, waze 54kg tyle co przed ciążą, przy wzroście 173cm.
    no to jak dobra "gęś wyścigowa" hehe , mam nadzieje,że sie nie obrazisz...

Kawa lubi tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jula zrób kontrolnie ogtt i hemoglobinę glikowana.
    ja robię jutro i wizyta u diab pociazowa.
    właśnie mam już skierowanie ale nie ma mi kto z małym zostac tak wcześnie...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię jutro właśnie w diagnostyce bo w tyg też nie mam z kim zostawic

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/286071289e5c.jpg
    "JESTEM WASZĄ MAŁĄ KRÓLOWĄ" - WSZYSTKO JASNE!!!

Ewelina88, Becia81, Kawa, lwuska55592, szpilka, Agus89 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ewelina88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Kawa ja na początku po porodzie tez zapominałam o jedzeniu. Ale dla dobra małej jem rano jakieś pożywne śniadanie i potem na spacerze chociaż jakąś bułkę lub jogurt i wieczorem obiad dopiero. Ale głodu nie odczuwam. Mogę cały dzień nie jeść. Całkiem przeszłaś na mm?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:51

Malenq lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj u pediatry. Okazało się, że takie malutkie białe punkciki na główce pod włosami i lekko sypiąca się skóra, która wygląda jak łupież to objaw ciemieniuchy, takiej w najlżejszej postaci, w zaleceniach oliwkowanie po kąpieli i wyczesywanie.
    Pisze bo wiem, że któraś z Was o to pytała, ale nie pamiętam która.

Na problemy z ulewaniem serkiem (Kuba po tym darł się niemiłosiernie) dostaliśmy probiotyk Dikoflor (zamiennik acidolac baby) i syropek na pracę jelitek Debridat, po większym ulaniu zalecenia przepijenia 10-20 ml wody

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze niezdrowo, ale przez moja sytuacje ciezko mi sie ogarnąć. Jeszcze czekam na remont, jak juz bede miec kuchnie w salonie to lodowka bedzie "patrzeć" na mnie i bedzie przypominac o jedzeniu.

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, my na ulewanie dostalismy zageszczacz...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jestesmy na mm i czasem kp jak jem cos pozywnego. Dla mnie kp to nic nadzwyczajnego, mam piersi w bolacych guzkach, tej magii KP nie czuje. Wiem ze dla malej bardziej pozywne jest mm niz moje "puste" bo z czego mialoby byc wartościowe.

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra u nas wczoraj zauważyłam tez pierwsze objawy. Lekarka mówiła ze to potówki a Milenka tak się drapała ze aż włosy wyrywała. Wczoraj dokładnie przejrzałam i jest takie coś jak łupież na czubku i za uszami. Oliwka ciężko mi tego kudłacza nasmarować i muszę jakiś szampon kupić. Mam próbkę z Ziajki. Wczoraj próbowałam. A myślałam ze nas to ominie.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Nie odczuwam glodu, zapominam ze powinnam jesc.
    Kawa...zaczynam sie martwic...

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2259 2260 2261 2262 2263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ