*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas było to samo. Myjemy buzię w przegotowanej wodzie z emolientem i smarujemy kremem z serii emolium. Bardzo ładnie się zagoila.MonikaDM wrote:Anutka zdrowka dużo. Ciesz się ze juz po i za pare dni znowu wrócisz do sil!
Dziewczyny jeszcze jedno pytanie mam do Was...moj maly ma na buzi- na policzkach i żuchwie taka sucha, szorstka skora. Lekarz mówi ze to normalne jeszcze jakies pozostałości hormonalne po ciąży i porodzie. Niby samo przejdzie ale niezbyt ladnie wygląda. Wyszlo mu to jak kiedyś się spocił strasznie (mój błąd bo za bardzo go ubralam a bylo ciepło) najpierw byly potowki a pozniej to...teraz jak jest mu za ciepło to te placki suche robią się dodatkowo czerwone...macie jakas rade na to...smaruje dziecięcym kremem ale nie bardzo widac poprawę...i co robicie z potówkami?
Została tylko taka drobna kaszka ale to z czasem mam nadzieje zejdzie. Najważniejsze że suche swędzące placki za nami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 21:19
belldandy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, co na Zastój pokarmu? Obudziłam się z bólach lewa piersią. Zrobiłam szybko ciepły okład z pieluchy i na karmiłam mała, ale ból nadal jest. Do tego w jednym miejscu jest twarda i bolesna. Co można przeciwbólowego? Wiem tylko żeby mała przestawiać jak najczęściej... pomocy
-
nick nieaktualnyAswariatka
Przed karmieniem ciepły okład, po karmieniu zimny z liścia kapusty (trzeba go sparzyć wrzątkiem, rozwałkować, ochłodzic i wstawić do lodówki)
Przykładać bobasa w różnych pozycjach najlepiej żeby miał brodę skierowana w stronę zastoju.A jak nie dasz rady to spróbuj pozycji spod pachy.
Z przeciwbólowych paracetamol, a najlepiej apap.
Rozluźnij się w trakcie karmienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 07:19
-
Chanela wrote:Widzę że coraz mniej dziewczyn pisze w nocy. Mam nadzieję że to przez to, że wasze dzieci przesypiaja większość nocy. Ja właśnie usypiam mojego łobuza, bo najchętniej to ona by już wstała.
U mnie standardowo sa ppobudki 2 razy plus ostatnio Mlody od 1:30 do 3 chce sie bawic, a nie spac. Nie mam w tedy glowy, zeby pisac. Czasami tylko czytam☺
-
nick nieaktualny
-
Hej ja w nocy glownie czytam u nas dzis usypianie od 19.50 przez prawie 1,5 h pobudka potem o 23.15, 1.20 i 3.30 o 4 po calych dwoch i pol godzinach mojego snu obudzilam meza zeby zabral malego, bo musze choc chwile pospac, mlody szalal do 6 z krotka drzemka 10 min, pol godziny karmienia, 7.15 pobudka wciskanie smoka do 7.45 potem sie poddalam przwbralam i teraz ja siedze z nim w kuchni
licze, ze moze jeszcze usnie i sie przespie ze 2 godziny -
nick nieaktualnyCześć czy jest tu któraś mamusia u której dzidziuś dość długo ma katar. Ja chyba zwariuję mały smarka się już prawie 2 tygodnie. Lekarz nie kazał robić już inhalacji tylko czyścić nosek ( woda morska - frida ). Wczoraj w gilkach miał 2 niteczki krwi, Nawet jak mu ściągnę fridą tyle ile się da to nadal mu w nosie gra tam gdzieś głębiej.
Wczoraj mały pierwszy raz długo nie spał od 14 do 21:30 w tym czasie przysnął 2 razy na 5-10 minut.Zobaczymy co będzie dziś.

[/url]