*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:bodziakow 50/56 z lidla jeszcze nie ubral bo za duze:) uwielbiam rozmiarowki.
Tak, Lidl ma ogromne ubranka! Niektóre Smyka są też bardzo duże. Najmniejsze ma Pinokio, chociaż chyba najładniejsze w naszej szafie. Z żalem odkładam za ciasne 56.
OliOla lubi tę wiadomość
-
isabelle wrote:Dobra, mamy kupkowe wyniki:
Barwa - zielona
Konsystencja - papkowata
Odczyn - 5
Kryształy kwasów tłuszczowych - nieobecne
Ciała redukujące - 0,5%
Krople tłuszczu - nieobecne
Ziarna skrobi - pojedyncze wpw
Włókna mięsne - nieobecne
Z tego, co sama wyczytałam ciała redukujące są za wysokie i PH za niskie. Czy ktoś jest mądrzejszy i podpowie, czy to może być nietolerancja laktozy? Pediatra wyniki zobaczy dopiero jutro.
Hania ma taki wynik
Barwa żółta
pH kwaśny
Spoistość papkowata
Skrobia nieliczne w polu widzenia
Tłuszcz nie wykryto
Włókna mięsne nie wykryto
isabelle lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymagdalenka wrote:Witajcie nadrobiłam Was
U mnie średnio wczoraj u neurologa dostałam skierowanie na EEG i rezonans głowy ze względu na drgawki i utrate przytomności podczas porodu. Ehhh wczoraj kolejna jazda z małym...
Magdalenka, czy rezonans masz zrobić z kontrastem?
Pytam bo sama mam skierowanie ale na razie odraczam, bo lekarz powiedział że trzeba odstawić od piersi na min. 24 h (w internecie wyczytałam że nie trzeba no ale neurolog i pediatra mówią inaczej). Może Tobie powiedzieli co innego...?
Ja nie będę na razie robić bo chyba bym się zapłakała jakbym musiała wylać mleko z całego dnia.....
-
nick nieaktualnySelene wrote:Butelka lovi właśnie poszła do kosza
strasznie mnie zawiodła, kupiłam ją jak mała miała tydzień ale tak szybko jej leciało, tak że się ciągle krztusiła. Odłożyłam na bok i wyciągnęłam teraz. Znów się krztusi. Do tego zaczęła płakać, chyba ten kwadratowy kształt smoczka jej nie pasował. Dałam jej to mleko w butelce tomee tipiee i od razu ładnie je..
Mi się wydaje że to zależy od przyzwyczajenia dziecka. U mnie było dokładnie na odwrót.
Tomek zaczął od Lovi i nigdy się nie krztusił, a jak kiedyś dałam w TT bo nie miałam innej to prawie się udławił. Strachu się z mężem najedliśmy bo aż się zadławił że nie mógł oddychać, więc butelka TT od razu odstawiona w najdalszy kąt.
Teraz mam 5 butelek Lovi
Wydaje mi się że dziecko się po prostu przyzwyczaja do konkretnego sposobu ssania. -
nick nieaktualny
-
I znów dziś nie było kupki:( ale rozmawiałam z położna i powiedziała że jak tydzień nie będzie i będzie płakać to mam kupic czopek dla niemowląt.Klara puszcza bąki a nie sra za przeproszeniem.no kiedys musi w końcu.czekam na kupe:) na szczęście nie płacze i jest uśmiechnięta :)teraz juz śpi po kąpieli.dzis kąpałam z mama,bo męża zmogło i leży w łóżku.a jutro idę po południu na dwie godzinki do pracy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 20:58
-
W zaleceniu tak diete mialam i w szpitalu nic innwgo nie dawali. Warzywa owszem ale tylko na parze a mieso tez na parze ale po 2 tygGwiazdeczka27 wrote:Anutka myślałam, że dieta nisko tłuszczowa to nie kleiki i ryż a normalnie warzywa owoce mięso ale oczywiście te chude, no chyba że taki reżim przez te usunięcie pęcherzyka . Żebyś tylko krzywdy sobie nie zrobiła jedzeniem ciągłym kleików i ryżu
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dziś spaghetti bolognese a męża ani widu ani słychu! Zjem obejrzę Przyjaciółki i pójdę w kimono