*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzy Wasze dzieci ssą kciuka?
Mój ostatnio pluje smoczkiem na kilometr a daje mu tylko po to właśnie żeby zostawił kciuk w spokoju.
Nie wiem czy się martwić że się przyzwyczai i zastępować smoczkiem czy nie?
Smoczka kiedyś wyrzucimy a palca mu nie odetnę -
nick nieaktualny
-
Maud11 wrote:Magdalenka, czy rezonans masz zrobić z kontrastem?
Pytam bo sama mam skierowanie ale na razie odraczam, bo lekarz powiedział że trzeba odstawić od piersi na min. 24 h (w internecie wyczytałam że nie trzeba no ale neurolog i pediatra mówią inaczej). Może Tobie powiedzieli co innego...?
Ja nie będę na razie robić bo chyba bym się zapłakała jakbym musiała wylać mleko z całego dnia.....
Jaś w ogóle nie jest zainteresowany rączkami...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:28
-
Z tymi szczepieniami jest różnie ja jestem za obowiązkowymi a te zalecane no cóż.. Mój pediatra powiedział że jeżeli macie kase to szczepcie to trochę głupio zabrzmiało, ale bez żadnego ciśnienia wiec dodatkowo nie szczepimy i tak sporo tych szczepień.
Rozmawiałam ostatnio ze szwagierką jej 1.5 roczna córcia ma wadę serduszka w pierwszym roku bardzo dużo leżała w szpitalu i mimo to zalecanych nie stosowała nawet na pneumokoki mimo żee ma za free, odpukać narazie mała nic nie przyniosla ze szpitala.
U nas ubranka r 62 i 68.
Antoś czasami sie piąstki w dzień używamy smoczka a wieczorem zazwyczaj zasypia bez -
Wreszcie mogę się udzielić, młody w końcu padł przed 21 ale gehenne miałam dziś z nim,normalnie usypia przed 21 i śpi do 2.30-3 a potem do 6-7 i koniec,natomiast wczoraj w nocy od 3 do 5.30 masakra, ani to spanie ani nie spanie,cisnął biedny kupola i nie mógł wycisnąć, i bucenie i drzemanie a ja co 10 min wstawanie i podawanie smoka no bo co mu zrobić jak stara się spać
padł przed 6 do 7.15!Potem od 9 do 10 potem 30 min na spacerze po 15 i kwadrans po 17, i cały czas bek i zero kupy i pierdziochów,podałam mu wczoraj pół saszetki tego Actiferolu i mam skutki! Już raz próbowaliśmy i było to samo tylko wtedy miał kolki od alergii i lekarka powiedziała że narazie odpuszczamy bo się zameczy maluch,i teraz hemoglobina wyszła 10.2 to mówi spróbujemy skoro kupy i pierdziochy ok,średnio 2 na dobę a tu widzę bez zmian. Nie chcę mu tego dawać bo zameczy siebie i mnie przy okazji. Dochodzę do wniosku że skoro przez prawie 4 miesiące żył z takimi wynikami i ogólnie jest zdrów jak ryba to jeszcze z 2 wytrzyma i unormujemy poziom żelaza we krwi warzywami w diecie, błagam powiedzcie co myślicie bo zwariuje
Isabelle dzięki za podpowiedź, u nas ogólnie młody leży symetrycznie, główka ładnie po środku tylko częściej ją obraca na prawo niż na lewo ale tak jak mówisz, podchodzić z lewej strony, zabawki,śpiewy i gadania i co tam jeszcze wszystko od lewej i się zapozna z lewą stroną.
Odnośnie ubranek to u nas 68 już maławe, już jedno pudełko po pieluchach mam praktycznie zapelnione, poczekam jeszcze trochę i wystawię na olx bo po co mi to.
Tymi cudnie że się odezwałaś bo już się martwilam że nam się grono coraz bardziej zmniejsza
Selene dla mnie lekturą do poduszki jest forum,jako że dzień zaczynam z młodym 6-7 i niewiele mi śpi to wieczorem zwyczajnie nie mam ani siły ani ochoty na książki, niecierpliwie czekam aż zacznie przesypiac całą noc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:57
-
Dziewczyny czy jak teraz odciągnęłam mleko i wstawie je do lodówki to moge je przewieźć jutro autem do teściowej i tam podgrzac i podać małemu ?? Czy coś się stanie z mlekiem wyjętym z lodówki i nie podgrzewanym (bedzie w temp pokojowej) około 2h ?
Jazda autem to godzina czasu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 22:01
-
Nie dopisalam że normalnie też bardzo mało śpi ale gadamy sobie,śmiejemy się, bawimy się a dziś po prostu nie to dziecko,problem z kupolem to jedno ale on ogólnie był strasznie rozdrazniony, dosłownie kilka razy się do mnie uśmiechnął
koniec końców podałam mu wodę przegotowana przed 18 i się załatwił no ale wg mnie coś tu grubo jest nie halo. Pediatra nasza ostrzegała że taki może być i mówiła że w razie W zmienimy na inny lek ale tak jak napisałam może warto farmakologie odpuścić a dać szansę naturalnym produktom? Nie wiem już sama
-
renia83 wrote:Nie dopisalam że normalnie też bardzo mało śpi ale gadamy sobie,śmiejemy się, bawimy się a dziś po prostu nie to dziecko,problem z kupolem to jedno ale on ogólnie był strasznie rozdrazniony, dosłownie kilka razy się do mnie uśmiechnął
koniec końców podałam mu wodę przegotowana przed 18 i się załatwił no ale wg mnie coś tu grubo jest nie halo. Pediatra nasza ostrzegała że taki może być i mówiła że w razie W zmienimy na inny lek ale tak jak napisałam może warto farmakologie odpuścić a dać szansę naturalnym produktom? Nie wiem już sama
-
Witam porannie
właśnie obserwowałam tak oszałamiający wschód słońca, że dech zapiera
Dziś zaćmienie słońca, nie zapomnijcie poobserwować, od 9.40 d0 12.06. Tylko pamietajcie o ochronie oczu!
Jezuuuuu....cisza w domu, córka u babci, młodsza śpi, mąż spi, pies śpi, a ja sącząc kawę inkę piszę w kuchni na kompie....jak człowiek a nie kołtunPrzy dwójce dzieci CISZA to zdecydowanie towar deficytowy. Nieraz marzę o tym by nikt nic odemnie nie chciał, teraz własnie jest ten czas
Zoja też wkłada kciuka do buzi, tego samego, którego widziałam na usg, niesamowity widoksłoooodki
smoka nie chce, choć wolałabym by ssała smoka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 17:31
Malenq, kasiakra, jonka91, Becia81, renia83, Chanela, magdalenka, Agus89, Ewelina88, szpilka, lwuska55592, Maud11, Bogusiar80, Anutka, Pinia108, MonisiaK lubią tę wiadomość
-
Tez nie wiem co robic u nas hemoglobina 10.4 ,z tym,ze to prawdopodobnie po dluzszej zoltaczce...my mamy actiferol start,zauwazylam,ze w dniu, ktorym mu to podam strasznie meczy go bzuszek....jak podam sab simplex,wkoncu pusci bąka i zrobi kupe...ahhh
-
nick nieaktualny
-
U nas same bąki ale dziecko radosne,kupię dzis czopek i dam jutro ewentualnie.
Zielarko,jakie długie włosy ma twoja starsza córkaa z ta Violetta to szal jest.juz rok temu ponad kupowałam chrześniaczce gadżety na Gwiazdke:)
A Zojka podobna chyba do Ciebie
Miałam mieć tomograf we wtorek,ale przełożę to na lipiec /sierpień bo ok.36 godzin nie można karmić.nie chce jej dawac mm.a jak skończy pól roku to i marchewkę zje i ewentualnie dam jeden dzień mm.z kręgosłupem na razie ok.po wizycie u fizjoterapeuty,takze tomograf na razie przesuwam.dla mnie kp jest mega ważne i nawet mam maleńkie wyrzuty sumienia jak czasem wychodzę i mama daje moje mleko butelką.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 07:40
-
Jula no właśnie mam ten sam,pediatra powiedziała że jak historia się powtórzy to nie dawać bo szkoda małego, kolejne szczepienia mamy 15 kwietnia i wtedy młody będzie miał 4 miesiące i 10 dni więc na pewno będziemy rozmawiać o rozszerzeniu diety i wtedy z nią o tym porozmawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 07:44