X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, ale te wasze dzieciaki wysoko głowę trzymają. U mnie Ala potrafi długo głowę trzymać sztywno, ale nie tak wysoko. Poza tym ona nie chce rąk trzymać tak przy sobie, tylko je "rozkracza", to może dlatego głowa tak wysoko nie ląduje.
    No, a tak poza tym, pochwaliłam te moją Dziewczynę wczoraj i dziś od 4.30 nie śpi. Przekimała jakieś 20-30 minut przed 6, małż poszedł do pracy a ona oczy jak 5 zeta. Ziewa, przewraca się z boku na bok, przeciąga, ale zasnąć niet. Nawet bujaczek nie daje rady z nią. Chyba się wkurzę, ubiorę królewnę (bo najedzona) i pójdę na poranną przebieżkę na dwór.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 07:55

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Zielarko śliczne te Twoje dziewczynki! :)

A my dziś spokojną nockę mieliśmy znów z jednym budzeniem nocnym, bez problemów Filip zasnął i dzień rozpoczęliśmy chwilkę po 6 :) już tak się zaprogramował, że dłużej nie pośpi. Mi to nie przeszkadza, bo wystarczy mi tyle snu :)
    Teraz Młody śpi, jak się obudzi i zje to idziemy na bazarek kupić parę składników na obiad. Mam nadzieję, że to nie będzie dla niego za długi spacer, bazarek jest dość daleko od domu.. Najwyżej droga powrotna będzie w biegu.. :)

Z kupką sprawa się rozwiązała sama. Zaczęłam jeść jabłka, a odstawiłam czekoladę (ostatnio najwidoczniej przeholowałam z jej ilością) i kupka jest tak jak wcześniej. Dodatkowo robię ciepłe okłady na brzuszek podczas kąpieli i zaczęliśmy spać na brzuszku. Jedna drzemka popołudniowa jest na brzuchu. Nawet mu się to spodobało!
    W aptece farmaceutka, która uwielbia się wymądrzać naopowiadała mi, że kupka to powinna być po każdym karmieniu.. Czyli co Filip ma robić 9-12 wielkich kup dziennie? Zapytałam ją, a ona no nie.. tak ze 3-4, to się jej pytam głupkowato to mam karmić syna 4 razy dziennie? Chyba już więcej nie będzie mi gadać takich mądrości.. Bo czasami to mnie krew zalewała.. Ale nie tylko mnie, bo inne farmaceutki to po kątach się z niej śmieją.. :P
    Kupiłam czopki w razie kolejnej katastrofy i przy okazji krople przeciwgorączkowe, bo lepiej mieć leki w domu, a nie po nocy szukać otwartej apteki, jak coś...

Miłego dzionka! :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie mądrale są najgorsze. A my kiedy idziemy na wspólny spacer z dzieciakami, Jonka? Planujesz jakąś wizytę u rodziców?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 08:33

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeej Zoja jaka piękna a jak główkę trzyma sztywno, u mnie to samo co u Mel...Jaś ma szeroko rączki i może dlatego nie utrzyma dłużej i tak wysoko.
    A starsza córcia łał...jakie włosy i kolor - blond zdecydowanie deficytowy.

Kopnijcie mnie w dooopę, dostałam numer po znajomości do ekstra pracy i sie ociągam z zadzwonieniem jakiegos stresa mam..kuuurde. Tak dawno na żadnych rozmowach kwalifikacyjnych nie bywałam.

ps. praca od września, więc mały musiałby być z teściową...trudno, bo do żłobka nie oddam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 08:36

• Selene Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:36

Malenq lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nasze upominki na podziękowania dla gości.i nowa fotka:)
    4e976b6faacb7e77med.jpg
    92ef56ff37c1a30bmed.jpg
    45131b5fc141e63bmed.jpg
    0fe8b79359115fe9med.jpg
    506d3743a4b4ca0fmed.jpg

jonka91, Selene, magdalenka, OliOla, ania_29, Agus89, Ewelina88, lwuska55592, szpilka, Maud11, isabelle, Becia81, Bogusiar80, Gwiazdeczka27, MonisiaK, Chanela, Wiki81, slash, rastafanka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Jula a podajesz dziecku wodę przegotowana? Ona bardzo pomaga na pierdziochy i kupole
    a ile tej wody?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene to drugie...ja w niedziele mam gości i już wiem, ze oni będą musieli się dostosować, za długo i za ciężko pracuje nad regularnością u mojej malej..

Jonka surowe jabłka jesz?????

Selene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    a ile tej wody?
    Ja podaje do 3 łyżeczek, czasami wystarczy 10ml...

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Takie mądrale są najgorsze. A my kiedy idziemy na wspólny spacer z dzieciakami, Jonka? Planujesz jakąś wizytę u rodziców?

Hah ja to jestem wyrodną córką, bo od świąt nie byłam u rodziców.. Hmm.. Jak w przyszłym tygodniu będzie nadal tak ciepło to zrobię próbny spacer.. Bo ode mnie z Marek do domu rodzicow jest 5,3km. Jak to wytrzymamy to się odezwę w sprawie naszego spotkanka! ;) bo to wiesz jest duuuża wyprawa :) bo to że ja sobie po Markach tyle chodzę to inna sprawa, bo zawsze to bliżej domku ;)
    To jeszcze trzeba przemyśleć nasza trasę spacerku :)

A też miałam kupic szare Pajero :P tyle, że mąż zadecydował, że będzie w odcieniach brązu :) śmiesznie byśmy wyglądały z 2 takimi samymi wózkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 09:00

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Selene to drugie...ja w niedziele mam gości i już wiem, ze oni będą musieli się dostosować, za długo i za ciężko pracuje nad regularnością u mojej malej..

Jonka surowe jabłka jesz?????

Surowe, a to źle? Położna od początku zalecała jeść jabłka tylko obierać ze skórki.. Ale, że ja nie przepadam za jabłkami to ich nie tykałam :P

• Ag... Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta daj linka na te podziękowania. sliczne są

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzzz co położna to teoria, mnie zabroniono juz w szpitalu, powiedziano ze tylko gotowane jabłka można .... A ja tak uwielbiam surowe:-D

• Ag... Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie slyszalam o jabłkach, jem i pije soki jabłkowe i wszystko gra.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:55

l22nzbmh1lqdktpj.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozeczek użytkownik Jolka-F a magnesy i cukierki Yolanda-Style

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 09:02

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też położna mówiła, żeby jabłka jeść surowe, gotowane, pieczone - teściowa mnie też zarzucała teoriami z jabłkami treści głównej. Jem, piję soki, Ali nic się nie dzieje, ponadto, że kupki mają częstsze przez to.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czemu niby tych jablek nie mozna? co one powodują?

Marta dzięki:*

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG... Ty ogólnie możesz jeść wszystko, tylko pozazdrościć....
    W takim razie w week zjem pół surowego....domtej pory jadłam tylko dżemy domowe, soki rozcieńczonego z woda pół na pół ....

• Ag... Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    AG... Ty ogólnie możesz jeść wszystko, tylko pozazdrościć....
    W takim razie w week zjem pół surowego....domtej pory jadłam tylko dżemy domowe, soki rozcieńczonego z woda pół na pół ....

ja mialam w ciązy diete za to, rozumiem ze to proste nie jest ale dacie rade!

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2303 2304 2305 2306 2307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ