*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyania_29 wrote:Maud bardzo ładny torcik. Czym robiłaś literki?
I pisałam taką strzykawką do dekorowania najpierw na papierze do pieczenia i jak zastygły to przekładałam na tort.
A no i każdej literki robiłam po kilka sztuk, żeby nie było że za pierwszym razem mi takie równe wyszłyania_29 lubi tę wiadomość
-
Isabelle ja kiedyś uszczypała Jasia w ucho jak mu zakładałam czapke też był płacz a moje serce rozerwane !!
Wczoraj zrobiłam zamówienie z gemini i kupiłam katarek ten do odkurzacza i wszyscy robia na mnie wielkie oczy że chcę odciągać gile odkurzaczem ! że zrobie krzywkę bo to za duża moc, już sama nie wiem. Jak to sie u Was sprawdza?? Jaś w sumie nie ma kataru tylko męczą go wielkie kozy szczególnie w nocy, siedzą bardzo głęboko i aż się budzi bo nie może odychać, zakrapiam mu wtedy sola fiziologiczną ale już jest za słaba.
U mnie pojawił się mikrookres dosłownie bo na wkładce zalwdwie ślad był a już nic nie ma, nie wiem co to było...bo pozostałości połogowych już dawno nie widziałam.
Dzisiaj kupiliśmy panele do naszego domku i ehhh oczywiście wszystkjim się nie podobają, tak wiem mają się podobac nam bo my będziemy po nich chodzić, no ale naprawdę są takie beznadziejne ??http://www.komfort.pl/panele-podlogowe/dab-bardolino-427555
sa stylizowane na taki stary typ więc są ślady jakby poprzecierania mi się podobają, nie chciałam standardowych jak ma 90% rodziny... -
nick nieaktualnyWiki81 wrote:Maud super tort, no i oczywiście literki wyszły najlepiej, także włożyłaś najwięcej pracy w tort!!! Bo smaku nie potrafię ocenić niestety wizualnie
Ci co jedli mówili że dobryrobiłam go ze strony www.mojewypieki.com
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 17:14
-
Maud11 wrote:Literki są z białej czekolady, ale żeby nie było za trudno to kupiłam takie grube tabliczki w Lidlu specjalnie do roztapiania
I pisałam taką strzykawką do dekorowania najpierw na papierze do pieczenia i jak zastygły to przekładałam na tort.
A no i każdej literki robiłam po kilka sztuk, żeby nie było że za pierwszym razem mi takie równe wyszłyW smaku też na pewno bardzo dobry
Praca własna liczy się podwójnie
Maud11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdalenka wrote:Isabelle ja kiedyś uszczypała Jasia w ucho jak mu zakładałam czapke też był płacz a moje serce rozerwane !!
Wczoraj zrobiłam zamówienie z gemini i kupiłam katarek ten do odkurzacza i wszyscy robia na mnie wielkie oczy że chcę odciągać gile odkurzaczem ! że zrobie krzywkę bo to za duża moc, już sama nie wiem. Jak to sie u Was sprawdza?? Jaś w sumie nie ma kataru tylko męczą go wielkie kozy szczególnie w nocy, siedzą bardzo głęboko i aż się budzi bo nie może odychać, zakrapiam mu wtedy sola fiziologiczną ale już jest za słaba.
U mnie pojawił się mikrookres dosłownie bo na wkładce zalwdwie ślad był a już nic nie ma, nie wiem co to było...bo pozostałości połogowych już dawno nie widziałam.
Dzisiaj kupiliśmy panele do naszego domku i ehhh oczywiście wszystkjim się nie podobają, tak wiem mają się podobac nam bo my będziemy po nich chodzić, no ale naprawdę są takie beznadziejne ??http://www.komfort.pl/panele-podlogowe/dab-bardolino-427555
sa stylizowane na taki stary typ więc są ślady jakby poprzecierania mi się podobają, nie chciałam standardowych jak ma 90% rodziny...
Magdalenka:
1. Ja bym katarek do odkurzacza umieściła na liście hitów. Codziennie używamy po kąpieli, żadne gile nam nie strasznepo zakraplamy wodą morską żeby śluzówka się nie wysuszyła.
Mamy też Fridę i w ogóle nie używamy, Katarek jest 100 razy lepszy.
2. Panele są wg mnie świetne, ale ja mam podobny gustmagdalenka lubi tę wiadomość
-
W sumie dzięki Waszym opiniom zamówiłam ten katarek więc jestem pewna że się sprawdzi. Sprawdzałam dzisiaj moc odkurzacza zmniejszoną do minimum na sobie i wydaje mi się, że dla niemowlaka nie jest za duża. Tą końcówke przytyka sie do noska dosłownie na sekunde tak??
zamówiłam też smoczki lovi te z napisame "I love mummy, I love daddy" 3-6 miesiecy, bo aktualny smoczek zrobił się jakis mały...
-
nick nieaktualnyisabelle wrote:My na weselu też mieliśmy tort od Sowy. Królewski, był pyszny i wszyscy goście się nim zachwycali.
Maud, podziwiam za chęci i zdolności. Ja jako wyczyn traktuję zrobienie obiadu, a co dopiero taki tort!
Isabelle, ten tort zrobiliśmy specjalnie na chrzest! To był pierwszy tort jaki robiliśmy
Co do obiadu - ja jeżeli zrobię raz w tygodniu i mam na 2 dni to jest sukces! Albo jem jakieś gotowe rzeczy albo mąż przywozi
Napiszę Ci więcej, hehe, zapamiętałam jak ostatnio pisałaś że rano zanim Ala się obudziła ogarnęłaś dom i ugotowałaś obiad i coś tam jeszcze i pomyślałam że muszę kurde wziąć z Ciebie przykłąd i też zacząć tak robićisabelle lubi tę wiadomość
-
magdalenka wrote:Wczoraj zrobiłam zamówienie z gemini i kupiłam katarek ten do odkurzacza i wszyscy robia na mnie wielkie oczy że chcę odciągać gile odkurzaczem ! że zrobie krzywkę bo to za duża moc, już sama nie wiem. Jak to sie u Was sprawdza?? Jaś w sumie nie ma kataru tylko męczą go wielkie kozy szczególnie w nocy, siedzą bardzo głęboko i aż się budzi bo nie może odychać, zakrapiam mu wtedy sola fiziologiczną ale już jest za słaba.
Dzisiaj kupiliśmy panele do naszego domku i ehhh oczywiście wszystkjim się nie podobają, tak wiem mają się podobac nam bo my będziemy po nich chodzić, no ale naprawdę są takie beznadziejne ??http://www.komfort.pl/panele-podlogowe/dab-bardolino-427555 sa stylizowane na taki stary typ więc są ślady jakby poprzecierania mi się podobają, nie chciałam standardowych jak ma 90% rodziny...
A macie na odkurzaczu regulację siły ssania? Ja odciągam gile małej zazwyczaj na jedynce, parę razy na dwójce jak mocno miała zapchany nos. Nic jej nie jest, a też wszyscy się dziwili łącznie z pediatrą, która odradzała stosowanie. No ale ja byłam tak bezsilna z tym katarem, że musiałam tego użyć, bo tylko to pomagało. Dziecko żyje i ma się dobrze
A co do paneli. Super kolor, mnie się bardzo podoba, a jeśli też wam się podoba i macie pomysł na całość wnętrza to mniej gdzieś opinie wszystkich w koło. Ja też mam niestandardowo urządzone mieszkanie. Teściu przez dwa tygodnie chodził i pytał, czy na pewno chcę białe ściany? Ale jak to białe? Przecież teraz się maluje na kolorowo! Ale jak zobaczył całość to już przestał zadawać głupie pytania. Tak samo będzie też u was, jeszcze wszyscy będą podziwiać waszą chatę
magdalenka lubi tę wiadomość
-
Maud11 wrote:Napiszę Ci więcej, hehe, zapamiętałam jak ostatnio pisałaś że rano zanim Ala się obudziła ogarnęłaś dom i ugotowałaś obiad i coś tam jeszcze i pomyślałam że muszę kurde wziąć z Ciebie przykłąd i też zacząć tak robić
Tamtego dnia padła mi bateria o 18, więc trzeba uważać. Wszystko z umiarem
Maud11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdalenka wrote:W sumie dzięki Waszym opiniom zamówiłam ten katarek więc jestem pewna że się sprawdzi. Sprawdzałam dzisiaj moc odkurzacza zmniejszoną do minimum na sobie i wydaje mi się, że dla niemowlaka nie jest za duża. Tą końcówke przytyka sie do noska dosłownie na sekunde tak??
Przykładasz do nosa na max. 10-15 sekund
Na instrukcji będziesz miała dokładnie napisane.
Ta rurka jest tak skonstruowana że zmienia ten ciąg powietrza tak, żeby był w sam raz dla niemowlakamagdalenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJest w końcu i nasza kupa!!!
Równo 10 h po podaniu wody, więc nie wiem czy to jej zasługa, ale jest!
Do pępka się nawet wlała! Ten purk to był najbardziej oczekiwany dźwięk od 2 dni!
ania_29, magdalenka, jonka91, Agus89, Becia81, renia83 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za dobre słowo. Ciężko jest dojśc do kompromisu jesli chodzi o urzadzanie mieszkania, jeśli z mężem ma się odmienne wyobrażenie. Jak wybieraliśmy płytki to ja chciałam matowe i deseń w prążki/paski, mąż z kolei chciał błyszczące a`la marmur. No więc wybraślimy błyszczące w paski. Ale akurat panele nam obojgu sie podobają.
Ach już się nie mogę doczekać wybprowadzki na swoje ! w końcu święty spokój i wszystko po mojemu.Chanela lubi tę wiadomość
-
magdalenka wrote:W sumie dzięki Waszym opiniom zamówiłam ten katarek więc jestem pewna że się sprawdzi. Sprawdzałam dzisiaj moc odkurzacza zmniejszoną do minimum na sobie i wydaje mi się, że dla niemowlaka nie jest za duża. Tą końcówke przytyka sie do noska dosłownie na sekunde tak??
zamówiłam też smoczki lovi te z napisame "I love mummy, I love daddy" 3-6 miesiecy, bo aktualny smoczek zrobił się jakis mały... -
Czy wasze pociechy często mają czkawkę? Czekacie aż samo przejdzie, czy dajecie pić/ cyca?
Ja nie mam serca czekać aż przejdzie i zazwyczaj dostaje cycka... Nie wiem czy dobrze, może powinnam poczekać niech wie, że musi przejść samo? A czkawkę ma średnio 2-3 razy dziennie. -
MonisiaK wrote:Czy wasze pociechy często mają czkawkę? Czekacie aż samo przejdzie, czy dajecie pić/ cyca?
Ja nie mam serca czekać aż przejdzie i zazwyczaj dostaje cycka... Nie wiem czy dobrze, może powinnam poczekać niech wie, że musi przejść samo? A czkawkę ma średnio 2-3 razy dziennie.
A czkawke ma czesto tez ze 2 razy dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 18:10
-
Jeśli chodzi o czkawkę to na początku dawałam cyca. tak do 2 tyg. życia. Teraz przeczekujemy. Ale u nas jest już rzadziej niż na początku. W tym tygodniu miał 2 razy czkawkę, wcześniej prawie codziennie i też się zdarzało po 2-3 razy na dobę.
Maud tort super!!
Magdalenka nie przejmuj się opiniami rodziny! Panele są super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 18:14
Maud11 lubi tę wiadomość
-
My tez uzywamy katarka i jestem z niego bardzo zadowolona super wyciaga wszytkie gilasy
a Milenka lezy spokojnie i nasluchuje odkurzacza
Maud u nas po 2 godzinach od podnia wody byla kupka wyczekiwana od tygodniaradość rodziców po usłyszeniu charakterystycznego dźwięku bezcenna
Tort świetny
Magdalenka panele super bardzo mi się podobają. Sama bym je kupiłaNajważniejsze jest to co Wam się podoba. W końcu to Wy macie się czuć dobrze
Maud11 lubi tę wiadomość