X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Maud bardzo ładny torcik. Czym robiłaś literki? :)
    Literki są z białej czekolady, ale żeby nie było za trudno to kupiłam takie grube tabliczki w Lidlu specjalnie do roztapiania :D
    I pisałam taką strzykawką do dekorowania najpierw na papierze do pieczenia i jak zastygły to przekładałam na tort.

A no i każdej literki robiłam po kilka sztuk, żeby nie było że za pierwszym razem mi takie równe wyszły :)

ania_29 lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:36

Maud11 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle ja kiedyś uszczypała Jasia w ucho jak mu zakładałam czapke też był płacz a moje serce rozerwane !!
    Wczoraj zrobiłam zamówienie z gemini i kupiłam katarek ten do odkurzacza i wszyscy robia na mnie wielkie oczy że chcę odciągać gile odkurzaczem ! że zrobie krzywkę bo to za duża moc, już sama nie wiem. Jak to sie u Was sprawdza?? Jaś w sumie nie ma kataru tylko męczą go wielkie kozy szczególnie w nocy, siedzą bardzo głęboko i aż się budzi bo nie może odychać, zakrapiam mu wtedy sola fiziologiczną ale już jest za słaba.

U mnie pojawił się mikrookres dosłownie bo na wkładce zalwdwie ślad był a już nic nie ma, nie wiem co to było...bo pozostałości połogowych już dawno nie widziałam.

Dzisiaj kupiliśmy panele do naszego domku i ehhh oczywiście wszystkjim się nie podobają, tak wiem mają się podobac nam bo my będziemy po nich chodzić, no ale naprawdę są takie beznadziejne ??http://www.komfort.pl/panele-podlogowe/dab-bardolino-427555
    sa stylizowane na taki stary typ więc są ślady jakby poprzecierania mi się podobają, nie chciałam standardowych jak ma 90% rodziny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Maud super tort, no i oczywiście literki wyszły najlepiej, także włożyłaś najwięcej pracy w tort!!! Bo smaku nie potrafię ocenić niestety wizualnie
    Dziękuję :)
    Ci co jedli mówili że dobry :) robiłam go ze strony www.mojewypieki.com

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 17:14

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Literki są z białej czekolady, ale żeby nie było za trudno to kupiłam takie grube tabliczki w Lidlu specjalnie do roztapiania :D
    I pisałam taką strzykawką do dekorowania najpierw na papierze do pieczenia i jak zastygły to przekładałam na tort.

A no i każdej literki robiłam po kilka sztuk, żeby nie było że za pierwszym razem mi takie równe wyszły :)
    No i ekstra Ci wyszło :) W smaku też na pewno bardzo dobry :) Praca własna liczy się podwójnie :D

Maud11 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:36

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Isabelle ja kiedyś uszczypała Jasia w ucho jak mu zakładałam czapke też był płacz a moje serce rozerwane !!
    Wczoraj zrobiłam zamówienie z gemini i kupiłam katarek ten do odkurzacza i wszyscy robia na mnie wielkie oczy że chcę odciągać gile odkurzaczem ! że zrobie krzywkę bo to za duża moc, już sama nie wiem. Jak to sie u Was sprawdza?? Jaś w sumie nie ma kataru tylko męczą go wielkie kozy szczególnie w nocy, siedzą bardzo głęboko i aż się budzi bo nie może odychać, zakrapiam mu wtedy sola fiziologiczną ale już jest za słaba.

U mnie pojawił się mikrookres dosłownie bo na wkładce zalwdwie ślad był a już nic nie ma, nie wiem co to było...bo pozostałości połogowych już dawno nie widziałam.

Dzisiaj kupiliśmy panele do naszego domku i ehhh oczywiście wszystkjim się nie podobają, tak wiem mają się podobac nam bo my będziemy po nich chodzić, no ale naprawdę są takie beznadziejne ??http://www.komfort.pl/panele-podlogowe/dab-bardolino-427555
    sa stylizowane na taki stary typ więc są ślady jakby poprzecierania mi się podobają, nie chciałam standardowych jak ma 90% rodziny...

Magdalenka:
    1. Ja bym katarek do odkurzacza umieściła na liście hitów. Codziennie używamy po kąpieli, żadne gile nam nie straszne :) po zakraplamy wodą morską żeby śluzówka się nie wysuszyła.
    Mamy też Fridę i w ogóle nie używamy, Katarek jest 100 razy lepszy.
    2. Panele są wg mnie świetne, ale ja mam podobny gust :)

magdalenka lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie dzięki Waszym opiniom zamówiłam ten katarek więc jestem pewna że się sprawdzi. Sprawdzałam dzisiaj moc odkurzacza zmniejszoną do minimum na sobie i wydaje mi się, że dla niemowlaka nie jest za duża. Tą końcówke przytyka sie do noska dosłownie na sekunde tak??
    zamówiłam też smoczki lovi te z napisame "I love mummy, I love daddy" 3-6 miesiecy, bo aktualny smoczek zrobił się jakis mały...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    My na weselu też mieliśmy tort od Sowy. Królewski, był pyszny i wszyscy goście się nim zachwycali.

Maud, podziwiam za chęci i zdolności. Ja jako wyczyn traktuję zrobienie obiadu, a co dopiero taki tort!

Isabelle, ten tort zrobiliśmy specjalnie na chrzest! To był pierwszy tort jaki robiliśmy :)
    Co do obiadu - ja jeżeli zrobię raz w tygodniu i mam na 2 dni to jest sukces! Albo jem jakieś gotowe rzeczy albo mąż przywozi :)

Napiszę Ci więcej, hehe, zapamiętałam jak ostatnio pisałaś że rano zanim Ala się obudziła ogarnęłaś dom i ugotowałaś obiad i coś tam jeszcze i pomyślałam że muszę kurde wziąć z Ciebie przykłąd i też zacząć tak robić :D

isabelle lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:

Dzisiaj kupiliśmy panele do naszego domku i ehhh oczywiście wszystkjim się nie podobają, tak wiem mają się podobac nam bo my będziemy po nich chodzić, no ale naprawdę są takie beznadziejne ??http://www.komfort.pl/panele-podlogowe/dab-bardolino-427555 sa stylizowane na taki stary typ więc są ślady jakby poprzecierania mi się podobają, nie chciałam standardowych jak ma 90% rodziny...

A macie na odkurzaczu regulację siły ssania? Ja odciągam gile małej zazwyczaj na jedynce, parę razy na dwójce jak mocno miała zapchany nos. Nic jej nie jest, a też wszyscy się dziwili łącznie z pediatrą, która odradzała stosowanie. No ale ja byłam tak bezsilna z tym katarem, że musiałam tego użyć, bo tylko to pomagało. Dziecko żyje i ma się dobrze :)

A co do paneli. Super kolor, mnie się bardzo podoba, a jeśli też wam się podoba i macie pomysł na całość wnętrza to mniej gdzieś opinie wszystkich w koło. Ja też mam niestandardowo urządzone mieszkanie. Teściu przez dwa tygodnie chodził i pytał, czy na pewno chcę białe ściany? Ale jak to białe? Przecież teraz się maluje na kolorowo! Ale jak zobaczył całość to już przestał zadawać głupie pytania. Tak samo będzie też u was, jeszcze wszyscy będą podziwiać waszą chatę :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Napiszę Ci więcej, hehe, zapamiętałam jak ostatnio pisałaś że rano zanim Ala się obudziła ogarnęłaś dom i ugotowałaś obiad i coś tam jeszcze i pomyślałam że muszę kurde wziąć z Ciebie przykłąd i też zacząć tak robić :D

Tamtego dnia padła mi bateria o 18, więc trzeba uważać. Wszystko z umiarem :D

Maud11 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    W sumie dzięki Waszym opiniom zamówiłam ten katarek więc jestem pewna że się sprawdzi. Sprawdzałam dzisiaj moc odkurzacza zmniejszoną do minimum na sobie i wydaje mi się, że dla niemowlaka nie jest za duża. Tą końcówke przytyka sie do noska dosłownie na sekunde tak??

Przykładasz do nosa na max. 10-15 sekund :)
    Na instrukcji będziesz miała dokładnie napisane.
    Ta rurka jest tak skonstruowana że zmienia ten ciąg powietrza tak, żeby był w sam raz dla niemowlaka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest w końcu i nasza kupa!!! 47b20s0.gif 47b20s0.gif 47b20s0.gif
    Równo 10 h po podaniu wody, więc nie wiem czy to jej zasługa, ale jest!
    Do pępka się nawet wlała! Ten purk to był najbardziej oczekiwany dźwięk od 2 dni!

ania_29, magdalenka, jonka91, Agus89, Becia81, renia83 lubią tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowo. Ciężko jest dojśc do kompromisu jesli chodzi o urzadzanie mieszkania, jeśli z mężem ma się odmienne wyobrażenie. Jak wybieraliśmy płytki to ja chciałam matowe i deseń w prążki/paski, mąż z kolei chciał błyszczące a`la marmur. No więc wybraślimy błyszczące w paski. Ale akurat panele nam obojgu sie podobają.
    Ach już się nie mogę doczekać wybprowadzki na swoje ! w końcu święty spokój i wszystko po mojemu.

Chanela lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    zamówiłam też smoczki lovi te z napisame "I love mummy, I love daddy" 3-6 miesiecy, bo aktualny smoczek zrobił się jakis mały...
    Te lovi 3-6 sa duze:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze pociechy często mają czkawkę? Czekacie aż samo przejdzie, czy dajecie pić/ cyca?
    Ja nie mam serca czekać aż przejdzie i zazwyczaj dostaje cycka... Nie wiem czy dobrze, może powinnam poczekać niech wie, że musi przejść samo? A czkawkę ma średnio 2-3 razy dziennie.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Czy wasze pociechy często mają czkawkę? Czekacie aż samo przejdzie, czy dajecie pić/ cyca?
    Ja nie mam serca czekać aż przejdzie i zazwyczaj dostaje cycka... Nie wiem czy dobrze, może powinnam poczekać niech wie, że musi przejść samo? A czkawkę ma średnio 2-3 razy dziennie.
    Ja zawsze przeczekuję, pomimo że potrafi trwać z 10 minut. Skoro się nie denerwuje to nie dokarmiam cycem.
    A czkawke ma czesto tez ze 2 razy dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 18:10

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o czkawkę to na początku dawałam cyca. tak do 2 tyg. życia. Teraz przeczekujemy. Ale u nas jest już rzadziej niż na początku. W tym tygodniu miał 2 razy czkawkę, wcześniej prawie codziennie i też się zdarzało po 2-3 razy na dobę.

Maud tort super!! :)

Magdalenka nie przejmuj się opiniami rodziny! Panele są super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 18:14

Maud11 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez uzywamy katarka i jestem z niego bardzo zadowolona super wyciaga wszytkie gilasy :) a Milenka lezy spokojnie i nasluchuje odkurzacza :)

Maud u nas po 2 godzinach od podnia wody byla kupka wyczekiwana od tygodnia :) radość rodziców po usłyszeniu charakterystycznego dźwięku bezcenna ;)
    Tort świetny :)

Magdalenka panele super bardzo mi się podobają. Sama bym je kupiła :) Najważniejsze jest to co Wam się podoba. W końcu to Wy macie się czuć dobrze :)

Maud11 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaś dzisiaj nie chce spać i co godzine na cycu, wlasnie zrobiłam sobie parówki bo myślałam ze w końcu usnął i słysze płacz. I jem parówke jedna ręką.
    Czy Wasze dzieci też się tak pocą podczas jedzenia??

‹‹ 2318 2319 2320 2321 2322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ