*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się na laktacji nie znam. Niestety, nie mam tyle pokarmu, żeby odciągać i mrozić. Schodzi wszystko na bieżąco. Ala czasami zjada z obu piersi. Pierwszą wyssie do cna, aż ciągnie, bo nic nie leci i się wkurza, a potem domaga się drugiej. U mnie już piersi jak skały rzadko występują. Myślę, że wystarcza jej na styk. Mam nadzieję, że wraz z jej potrzebami wzrośnie ilość lub przynajmniej jakość mleka, bo będę musiała dokarmiać. A mamy zalecenie nutramigenem, który jest w zapachu i smaku paskudny.
-
nick nieaktualnyDobry:) budzę się rano, a tu cisza. Patrze M karmi mała butelką, mówię że piersze się zmienia pieluszkę a później karmi a on mówi - już to zrobiłem. Ludzie, nie wierze, TFU TFU żeby nie zapeszać!
U nas pojawiły się problemy z kupką.. kupiłam puche NAN pro bez HA-bo nie było w sklepie i kupka jest o konsystencji zbitego żelu i na dodatek z jakimiś grudami, widać że się męczy jak ją ciśnie
Ja u małej nie widzę żadnych skoków rozwojowych, martwię się trochę o jej jedzenie, je czasem 60, czasem 120, waha się od 60ml do 120ml. Zawsze jak jest już najedzona to bawi się smoczkiem cieszy, śmieje i guga...
wczorajsza pizza mi się spodobała! i dziś kulam kolejną!Selene, Rybka1, szpilka, Ewelina88, Bogusiar80, Chanela, jonka91, renia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też używam woreczków Baby Ono, w aptece Gemini są za 17 zł, 20 sztuk.
Ja mam kurde pół zamrażalnika pokarmu. Moja laktacja nie jest w stanie dostosować się do 10 godzinnego snu Tomka! Jak przez ten czas też szłam spać to później 2 dni prawie płakałam przez zastoje w piersiach.
Ja muszę w środku nocy wstawać i ściągać -
nick nieaktualnyKawa wrote:Dobry:) budzę się rano, a tu cisza. Patrze M karmi mała butelką, mówię że piersze się zmienia pieluszkę a później karmi a on mówi - już to zrobiłem. Ludzie, nie wierze, TFU TFU żeby nie zapeszać!
U nas pojawiły się problemy z kupką.. kupiłam puche NAN pro bez HA-bo nie było w sklepie i kupka jest o konsystencji zbitego żelu i na dodatek z jakimiś grudami, widać że się męczy jak ją ciśnie
Ja u małej nie widzę żadnych skoków rozwojowych, martwię się trochę o jej jedzenie, je czasem 60, czasem 120, waha się od 60ml do 120ml. Zawsze jak jest już najedzona to bawi się smoczkiem cieszy, śmieje i guga...
wczorajsza pizza mi się spodobała! i dziś kulam kolejną!
Daj przepis na ciasto do pizzyja cały czas szukam sprawdzonego
No to Twój M się w końcu postarał a i tak dostał ochrzan z samego rana ;P
Super, mam nadzieję że tak mu już zostanie. Małymi kroczkami do przodu! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaud11 wrote:Daj przepis na ciasto do pizzy
ja cały czas szukam sprawdzonego
No to Twój M się w końcu postarał a i tak dostał ochrzan z samego rana ;P
Super, mam nadzieję że tak mu już zostanie. Małymi kroczkami do przodu!
300g mąki
1 łyżka oliwy z oliwek
0,5 łyżeczki soli
-1łyżka cukru
-15g drożdży
-150ml wody (te od myśliników wymieszać razem, a potem dodać powyższą reszte)
Ugnieść i odstawić w misce pod przykryciem w ciepłym miejscu, jak wyrośnie rozwałkować, przełożyć do formy. i teraz dwie opcje:
-Piec całą pizze z dodatkami 200/220st ok 20-30min (zależy od dodatków żeby się nie spiekły)
-Piec pierwsze spód ok 10min, wyciągnąć, nałożyć skladniki i piec znowu ok 15min
Ewelina88, Becia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAG... A wczoraj jak spał??? Bo może ze zmęczenia ta temp. ????
I jeszcze jak Ci przybrał przez tydzień tak mało, to co? Będziesz dokarmiać mm???
Jejku bo ja nie wiem co robić70gr to wydaje mi się bardzo mało....
Selen ja bym wróciła, ale musisz wiedzieć dokładnie jak Oni to widzą... Bo może się zdarzyć ze np. W jakiś tydzień nie będziesz,mogła być bo mała może przechodzić skok lub cos innego.... Musisz pomyśleć....Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 11:46