*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas po 5 był płacz.chyba brzuszek.dostała czopek,ponosiłam ja i zasnęła,a nawet cycka początkowo nie chciała.teraz obudziła się z kupka i wysranym czopkiem.ja nie wiem juz co z tymi kupkami:(
Ag,ja słyszałam,ze miga w tym miesiącu pojawiać sie objawy ząbkowania.a nawet słyszałam o dzieciach,które urodziły się z jednym ząbkiem. -
Pinia108 wrote:Ja w marcu mam już 134 km:-) mam wózek uzywany i musialam zakupić nowe tylnie kółka, bo łozysko sie już zuzyło. W lutym udało się 110 km. W marcu chyba wózkiem zrobie wiecej kilometrów niż samochodem. Dawniej jeżdziłam rowerem i tylko czekałam kiedy wypedaluje 1000 km
Pinia, te kilometry bardzo wciągająTwój wynik jest imponujący! Dla mnie to super motywacja, że chociaż tyle dla siebie robię, bo ćwiczyć bardzo nie lubię.
-
Ja zawsze go owijam pielucha ehhh. Czekam, az zacznie siedziec wtedy powinno byc lepiej
Moj starszy zaczal zabkowac w wieku trzech miesiecy. W sumie nie wiem czy takie wczesne zabkowanie jest dobre. Ma teraz te mleczaki takie popsute, ze szok. Moze jak wychodza pozniej to lepiej? Jak myslicie? -
Rybka1 wrote:Prenalen mnie też dorwalo w niedzielę. Prenalen syrop i tabletki do ssania.
Ja jeszcze zrobiłam sobie wodę z miodem i czosnkiem. Z tymże miód może uczulac u nas akurat jest ok -
nick nieaktualnyAg... wrote:A Kostek cos gorączkuje tzn wiem ze temp u dziecka to wyzej ale jak swoją ma 36.8 to teraz od 37.5 do 38:/ ma biale dziąsełka, slini sie od wczoraj na potęge...zeby?? za wczesnie chyba
https://parenting.pl/portal/objawy-zabkowania-u-niemowlat
w sumie to zalicza wszystkie 7 no ale to takie objawy, ze do wszystkiego pasują.
mojej oli wyszedł ząbek na równe 4 miesiace a sliniła sie duzo wczesniej
-
Heloł, dziś dziwna noc. Ala poszła spać o 20.30, wstała o 23.40, potem o 1.30, 3.40, 5.20, 7.00 - non stop głodna
Nie wiem, czy mleko słabe czy ona taki głodomor. Niestety, moje dziecko chyba najlżejsze spośród waszych pociech, najmniej przybrała. Następna wizyta u pediatry dopiero w połowie kwietnia, podczas szczepienia. Nie wiem czy nie wybrać się wcześniej, aby skonsultować to. Co myślicie?
Urodziła się 3550g,
wyszłyśmy z wagą 3450g.
Po miesiącu - 4220g
7 tyg. - 4685g
9 tyg. 4930g
10tyg. - 5120gWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 09:18
-
magdalenka wrote:A czym to się objawia?? Sama nie wiem, może i mam taki rozstęp...nigdy sie nie zastanawiałam.
http://www.sosrodzice.pl/rozejscie-sie-miesni-prostych-brzucha-porodzie/#article
Powinno się to sprawdzić zanim zacznie się ćwiczyć...w skrócie polega to na tym, że mięśnie proste brzucha nie schodzą się do siebie I powstaje od pępka w górę i/lub w dół szczelina, która można wyczuć palcami leżąc prosto... przez to brzuch wygląda dalej jak w ciąży, bo nie ma mięśni, które by stabilizowaly całość. Jest po prostu wypukły. ..Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Chyba niestety ttzeba to przeczekac, bo to kolejny skok. U nas ten drugi byl tez trudny. Ciagle marudzenie, placz czasami nawet wrzask i wszystko bylo na nie. Najlepiej bulo mu na rekach. Ale z kolei ile mpzna dziecko nosic. Trwalo to 3-4 dni, teraz jest ok. Do nastepnego skoku oczywiscie. A kolejne okresy maruderowania sa dluzsze.. Och trzeba byc oaza spokoju i opanowania..!
-
Ja mam z moim ostatnio nowy problem
pije z butelki moje mleko, a mądra mama wymyśliła mu zabawę taka, ze smoczkiem jeżdzę mu po dziąsłach , on to lubi i sie śmieje, z tym, ze teraz jak mu wkładam butle to sie cieszy i ja gryzie... Co prawda jak jest głodny to najpierw gryzie i sie uśmiecha, a dopiero potem łapie ze to jedzenie jak poczuje kropelki, ale boje sie, żeby jeszcze tego nie odrzucił bo co ja zrobię ...
Ps. Udało mi sie kupić medela swing nowa, zapakowana z paragonem za 200 zł łącznie z przesyłkanie bede sie juz męczyć głośnym jak wibrator mini electric, ktory zreszta był używany i cos zaczyna szwankować i przestaje działać, a ja odciągam 9 razy na dobę, także jest mi to gadżet niezbędny do życia
jak gdzieś jadę to zawsze biorę syna, jego torbę i dojare
No i ńie ukrywam, ze ten mini electric był tak głośny, ze krępowało mnie często odciąganie u kogoś...
Nie mogę sie doczekać przesyłkiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 09:44
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:)
http://www.sosrodzice.pl/rozejscie-sie-miesni-prostych-brzucha-porodzie/#article
Powinno się to sprawdzić zanim zacznie się ćwiczyć...w skrócie polega to na tym, że mięśnie proste brzucha nie schodzą się do siebie I powstaje od pępka w górę i/lub w dół szczelina, która można wyczuć palcami leżąc prosto... przez to brzuch wygląda dalej jak w ciąży, bo nie ma mięśni, które by stabilizowaly całość. Jest po prostu wypukły. ..
Kiedyś w grupie maluchów miałam dziecko które właśnie urodziło się z ząbkami, nie wiem ile ich było ale z pewnością wiecej niż jeden. No i usunęli temu dziecku te mleczakii ( rodzice mówili że tak trzeba robić w takich przypadkach - nie wiem, nie znam się). No i ten trzylatek z tymi brakami po mleczakach czekał dopiero na stałe zęby...
U mnie zdecydowanie nadprodukcja mleka, wytwarza się więcej niz Jaś potrzebuje, muszę w nocy odciągać i chować do lodówki. A za dnia i tak nie wykorzystuję tych zapasów bo stale mam twarde piersi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 09:50
-
nick nieaktualny
-
Mi w szpitalu mówili, że minimum 150-200g na tydzień, więc niby ok, ale do waszych maluchów to ona mikrusek jest. Poza tym, w przeciwieństwie do mnie, nawet brzuszka nie ma, he he he Mnie się niemowlęta z takim brzuszkiem jak budda kojarzą, he he he
Zmierzyliśmy ją - ma 59cm, nadal nosimy rozm. 2 pieluszek i niektóre 62 ubranka są za duże. W ogóle, żadnego 62 jeszcze nie wyrzuciłam do kartonu.
Na chrzest kupiłam 68, nie wiem czy nie popełniłam błędu, bo może być za duża na początku maja, ale z drugiej strony 31 maja mojego małża chrześniaczka ma komunię i chcę tą sukienkę też na tę okazję założyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 09:52
-
nick nieaktualny