X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś chyba mam kryzys laktacyjny, co prawda mała pije i nie płacze że za mało, ale nie były piersi od rana "twarde"... Po jakim czasie od wypicia Femaltikera widzicie poprawę laktacji? Staram się pić koło 12 i 16-17, żeby na noc się uzbierało, ale dziś jakoś chyba nie pomaga...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka jak dla mnie za mało odświętne to ubranko to chrztu...oczywiście na każdą inna okazję jest świetne.

dziewczyny ten katarek jest super !! Jaś nawet się nie zająknął, w ogóle jakby mu było obojętne co robię. A ściągnęło sporo kóz, tylko teraz nie wiem jak usnunąć bo poprzyklejały się do ścianek (sorry za opis) jak Wy usuwacie?? próbowałam pod wodą z ciśnieniem ale nie idzie...

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Ja dziś chyba mam kryzys laktacyjny, co prawda mała pije i nie płacze że za mało, ale nie były piersi od rana "twarde"... Po jakim czasie od wypicia Femaltikera widzicie poprawę laktacji? Staram się pić koło 12 i 16-17, żeby na noc się uzbierało, ale dziś jakoś chyba nie pomaga...
    Piersi nie muszą być twarde,aby były pełne. Ponoć po czasie laktacja dostosowuje się do pottrzeb dziecka i jeśli najda się z miekkich piersi to znak że już sie dostosowała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    A mamy zalecenie nutramigenem, który jest w zapachu i smaku paskudny.

Pediatra mówiła ze wbrew naszym oczekiwaniom dzieci lubią ten smak. U mnie Tymek wpierdziela, aż mu się uszy trzęsą :-)

Malenq lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka ja mam do katarku taką szczoteczkę i idealnie oczyszcza. tylko pozniej gile na szczoteczce zostają.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:01

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Ag a może znasz jeszcze jakieś fajne strony z ciuchami/butami? :) Bo ja chyba jestem lewa w takim wyszukiwaniu i coś mi się podoba ale nigdzie nie można tego kupić, a potem... potem to już czasem pół miasta w tym chodzi...

tą mi pokazala sis w niedziele- ja tez jestem lewa w temacie takich fajnych malych butikow online, bo moja garderoba skupia sie wokol zary, promoda i HM'a;) czyli wieje sieciówkową nudą;)

kiedys oglądalam mosquito.pl bodajze, sukienki mieli fajne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 16:31

Chanela lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Otóż to....dieta, laktator, mała itp... A ja juz małżowi mówiłam, ze ja mak zwykle baterie, nie mam duracellów heheheh i nie wiem jak długo pociągnę...
    Pediatra tez twierdziła ze to wina alergii, u nas Babilon pepti, 2 puszki nutramigenu stoją, mała za żadne skarby nie chce tego pić...
    I ja tak dzisiaj zrobiłam, najpierw Cyc, potem laktator, potem moje mleczko z butelki i ponad godzina na karmieniu minęła:-\ :-\ :-\ ale mleka niewiele w cycach zostaje do odciągnięcia.....
    Mała wczoraj wieczorem dostała moje mleko 140ml wypiła jednym tchem i się zastanawiał czy nie za mało jej było, ale nie płakała wiec stwierdzilam ze pewnie w sam raz :-\
    Nadal robi zielone i śluzowate kupki, pediatra wczoraj nawet nie skomentowała... Uhmmm
    U nas sytuacja wygląda bardzo podobnie. Tymek ma mega apetyt. Je 8-9 razy na dobę za każdym razem około 150 ml. Laktatorem rano jestem w stanie ściągnąć 160ml z obu piersi ale wieczorem to już 120-100. Dlatego dwa razy dziennie daje mu cała butelkę Nutramigenu 150 ale z 4 łyżkami mleka. I wtedy odciagam laktatorem i przez resztę czasu dokarmiam moim mlekiem po karmieniu cycem poza nocą. Tak 50-60ml. Rano jak jest nakarmiony i zadowolony mogę sprawnie ściągnąć mleko. Popołudniu juz jest M i wtedy on zajmuje się Tymkiem a ja dojarka. Trochę roboty z tym jest ale widzę różnice między tym sposobem a tym jak za każdym razem po karmieniu dawałam mu mm. Wtedy ogólny bilans podawania mm jest mniejszy, bo jak dawalismy za każdym razem mm to tez robił zielone kupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 16:41

• isabelle Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:37

OliOla, Nuskaw, jonka91 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupilam szatke i świece na chrzest;) szukalam uzywanych ubranek i nic mi nie wpadlo w oko:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selen te kalosze są śliczne, ale nie wygodne.. bo są całe z gumy, jak noga się spoci to zjeżdża na śródstopie i się gniotą paluchy..

Maud Kochana rozbawiłaś mnie z tą melisą! :D

Chanela te kalosze na obcasie to pikuś! Na zimę mam kozaki Quazi 12cm haha w sam raz na oblodzone chodniki! :)

co do stron z z butami/ ciuchami:
    http://www.stylowebuty.pl
    http://wilady.pl/pl/

http://www.fasardi.com/pl/
    http://www.stradivarius.com/pl/pl/ to sklep online stradivariusa :)
    http://www.sheinside.com to najlepsza stronka ale ciuchy idą z zagranicy ;)

Chanela, Maud11 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Na zimę mam kozaki Quazi 12cm haha w sam raz na oblodzone chodniki! :)

cała kawa;)

Kawa, MartaKD, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziś zadowolona z siebie, korzystając z pogody wzięłam małą w bujaczku przed dom i skopałam cały skalniak, posadziłam roślinki cebulkowe i magnolie pnącą- mam nadzieje że "dotrze" na piętro na balkon.

Jeśli chodzi o smoczki- Adeli sie wszystkie odbijają na buzi od samego urodzenia, czy Avent czy Lovi ma taką papulatą buzie :)

MartaKD lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.zara.com/pl/pl/mini/swetry/d%C5%82uga-kurtka-z-kapturem-c719511p2380395.html
    http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/niemowl%C4%99-ch%C5%82opiec-%28od-3-miesi%C4%99cy-do-3-lat%29/spodnie/spodnie-chinosy-z-paskiem-c358119p2368150.html

pasuje taka kurteczka i galotki na chrzest??

albo cos takiego do kurteczki?
    http://www.hm.com/pl/product/30172?article=30172-C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 17:25

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Pediatra mówiła ze wbrew naszym oczekiwaniom dzieci lubią ten smak. U mnie Tymek wpierdziela, aż mu się uszy trzęsą :-)
    To ta pediatra nie poznała mojej malej, jak ta wypiła z 20ml nutramigenu to wymiotowała i darła się w niebogłosy, mąż musiał pojechać do apteki po Babilon pepti..?? Przy drugim i trzecim podejściu było to samo, wiec to nie przypadek i moja mała ewidentnie nie polubiła tego mleczka hehehe

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kosztowalam tak na paluszek nan pro... i swojego tez:P
    dziwie się, że dzieciakom smakuje mm. obrzydliwe jest w smaku.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja kosztowalam tak na paluszek nan pro... i swojego tez:P
    dziwie się, że dzieciakom smakuje mm. obrzydliwe jest w smaku.

Proszek lepszy od rozrobionego , spróbuj :P

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    http://www.zara.com/pl/pl/mini/swetry/d%C5%82uga-kurtka-z-kapturem-c719511p2380395.html
    http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/niemowl%C4%99-ch%C5%82opiec-%28od-3-miesi%C4%99cy-do-3-lat%29/spodnie/spodnie-chinosy-z-paskiem-c358119p2368150.html

pasuje taka kurteczka i galotki na chrzest??

Kurteczka jeszcze tak, chociaż chyba tylko do reszty białej. Spodenki zbyt codzienne. Jak już chcesz zwykłe spodnie, żeby móc potem wykorzystać to chyba bym kupiła czarne, żeby wystylizować młodego w garnitur.

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pediatra powiedziała ze male dzieci smaku nie odróżniająmi ze nie wierzy, ze mojej malej nie smakuje nutra... Co za Bzdura, gdyby tak było, nie reagowałyby tak na glukozę, a mleko matki nie byłoby takie słodkie....
    Ech ... Moja to smakosz i tyle heheheeh

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    kupilam szatke i świece na chrzest;) szukalam uzywanych ubranek i nic mi nie wpadlo w oko:/
    U mnie chrzestni kupują.i jak ja byłam dwa razy chrzestną tez kupowałam.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2333 2334 2335 2336 2337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ