*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś Blaneczka skończy 2 miesiące, z tej okazji chciałabym ją Wam przedstawić

Witamy wszystkie mamusie i dzieci
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7de0626ea995.jpg
Anutka jasne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 14:08
Ewelina88, Selene, Kawa, magdalenka, szpilka, Becia81, lwuska55592, Agus89, Bogusiar80, Chanela, jonka91, rastafanka lubią tę wiadomość
-
nie twierdzę,że nie:) my własnie przeszłysmy od paru dni na ubieranie na dzień sukieneczek, pierdołeczek,a na noc spiochy.bo tak to cały dzień była w spiochach:)Ag... wrote:bardzo fajne są jakosciowo.
mam bodziki i polspiochy bawelniane z hm i jakosc zupelnie inna niz cala reszta, ktorą mam. -
Super i moje ulubione bluzeczki z kołnierzykiemMonisiaK wrote:Dziś Blaneczka skończy 2 miesiące, z tej okazji chciałabym ją Wam przedstawić

Witamy wszystkie mamusie i dzieci
<a href=http://zapodaj.net/073b9eef69f19.jpg.html>20150320_161856.jpg</a>
-
MartaKD wrote:nie twierdzę,że nie:) my własnie przeszłysmy od paru dni na ubieranie na dzień sukieneczek, pierdołeczek,a na noc spiochy.bo tak to cały dzień była w spiochach:)
no ale drogie, owszem;)
my caly czas na wygodniaka, bodziaki i polspiochy:) -
MartaKD my tez od paru dni zakładamy ciuszki "wyjściowe" na dzień, a na noc pajace i śpiochy. Stwierdziłam że jak ich nie będę zakładać teraz to kiedy...aż tylu wyjść nie mamy żeby je znosił. Juz kilka rzeczy odłożyłam a założone byly zalwdiwe raz czy dwa...aż szkoda bo niektóre całkiem drogie były a praktycznie nieużyte.
Nie wiem co się dzisiaj dzieje z moim dzieckiem, wiekszość dnia przesypia...aż się nocy boję. Nigdy taki senny nie był, może ta pogoda na niego tak wpływa, u nas pada cały dzień.
Monisia Blaneczka śliczna, kołnierzyki nie przeszkadzają Ci przy karmieniu ??
MartaKD lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja myje solą fizjologiczną, myłam tez herbata,rumiankiem.jak nie przejdzie to pediatra przepisze Ci kropelki na receptę.Klarze już trochę mniej ropieje (tylko lewe),ale ma zablokowany chyba kanalik łzowy.Masuje też jej kącik,zeby ten kanalik udrożnić.Kawa wrote:Dziewczyny już trzy razy od rana czyściłam oczka małej bo miała "śpiochy" i właśnie się zorientowałam ze ropieją jej.
Co na ropiejące oczka polecacie?
Kawa lubi tę wiadomość
-
odkrylam klucz do sukcesu- polozylam kostka w samej pieluszce na brzuchu i zupelnie inna zabawa- piski z radosci i az sie odbijał z rąk.
no i pojawila się wysypka- bardzo delikatna. Pytanie czy to 3 dniowka czy dzialanie niepożądane po bactrimie ( zmiany skorne okreslane jako częste) zobacze jak sie rozwinie sytuacja i bede dzwonic do pediatry.
Po gorączce nie ma śladu. -
Heloł, ile wy dziś naprodukowałyście. Godzinę czytałam. Ala znów nieznośna. Nie chce wcale spać, nawet na spacerze. Z mojego mycia okien znów nici, a jutro jadę do rodziców i zostaję aż do świąt. Trudno, będą brudne. Ja już wam pisałam, że jestem dziwna. Ala co prawda w domu jest ubrana tylko w pajac, ale na spacery ubieram:
1. body + półśpiochy + bluza z kapturem i czapeczka wiosenna
2. lub body, śpiochy i bluza, czapka
3. Body + spodnie + skarpety + bluza i czapka
4. Body + rajstopy + sukienka + bluza i czapka
Na to albo cienki kocyk albo samo okrycie wózka...
U nas kupki są ok. 5 razy na dobę
Ala przewraca się z pleców na brzuch, ale odwrotnie nie chce. Zasypia zazwyczaj na boku, sama się na niego przekręca, obojętne na który. Potem, w nocy zwykle ląduje na plecach.
Od dziś Ala ma nową umiejętność - łapie pieska z bujaczka i ciągnie go do siebie.
Jak byłyśmy na USG bioderek, Pani zwracała uwagę, aby nie stroić dziecka w niewygodne i sztywne ubranka, nie wozić zamiast w wózku to w nosidle. Od tego jest gondola. Serce mi się kraje, jak widzę spacerujące matki z dzieckiem skulonym w foteliku. To przecież szkoda dziecka.
A wy długo trzymacie dzieci w fotelikach samochodowych?