*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś Blaneczka skończy 2 miesiące, z tej okazji chciałabym ją Wam przedstawić
Witamy wszystkie mamusie i dzieci
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7de0626ea995.jpg
Anutka jasneWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 14:08
Ewelina88, Selene, Kawa, magdalenka, szpilka, Becia81, lwuska55592, Agus89, Bogusiar80, Chanela, jonka91, rastafanka lubią tę wiadomość
-
Ag... wrote:bardzo fajne są jakosciowo.
mam bodziki i polspiochy bawelniane z hm i jakosc zupelnie inna niz cala reszta, ktorą mam. -
MonisiaK wrote:Dziś Blaneczka skończy 2 miesiące, z tej okazji chciałabym ją Wam przedstawić
Witamy wszystkie mamusie i dzieci
<a href=http://zapodaj.net/073b9eef69f19.jpg.html>20150320_161856.jpg</a> -
MartaKD wrote:nie twierdzę,że nie:) my własnie przeszłysmy od paru dni na ubieranie na dzień sukieneczek, pierdołeczek,a na noc spiochy.bo tak to cały dzień była w spiochach:)
no ale drogie, owszem;)
my caly czas na wygodniaka, bodziaki i polspiochy:) -
MartaKD my tez od paru dni zakładamy ciuszki "wyjściowe" na dzień, a na noc pajace i śpiochy. Stwierdziłam że jak ich nie będę zakładać teraz to kiedy...aż tylu wyjść nie mamy żeby je znosił. Juz kilka rzeczy odłożyłam a założone byly zalwdiwe raz czy dwa...aż szkoda bo niektóre całkiem drogie były a praktycznie nieużyte.
Nie wiem co się dzisiaj dzieje z moim dzieckiem, wiekszość dnia przesypia...aż się nocy boję. Nigdy taki senny nie był, może ta pogoda na niego tak wpływa, u nas pada cały dzień.
Monisia Blaneczka śliczna, kołnierzyki nie przeszkadzają Ci przy karmieniu ??MartaKD lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kawa wrote:Dziewczyny już trzy razy od rana czyściłam oczka małej bo miała "śpiochy" i właśnie się zorientowałam ze ropieją jej.
Co na ropiejące oczka polecacie?Kawa lubi tę wiadomość
-
odkrylam klucz do sukcesu- polozylam kostka w samej pieluszce na brzuchu i zupelnie inna zabawa- piski z radosci i az sie odbijał z rąk.
no i pojawila się wysypka- bardzo delikatna. Pytanie czy to 3 dniowka czy dzialanie niepożądane po bactrimie ( zmiany skorne okreslane jako częste) zobacze jak sie rozwinie sytuacja i bede dzwonic do pediatry.
Po gorączce nie ma śladu. -
Heloł, ile wy dziś naprodukowałyście. Godzinę czytałam. Ala znów nieznośna. Nie chce wcale spać, nawet na spacerze. Z mojego mycia okien znów nici, a jutro jadę do rodziców i zostaję aż do świąt. Trudno, będą brudne. Ja już wam pisałam, że jestem dziwna. Ala co prawda w domu jest ubrana tylko w pajac, ale na spacery ubieram:
1. body + półśpiochy + bluza z kapturem i czapeczka wiosenna
2. lub body, śpiochy i bluza, czapka
3. Body + spodnie + skarpety + bluza i czapka
4. Body + rajstopy + sukienka + bluza i czapka
Na to albo cienki kocyk albo samo okrycie wózka...
U nas kupki są ok. 5 razy na dobę
Ala przewraca się z pleców na brzuch, ale odwrotnie nie chce. Zasypia zazwyczaj na boku, sama się na niego przekręca, obojętne na który. Potem, w nocy zwykle ląduje na plecach.
Od dziś Ala ma nową umiejętność - łapie pieska z bujaczka i ciągnie go do siebie.
Jak byłyśmy na USG bioderek, Pani zwracała uwagę, aby nie stroić dziecka w niewygodne i sztywne ubranka, nie wozić zamiast w wózku to w nosidle. Od tego jest gondola. Serce mi się kraje, jak widzę spacerujące matki z dzieckiem skulonym w foteliku. To przecież szkoda dziecka.
A wy długo trzymacie dzieci w fotelikach samochodowych?