X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Dzisiaj Weronika kończy 2 miesiące. Ale to szybko leci.
    Wczoraj byłam na spotkaniu organizacyjnym do żłobka. Fajna babka, wszystko ładnie pięknie ale nie mam gwarancji że do stycznia będą mi trzymać miejsce. Na pewno będę mieć pierwszeństwo, bo już teraz się interesuję. No zobaczymy co tam z tego wyniknie.
    Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która będzie oddawać córeczkę do żłobka niedługo i wspominała że teściowa zaproponowała że może się zająć wnuczką. Więc spytałam czemu nie chce pomocy. Okazało się, że teściowa mieszka 130 km od nich więc by się do nich przeprowadziła, i za zajmowanie się wnuczką brałaby jedynie 10 zł za godzinę!! Jestem w szoku, na początku myślałam że to żart.
    Czas szybko leci :)
    No moja kolezanka tez miala taka sytuacje. Jej mama nie dosc, ze jak zabija swiniaka to im miecha da to i mala przypilnuje za darmo. A tesciowapowiedziala, ze ona moze sie mala zajmowac za kase.
    Ja nie wyobrazam sobie czegos takiego. No rozumiem mozna mame czy tesciowa jakos wspomoc ale nie dawac wielkiej kasy. My nie mielismy i nie mamy problemu. Nie dosc, ze od nas nikt pieniedzy nie bral to jeszcze po pracy jedlismy obiad lub przed praca u dziadkow. Kupowali nam czesto cos do jedzenia lub dla dziecka.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja mam butelki z MAm samosterylizyjące, wrzucam smoczek do niej, nalewam do spodka wodyy i nakrywam tą zatyczką z butelek i na 3min do mikrofali i gotowe ;)

O proszę jak sprytnie, brzmi bardzo kusząco :)
    Vices shoes nie znam, ale się rozejrzę :) Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:08

• isabelle Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sterylizator elektryczny, a że karmię wyłącznie z butelki to dla mnie rozwiązanie idealne. Sterylizacja trwa 5 minut, nie trzeba poza tym wygotowywać. Włączam urządzenie raz na dobę, pomieści 6 butelek, które przez cały dzień sobie w tym urządzeniu są i wyjmuję do karmienia. Mam porządek na blacie dzięki temu.

marrtka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    O proszę jak sprytnie, brzmi bardzo kusząco :)

Rewelacyjne rozwiązanie, nie zajmuje miejsca, dla leniwych w sam raz :) tu jest przedstawione:
    http://www.nakina.pl/butelki-i-smoczki/752-butelki-ze-smoczkiem-mam-antykolkowe.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 15:44

marrtka lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wygotowuje butelek i sterylizatora tez nie mam. U nas jest mycie butelek w bardzo ciellej wodzie. A dwa razy w tygodniu zalewam butelki wrzatkiem :)

Malenq, renia83, kasia86 lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komu tęskno za słońcem zapraszam na Podkarpacie! :D
    Mojej Natalce coś się poprzestawiało i mało co śpi na spacerze. Rozgląda się albo wyje ;) Dopiero niedawno zapadła w głębszy sen leżąc w wózku przed domem.

Obiad dochodzi, więc zabieram się za kolejne okno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 15:47

201501145565.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Iwuska chyba ty pisalas cos o plaskiej główce ( jak nie ty to ktos inny, wtedy przepraszam:) ). Kostek tez ma plaskaty tył a na boczku nie chce spac mimo ze go ukladam.
    Znalazlam cos takiego http://headcare.co/ , zastanawiam sie nad kupnem takiej podusi. Opinie ma dobre
    Moja znajoma pytała się fizjoterapeuty o tę poduszkę i jej odradził. Ponoć lepiej kupić wyprofilowaną gąbkę niemowlęcą, która kosztuje grosze ;)

201501145565.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa dzięki, czaderska ta butelka :D kupię. Ciekawe czy będzie chciała ssać, bo Medeli nie lubi leniuszek, a Avent leje się po brodzie.
    Machnęła teraz 2 cyce i śpi, jak nie ona. Idę porobić zaległe rzeczy.

W ogóle Styczniówki mają ogromną i bezcenną wiedzę :) bez Was ani rusz.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Moja znajoma pytała się fizjoterapeuty o tę poduszkę i jej odradził. Ponoć lepiej kupić wyprofilowaną gąbkę niemowlęcą, która kosztuje grosze ;)

masz na mysli tą kąpielową?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    masz na mysli tą kąpielową?
    Tak :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Kawa dzięki, czaderska ta butelka :D kupię. Ciekawe czy będzie chciała ssać, bo Medeli nie lubi leniuszek, a Avent leje się po brodzie.
    Machnęła teraz 2 cyce i śpi, jak nie ona. Idę porobić zaległe rzeczy.

W ogóle Styczniówki mają ogromną i bezcenną wiedzę :) bez Was ani rusz.

Kup od razu smoczek inny bo przy zakupie butelki jest tam smoczek nr 1-od urodzenia, nr2 od drugiego miesiąca, następny to od 4miesiąca i ostatni od 6 miesiąca życia ;) chodzi o dziurkę w smoku czyli przepływ ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania29 oby te słonko się utrzymało bo jutro jadę na weekend w tamte strony! :)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny butelkowe, zmieniłyście smoczki w butelkach z wolnego przepływu na większe? Jest różnica w długości jedzenia? Ja cały czas używam jedynek i zastanawiam się kiedy przejść na 3+

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy już smok 2+ i troszkę szybciej się najada i przedewsystkim więcej je

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:08

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ania29 oby te słonko się utrzymało bo jutro jadę na weekend w tamte strony! :)
    Chciałabym, ale ponoć od jutra pogorszenie pogody ;)

Ma któraś z Was parapety z białego konglomeratu? Pojęcia nie mam czym jej doczyścić :/

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Isabelle my uzywamy NUKów wiec następny rozmiar smoczka mamy dopiero od 6 miesiąca.

Ja też miałam 3 butelki NUKa na początku i ze smoczka jedynki bardziej mleko leciało niż z jedynki TT. Mają po prostu większą dziurkę, fajnie się sprawdziło do zagęszczanego mleka, bo przez TT nie leciało wcale.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Dziewczyny, jak zachowywały się Wasze dzieciaczki po szczepieniu? Moja jest ospała, nawet na jedzenie nie wstała. Chyba wybudzę, bo się martwię. Dostała dziś 5w1, wzw i pneumokoki. Tak piszczała, że prawie się popłakałam :(

Moja miała też taki sam zestaw i była bardziej senna 2 dni, nic poza tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 butle z MAMbaby (z nich korzystamy) 1 TT antykolkowa z ta rurka w srodku-szajs, 2 z canpola w gratisie dostalam, i 2TT duze jak mala bedzie wieksza. Wiec troche tego mam :P

Anutka lubi tę wiadomość

‹‹ 2360 2361 2362 2363 2364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ