*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Chanela wrote:Dzisiaj Weronika kończy 2 miesiące. Ale to szybko leci.
Wczoraj byłam na spotkaniu organizacyjnym do żłobka. Fajna babka, wszystko ładnie pięknie ale nie mam gwarancji że do stycznia będą mi trzymać miejsce. Na pewno będę mieć pierwszeństwo, bo już teraz się interesuję. No zobaczymy co tam z tego wyniknie.
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która będzie oddawać córeczkę do żłobka niedługo i wspominała że teściowa zaproponowała że może się zająć wnuczką. Więc spytałam czemu nie chce pomocy. Okazało się, że teściowa mieszka 130 km od nich więc by się do nich przeprowadziła, i za zajmowanie się wnuczką brałaby jedynie 10 zł za godzinę!! Jestem w szoku, na początku myślałam że to żart.
No moja kolezanka tez miala taka sytuacje. Jej mama nie dosc, ze jak zabija swiniaka to im miecha da to i mala przypilnuje za darmo. A tesciowapowiedziala, ze ona moze sie mala zajmowac za kase.
Ja nie wyobrazam sobie czegos takiego. No rozumiem mozna mame czy tesciowa jakos wspomoc ale nie dawac wielkiej kasy. My nie mielismy i nie mamy problemu. Nie dosc, ze od nas nikt pieniedzy nie bral to jeszcze po pracy jedlismy obiad lub przed praca u dziadkow. Kupowali nam czesto cos do jedzenia lub dla dziecka. -
Kawa wrote:Ja mam butelki z MAm samosterylizyjące, wrzucam smoczek do niej, nalewam do spodka wodyy i nakrywam tą zatyczką z butelek i na 3min do mikrofali i gotowe
O proszę jak sprytnie, brzmi bardzo kusząco
Vices shoes nie znam, ale się rozejrzęDzięki dziewczyny za odpowiedzi.
-
nick nieaktualny
-
Ja mam sterylizator elektryczny, a że karmię wyłącznie z butelki to dla mnie rozwiązanie idealne. Sterylizacja trwa 5 minut, nie trzeba poza tym wygotowywać. Włączam urządzenie raz na dobę, pomieści 6 butelek, które przez cały dzień sobie w tym urządzeniu są i wyjmuję do karmienia. Mam porządek na blacie dzięki temu.
marrtka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarrtka wrote:O proszę jak sprytnie, brzmi bardzo kusząco
Rewelacyjne rozwiązanie, nie zajmuje miejsca, dla leniwych w sam raztu jest przedstawione:
http://www.nakina.pl/butelki-i-smoczki/752-butelki-ze-smoczkiem-mam-antykolkowe.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 15:44
marrtka lubi tę wiadomość
-
Komu tęskno za słońcem zapraszam na Podkarpacie!
Mojej Natalce coś się poprzestawiało i mało co śpi na spacerze. Rozgląda się albo wyjeDopiero niedawno zapadła w głębszy sen leżąc w wózku przed domem.
Obiad dochodzi, więc zabieram się za kolejne oknoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 15:47
-
Ag... wrote:Iwuska chyba ty pisalas cos o plaskiej główce ( jak nie ty to ktos inny, wtedy przepraszam:) ). Kostek tez ma plaskaty tył a na boczku nie chce spac mimo ze go ukladam.
Znalazlam cos takiego http://headcare.co/ , zastanawiam sie nad kupnem takiej podusi. Opinie ma dobre -
Kawa dzięki, czaderska ta butelka
kupię. Ciekawe czy będzie chciała ssać, bo Medeli nie lubi leniuszek, a Avent leje się po brodzie.
Machnęła teraz 2 cyce i śpi, jak nie ona. Idę porobić zaległe rzeczy.
W ogóle Styczniówki mają ogromną i bezcenną wiedzębez Was ani rusz.
-
nick nieaktualnymarrtka wrote:Kawa dzięki, czaderska ta butelka
kupię. Ciekawe czy będzie chciała ssać, bo Medeli nie lubi leniuszek, a Avent leje się po brodzie.
Machnęła teraz 2 cyce i śpi, jak nie ona. Idę porobić zaległe rzeczy.
W ogóle Styczniówki mają ogromną i bezcenną wiedzębez Was ani rusz.
Kup od razu smoczek inny bo przy zakupie butelki jest tam smoczek nr 1-od urodzenia, nr2 od drugiego miesiąca, następny to od 4miesiąca i ostatni od 6 miesiąca życiachodzi o dziurkę w smoku czyli przepływ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MonikaDM wrote:Isabelle my uzywamy NUKów wiec następny rozmiar smoczka mamy dopiero od 6 miesiąca.
Ja też miałam 3 butelki NUKa na początku i ze smoczka jedynki bardziej mleko leciało niż z jedynki TT. Mają po prostu większą dziurkę, fajnie się sprawdziło do zagęszczanego mleka, bo przez TT nie leciało wcale. -
nick nieaktualnymarrtka wrote:Dziewczyny, jak zachowywały się Wasze dzieciaczki po szczepieniu? Moja jest ospała, nawet na jedzenie nie wstała. Chyba wybudzę, bo się martwię. Dostała dziś 5w1, wzw i pneumokoki. Tak piszczała, że prawie się popłakałam
Moja miała też taki sam zestaw i była bardziej senna 2 dni, nic poza tym. -
nick nieaktualny