*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:Iwuska chyba ty pisalas cos o plaskiej główce ( jak nie ty to ktos inny, wtedy przepraszam:) ). Kostek tez ma plaskaty tył a na boczku nie chce spac mimo ze go ukladam.
Znalazlam cos takiego http://headcare.co/ , zastanawiam sie nad kupnem takiej podusi. Opinie ma dobre
tak ja tez myślę o jakiejś poduszce ale już sama nie wiem walczę z małym i układam go jak zaśnie wczorajszy efekt był taki:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f6cbfc2e6a4.jpg
Musiałam w nocy dołożyć zwinięty ręcznik i jakoś dało rade ale gdy się obudził ryk niesamowity.
Zauważyłam że podkładanie zwiniętego ręcznika / pieluchy z jednej strony nic nie daje bo mały delikatnie się wysuwa więc obkładam go z jednej i drugiej strony staram się żeby wyszło z tego takie coś jak na USG bioderek (to co się dziecko wkłada), tylko nie wiem czy to coś da bo w dzień jak nie śpi to leży na wznak ;/ na brzuchu nie chce za cholerę a to by trochę odciążyło ta główkę.
Zaczęłam go przekładać śpi raz z jednej raz z drugiej strony łóżeczka bo jeżeli już trzyma głowę na boku to tylko na prawym boczku i narazie dał się oszukać.
Sama nie wiem czy to coś da ;/Becia81, Ag..., Bogusiar80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczoraj jak byliśmy w poradni i musieliśmy łapać siuśki na miejscu nawkurzałam się straszliwie na moją torbę do wózka
W związku z tym mąż powiedział że mam sobie kupić nową, pojemniejszą z większą ilością przegródek(Pani doktor, dziękuję że zechciała Pani jednak to badanie moczu!
)
Czy polecacie jakąś inną oprócz tej Baby Ono?Ag... lubi tę wiadomość
-
Iwuśka i weź se zmień to profilowe:P juz 2 mce 1 tydzien i 6 dni jest nieaktualne:P
( oczywiscie zartuje) :*
a poki co tez go juz tak barykaduje.
http://www.pinkorblue.pl/Pokoj-dzieciecy/Akcesoria-do-lozeczka/Akcesoria/DELTA-BABY-Poduszka-klinowa-do-lezenia-na-boku-Baby-Sleep.html
na boczki jest spory wybor takich blokad w roznych cenach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 18:11
lwuska55592 lubi tę wiadomość
-
MonikaDM wrote:Isabelle my uzywamy NUKów wiec następny rozmiar smoczka mamy dopiero od 6 miesiąca. Chyba ze te juz będą zdecydowanie za Male to po większe sięgniemy ciut wczesniej. A tak w ogole to ile sztuk butelek macie? Pytanie tez do mam karmiących tylko przez butle. Ja miałam swoich 4 sztuki i dostałam jeszcze 3 w prezencie i te 7 to zdecydowanie za dużo. Ja myje butelki na bieżąco ale moja szwagierka "zbierała" caly dzień wiec ona miała ich dużo
-
ja mam 5 butli do mleka po 260ml, dwie do wody i herbatki po 150ml. myję raz dziennie wieczorem i wrzucam do sterylizatora wszystko na raz. mam jeszcze 4 butelki medeli do laktatora i do nich smoczki, więc ściągnięte mleko podaję w nich. z czasem chcę dokupić jeszcze ze 2 butle po 340ml, zeby mieć większą elastyczność w myciu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 18:40
-
nick nieaktualnyisabelle wrote:taką mam dokładnie:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec51718df9bc.jpg
Isabelle doczytałam że ta Twoja ma 33 cm długości. Mi się podoba Skip Hop Forma która ma aż 43 cm! Powiedz mi czy jakby dołożyć do tej co masz 10 cm to byłaby już gigantyczna czy uszłaby jeszcze? -
nick nieaktualnykasiakra wrote:Rozmawiałam dziś z kuzynką męża, jej synek z 27 grudnia waży 7,5 kg - jest tylko na piersi... załamałam się, mój młodszy 10 dni jest 2 kg lżejszy
Kasiakra no weź przestań bo ja to powinnam w takim razie skoczyć z balkonu!
Mój jest z 30 grudnia a waży 5700 g tylko na piersi!!!
-
Maud11 wrote:Isabelle doczytałam że ta Twoja ma 33 cm długości. Mi się podoba Skip Hop Forma która ma aż 43 cm! Powiedz mi czy jakby dołożyć do tej co masz 10 cm to byłaby już gigantyczna czy uszłaby jeszcze?
Torba nigdy nie jest za duża, zwłaszcza torba dziecka, więc chyba zrobisz dobry interes kupując większą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 22:37
Maud11 lubi tę wiadomość
-
kasiakra wrote:Sprawdziłam aż z ciekawości na siatce centylowej - prawie 97 - otyłość
to nie oznacza otyłości tylko że ,,najwyżej biegnie linia 97. centyla – oznacza ona, że u 97% dzieci z danej populacji oceniany parametr ma niższą wartość,,
To oznacza że 3% dzieci ma taką masę ciała co nie koniecznie oznacza że jest otyły czy coś, każde dziecko jest przecież inne, rodzi się z innymi predyspozycjami genetycznymi, rodzi się większe /mniejsze, ma inna przemianę materii i inaczej przybiera na wadze..
(tak jak i my dorośli np. moja siostra je więcej odemnie a waży 48 kg ma inną budowę ciała, poszła w rodzinę mamy w figurę i ma inną przemianę materii a je przecież więcej niż ja)
Wydaje mi się to normalne bo mój i we wzroście i w wadze jest w 97 centylu.. i nie jest otyły ani nie jest wielkoludem.
Ważne po prostu jest żeby dziecko mniej więcej szło w granicach tych samych centyliWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 20:11
isabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny