*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Heloł
dzis dzień lenia byl,leżałyśmy z Klarą poł dnia,deszcz padał i na spacer nie poszłyśmy.ale za to były dwie kupy dziś
Od 18-20 prowadziłam zajecia:) wróciłam,kapiel i już dziecię śpi.
Kawa super buciki:)
Do nosidełka przymierzę się po 5 miesiącu chyba,w okolicach poł roczku.
Sterylizatorów nie mam,butelki używam na razie b.rzadko,a smoczka i laktator myje w gorącej wodzie.
Tez jestem gadżeciara,ale mocno sie powstrzymuje przed kupowaniem większości rzeczy,bo albo sa absurdalnie drogie,albo dochodze do wniosku,ze jednak nie sa niezbędne
Moim zdaniem nie ma co porównywać dzieciaczków.najważniejsze,ze zdrowe i widac,ze rosną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 21:28
-
nick nieaktualny
-
szpilka wrote:
Isabelle a Cibie poprosze o linka do tych toreb, bo zaczynam myslec o czyms wiekszym niz ta od wozka (za malo ma przegrodek)
Te torby można kupić w wielu sklepach internetowych i na allegro. Ja kupowałam tu, bo była akurat darmowa przesyłka wtedy http://www.calydlamamy.pl/77-torby-skip-hop. -
szpilka wrote:Maud czy mozesz wrzucic linka do tej siatki skoro mozna dane naszych dzieci wpisywac?
Isabelle a Cibie poprosze o linka do tych toreb, bo zaczynam myslec o czyms wiekszym niz ta od wozka (za malo ma przegrodek)szpilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:Maud czy mozesz wrzucic linka do tej siatki skoro mozna dane naszych dzieci wpisywac?
http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
Tylko trochę to skomplikowaliMusisz się zarejestrować. Później wpisujesz pomiar z dnia aktualnego (z dziś, ja wpisałam mniej-więcej). Pokazuje Twoją siatkę i tam jest odnośnik że jak masz wcześniejsze pomiary z książeczki to możesz wpisać. Wpisujesz wszystkie starsze i pokazuje Ci siatkę
szpilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... wrote:jezusie przezylam zawał. po kąpieli zapadlo sie kostkowi ciemiączko. po butli i cycu wrocilo do normy ale jeszcze tak nigdy nie mial:(
pewnie efekt biegunki ( na szczescie juz ustala)...masakra! -
tak, zawsze jest lekko zapadnięte. Ale mial dosc sporo, zauwazylam po kąpieli jak chcialam glowke poczesac.
Kostek malo jadl, do tego to rozwolnienie. Juz jest OK- wypil 2 cyce i butle, wrocilo do normy.
Matko ale mam 1 razow ostatnio- 1 gorączka, biegunka, choroba, zapadniete ciemiaczko...juz wystarczy:( -
Malenq wrote:Renia a jak podparcie dla główki???? Kurczę nosidła są zalecane dopiero jak dziecko samo będzie siedziało... Uhmmmmmmmmm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 21:54
Malenq lubi tę wiadomość
-
znowu dalam cycka i znow podjadł trochę- chyba mu apetyt wrocil. Tak, wiem wlasnie ze to moze bc skutek odwodnienia,bede poic strzykawką, jak kota:) bo z butli wody nie chce. Jutro wrzuce jakąś fote- nie mialam kom przez tydzien i zadnego nie zrobilam:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 22:03
-
kasiakra wrote:Rozmawiałam dziś z kuzynką męża, jej synek z 27 grudnia waży 7,5 kg - jest tylko na piersi... załamałam się, mój młodszy 10 dni jest 2 kg lżejszy
Mój jak miał skończone 7 tyg i 2 dni ważył 5950 na samej piersi, boje się że za dużo przybiera , od 26.02 do 23.03 przybrał 1300 g. -
Hej.Moja córa też ma takie tempo przybierania,ma 2 mies(ur.24.01,3500 i 55cm)waży trochę ponad 6 kg i jest tylko na piersi.Jest zdecydowanie na 97 centylu i pediatra mnie uspokaja,mam się cieszyć że rośnie.Również martwiłam się tym przyrostem,ale skoro lekarz nie widzi w tym problemu to jestem spokojna.Poza niedrożnymi kanalikami łzowymi jest okazem zdrowia(puk puk-odpukuję
) i to najważniejsze.Kochanego ciałka nigdy dosyć
Poza tym każdy dzieciaczek ma swoje tempo i nie ma sensu ich porównywać i denerwować,tak myślę. Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 00:13