*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Pinia108 wrote:Ja byłam na Mickiewicza na NFZ bez terminu. Maz pojechał przed 7, zarejestrował i tego samego dnia ok. 9 miałysmy wizyte. Potrzebne było tylko skierowanie. Dostałysmy kropelki Vigomax i masaz. Teraz jest w miare ok. Czsem sie pojawia w kacikach ropa/spiochy i zadko na rzęsach
-
Viv78 wrote:Niestety takiego nadprogramowego nie mam. I generalnie zastanawiam się czy on działa bo u nas coś nie bardzo. No albo to nie są kolki.
Jakie dawki podajesz?
Czy są tu dzieci które wymagają wiecznej uwagi? Noszenia na rękach, zabawiania itp? Nasza jest bardzo absorbujaca. Chętnie bym poszła z nią do lekarza żeby zobaczyć czy wszystko gra, ale co powiem, Panie doktorze nasze dziecko ciągle marudzi?
Jakoś tak nie bardzo chyba.
Czy ja wiem czy pomaga hmm przynajmniej nie było problemów z kupą jak braL regularnie. Daje 15 kropli do mleka kiedy ma atak, kiedyś zddawalam za każdym razem, ale się kończą i oszczędzam. Mój Antek non stop wymaga uwagi, nie sypią w dzień I chce być na rękach w pozycji pionowej, ale oczywiście noszę go rzadko bo nie chce przyzwyczaić. Swoje już waży i będzie mi potem coraz ciężej. dodatkowo jest ciągle głodny, a jeść więcej nie może bo.boli go brzuszek...potrafi zjeść 150ml mojego zageszczonego mleka i 60 ml mm i jak zabieram butlę to wrzask, a jeść tyle mu nie wolno. Ma dostawać 120-150ml Max mojego o mleka zageszczonego co 2H nie czesciej, a on najchętniej jadlby co chwilę, nie daje się oszukać herbatka czy woda...3 marca ważył 5200gr A wczoraj 6400 gr, jest co nosić, podobno jest w górnej granicy wagi.
Mam nadzieję, że niedługo mu się to unormuje i nie będzie tak chciał ciągle jeść bo i on się męczy i ja ze muszę go przetrzymywanec do tych 2 godzin.
Dodatkowo mamy refluks i skaze bialkowaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 10:25
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Viv78 są dzieci tzw. high-need baby, poczytaj sobie
Marta mamy Floxal. Dziewczyny siostry też miały problem z ropiejącymi oczkami, jednak żadna nie miała przepychanych kanalików. Po prostu z czasem przeszło. Jeśli problem nie jest bardzo zaawansowany, to kropelki i masaż powinny pomóc -
Pinia dzieki za info! To w następnym tygodniu tam pojadę.:*
Viv moja Milenka nawet na spacerze nie śpi. W leżaczku ok 30 minut ale i tak trzeba co chwile do niej mówić bo inaczej słyszę Eeeee...Aaaaaa. Tak jakby mnie wolała. Ona potrafi ciągle gadać i się śmiać. A w przerwie noszenie pionowo i pokazywanie świata bo inaczej płacz. Chociaż dziś wyjątkowo mi śpi. I nocki przespane mamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 10:35
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:57
Ewelina88, MartaKD, Selene, ania_29, isabelle, szpilka, Bogusiar80, jonka91, Becia81, Rybka1, Ag..., Wiki81, Agus89, Anutka, renia83, Maud11, rastafanka, lwuska55592, Chanela lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Pawełek specjalnie dla Styczniowych cioć
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7165179c6a9.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6de3efb0787b.jpg
lubimy sie kapac tatus uczy nas odpychac sie nozkami i plynac oczywiscie bezpieczny z glowka na tatusiowej raczce, mate tez lubimy i mamusia moze cos zrobic w domu jak sie bawie tylko niech za daleko nie odchodzi bo lubie ja widziec i slyszecEwelina88, Bogusiar80, MartaKD, jonka91, Becia81, Agus89, Maud11, rastafanka, lwuska55592, Chanela, Rybka1 lubią tę wiadomość
-
MartaKD wrote:Jak szukasz? No kilka Was mam w znajomych:) Selene chyba nie mam.
:P
A Selene kiedyś coś mi wysyłała na pocztę i tak znalazłam. Ale nie jestem pewna.