X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzis z chrzcinami wkurzylam...mialam robic na 15 osob w restauracji.ale...mooja tesciowa w maju do sanatorium z narzyczonym jedzie,moj tata pracuj wszystkie weekendy- dodatkowo,szwagierka tydzien tem zmienila wiare i wiecie co? Ma ich w nosie,ni bede sie dostosowywac....chrzciny,tylko chrzestni,potem do restauracji na obiad i deser i do domu !

jonka91, Malenq, MonikaDM lubią tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczevmoj iphone zjada litery...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Do takich samych wniosków doszłam czytając wpis Oli. Chociaż u nas Filip będzie na chrzcinach miał już pół roczku, więc może mu to nie już będzie przeszkadzało?
    Bacznie będę obserwowałą jego reakcje.

Około 6 m-ca życia każde dziecko przejawia tzw. lęk separacyjny - orientuje się że są ludzie "swoi" i ludzie obcy i zaczyna go to przerażać i jet wielki płacz jak mama znika z zasięgu wzroku. Moje wszystkie znajome to przerabiały - na siku nawet nie mogły wyjść... :) Także w takim wieku może być różnie :)

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    Ja sie dzis z chrzcinami wkurzylam...mialam robic na 15 osob w restauracji.ale...mooja tesciowa w maju do sanatorium z narzyczonym jedzie,moj tata pracuj wszystkie weekendy- dodatkowo,szwagierka tydzien tem zmienila wiare i wiecie co? Ma ich w nosie,ni bede sie dostosowywac....chrzciny,tylko chrzestni,potem do restauracji na obiad i deser i do domu !
    Polubiłam za to, że tak stawiasz sprawę! W końcu to jest ważny dzień dla Twojego dziecka. Może tak kameralnie nawet jest lepiej!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    Prawidłowo!!!

belldandy lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Maud a jak zdrowie Tomka?juz lepiej z tym przeziębieniem?

Dziękuję że pytasz :) Mamy ewidentnie katar i leciutkie pokasływanie, a jak sobie głuży to słychać że robi to przez nos. Ale jemu to nie przeszkadza :) Tylko z tą piersią problem, dłużej niż 2 minuty nie pociągnie. Podaję swoje w butelce, ale też musi być karmiony bardziej w pionie żeby było ok.
    Od wczoraj robimy inhalacje a dziś dostał 5 kropelek witaminy C i na razie się nie pogarsza. Jak się będzie utrzymywać to pojedziemy do lekarza żeby osłuchał.

• OliOla Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 23:00

l22nzbmh1lqdktpj.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Około 6 m-ca życia każde dziecko przejawia tzw. lęk separacyjny - orientuje się że są ludzie "swoi" i ludzie obcy i zaczyna go to przerażać i jet wielki płacz jak mama znika z zasięgu wzroku. Moje wszystkie znajome to przerabiały - na siku nawet nie mogły wyjść... :) Także w takim wieku może być różnie :)

W sumie racja! Mąż wyczytał taką informację, jak byliśmy na 1 wizycie w przychodni. Ten lęk separacyjny może się już zacząć objawiać w 5 miesiącu życia. No nic trzeba będzie wszystkich uświadomić jak sprawy się mają i już!

• isabelle Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    W softshellu?czyli miękkiej skorupie?:) mi tez szkoda kasy na nowy,bo mam tez takie użytku codziennego,a ten elegancki kupiłam kilka lat temu i używam od swieta:)

:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 22:43

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Polubiłam za to, że tak stawiasz sprawę! W końcu to jest ważny dzień dla Twojego dziecka. Może tak kameralnie nawet jest lepiej!
    Wiesz chcialabym miec ich wszystkich razem ale sie nie da...d d...tez im wchodzic nie zamierzam,moja tesciowa to juz wszelkie rekordy bije....wic jak zapyta kiedy chrzviny to pewnie bedzie juz po....
    Wczoraj na urodzinach starszeg syna przyjechala matrona,wzięla malego,na sile probowala mu cumla wcisnac i trzepala nm na wszystkie strony,jak powiedzialam.ze ja go nie hustam a cumla nie lubi to sie oburzyla i do wyjscia gwiazda na fotelu odpoczywala.....wrrrr

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:42

szpilka lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu zmienila wiarę?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    O matko! To jakaś dziwna ta wiara. My z mężem katolikami nie jesteśmy ale wszystkie komunie, chrzciny i śluby obowiązkowo 'zaliczamy' dla nas to nie jest kwestia wiary tylko szacunku!
    Niestety przeszla na wiare meza i nic,zer urodzin,chrzcin,do kosciola nie wolno....a szkpda słów a moze faktycznie brak szacunku.....ja sie prosic nie bedę.

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My katar mieliśmy 3 tygodnie i nie wiem czy przeszło bo miało przejść czy to zasługa odstawienia juvit c.koleżanka zawsze kupowała cebion a nie było w aptece wiec wzieła juvit i po 2 dniach stosowania młoda zaczęła jej się smarkać jak odstawiła to przeszło więc może coś w tym jest. Nam katar się zaczał się kilka dni po wyjściu aze szpitala no i wtedy zaczęłam dawac mu ten juvit c
    A tak to woda morska i odciąganie smarów inhalacji nie kazał nam lekarz robic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 21:37

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja chodzę w ciążowej parce, tylko ona jedna mi została. Dobrze, że jest cudownie wygodna. Dwa płaszczyki wiosenne sprzed ciąży za małe w cyckach, dużo brakuje... Czy jak skończy się laktacja to cycki wrócą do swoich normalnych rozmiarów czy tak już zostanie na zawsze?
    No właśnie...wroca? Mojej siostrze wrocily.a czy mi tez?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do teściowej to ja już tu wystarczająco dużo napisałam o swojej. Nie powiem raz jest złotą kobietą do rany przyłóż, a czasami potrafi takie głupoty robić, gadać..
    Dziś np chciała Filipa napoić herbatą z cukrem i cytryną... Powiedziała, że kiedyś zrobi mi psikusa i mu da trochę spróbować.. Pod nosem dopowiedziała, że pewnie się wkurzę.. No a co miałabym innego zrobić.. No kurde moje dziecko jest tylko na piersi. Raptem dostał tylko 2 razy wodę i herbatkę na zdrowy brzuszek, jak nie było kupki. Teraz już nawet tego nie daję tylko jem dużo jabłek..

• MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    Niestety przeszla na wiare meza i nic,zer urodzin,chrzcin,do kosciola nie wolno....a szkpda słów a moze faktycznie brak szacunku.....ja sie prosic nie bedę.
    No sorry dla mnie brak szacunku.przeciez nikt nie każe jej w tym kościele krzyżem leżeć.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Selene bo jesteście NORMALNYMI ludźmi, moja najstarsza sis tez zmieniła wiarę i od tamtej pory skończyły się życzenia świąteczne, obecność ja chrzcinach itp.
    Ja również daleko jestem od KK ale szacunek mam....

Selene lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka,działają te jabłka?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    A czemu zmienila wiarę?
    Mąz nie jest katolikiem ...tak sie zapuerala,ze ona nigdy nie przejdzie na jego wiare i co? Masz babo placek ,3 mies.wytrzymala....najgorsze ze teraz wszystkie rozumy pozjadala,mowie do kosciola nie musisz isc ale do restauracji chociaz przyjdzcie ..ale im nie wolno...tak twierdzi...przykro

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
‹‹ 2379 2380 2381 2382 2383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ