X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • wania Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    Czy któraś z was po cc ćwiczy Chodakowską czy Mel B
    Ja jestem po cc i od paru dni ćwicze z mel b i fitness blender, Chodakowska jakoś mi nie podchodzi:-)

nzjdnafat8pbepii.png
    74infsp.png
  • M... Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juśka wrote:
    Nie wiem jak wy Mamusie to zrobiłyście ze dzieci same zasypiaja.Nasza Hanka jak nie zaśnie przy cycu to muszę ja polulać i wtedy śpi.Smoka nie chce żadnego.
    Nasz tak samo albo przy cycu albo na rękach i to najlepiej w rożku. Śmiesznie to wygląda jak nogi mu wystają ;-) lubi chyba w dalszym ciągu być otulony

Juśka, Malenq, Ewelina88 lubią tę wiadomość

201412271856.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci lubią takie otulenie, mój na noc zasypia sam w łóżeczku, ale zazwyczaj musi być w rożku lub śpiworku.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    A co do fb to fakt szkoda, bo ja nie chce mieć fb a forum ewidentnie tam poszło
    Co Ty,Wiki:) po prostu wiecej dziewczyn się odezwalo:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia86 dobrze pamiętam,ze mieliście katar?Jak tam przeszło?

relgh371oag5i13h.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    My pojechaliśmy dzisiaj w odwiedziny do rodziny męża. Ala zasnęła w samochodzie, obudziła się już u szwagierki w domu. Każdy chwilę ją ponosił. I potem się zaczęło...
    Tak przeraźliwie zaczęła płakać. :( Nie moglam jej w żaden sposób jej uspokoić. Az oddechu nie mogła złapać. Łzy jej lecialy ciurkiem. Czułam się taka bezradna. Dałam jej cyca i było trochę lepiej, najadla się i tylko jak przyszłam z nią do salonu i zobaczyła ludzi to znowu rozpaczliwy płacz ehh.. Szybko ją ubralam i wróciliśmy do domu. W samochodzie zasnęła ze zmęczenia.
    Aż się boję jak zniesie chrzciny. Pewnie posiedzę chwilę i wrócę z nią do domu.
    Aguś,chyba wszyscy rozumieją,ze to niemowlę.
    My jak jeździmy do sklepu w gondoli,Klara jest spokojna,a wczoraj pojechaliśmy z fotelikiem do Tesco i obudzila sie,widziałam przerażenie w jej oczach.te lampy,chaos.na razie nie będziemy fotelikiem jeździć na zakupy.w gondoli czuje sie bezpieczniejsza.

Agus89 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu się lepiej pisze niż na forum, bo jest bardziej przejrzyście.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M... wrote:
    Nasz tak samo albo przy cycu albo na rękach i to najlepiej w rożku. Śmiesznie to wygląda jak nogi mu wystają ;-) lubi chyba w dalszym ciągu być otulony
    U nas tez nadal rozek bez zawijania nóg :)nóżki przykrywam kocykiem.ja tez wole jak jest w rozku,ladnie na boczku ja w nocy klade po karmieniu.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:

Pokarm zdjęty... otwieram Lecha Free - a co!
    Ja dzis pilam gorącego z jajkiem i cynamonem:)bo zmarzłam w kościele.za lekko sie ubrałam.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    Polubiłam przypadkowo,
    u nas na chrzcinach nie było noszenia małej, była w foteliku albo w wózku lub na rękach u rodziców i zniosła chrzciny wzorowo.
    Tez bierzemy wózek z gondola do restauracji i będzie spala.nie ma noszenia.

Becia81 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:57

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Pinia108 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Jeździć wokół osiedla? :)
    U nas ostatnio jest płacz jak sie zatrzymam samochodem i jak parkuje, uspakaja sie powyzej 50 km/h. Jak jechaliśmy troche dluzej ok. Pół godziny to jak wyłaczyłam silnim to aż się zaniosła.
    Ja jestem po cc i ginka mi nie pozwoliła cwiczyc, po usg stwierdziła ze szwy sie jeszcze nie rozpuściły.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę poinformować wszystkich stanowczo że nie będzie na chrzcinach przekładania Ali z rąk do rąk... W końcu to jej dzień i ona jest najważniejsza. :)

OliOla, Becia81 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Ja dzis pilam gorącego z jajkiem i cynamonem:)bo zmarzłam w kościele.za lekko sie ubrałam.

Haha z jajkiem? :D Przecież Wielkanoc dopiero za tydzień. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ostatnio o tym wcześniaczku było bardzo głośno i właśnie przez ten szum informacyjny można było przeczytać w internecie, że WOW, uratowano 820 gramowe dziecko. Często zapominając o tym, że tu chodziło o dziecko, które było niewydolne i życie zawdzięcza sztucznej nerce. Od lat w Polsce ratuje się wcześniaki o wadze nawet 500 gr. Jak moja Alicja leżała na Oiomie to codziennie rodziły się maluchy poniżej kilograma lub niewiele ponad kilogram. A przez dwa miesiące, które tam spędziłyśmy poznałam dwójkę maluchów, które urodziły się o podobnych gabarytach jak forumowy Marcel. Start miały bardzo ciężki, ale po 3 miesiącach pobytu w szpitalu wychodziły do domu i radzą sobie.

Marta, to, że widać po Marcelku wcześniactwo to normalne. On mimo, że skończył pół roku to faktycznie ma 3 miesiące z groszami, bo liczy mu się wiek skorygowany a nie metrykalny. Alicja też jest mniejsza - waży dopiero niewiele ponad 4 kg mimo, że wasze styczniowe dzieci często osiągają już nawet po 6 kg. W okolicach dwóch/trzech lat te różnice się wyrównują, tak więc strzeżcie się, ścigamy was :D
    Powiem Wam,ze ja sie ogromnie bałam,ze urodzę wczesniej.bylam przerażona.Chciałam miec cc,żeby przy porodzie naturalnym nie przetrzymali mi malej,nie poddusili itp.wymyslalam różne rzeczy,sytuacje.u mnie w szkole sa dzieci niepełnosprawne,z autyzmem,a moja siostra ma córkę z dziecięcy porażenie mózgowym.została przenoszona i jeszcze podduszona przy porodzie sn.przychodzi do nas codziennie,moja mama sie nią zajmuje,ma juz 9 lat.moja siostra zalozyla fundacje zrzeszająca dzieci niepełnosprawne z naszego miasta.takze ja sie tak bałam wszelkich wad dziecka,ze np.badania genetyczne to byl dla mnie koszmar.tak samo echo serca.wiadomo,kazda mama sie martwi.ja do tej pory sprawdzam jej napięcie mięśniowe,patrzę jak zaciska piąstki.u mojej siostrzenicy właśnie od slabego napięcia sie zaczęło pidejrzewanie,ze cos jest nie tak i główki nie odwracała.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Haha z jajkiem? :D Przecież Wielkanoc dopiero za tydzień. :P
    Utarte żółtko z cukrem i cynamonem wlewam do kufelka i zalewam gorącym piwem:)

Agus89 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Chyba muszę poinformować wszystkich stanowczo że nie będzie na chrzcinach przekładania Ali z rąk do rąk... W końcu to jej dzień i ona jest najważniejsza. :)
    Do takich samych wniosków doszłam czytając wpis Oli. Chociaż u nas Filip będzie na chrzcinach miał już pół roczku, więc może mu to nie już będzie przeszkadzało?
    Bacznie będę obserwowałą jego reakcje.

A teraz jak stoi nad wózkiem więcej jak 1 osoba widać, że jest bardzo zdezorientowany. A jak już 2 osoby do niego coś mówią to zaczyna patrzeć się w sufit, bo nie wie na kogo ma się patrzeć.. I zaczyna być marudny..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 21:07

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz jestesmy przy alkoholu :) kupujecie takowy na chrzciny? My tylko winko.mamy własnej roboty i właściciel restauracji pozwolił nam przynieść.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 30.04 w biedronce dady w promocji, te w kartonach

Agus89, Malenq, wania lubią tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w głowie cały czas krążą myśli wokół tego co ubiorę na chrzciny. Najgorsze jest to, że mój wiosenny płaszcz jest za mały w cyckach. :P Liczę na to że będzie ciepło. :D

Do Kościoła biorę wózek, żeby Małej wygodnie się spało. :) Mam nadzieję, że większość mszy przespi, bo nie wiem czemu przeraża mnie myśl że mam ją karmić piersią w kościele.

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 2377 2378 2379 2380 2381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ