X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Kubuś dziś też jakiś markotny, chyba kolejny skok. od rana cyc jest be, również przez kapturek, ale z butli to wsunął 120 mojego mleka i tak już dziś ze 4 razy. do tej pory tak nie było.
    Chyba forum przeniosło się dziś całkiem na fb :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    A ja moją chyba skrzywdziłam. Duzo mi spi jak z nią jeżdżę, a w weekend jak nic nie załatwiam to ciężko jej zasnąć. Ehh i jak mam ja teraz usypiać?
    Mój kuzyn miał ten problem, jedno wiem na 100%, nie jeździj z nią samochodem celem uśpienia, jego musieli wozić do 3 roku życia przed nocnym spaniem, tak się uzależnił, inaczej nie umiał zasnąć. Może zachwalany na forum szumiś pomoże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 19:08

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam jak moja mała zasypia obok,lubię ją wtuloną w moje ciało, uwielbiam czuć jej oddech i ani myślę teraz gdy jeszcze mnie tak mocno potrzebuje odkładać do łóżeczka i czekać aż sama "padnie".....
    A tym czy potem będę wojować o to by zasnęła sama, będę martwić się potem hehehe
    Teraz jest czas mojej córci.....

Juśka, kasia86, Wiki81, Agus89, Ewelina88, renia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Aż się boję jak zniesie chrzciny. Pewnie posiedzę chwilę i wrócę z nią do domu.

Polubiłam przypadkowo,
    u nas na chrzcinach nie było noszenia małej, była w foteliku albo w wózku lub na rękach u rodziców i zniosła chrzciny wzorowo.

• isabelle Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Wlqsnie rozmawialam z karola ze Mercel byl mniejszy a ona ze chodzi o najmniejsze dziecko uratowane za pomoca sztucznej nerki, a z nia w szpitalu byly dzieci o wadze nawet 480 g

Ostatnio o tym wcześniaczku było bardzo głośno i właśnie przez ten szum informacyjny można było przeczytać w internecie, że WOW, uratowano 820 gramowe dziecko. Często zapominając o tym, że tu chodziło o dziecko, które było niewydolne i życie zawdzięcza sztucznej nerce. Od lat w Polsce ratuje się wcześniaki o wadze nawet 500 gr. Jak moja Alicja leżała na Oiomie to codziennie rodziły się maluchy poniżej kilograma lub niewiele ponad kilogram. A przez dwa miesiące, które tam spędziłyśmy poznałam dwójkę maluchów, które urodziły się o podobnych gabarytach jak forumowy Marcel. Start miały bardzo ciężki, ale po 3 miesiącach pobytu w szpitalu wychodziły do domu i radzą sobie.

Marta, to, że widać po Marcelku wcześniactwo to normalne. On mimo, że skończył pół roku to faktycznie ma 3 miesiące z groszami, bo liczy mu się wiek skorygowany a nie metrykalny. Alicja też jest mniejsza - waży dopiero niewiele ponad 4 kg mimo, że wasze styczniowe dzieci często osiągają już nawet po 6 kg. W okolicach dwóch/trzech lat te różnice się wyrównują, tak więc strzeżcie się, ścigamy was :D

Wiki81, OliOla, Becia81, Selene, Ewelina88, Maud11, olenka_30, MonikaDM, Chanela lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    A ja moją chyba skrzywdziłam. Duzo mi spi jak z nią jeżdżę, a w weekend jak nic nie załatwiam to ciężko jej zasnąć. Ehh i jak mam ja teraz usypiać?

Jeździć wokół osiedla? :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq moja spala teraz na brzuchu na mnie.Uwielbiam takie przytulaski:-)

Wiki81, OliOla, Malenq lubią tę wiadomość

relgh371oag5i13h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/karuzela-z-projektorem-baby-mix-2kol-debica-i4979307008.html

Ja mam taką i projektor nie świeci na sufit tylko na łóżeczko . Mój Antoś lubi te zmieniające się kolory, no i jest lampeczka mnie się podoba

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Mój kuzyn miał ten problem, jedno wiem na 100%, nie jeździj z nią samochodem celem uśpienia, jego musieli wozić do 3 roku życia przed nocnym spaniem, tak się uzależnił, inaczej nie umiał zasnąć. Może zachwalany na forum szumiś pomoże
    To prawda, ale ja codziennie woże starszego syna do szkoły ok 8 i odbieram ok 13 i wtedy właśnie zasypia. Szumisia mam , działa super na wiciszenie i czasami sama zaśnie w kołysce, ale widze już różnicę, jak łatwo jej zasnąć w samochodzie a samej w domu juz nie

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do fb to fakt szkoda, bo ja nie chce mieć fb a forum ewidentnie tam poszło

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Jeździć wokół osiedla? :)
    hehhe dobre, nie , nigdy nie wyjeżdzałam, tak żeby ja wozic, zawsze coś załatwiam, a ze nie mam pomocy w teściowej, a mam mieszka ponad 100 km to musze ją zabierać, nawet do Kościoła, urzędów, pracy na chwilę, odwoząc syna do szkoły, czy na zakupy,

• marrtka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taką karuzelę http://allegro.pl/smoby-cotoons-karuzela-do-lozeczka-projektor-0-i5088834536.html
    Jest bardzo zgrabna, ma 4 melodyjki, projektor fajnie zmienia kolory. Sama się wyłącza po 10 minutach, melodyjki można zmieniać pilotem.

Wiki, forum to forum, dla mnie facebook go nie zastąpi ;) tutaj jest klimat :D

Malenq, Maud11, renia83 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    To prawda, ale ja codziennie woże starszego syna do szkoły ok 8 i odbieram ok 13 i wtedy właśnie zasypia. Szumisia mam , działa super na wiciszenie i czasami sama zaśnie w kołysce, ale widze już różnicę, jak łatwo jej zasnąć w samochodzie a samej w domu juz nie
    Niestety nie unikniesz wożenia jej w samochodzie, jeśli musisz odwozić starszego syna do szkoły, a jej nie masz z kim zostawić.

relgtgf6uee8xud8.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:57

Selene lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• wania Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które karmią tylko mm mam pytanie.Czy w momencie ja przechodziłyście na karmienie samym mm bolały i kłuły Wam piersi?Ja od paru dni postanowiłam przejść na samo mm,miałam już bardzo mało mleka pomimo picia herbatek,przystawiania itd udawało mi sie sciągnąć po nocy 10 ml z obu piersi.Synek sie denerwował,nie najadał i w związku z tym taka decyzja:-( Zastanawiam się jak długo trwa taki ból, bo w sumie nic nie leci,piersi miekkie.

nzjdnafat8pbepii.png
    74infsp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was po cc ćwiczy Chodakowską czy Mel B

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ćwiczyłam przed ciążą i znów chciałam zacząć tylko nie wiem czy nie za szybko

• blador Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy zmianie na mm nic nie odczuwalam, resztki zniknely bez tabletek i odciagania

wania lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie fb tez nie zastapi forum, choc ma swoje zalety

ledwie dzis zyje, maly wczoraj zasnal dopiero ok 23, do tego zmiana czasu i wstawanie o 6.30 nowego czasu, potem zakupy z m, bo sie chlopak ogarnal, ze nie ma cienkiej kurtki na swieta jakby cieplo bylo, szybki powrot i do kosciola na 10.45 pierwsza msza Pawelka i calkiem dobrze zniosl spal z drobnym kwekaniem, potem do tesciowej, zeby poprosic siostre meza na chrzestna. maly spal 40 min jak go rano tesciowa pilnowala potem od 10,30 gdzies do 1 a potem pol godziny ok 18 a my z m jak zombi

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam zostaje na forum...
    Moja nie lubi leżeć na brzuchu, a co dopiero spać :-\
    Ostatnio cos leniwa się zrobiła, mało głuży, nie chce jej się wpadać w interakcję... Ale apatyczna tez nie jest.....uhmmmm leniuszek
    A teraz czas usiąść do laktatorze.....

‹‹ 2376 2377 2378 2379 2380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ