SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    My katar mieliśmy 3 tygodnie i nie wiem czy przeszło bo miało przejść czy to zasługa odstawienia juvit c.koleżanka zawsze kupowała cebion a nie było w aptece wiec wzieła juvit i po 2 dniach stosowania młoda zaczęła jej się smarkać jak odstawiła to przeszło więc może coś w tym jest. Nam katar się zaczał się kilka dni po wyjściu aze szpitala no i wtedy zaczęłam dawac mu ten juvit c
    A tak to woda morska i odciąganie smarów inhalacji nie kazał nam lekarz robic

Ja dałam dziś pierwszy raz witaminkę C a katar mamy od piątku, więc to niestety prawdziwy katar. U Ciebie rzeczywiście mogło być alergiczne.
    A mi dali w aptece NeoVit C Baby, to chyba jeszcze coś innego...

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Jonka,działają te jabłka?
    Mam wrażenie, że przy robieniu kupki się tak nie męczy.. Ale jak była raz dziennie tak nadal jest tylko raz dziennie.
    Raz jak nie było w domu jabłek to na drugi dzień kupka była bardziej zwarta, a młody się męczył i długo prężył, żeby ją zrobić. Więc jakiś tam wpływ te jabłka mają. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 21:45

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Ja dałam dziś pierwszy raz witaminkę C a katar mamy od piątku, więc to niestety prawdziwy katar. U Ciebie rzeczywiście mogło być alergiczne.
    A mi dali w aptece NeoVit C Baby, to chyba jeszcze coś innego...

U nas katar minął fajnie po Nasivinie Soft. Próbowałaś?

Malenq, OliOla, Nuskaw lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Jonka,działają te jabłka?
    U mnie działają na razie, na jak długo zobaczymy...kolejny sposób na problemy kulkowe małej....

• Selene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:42

Malenq, julaa85, jonka91, MonikaDM, szpilka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Czy jak skończy się laktacja to cycki wrócą do swoich normalnych rozmiarów czy tak już zostanie na zawsze?

No ja mam taką nadzieję, że wrócą do swoich normalnych rozmiarów. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    U nas w kościele chrzest jest w wieku świadomym a jak dziecko jest niemowlakiem to jest tzw błogosławieństwo dzieci czyli podczas nabożeństwa jest modlitwa o nie aby Pan Bóg im w życiu błogosławił a jak bedą juz świadome co i jak to mogą podjąć decyzje z własnej woli czy chcą wziąć chrzest i należeć do tego kościoła.

I co? Cała moja rodzina na to nabożeństwo przyjeżdża bo tak jak pisała Marta, mogą sobie tylko siedzieć i patrzeć nie musza sie modlić jak nie chcą. Szacunek rodzi szacunek, ja jestem na każdej ich katolickiej uroczystości a oni na mojej.
    Moi chyba do tego nie dorośli....

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Malenq lubi tę wiadomość

• OliOla Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 23:00

l22nzbmh1lqdktpj.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    Mąz nie jest katolikiem ...tak sie zapuerala,ze ona nigdy nie przejdzie na jego wiare i co? Masz babo placek ,3 mies.wytrzymala....najgorsze ze teraz wszystkie rozumy pozjadala,mowie do kosciola nie musisz isc ale do restauracji chociaz przyjdzcie ..ale im nie wolno...tak twierdzi...przykro
    Jehowy?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    U nas katar minął fajnie po Nasivinie Soft. Próbowałaś?

Hah, przypomniałaś mi że mam ten Nasivin!!! Dzięki :)
    Kupiliśmy jak Tomek miał 3 tygodnie ale że przeczytałam że lepiej stosować po 1 m-cu to schowałam do szafki!!
    Od rana próbuję :)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    U nas w kościele chrzest jest w wieku świadomym a jak dziecko jest niemowlakiem to jest tzw błogosławieństwo dzieci czyli podczas nabożeństwa jest modlitwa o nie aby Pan Bóg im w życiu błogosławił a jak bedą juz świadome co i jak to mogą podjąć decyzje z własnej woli czy chcą wziąć chrzest i należeć do tego kościoła.

I co? Cała moja rodzina na to nabożeństwo przyjeżdża bo tak jak pisała Marta, mogą sobie tylko siedzieć i patrzeć nie musza sie modlić jak nie chcą. Szacunek rodzi szacunek, ja jestem na każdej ich katolickiej uroczystości a oni na mojej.
    To Ty tez przeszlas na wiarę męża? Bylam kiedys u Was na mszy.umawialam sie kiedys z chlopakiem,którego ojciec byl pastorem.az tak się wiara nie różni,i bylo b.przyjemnie.a najważniejsze,ze sie wierzy w jednego Boga :)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    hmm to u mnie na odwrót :( zmalały i sa mniej jędrne :(
    Ja też mam wrażenie, że tak jakby trochę opadły... Pomimo rozmiaru B... A cały czas śpię w staniku.
    Ciekawe co będzie jak skończę kp...

P.S. Ale się dziwnie takie rzeczy o cyckach pisze jak już się w większości znamy z wyglądu :P

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycki to nic,pisałyśmy juz o zdecydowanie bardziej intymnych rzeczach:)
    Jejku,uzależnia sue od forum :) ide poczyta jakas książkę na dobranoc albo gazetę o dzieciach czy co:)

Kawa lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Malenq lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak Ala opróźni mi oba cyce to też są jakieś sflaczałe, ale mam to gdzieś. :D Mąż nie narzeka, a córka wynagradza każdy mój defekt pociążowy. :)

jonka91, Maud11 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ok moje Drogie Panie wróciłam z weekendowego wypadu. W sobotę rano wyjechaliśmy z domu, zahaczyliśmy o galerię kupić pasek M tak sobie zażyczył i o sklep dziecięcy żeby kupić te nosidło o którym pisałam tu wcześniej, przy okazji zobaczyłam pałąk do wózka/fotelika i stwierdziłam w taką długą podróż jedziemy to kupię małej(świetny zakup całą trasę się śmiała i cieszyła do niego!). Przed wyjazdem musiałam oczywiście sama ogarnąć Adelkę więc: kocyki, ubranka, mleko, smoczki, butle, itp, itd... RANY musiałam pisać listę by o niczym nie zapomnieć!! Mała miała dwie torby, a matka torebkę przez ramię! łał pierwszy raz spakowałam się w tak małą przestrzeń! M miał do ogarnięcia auto (płyny i paliwo) i siebie-i co? sierota nie wziął sobie kurtki! Alee mniejsza z tym. Trasa ponad 300km, Dela zniosła to ładnie, po wejściu do dziadków a jej pradziadków, sypała uśmiechami iii
    zaczął się horror! Była przerażona nowym miejscem, ludźmi, no wszystkim. Cały czas była na rękach, z trudem przed jej porą spania udało się ją uśpić. Ciągle podkowa na buzi i ryk! Już myślałam że będziemy w ten sam dzień z nią wracać! Ale to ze zmęczenia się tak zachowywała... Na drugi dzień aniołek!
    Dziadki, wójki i ciotki zachwyceni jej uśmieszkami i gaworzeniem. Dostała pieniążki na zabawki i czekolady Milka (które zeżre jej mama:P)
    Po południu wracaliśmy, znowu długa trasa i w domu zaś nie wiedziała czego chciała, po kąpieli padła i śpi :D
    Dela i jej nowa zabawka:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/57c1f261fca7.jpg
    Padnięta matka przy oględzinach nosidła:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7caf175fe4ba.jpg
    iii Adelka powrót:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9d2680020cc.jpg :)
    Matka pada na ryj więc zeżarła pizze i pije piwo :P

Agus89, Maud11, jonka91, Malenq, Bogusiar80, kasia86, lwuska55592, renia83, Wiki81, Ewelina88, rastafanka lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem narzekam na swoje rozstępy zaraz nad blizną po cc,a mój mąż mówi,ze nie mam się czym martwic w końcu bylam w ciąży.na piersi tez nie narzeka:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    No jak Ala opróźni mi oba cyce to też są jakieś sflaczałe, ale mam to gdzieś. :D Mąż nie narzeka, a córka wynagradza każdy mój defekt pociążowy. :)
    Mój mąż też nie narzeka, on tego w ogóle nie widzi! :)
    No ale ja tak. A najlepszy widok jest jak mam jeden opróżniony a drugi pełny. Wygląda jakbym w jednym miała silikon a drugi jeszcze czekał na wstawienie :P

MartaKD, jonka91, isabelle, Nuskaw, szpilka lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa po ile nosidlo i gdzie kupiłaś?
    Jezu,dziewczyny czy dziecku naprawde w tym wygodnie dziecky? Ja nawet mam opory przed chusta! Czy dziecku wygodnie,czy cos mu nie zaszkodzi.dzis położyłam mala na kanapie na poduszce do karmienia i tez się zastanawiałam czy dobrze dla jej szyji.schizy mam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 22:22

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2380 2381 2382 2383 2384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ