*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:Marta dokladnie ten temat skomentowalam na fb w grupie KP.
Napisalam zeby podac czopka albo wode no i sie zaczelo ze na piersi dzieci mogą raz na tydzien i wogole:/
daj spokój to już jakiś totalny fanatyzm. Ja dziś sama się zirytowałam bo naleze do gr na fb karmienie piersią offtopowo i jedna dziewczyna poprosiła o pomoc dla koleżanki z dzieckiem 6mcm z uwagi na ciężką sytuację finansową. W prośbie znalazły się m.in słoiczki, mm itd. Na to lawina oskarżeń i domysłów a czemu matka nie karmi piersią itd... no krew zalewa, wiec napisalam ze moze stracila pokarm wiele przeciez jest takich sytuacji. -
Chyba się wypisze z przychodni, ale może przesadzam?
Byłam u nich tylko na szczepieniach,za każdym razem jak chce wpaść bo cos mnie niepokoi to nie maja miejsc.teraz wyjezdzamy prawie na 2 tyg wiec chciałam żeby lekarz ja zobaczył,bo może ten wieczny płacz jest czymś spowodowany.dalej ulewa,przyrost masy nie za duży a dodatkowo mam wrażenie ze waga stanęła na 5,3 i tak się trzyma od ładnych kilku dni (ale mam wagę "dorosła" malo dokladna wiec mam nadzieje ze to przez to) a oni znowu ze brak miejsc.
Czy ja przesadzam i faktycznie nie zawraca sie głowy lekarzom na wszelki wypadek?czy może powinna mieć takie prawo?
A,mała ostatnio nie chce jeść z prawej piersi,robi awanturę i dopiero jak ja tatuś uspokoić to akceptuje cycka. Wiecie co zrobiłem dzisiaj ? zaczelam karmić...na stojaco i nie było protestu.2 razy się udało.zobaczymy -
nick nieaktualnyMartaKD wrote:Robię masaże,baki puszcza jak stara:) a co to nabiał fermentowany?
-
Ag... Ja właśnie kiedyś o tym pisałam ze tylko wyrodne matki podają coś poza piersią do 6 miesiąca a najlepiej do roku. Woda itp są całkowicie zakazane. Jeżeli straciłaś pokarm to masz dziecko przystawiać aż piersi na nowo zaczną produkować. Nawet jak masz 4 dzieci i niemowlaka to masz go przystawiać co 20 min, inne dzieci sie nie liczą bo jak chcesz być na ich łasce to musisz dawać tylko swoje mleko.
Aha i jak sie pochwalisz ze karmiłaś do 6 miesiąca to możesz dostać tylko naganę. Tam jesteś prawdziwą mamą gdy karmisz przynajmniej do 3 roku a najlepiej ze była tam kobieta która przychodziła do szkoły żeby karmić swojego 6 latka to, to była prawdziwa mama.
Szkoda mi nerwów na takie grupy. -
nick nieaktualny
-
Selene wrote:Ag... Ja właśnie kiedyś o tym pisałam ze tylko wyrodne matki podają coś poza piersią do 6 miesiąca a najlepiej do roku. Woda itp są całkowicie zakazane. Jeżeli straciłaś pokarm to masz dziecko przystawiać aż piersi na nowo zaczną produkować. Nawet jak masz 4 dzieci i niemowlaka to masz go przystawiać co 20 min, inne dzieci sie nie liczą bo jak chcesz być na ich łasce to musisz dawać tylko swoje mleko.
Aha i jak sie pochwalisz ze karmiłaś do 6 miesiąca to możesz dostać tylko naganę. Tam jesteś prawdziwą mamą gdy karmisz przynajmniej do 3 roku a najlepiej ze była tam kobieta która przychodziła do szkoły żeby karmić swojego 6 latka to, to była prawdziwa mama.
Szkoda mi nerwów na takie grupy.
to podobnie jak ktos w grupach chustowych spyta o nosidło. paranoja.
Przypomina mi sie ten filmik o roznego typu rodzicach ktory tu kiedys wrzucalsymy.
Dobrze, ze my jestesmy normalne;) i nie zbanujemy marty ze podaje wode:P
ja to wogole wcielenie szatana bo podaje mm...i czopka raz dalam:/
w grze tron ta jedna laska karmila takie duze dziecko...jak ktos chce to ok ale dla mnie to juz niesmacznie wygląda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 16:01
-
No właśnie...
A najgorsze jest to ze potem te kobiety sie żalą ze mąż je zostawił albo nie mają przyjaciół. Nieczęsto kajają sie ze z tych nerwów, wiecznie płaczącego dziecka ( bo niedożywionego założę sie) krzyczą na te dziecko i i swoje starsze dzieci. Ale i tak dostaną zrozumienie i poklask bo karmią cycem. -
Moja jest przykryta tym kocykiem minky co z jednej strony jest cieplutki a z drugiej jakby kąderka - rewelacja. Ale zawsze przykrywam tylko do pasa, bo u mojej małej to koniec świata jak coś jest na rączkach. To ona musi trzymać rączki na kocyku
Gwiazdeczka27, MonikaDM lubią tę wiadomość