X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta dokladnie ten temat skomentowalam na fb w grupie KP.
    Napisalam zeby podac czopka albo wode no i sie zaczelo ze na piersi dzieci mogą raz na tydzien i wogole:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Jaś też bąki puszcza głoośne i często a to od kiedy kupka pojawia się własnie raz na dwa dni.

Umówiłam się na rezonans na...10 grudnia !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 15:24

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez słyszałam,że mogą raz na tydzień.no to czekam.wode podałam o ja zła matka.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam 14 odc Porodów i jest córka mojego gina,robi cesarkę i sie wypowiada:) a u drugiej córki bylam na echo serduszka.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Marta dokladnie ten temat skomentowalam na fb w grupie KP.
    Napisalam zeby podac czopka albo wode no i sie zaczelo ze na piersi dzieci mogą raz na tydzien i wogole:/

daj spokój to już jakiś totalny fanatyzm. Ja dziś sama się zirytowałam bo naleze do gr na fb karmienie piersią offtopowo i jedna dziewczyna poprosiła o pomoc dla koleżanki z dzieckiem 6mcm z uwagi na ciężką sytuację finansową. W prośbie znalazły się m.in słoiczki, mm itd. Na to lawina oskarżeń i domysłów a czemu matka nie karmi piersią itd... no krew zalewa, wiec napisalam ze moze stracila pokarm wiele przeciez jest takich sytuacji.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dziewczyny które mają już dzieci. Jaki rozmiar ma roczniak?? :>
    Roznie, 80, 86. Ja nie mam wiecej dzieci ale dostaje ubranka od rodzuny i roczne sa mniej wiecej takue :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się wypisze z przychodni, ale może przesadzam?
    Byłam u nich tylko na szczepieniach,za każdym razem jak chce wpaść bo cos mnie niepokoi to nie maja miejsc.teraz wyjezdzamy prawie na 2 tyg wiec chciałam żeby lekarz ja zobaczył,bo może ten wieczny płacz jest czymś spowodowany.dalej ulewa,przyrost masy nie za duży a dodatkowo mam wrażenie ze waga stanęła na 5,3 i tak się trzyma od ładnych kilku dni (ale mam wagę "dorosła" malo dokladna wiec mam nadzieje ze to przez to) a oni znowu ze brak miejsc.
    Czy ja przesadzam i faktycznie nie zawraca sie głowy lekarzom na wszelki wypadek?czy może powinna mieć takie prawo?

A,mała ostatnio nie chce jeść z prawej piersi,robi awanturę i dopiero jak ja tatuś uspokoić to akceptuje cycka. Wiecie co zrobiłem dzisiaj ? zaczelam karmić...na stojaco i nie było protestu.2 razy się udało.zobaczymy

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi nie wiem czy juz o tym pisalyscie ale sa grudniowki 2015 ;) zaraz beda styczniowki

Anutka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Robię masaże,baki puszcza jak stara:) a co to nabiał fermentowany?
    Kefir, maślanka, jogurt. To są naturalne probiotyki, jeszcze ogórki kiszone. I prebiotyki takie jak czosnek, cebula, por. Ja niestety nabiału nie mogę więc łykam probiotyk w pigulkach. A po cebuli, czosnku i porze mamy wzdecia.:-(

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka juz powinny byc- ja mialam OM 28 marca i termin na 2.01;)

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... Ja właśnie kiedyś o tym pisałam ze tylko wyrodne matki podają coś poza piersią do 6 miesiąca a najlepiej do roku. Woda itp są całkowicie zakazane. Jeżeli straciłaś pokarm to masz dziecko przystawiać aż piersi na nowo zaczną produkować. Nawet jak masz 4 dzieci i niemowlaka to masz go przystawiać co 20 min, inne dzieci sie nie liczą bo jak chcesz być na ich łasce to musisz dawać tylko swoje mleko.

Aha i jak sie pochwalisz ze karmiłaś do 6 miesiąca to możesz dostać tylko naganę. Tam jesteś prawdziwą mamą gdy karmisz przynajmniej do 3 roku a najlepiej ze była tam kobieta która przychodziła do szkoły żeby karmić swojego 6 latka to, to była prawdziwa mama.

Szkoda mi nerwów na takie grupy.

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też tak karmiłam pierwszy raz mi się zdarzyło że tak cudował przy cycu.
    No i kupiłam 2 kartony promocyjnej dady.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ag... Ja właśnie kiedyś o tym pisałam ze tylko wyrodne matki podają coś poza piersią do 6 miesiąca a najlepiej do roku. Woda itp są całkowicie zakazane. Jeżeli straciłaś pokarm to masz dziecko przystawiać aż piersi na nowo zaczną produkować. Nawet jak masz 4 dzieci i niemowlaka to masz go przystawiać co 20 min, inne dzieci sie nie liczą bo jak chcesz być na ich łasce to musisz dawać tylko swoje mleko.

Aha i jak sie pochwalisz ze karmiłaś do 6 miesiąca to możesz dostać tylko naganę. Tam jesteś prawdziwą mamą gdy karmisz przynajmniej do 3 roku a najlepiej ze była tam kobieta która przychodziła do szkoły żeby karmić swojego 6 latka to, to była prawdziwa mama.

Szkoda mi nerwów na takie grupy.

to podobnie jak ktos w grupach chustowych spyta o nosidło. paranoja.
    Przypomina mi sie ten filmik o roznego typu rodzicach ktory tu kiedys wrzucalsymy.
    Dobrze, ze my jestesmy normalne;) i nie zbanujemy marty ze podaje wode:P
    ja to wogole wcielenie szatana bo podaje mm...i czopka raz dalam:/

w grze tron ta jedna laska karmila takie duze dziecko...jak ktos chce to ok ale dla mnie to juz niesmacznie wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 16:01

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie...

A najgorsze jest to ze potem te kobiety sie żalą ze mąż je zostawił albo nie mają przyjaciół. Nieczęsto kajają sie ze z tych nerwów, wiecznie płaczącego dziecka ( bo niedożywionego założę sie) krzyczą na te dziecko i i swoje starsze dzieci. Ale i tak dostaną zrozumienie i poklask bo karmią cycem.

• isabelle Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:40

MonikaDM lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest przykryta tym kocykiem minky co z jednej strony jest cieplutki a z drugiej jakby kąderka - rewelacja. Ale zawsze przykrywam tylko do pasa, bo u mojej małej to koniec świata jak coś jest na rączkach. To ona musi trzymać rączki na kocyku :)

Gwiazdeczka27, MonikaDM lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Rybka juz powinny byc- ja mialam OM 28 marca i termin na 2.01;)
    Przyszłe styczniówki chyba czekają właśnie na owulację. Tak wynika z moich obliczeń :)
    aż miło będzie im pogratulować :)

Malenq lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Przyszłe styczniówki chyba czekają właśnie na owulację. Tak wynika z moich obliczeń :)
    aż miło będzie im pogratulować :)

jezu odmozdzenie- faktycznie, przeciez test robilam ok 20 kwietnia;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko, mi też chwilkę zajęło zanim do tego doszłam :P

Ag... lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ok.6 maja testowałam.16 maja byłam na usg i od razu na zwolnieniu.no i termin na 20.01 i tak urodziłam.

Rybka1, Ewelina88 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2406 2407 2408 2409 2410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ