X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też chce na dwór.Wychodzi słońce i zaraz pada.Kto mi podmienil Córkę?Przestawienie zegarków daje nam w kość.Zasypiamy o 1:-( Mało tego pierwszy raz czekamy na kupke.Jak tam Wasze Malenstwa?Może to po szczepieniu?Hmm ale to już prawie tydzień

relgh371oag5i13h.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja dzisiaj taka senna, że właściwie budzi się tylko na jedzenie, pobawi się na macie 15 minut i znów zasypia

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a jesz jabłka?

relgh371oag5i13h.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ty wiesz ze od poprzedniej soboty nie dzwonila, wiec akurat jak byl chory to ona nawet o tym nie wiedziała. kicham ją.
    To masz tak samo jak ja z tesciową ....na mysl przychodzi mi piosenka. "....tesciowo ty stary rowerze....."

Ewelina88 lubi tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ wrote:
    Moja położna była fatalna... Najpierw skrytykowała to że kupiłam gąbkę do kąpieli, później nie podobały jej się kosmetyki których używałam dla małej. Jak Julia zaczęła protesty z jedzeniem kazała mi przestać karmić piersią i dawać tylko sztuczne (przybrała 150g w tydzień). Do tyłeczka na odparzenia używałam sudokremu, to też jej się nie podobało i kazała mi używać tormentiol a jak przyszła następnym razem spytała czy mam tą maść, ja jej nie kupiłam bo sudokrem sobie z tym poradził to powiedziała że MUSZĘ ją kupić i smarować dziecku pupę nawet gdy skóra jest zdrowa... Nie mogłam się doczekać kiedy ta franca przestanie przychodzić, a była 5 razy :/

Nie straszcie że nawiedzi nas znowu, oczywiście pewnie bez zapowiedzi...

Moja położna do rany przyłóż, jeśli chodzi o termentiol to powiedziała że to OSTATECZNOŚĆ jeśli po sudokremie nie zedją odparzenia. i jeśli pupa zdrowa to zwykły krem bez cynku albo puder. Aż jestem zaskoczona po tym co napisałaś!
    Bez zapowiedzi raz do mnie wpadła-twierdziła że się przecież umawiałyśmy- figa z makiem- pamiętałabym.

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja polozna najpierw swoje mądrosci opowiadala,a gdy jej powiedzialam,ze jedno juz wychowalam ,ma 8 lat ..to powiedziala ..ok,t ja glowy nie bede zawracac:-)

ania_29 lubi tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śniegiem Wy nie straszcie bo ja już przekopałam ogródek i posadziłam cebule! A jak zmarzną to nie wyrosną... :(

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia deska ratunku - szum :D

marrtka lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dziewczyny śniegiem Wy nie straszcie bo ja już przekopałam ogródek i posadziłam cebule! A jak zmarzną to nie wyrosną... :(
    No to zimie mowimy-" precz"!!!!

MonikaDM lubi tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Kurde, a ja pierwszy raz dopiero 24 lipca do Was napisałam? 1 15tc. nieźle wytrzymałam:)
    Dałam znów Klarze wody.no kurcze, kupka co 5 dni i to dzięki wodzie,to coś jest nie tak.Co radzicie? niby nie płacze, nie pręży się, bąki puszcza co chwilę,a kupy brak.
    Może tak po prostu ma, taka przemiana materii. Moja kp tylko, kupa raz albo 2 razy dziennie taka po pachy. Za to przy bąkach jest wrzask, wybudza się i płacze. Jak sab dziś nie da rady to się zastrzelę chyba... Może to przez moje mleko tak się zagazowuje. Delicol nie pomógł, więc to nie to...

dxomkrhms4puy6o2.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez juz pada snieg :(

relgh3718o9n8rtv.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ehh... Nie znoszę dni kiedy nie można pójść na spacer. Marudny dzień :/
    u nas podobnie. Milka bez spaceru nie chce spać... drzemki po 30min. Przez to jest marudna i sama nie wie czego chce. Popłakuje mi bidulka widać że jej brakuje świezego powietrza. No i ja przy okazji sie straaasznie nudzę a tak to sie czlowiek chociaz przejdzie

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juśka wrote:
    Marta a jesz jabłka?
    Nie,ale wcześnie tez nie jadłam i kupy byly,a od 3 tygodni kupy musza byc wywolywane wodą:(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Kurde, a ja pierwszy raz dopiero 24 lipca do Was napisałam? 1 15tc. nieźle wytrzymałam:)
    Dałam znów Klarze wody.no kurcze, kupka co 5 dni i to dzięki wodzie,to coś jest nie tak.Co radzicie? niby nie płacze, nie pręży się, bąki puszcza co chwilę,a kupy brak.
    Marta są okazy które robią kupę dwa razy w miesiącu jak są na samym cycku. :-) Moja położna mi mówiła ze spotkała się kilka razy i jeśli dziecko nie płacze i się nie męczy to oznacza to że przyswaja Twoje mleczko bardzo dobrze i trochę trwa uzbieranie masy kalowej. A jeśli cię to martwi to może probiotyk zażywaj i włącz do diety fermentowany nabiał jeśli nie jesteś na żadnej die ie eliminacyjnej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to cześć dziewczyny! Normalnie myślałam że nie nadrobię. :-) Wklejam jeszcze taki artykuł o diecie eliminacyjnej dla mam alergików.

http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/dieta-eliminacyjna/

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:

Marta moja też robi kupę raz na parę dni. Nie pręży się nie płacze więc wg mnie nie ma się czym martwić. Widocznie masz mleko bezresztkowe. Może rób jej masaże brzuszka dodatkowo.

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Takk?? a to nie wiedziałam! to moja pewnie przyjedzie znowu swoim "Dodżem" skoro wcześniej też jezdziła. I po co przyłazi??

grubo ;)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię masaże,baki puszcza jak stara:) a co to nabiał fermentowany?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa snieg cebulom raczej nic zrobić nie powienien gorzej mroz, a snieg akurat je przed mrozem chroni

jonka91 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Robię masaże,baki puszcza jak stara:) a co to nabiał fermentowany?
    hehe nasza tez potrafi przysadzic :D to takie smieszne jest

Pogoda barowa normalnie teraz deszcz pada.

‹‹ 2405 2406 2407 2408 2409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ