*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam w sklepie i znalazłam ramę wózka w którą wchodzi fotelik recaro, bo zawsze nosze go w reku, a bardzo bardzo dużo chodzę - to Maxi Cosi Mura 4 Plus. W sklepie u mnie jest z gondolą i spacerówką po 1600 zł. To bardzo tanio ale gondoli nie potrzebuję. No i jest tylko bordowy i czarny.
Macie może ten wózek? Spacerówka jest od 0+www.styczniowki2015.phorum.pl -
Co do mat to myślę,że u nas się sprawdzi. Młoda bardzo lubi się przyglądać rożnym przedmiotom i zabawką leżąc na pleckach,zresztą na brzuchu też.
Z kolei bujak u nas nie zdał egzaminu Milenka go nie lubi. Posiedzi 5 min i zaczyna jęczeć.
Ja zastanawiam się między tą co ma Ag oraz
http://www.smyk.com/baby-einstein-zolwik-bs-90649-mata,p1090963444,zabawki-gry-dla-dzieci-p
-
Wzięłam pocztexem, wczoraj wysłali i przed chwilą dotarłMartaKD wrote:Lepiej chyba ciut większy niż za maly i sie buła robi:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 18:02
-
nick nieaktualny
-
Selene widziałam wczoraj ze pisałaś na grupie "KP inaczej" i mam pytanie. Zrobiłam dziś o 12.00 pumping power bo mam podobny problem do Twojego i od tej pory brak mleka w cyckach. Ledwo 40ml ściągnęłam. A jak u Ciebie?
-
isabelle wrote:Ej, moje dziecko w nocy nie płacze jak jest głodne. Może nie chce taty obudzić, bo wie, że rano wstaje do pracy, a matka i tak usłyszy każde najmniejsze kwęknięcie?
-
nick nieaktualnyEwelina88 wrote:Selene widziałam wczoraj ze pisałaś na grupie "KP inaczej" i mam pytanie. Zrobiłam dziś o 12.00 pumping power bo mam podobny problem do Twojego i od tej pory brak mleka w cyckach. Ledwo 40ml ściągnęłam. A jak u Ciebie?
boszzzzzzzzz podziwiam.........ja się przybierałam do pp ale jakoś nie dam rady....i tak co 3h wiszę na laktatorze..........
ale pp to najlepiej przez 3 dni, i wtedy zobaczyć efekty.......tak czytałam:-/ -
Malenq wrote:boszzzzzzzzz podziwiam.........ja się przybierałam do pp ale jakoś nie dam rady....i tak co 3h wiszę na laktatorze..........
ale pp to najlepiej przez 3 dni, i wtedy zobaczyć efekty.......tak czytałam:-/ -
isabelle wrote:Pumping power? Co to?!
czyli odrobine czasochlonny, ale bardzo efektywny sposob na podniesienie mlecznej produkcji bez suplementow. Wyglada to tak: 10min odciagania, 10min przerwy, 10min odciagania, 10min przerwy....i tak przez godzine, najlepiej 3dni z rzedu (mozna raz dziennie, mozna czesciej- im czesciej tym szybciej zadziala). takie odciaganie imituje dziecko, ktore "wisi" caly czas na piersi, chcac wytworzyc sobie wiecej pokarmu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 19:24
isabelle, Malenq, Kawa, OliOla lubią tę wiadomość
-
Ewelina88 wrote:[POWER PUMPING]
czyli odrobine czasochlonny, ale bardzo efektywny sposob na podniesienie mlecznej produkcji bez suplementow. Wyglada to tak: 10min odciagania, 10min przerwy, 10min odciagania, 10min przerwy....i tak przez godzine, najlepiej 3dni z rzedu (mozna raz dziennie, mozna czesciej- im czesciej tym szybciej zadziala). takie odciaganie imituje dziecko, ktore "wisi" caly czas na piersi, chcac wytworzyc sobie wiecej pokarmu.
O, ciekawe. Może i ja spróbuję, u mnie na dobę już tylko 40 ml
-
Już piszę!
Dziś miałam typowo dzień na laktatorze. Odciąganie co 3h i o 16:00 zrobiłam PP! To znaczy dla jasności ja robię tak, że jedna pierś 10 minut, zmiana - 2 pierś 10 minut i tak 3 serie czyli 1h.
Po raz pierwszy miałam wrażenie że moje piersi są naprawdę puste!! Po 1 dniu nie widzę różnicy (ja w nocy nie będę odciągać czyli robię i tak jedną przerwę 12h) ale zauważyłam 1 rzecz: normalnie odciągałam co 6 godzin po 100 ml na 1 odciągnięcie. Teraz po PP miałam po 3h - 70ml i po kolejnych 3h - 70 ml co by znaczyło że po 6h zamiast 100 jest 140.
Mi się okres zbliża, więc podejrzewam, że w czasie okresu może być ciężko z mlekiem, ale jest nadzieja że PP działa
Od razu powiem, że jak tylko zwiększy się ilość mleka to znów będę odciągać 2-3 razy dziennie max. ale wtedy będę wiedziała, że mogę wrócić do PP i będzie efektMalenq lubi tę wiadomość