*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Nasza śmieje sie do rozpuku juz gardłowo przez kilka sekund bierze wdech i znów śmiech. Ale np nie złapała w rączkę jeszcze świadomie zabawki, grzechotki lezą w kącie bo macha tylko nieświadomie raczkami. Nie przewraca sie a nawet jej za bardzo nie pozwalam bo ostatnio podniosła sie na łokciach i bezwładnie przewróciła sie na bok uderzając główką o matę, dobrze ze była miękka..
-
Dobra zdążyłam wystawić kolejne ciuszki na bazarku teraz troszkę większe, bo mi się nie nadadzą. Chyba, że wpadnę krótko przed 40-tką haha
Teraz lecę karmić małego, a potem ćwiczenia Mam Powera, bo waga spada i to mnie cieszy już 93,1 kg. Coraz bliżej 90Ewelina88, Becia81, Chanela, Wiki81, Agus89, szpilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIsabell bo trochę pokombinowałam, on sobie myślał chyba że lajtowo sobie śpie całą noc, więc kazałam mu spać z nami w pokoju i za każdym razem jak wstawałam to go obudziłam, a że akurat mała nie była "łaskawa" to dość często było haha
i chyba docenił moje straniaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 10:15
Ewelina88, Chanela, isabelle lubią tę wiadomość
-
Moj przewraca sie z brzucha na plecy juz z 1,5 miesiaca za to jak nie ma weny na trzymanie glowy to jest ryk jak nie wiem, a potrafi dlugo i wysoko. Uparte te moje dziecie, chyba charakterek ma po ojcu
Kawa to super zmiana!Kawa lubi tę wiadomość
-
U nas domowa wizyta nie wypali, bo lekarka jedzie na swieta i sie nie wyrobi. Sprobujemy wbic sie na ostatniego pacjenta do przychodni. Szwagierka pomoze nam sie do niej dostac, bo od 7 lat to pediatra jej corki. Jak nie to zostaje jeszcze wizyta w przychodni swiatecznej i nocnej, albo wizyta w prywatnych gabinetach..
Zdaje mi sie, ze mlodemu sie pogarsza... -
A mój jeszcze nic nie potrafi i się tym nie przejmuję. A potrafi duuuuuużooooooo gadać. Więc będzie tak jak z Sebą niecała dwa lata i będzie gadał jak stary. O a np. niektóre dziecki szybko robią w nocnik. Seba nauczył się tydzień przed trzecimi urodzinami. Do trzecich urodzin był w pieluszce. Za to np. jeśli chodzi o gadanie i ilość wyrazów w wieku niecałych dwóch lat wyprzedzał niektóre cztero i pięcio latki. Także każde dziecko ma swoje tempo. Nie ma co się stresować.
ania_29, Becia81, Maud11, MonikaDM, isabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW ogóle zaczął czasem zmieniać pieluszki! Raz suszę włosy przed wyjściem i widzę kątem oka że kładzie małą na przewijaku i otwiera pieluchę a tam WIELKA kupa! Czekałam na "-Kochanieeee..." ale ku mojemu zdziwieniu wziął chusteczki i zaczął ją myć! Zużył do tego kilka chusteczek bardzo dokładnie ją umył- niesamowite
Ewelina88, Bogusiar80, Selene, renia83, Chanela, marrtka, Maud11, Agus89, lwuska55592 lubią tę wiadomość
-
Każde dziecko rozwija się inaczej. Moja np z brzucha na plecy się nie przekręci, chociaż próbuje, dopiero od paru dni ładnie, wysoko podnosi głowę. Ale za to smoka ładnie wyciąga z buzi, ogląda go, próbuje znowu włożyć, dużo gada, śmieje się, czasem w głos próbuje. Wszystko co złapie raczka wkłada do buzi i się krzywi. Na wszystko przyjdzie pora. Jedna rzecz przyjdzie szybciej, druga wolniej.
OliOla spróbuj PP. Pomału zaczyna i u mnie działać. Mała w nocy aż się zakrztusiła bo tak leciało. A rano po karmieniu jeszcze 120ml ściągnęłam. Ja rano ściągam 753, w ciągu dnia co 2,5 godz po 15 minut każdą pierś, i wieczorem jak Milenka śpi PP. No i najlepsze - ręcznym laktatorem. Ale już zamówiłam elektryczny.OliOla, Nuskaw lubią tę wiadomość
-
Ewelina88 wrote:Każde dziecko rozwija się inaczej. Moja np z brzucha na plecy się nie przekręci, chociaż próbuje, dopiero od paru dni ładnie, wysoko podnosi głowę. Ale za to smoka ładnie wyciąga z buzi, ogląda go, próbuje znowu włożyć, dużo gada, śmieje się, czasem w głos próbuje. Wszystko co złapie raczka wkłada do buzi i się krzywi. Na wszystko przyjdzie pora. Jedna rzecz przyjdzie szybciej, druga wolniej.
OliOla spróbuj PP. Pomału zaczyna i u mnie działać. Mała w nocy aż się zakrztusiła bo tak leciało. A rano po karmieniu jeszcze 120ml ściągnęłam. Ja rano ściągam 753, w ciągu dnia co 2,5 godz po 15 minut każdą pierś, i wieczorem jak Milenka śpi PP. No i najlepsze - ręcznym laktatorem. Ale już zamówiłam elektryczny.
co to PP? -
Jak Was czasami czytam to mam wrażenie że Natka niewiele umie, bo się nie przekręca, nie brechta, nie piszczy, nie wyciąga rączek do zabawek i na brzuszku też nie lubi leżeć, chyba że na moich kolanach. Pukam się wtedy po głowie, bo widzę że się rozwija. Po prostu nie ma sensu porównywanie dzieci ani kierowanie się kalendarzami co dziecko na danym etapie powinno umieć
Kawa spory postęp Mój się pieluch nie tyka sam z siebie, ale zauważam dużą zmianę zdecydowanie na plus Częsciej sam z siebie bierze Natalkę, więcej do niej mówiMonikaDM lubi tę wiadomość
-
Ag... wrote:co to PP?
Ag..., OliOla lubią tę wiadomość
-
Ewelina88 wrote:power pumping polega na tym, że odciągasz 10 min i 10 min odpoczywasz i tak w kółko godzinę. Ma to imitować "wiszenie" dziecka na piersi. Ale ja robię jak Selene. 10min jedna, 10 min druga i tak godz.
czyli przez godzine non stop, skoro 10 min L i 10 P? nawet jak nic nie leci? dziala to?? i ile razy dziennie tak trzeba?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 10:34
-
Ag... wrote:czyli przez godzine non stop, skoro 10 min L i 10 P? nawet jak nic nie leci? dziala to?? i ile razy dziennie tak trzeba?
W sumie teraz czytam na necie i nie ma jasno napisane jak to ma wyglądać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 10:39