X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza śmieje sie do rozpuku juz gardłowo przez kilka sekund bierze wdech i znów śmiech. Ale np nie złapała w rączkę jeszcze świadomie zabawki, grzechotki lezą w kącie bo macha tylko nieświadomie raczkami. Nie przewraca sie a nawet jej za bardzo nie pozwalam bo ostatnio podniosła sie na łokciach i bezwładnie przewróciła sie na bok uderzając główką o matę, dobrze ze była miękka..

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:44

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zdążyłam wystawić kolejne ciuszki na bazarku :) teraz troszkę większe, bo mi się nie nadadzą. Chyba, że wpadnę krótko przed 40-tką haha
    Teraz lecę karmić małego, a potem ćwiczenia :) Mam Powera, bo waga spada i to mnie cieszy już 93,1 kg. Coraz bliżej 90 :D

Ewelina88, Becia81, Chanela, Wiki81, Agus89, szpilka lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabell bo trochę pokombinowałam, on sobie myślał chyba że lajtowo sobie śpie całą noc, więc kazałam mu spać z nami w pokoju i za każdym razem jak wstawałam to go obudziłam, a że akurat mała nie była "łaskawa" to dość często było haha :P

i chyba docenił moje strania :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 10:15

Ewelina88, Chanela, isabelle lubią tę wiadomość

• blador Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj przewraca sie z brzucha na plecy juz z 1,5 miesiaca za to jak nie ma weny na trzymanie glowy to jest ryk jak nie wiem, a potrafi dlugo i wysoko. Uparte te moje dziecie, chyba charakterek ma po ojcu ;)

Kawa to super zmiana!

Kawa lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas domowa wizyta nie wypali, bo lekarka jedzie na swieta i sie nie wyrobi. Sprobujemy wbic sie na ostatniego pacjenta do przychodni. Szwagierka pomoze nam sie do niej dostac, bo od 7 lat to pediatra jej corki. Jak nie to zostaje jeszcze wizyta w przychodni swiatecznej i nocnej, albo wizyta w prywatnych gabinetach..
    Zdaje mi sie, ze mlodemu sie pogarsza...

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój jeszcze nic nie potrafi i się tym nie przejmuję. A potrafi duuuuuużooooooo gadać. Więc będzie tak jak z Sebą niecała dwa lata i będzie gadał jak stary. O a np. niektóre dziecki szybko robią w nocnik. Seba nauczył się tydzień przed trzecimi urodzinami. Do trzecich urodzin był w pieluszce. Za to np. jeśli chodzi o gadanie i ilość wyrazów w wieku niecałych dwóch lat wyprzedzał niektóre cztero i pięcio latki. Także każde dziecko ma swoje tempo. Nie ma co się stresować.

ania_29, Becia81, Maud11, MonikaDM, isabelle lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zaczął czasem zmieniać pieluszki! Raz suszę włosy przed wyjściem i widzę kątem oka że kładzie małą na przewijaku i otwiera pieluchę a tam WIELKA kupa! Czekałam na "-Kochanieeee..." ale ku mojemu zdziwieniu wziął chusteczki i zaczął ją myć! Zużył do tego kilka chusteczek bardzo dokładnie ją umył- niesamowite :D

Ewelina88, Bogusiar80, Selene, renia83, Chanela, marrtka, Maud11, Agus89, lwuska55592 lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde dziecko rozwija się inaczej. Moja np z brzucha na plecy się nie przekręci, chociaż próbuje, dopiero od paru dni ładnie, wysoko podnosi głowę. Ale za to smoka ładnie wyciąga z buzi, ogląda go, próbuje znowu włożyć, dużo gada, śmieje się, czasem w głos próbuje. Wszystko co złapie raczka wkłada do buzi i się krzywi. Na wszystko przyjdzie pora. Jedna rzecz przyjdzie szybciej, druga wolniej.

OliOla spróbuj PP. Pomału zaczyna i u mnie działać. Mała w nocy aż się zakrztusiła bo tak leciało. A rano po karmieniu jeszcze 120ml ściągnęłam. Ja rano ściągam 753, w ciągu dnia co 2,5 godz po 15 minut każdą pierś, i wieczorem jak Milenka śpi PP. No i najlepsze - ręcznym laktatorem. Ale już zamówiłam elektryczny.

OliOla, Nuskaw lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia sie usmialam, ale w konteksice tesciowej ktora kazala mi mlodego sadzac na nocnik w wieku 6 mcy:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa może podczytal styczniowki :) :) :)

Ag..., Kawa, Ewelina88 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Każde dziecko rozwija się inaczej. Moja np z brzucha na plecy się nie przekręci, chociaż próbuje, dopiero od paru dni ładnie, wysoko podnosi głowę. Ale za to smoka ładnie wyciąga z buzi, ogląda go, próbuje znowu włożyć, dużo gada, śmieje się, czasem w głos próbuje. Wszystko co złapie raczka wkłada do buzi i się krzywi. Na wszystko przyjdzie pora. Jedna rzecz przyjdzie szybciej, druga wolniej.

OliOla spróbuj PP. Pomału zaczyna i u mnie działać. Mała w nocy aż się zakrztusiła bo tak leciało. A rano po karmieniu jeszcze 120ml ściągnęłam. Ja rano ściągam 753, w ciągu dnia co 2,5 godz po 15 minut każdą pierś, i wieczorem jak Milenka śpi PP. No i najlepsze - ręcznym laktatorem. Ale już zamówiłam elektryczny.

co to PP?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa widocznie potrzebował więcej czasu aby odnaleźć się nowej sytuacji. Teraz będzie tylko lepiej.:)

zplX18SyZp.gif
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czasami czytam to mam wrażenie że Natka niewiele umie, bo się nie przekręca, nie brechta, nie piszczy, nie wyciąga rączek do zabawek i na brzuszku też nie lubi leżeć, chyba że na moich kolanach. Pukam się wtedy po głowie, bo widzę że się rozwija. Po prostu nie ma sensu porównywanie dzieci ani kierowanie się kalendarzami co dziecko na danym etapie powinno umieć :)

Kawa spory postęp :) Mój się pieluch nie tyka sam z siebie, ale zauważam dużą zmianę zdecydowanie na plus :) Częsciej sam z siebie bierze Natalkę, więcej do niej mówi :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    co to PP?
    power pumping polega na tym, że odciągasz 10 min i 10 min odpoczywasz i tak w kółko godzinę. Ma to imitować "wiszenie" dziecka na piersi. Ale ja robię jak Selene. 10min jedna, 10 min druga i tak godz.

Ag..., OliOla lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • blador Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to moj tez gawedziarz, gada podczas zasypiania, w trakcie jedzenia i inhalacji z maska na buzi ;) wlasnie wykonuje jakies dziwne kombinacje, chyba chce sie na brzuch przekrecic, ale ile nerwow przy tym!

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    power pumping polega na tym, że odciągasz 10 min i 10 min odpoczywasz i tak w kółko godzinę. Ma to imitować "wiszenie" dziecka na piersi. Ale ja robię jak Selene. 10min jedna, 10 min druga i tak godz.

czyli przez godzine non stop, skoro 10 min L i 10 P? nawet jak nic nie leci? dziala to?? i ile razy dziennie tak trzeba?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 10:34

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    czyli przez godzine non stop, skoro 10 min L i 10 P? nawet jak nic nie leci? dziala to?? i ile razy dziennie tak trzeba?
    Tak, godzinę. Bo jak z przerwami to ja zrozumiałam, ze 1 pierś, a potem drugą godzinę, ale może Selene wypowie się czy dobrze pisze. I nawet jak nic nie leci. Wystarczy raz dziennie przez 3 dni. U mnie po 2 widać efekty.

W sumie teraz czytam na necie i nie ma jasno napisane jak to ma wyglądać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 10:39

zplX18SyZp.gif
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm u mnie całkiem ładna pogoda i nawet słońce wyszło, więc zmierzam na spacer :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez musze kupuc jakiś laktator elektryczny,bo jak mam wrócić do pracy i odciągać tym z pompka ręcznie to będę miała biceps na prawej ręce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 10:41

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2443 2444 2445 2446 2447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ